Ferrari "Mclaren İle İlişkilerimiz İyi"

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, pist üzerindeki rekabetin oldukça sıkı olmasına rağmen Mclaren ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.

Tartışmalı geçen bir çok yarışa son olarak Japonya GP eklendi ve Hamilton, ilk virajda Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’i engellediği gerekçesi ile pitten geçme cezası aldı.

Domenicali "İlişkiler kötüleşmiyor. Pist üzerindeyken normal bir şekilde mücadele ediyoruz ve böyle olması gerekiyor, değişen bir şey yok."

"Spa’dan sonra başka bir kişinin de bana aynı soruyu sorduğunu hatırlıyorum: Mclaren ve Ferrari arasındaki ilişkinin bundan sonra nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Ben kesinlikle değişim olmayacağını söyledim ve bugünden sonra da bir şey olmayacağını doğrulayabilirim."

"Yarışırken elinizden gelen her şeyi yapmaya çalışırsınız. Birbirimize saygılı olmaya çalışıyoruz. Kesinlikle temas yaşadığınızda ya da mücadele etmeye çalıştığınızda kazalar olabilir. Bu takımlar arasındaki ilişlkiden farklı bir durum." dedi.

Mclaren ve Hamilton cezalar karşısında şaşırmış olduklarını kabul söylese de Domenicali olanlara farklı bir çerçeveden bakıyor.

Domenicali "Benim bakış açıma göre Lewis ilk virajda oldukça agresifti. Frenlerde oldukça uzun kaldı ve ne yazıkki o kadar uzun süre kaldığınızda dışarıda kalan insanların dışarıya açılmalarına neden olursunu ve ne yazıkki bizim her iki aracımızda oradaydı."

"Normalde içeride yer alan ve sorun yaşamayan araçlar düzgün bir şekilde dönebilirler." dedi.

Massa’nın kazası hakkında konuşan Domenicali "Ben pozisyonunu geri almak isteyen Massa’nın çok agresif olmaya karar verdiğini düşünüyorum. Körblere gitti ve ne yazıkki Lewis’e dokundu ve hakemler kararı verdiler." dedi.

Domenicali ayrıca sezonun geri kalan 2 yarışınd, BMW Sauber tehlikesi de varken çok zorlamaları gerektiğinin farkında.

Domenicali "Yaklaşımımız her zaman olduğu gibi pes etmeyip, zorlayıp, çalışmak olacak. Takımımız ve Mclaren arasında zorlu bir mücadele olacak ancak daha önce de söylediğim gibi BMW Sauber de orada ve Kubica bir başka adım daha attı."

"Şampiyonanın başında serinin 3 takımdan oluşabileceğini söyledim ve bir bakıma 3 takım hala orada ve 2 pilot daha yakın mücadelenin içerisinde. Bu yüzden konsantire olmuş şekilde devam etmeliyiz."

"Çin sadece bir hafta uzaklıkta ve sadece teknik bakımdan değil, aynı zamanda hazırlıklar,strateji ve tüm bunların yanında takımın, mühendislerin zihinsel yaklaşımları bakımından 2 zor yarış olacak ve bu faktörler fark yapacak. Bu bakımdan mücadeleci ve çok ilginç olacak." dedi.


Yorumlar

  1. Vay be, zekaya bak! İşte en üst düzey yarış. Hayran kalıyor insan bu adamlara yahu. Formula 1 sevilmezmi şimdi!

  2. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    burda millet birbirini yiyor ama:))))

  3. düşünüyolardır düşünüyolardır… emin ol burda milletin birbirini yediği kadar birbirlerini yemiyorlar en azından…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir