Hamilton: “Mercedes Avantajını Koruyacaktır”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton ve Nico Rosberg önümüzdeki yarışlarda diğer takımların büyük gelişim göstermeleri karşısında Mercedes’in avantajını koruyacağını düşünüyor.

Sezona çok dominant bir şekilde başlayan Mercedes ilk 4 yarışta hem Pole pozisyonlarını hem de 1.ci sırayı almayı başardılar. Böyle bir şeyi en son 18 sene önce Williams-Renault başarmıştı.

Avrupa sezonunun açılış yarışı olan İspanya Gp’sinde bütün takımların büyük güncelleme paketlerine sahip olacakları düşünülüyor. Mercedes, rakiplerinin uzağında olmasına karşın Red Bull ve Ferrari’nin sezon ortasına gelmeden bu büyük farkın kapanabileceğini düşünüyor.

Teorik olarak, aralarında bugüne kadar en rekabetçi araca sahip olmalarına rağmen Mercedes pilotları bu konuda hala daha fazlasının gelmesi gerektiği konusunda ısrarcı davranıyor.

Son üç yarışın galibi Hamilton aracın aerodinamik bakımdan hala gelişebileceğini dile getirdi.

Hamilton “Yapmamız gereken hala çok şey, o yüzden rahat bir şekilde davranamayız.”

“Red Bull yüksek hızlı virajlarda çok hızlı ve bu da onların bizden daha fazla dowforce gücüne sahip olduğunu düşünmemize neden oluyor. Geçen yıla baktığımızda onların sahip oldukları downforce seviyesiyle bizimki arasında büyük bir fark vardı. Ve bizim bu farkı kapattığımız ortada, hala daha fazlasını yapabiliriz.”

“Mercedes’in gerçekten zorladığını görebiliyorum ve onların motor kullanımı konusunda daha iyiye sahip olacağından da eminim.”

Rosberg’e göre ise takımın bu periyotta gelişim konusunda tam kapasite çalışıyor.

“Endişeli miyiz? Hayır çünkü biz güçlü bir takımız.”

“Bu kadar iyi hazırlanmamız dört buçuk senemizi aldı. Çok iyi bir araç ürettik ve şuanda bulunduğumuz yer ne kadar sağlam bir yapıya sahip olduğumuzun kanıtı.”

28 yaşındaki pilot 2014 kural değişikleriyle hala her şeyin olabileceğini düşünüyor.

“Red Bull mücadele konusunda ölçüye alınabilecek bir takım –Her ne kadar kısa sürede gelişeceklerini ima etmese de – o yüzden dikkatli olmalı ve kendimizi geliştirmeli, avantajımızı korumalı hatta arttırmalıyız.”

“Hedefi olabildiğince yüksekte tutmak için çok hırslı olmalıyız ki bu istediğimiz hedef olsun. Sonuç olarak avantajımızı korumalıyız. Ben hedefe ulaşacağımız konusunda olumlu düşünüyorum.”


Yorumlar

“Hamilton: “Mercedes Avantajını Koruyacaktır”” için 5 yanıt

  1. Ben hala ısrarcıyım tarihin en dominant aracı olacağı konusunda çünkü pilotlarını da bu duruma uygun seçti Mercedes rekor Mclaren-Honda , Senna-Prost’ta bakalım neler olacak merakla bekliyorum

  2. Mercedes motor anlamında çok güçlü ama aero anlamında biraz daha gelişmesi lazım. İspanyada herkes güncelleme getirecek ama Hamiltonun başka bir takım tarafından zorlandığı bir yarış olmadı. Zorladığında ne kadar hızlı olduğunu da gördük. Herkes gelişebilir ama Mercedes de armut toplamayacak. Bu farkın kapanması kapansa bile Hamiltonun geçilmesi kolay değil…

  3. O avantaj korunacak !

    1. OtonomAktor avatarı

      🙂 hayirlisi.

  4. OtonomAktor avatarı

    Redbull u sevmem mesrubat takimi ama adamlar isini iyi yapiyor hakkini verelim. Redbull son yarists düzlük hizi ölçüm noktalari baz alinarak bakildiginda 30 km daha yavaş mercedeslerden bu gerçekten büyük bir fark. Buna ragmen bu dereceleri bu siralari alabiliyor olmalari aerodinamik olarak gercekten iyi olduklarini gosteriyor. Bu düzlükte yavaş kalışın sebebi olarak renault un motorunun yavas kalmasi gösteriliyor ki kuvvetle bu iddia dogru. eğer rbr sene basinda mercedes motoru seçip tüm aerodinamik avantajlarini ona göre ayarlasaydi muhtemelen şuan mercedes in bulunduğu konumda olurlardi diye düşünüyorum. Bu düzlük dezavantajina ragmen renault ve rbr cok pozitif mesajlar veriyorlar ki bu da onlarin ileriye doğru adim atacaklarinin bir işaretidir bence. Velhasıl kelam sene ortasina doğru mercedes yakalanabilir ise cok daha cekismeli yarislar izleyebiliriz ve bu biz seyirciler için iyi bir haber. Yillar sonra f1 e dönen biri olarak zevkle izliyorum bu sezonu umarim bu böyle de devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir