Çin GP Öncesi Toyota

yazar:

kategori:

Jarno Trulli: " Şangay ilginç bir pist ve iyi bir mücadele yakalamak için en iyi set-up’ı bulmanız gerekiyor çünkü birçok yavaş viraj var fakat bunula birlikte iki uzun, yüksek hızlı düzlük var. Ardından 13. viraj iyi bir tur zamanı elde etmek için kilit nokta çünkü hız kaybederseniz uzun düzlük boyunca bu sorunla boğuşursunuz."

" Çin’deki şans faktöründen asla hoşlanmadım fakat orada yarışmayı seviyorum ve ümit ediyorum ki bu yıl bu pistte ilk puanlarımı kazandığımı göreceksiniz. Bütün sezon boyunca çok zorladık ve son iki yarışta sezonu iyi bir noktada bitirmek için hala çok motiveyiz."

" Sonuca bakarsak Fuji’deki beşincilikten mutlu olmamız gerekiyor fakat kendi evimizdeki taraftarlarımızın önünde daha ön sırada yeralmayı umuyorduk. Japonya’da düşük sıcaklıklar aracımız için uygun değildi fakat Çin daha sıcak olabilir bu da bizim için iyi bir haber. Bu haftasonu iyi bir sonu almak için istekliyim."

Timo Glock: " Bu sezondan önce Formula 1 aracı ile daha önceden yarıştığım birkaç pistten birisi ve bu haftasonu sahip olduğumu deneyim arkamda olacak. Etkinlik şaşırtıcı; çok büyük ve modern fakat pistin kendisi biraz tuzaklı çünkü sıradışı bir ilk viraj ve diğer mücadeleci noktalar var."

" Toyota ile geçirdiğim ilk sezonun sonuna geliyorum ve harika olduğunu düşünüyorum; performansımdan memnunum ve bu yıl ki hedefime ulaşmak adına memnuniyet verici. Aracımız rekabetçi ve her yarışta puan kazanabileceğime inanıyorum bu yüzden bu haftasonu ilk hedefim bu ve ardından mümkün olan en iyi şekilde yarışı tamamlamak için zorlayacağız."

" Japonya’dan daha iyisini bekliyorum,açıkcası ve yarış dışı kalmadan önce puan kazanabileceğim bir yerde bitireceğimi düşünüyordum. Tekrar yakın bir yarış çıkarmak güzel çünü Fuji’de olanları unutabilirim ve Şangay’da puan kazanarak geri dönmeye odaklanabilirim."

Pascal Vasselon – Şasi Kıdemli Genel Menajeri: " Şangay alışık olunmayan bir yapıya sahip ve ön sırada olamk için set-up konusunda bize değişik mücadeleler sunuyor. Bununla birlikte iki uzun düzlük var ve iyi bir maksimum hıza sahip olmak istiyorsunuz ve 1. ve 13. virajlardan dolayı pist nispeten hala yüksek downforce istiyor."

" Sağa doğru uzun 13. viraj boyunca iyi bir dengeye ihtiyacınız var bu yüzden düzlükte hızlı olabilirsiniz. Ayrıca bu pist geçiş açısından hayati bir önem taşıyor çünkü diğer aracı yakından takip ederseniz, 14. virajda geçme şansı yakalayabilirsiniz. Bu haftasonu Bridgestone’un sert bileşenli lastikleriyle yarışacağız ve bu durumu hassaslaştırıyor çünkü geçmişte Çin’de yumuşak lastiklerle ufalanma sorunu yaşadık."

" Geçen seneki ayarları kullanacağız ve gayet makul çalışmıştı. Frenler ve motor gibi diğer parametreler açısından Şangay özellikle dikkat gerektiren bir yer değil. Fuji paketinde yeralan güncellemelerin bazılarını tekrar kullanacağız ve rekabetçi olacağımız konusunda kendimden eminim."


Yorumlar

  1. bide bu çıktı ya aracımız uydu sıcaklığa soğukluğa bu ne ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir