Lewis Hamilton'la Söyleşi

yazar:

kategori:

Lewis, Japonya’daki zor haftasonundan sonra, 2008 sezonunun son iki yarışına yaklaşımın nasıl?

LH: "Geçen yıl Ferrari hem Çin hem de Brezilya’da güçlüydü. Fakat bu yıl onların genelde hızlı olduğu pistlerde olan farkı kapattık. Fakat aynı şekilde Ferrari’de bizim genelde hızlı olduğumuz pistlerde farkı kapattı. Fakat gelecek için iyimserim: bence bu hafta Çin’de oldukça güçlü olacağız ve Ferrari’ye geçen yılkinden daha yakın olacağız. Aynı şekilde Brezilya içinde aynı, bu yüzden ileriki iki yarış seyircilere sezonun en yakın yarışlarından bazılarını yaşattırabilir."

Brezilya’dan bahsederken, son zamanlarda hakkında – şuan Ayrton Senna’dan daha iyi olduğumu hissediyorum- tarzında hikayeler çıktı – bu doğru mu? 

LH: "Bunu hiç bir zaman söylemedim – ve Ayrton hakkında kesinlikle böyle bir şey söylemem çünkü o benim favori pilotum. Bence F1’deki bulunan en iyi sürücüydü o, ve hala onu kimsenin yenebileceğine inanmıyorum. Eğer onun başardıklarının ufak bir kısmını başarabilirsem, bu benim için rüya olurdu."

Seni kendini beğenmiş veya kendine çok güvenen biri olarak suçladıklarında onlara ne diyorsun? 

LH: "Hiç bir zaman, herkesden daha iyiydim demem. Fakat ben Formula 1 sürücüsüyüm ve hepimiz nerede olmak istediğimiz konusunda kendimize inanmalıyız. Bu inanca dışarı çıkmak ve kazanmak için sahip olmalısınız,  sizin daha iyi performans ve hayatta daha fazla kazanmanıza yardım edende bu. Diğer sürücülere bakıyorum ve onları yenmek istiyorum. Hiç bir zaman "Senden daha iyiyim" demem. Sadece onların en iyi olduklarını ve en iyi olmak içinde onları yenmem gerektiğini düşünüyorum. Tüm yarışan sürücülerde böyle görür."

Tüm bu incelemelerle başa çıkmak zor mu, özellikle dünya şampiyonasının kritik bir zamanında?

LH: "Tabi ki, her zaman doğru şeyi yapmak veya söylemek kolay değil, ve sürekli olarak inceleme altında olduğunuzda özellikle zor olabiliyor. Son zamanlarda benim hakkımda bir çok farklı  alıntılar oldu. Ve bazen söylediğim şeyler ya yanlış yayınlanıyor veya içerikten çıkarılıyor böylece insanlar kendimi doğru olarak ifade edemeyince farklı duygulara kapılıyorlar.

" Ben sadece insanım ve her insan geçmişte veya ileride hatalar yapar. İletişim hayatta çok önemli söylediğim bazı şeyler herhangi birine zarar vermek için değildi. Birilerini üzmüş gibi hissetmiyorum. Ve ailemde bunun olmaması için emin oluyor." 

Senin meşhur kimliğin bunu kontrol etmede zorluk yaratıyor mu?

LH: " Hayatımın bu kısmının kontrol altında olduğunu hissediyorum. Kendimi meşhur olarak görmüyorum. F1’e gelmeden önce neysem o olduğumu hissediyorum – belki daha ölçülüyüm. Tabi ki, her zaman insanlar tarafından izleniyorsunuz bu yüzden ne yaptığınız veya söylediğiniz hakında dikkatli olmalısınız. Alıştığım şekilde yaşamak kolay değil fakat bazen yine de yapabiliyorum; sadece bu konuda akıllı olan ve güvendiğiniz insanlarla yapıyorsunuz." 

Yine de normal hayata geri dönmek ister misin?

LH: "Oh evet! Geriye dönüp aynı seyehatte olmak istediğim ve o tecrübeleri tekrar yaşamayı dilediğim çok zaman oldu – kartingten, Formula Renault’ya doğru geçen öğrenme süreci, ve oradan Formula 1’de ki ilk antreman seanslarına. Bunların hepsini tekrardan yapmayı isterdim."

 

 


Yorumlar

  1. Biraz olsun yumuşatmış tarzını, tebrik ediyorum 😉 inşallah böyle devam eder

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Acaba Lewis'in kafasına saksı filan mı düştü:D Geçen senenin başlarında koyu bir Ferarici olarak Lewis'e baya sempati duyuyordum. Ama bu röportajlarını daha öncelerde yapmış olsayıdı eminim şu anda üzerinde bu kadar baskı olmayacaktı.

  3. "bir deli bir kuyuya taş atıyor, akabinde hemen ,akıllı belki,ama ,delirmeye hazır 40 kişi peydahlanıyor :))" :D:D:D

    On numarasın dostum :))

  4. Açıkçası, yorum yazmamak için yorumları okumamak gerekiyor..yorumları ise, belki de kendimize yandaş, bazen tartışacak zıt fikirli birilerini bulmak, kendi fikrimizin doğruluğunu kendimize teyit ettirmek, bu anlanmda bazen teselli olmak, bazen tatmin olmak için yapıyoruz çoğu zaman..ve bence bunlar doğal ..yorumların hem yazanı hem okuyanı rahatsız edecek dereceye gelmesinin tek sebebi ise malesef holiganlık..başkalarını holiganlıkla suçladığımız cümlemzin hemen sonrasında kendimiz de aynı şeyi belki daha küçük ölçekte ama sonuçta aynı yanlış mantıkla yapabiliyoruz..bir deli bir kuyuya taş atıyor, akabinde hemen ,akıllı belki,ama ,delirmeye hazır 40 kişi peydahlanıyor :))

  5. Şener tabiki katılıyorum her söylediğine ama birisi çıkıpta ortaya saçma bir iddia veya hakaret içerikli bir söz yazdığında diğer takım taraftarlarına cevap hakkı doğuyor doğal olarak. Sonra o ona cevap yazıyor sonra diğeri karışıyor…. Sonunda haberden kopuk yorumlar başlıyor. Yanlış olabilir ama tamamen değil.

    Habere yorum yazılabilir pekala ama sonuçta burası bir tartışma platformu. Ben bu sitede haber ile alakasız yorumlar sayesinde çok şey öğrendim. Tamamen habere odaklı yorum yapmakta açıkçası hem sıkıcı hem de söylenmiş birşeyi tekrar etmek gibi geliyor bana.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bülent kardeşim muhakkak ki hep aynı doğrultuda kalamıyoruz aşağıya ve yukarıya çıktığımız zamanlar illaki olacak fakat genel seyire bakmak lazım gibime geliyor :)) o genel seyirin dışına çıkıldığında da zaten ''sana yakışmadı'' ifadesi hemen geliyor örnekleri mevcut ;

    Sorunun cevabına gelince bence hakedene hakkını her zaman vermek lazım fakat bu hiçbir zaman için sana yakışmayacak şekilde olmamalı ve bu dünyada seni ancak kendi değer yargılarınla sen yargılayabilirsin ….

  7. Şener kardeşim dediklerinin her kelimesine katılmakla bazen çelişkiye düştüğümüz yerlerde oluyor ki buna örnek bu yorumunla her zaman aynı doğrultuda yorumlar yapmamanı gösterebilirim. Her neyse bu işin başka boyutu ancak;
    Bu cümleden olarak ; "Birisine saldırmadan kendilerini ifade edemiyorlar." cevap verince bizde aynı seviyede oluyoruz ya neyse" diyen bir kişiye yanıt vermem beni mi suçlu yapıyor, lütfen buna bir yanıt güzel kardeşim..

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şuna dikkat ediyorum benim taraftarı olduğum takımın taraftarları olsun diğer takımların taraftarları olsun haberlerden çok yorumlara yorum yapıyoruz bu da doğal olarak ortamı kirletmek veya ortamı germekten başka hiçbir işe yaramıyor muhabbet olması gerekirken olay tartışmaya ve hatta kişilik temeline inmeye başlıyor ;

    Eskiden yapılmış yarışlar hakkında yorum yazıyordum şimdi ise korkuyorum yazmaya biri çıkacak ters bir şey yazacak tutamayacağım kendimi diye onun için vazgeçtim yarışlara yorum yapmaktan ;

    Buradaki yorumların hepsi yorumu yazancadır genel şekilde öyledir diye bir kaide yok fakat olaylara yorum yaparsak bence daha iyi olur yorumlara yorum yapmanın sonu gelmiyor ;
    Ayrıca sürekli olarak futbol muhabbeti gibi eski defterleri açıp açıp ortalığa dökmeninde mantığını anlayabilmiş değilim bir arkadaş güzel yazmıştı ''F1 de dün yoktur bugün ve hatta yarın vardır'' diye fakat biz illaki ve illaki eski defterleri karıştıracağız ;

    Belkide bu sebepledir ki hayatımızda da ileriye dönük hamleler yerine hep geçmişi yargılayarak yapsaydım ,olmasaydı ,söyleseydim diyerek günümüzü şekillendirmeye çalışıyoruz fakat yaşanmış geçmişe veya yapılmış yarışa hiçbir etkide bulunamayız fakat şu anda yapacaklarımızla yaşanmamış geleceğe ve yapılmamış yarışlarda bir şeyleri değiştirebiliriz ;

    Onun için birbirimizi eleştirmek yerine birbirimizin düşüncelerine saygı duyarak o düşüncelerde farklı bakış açılarını yakalamaya özen gösterelim ve bunları kendimize uygulamaya çalışalım ;
    bir hayat yaşıyoruz ve bunun sonuna kadar öğreneceğiz bu öğrenmeyi bu kadar çok düşüncenin olduğu bir yerde yapmayacağızda nerede yapacağız ,aramızda ben herşeyi biliyorum diyerek ortaya atılabilecek biri varmı ? tahminim yok eeee o vakit buradaki kavga neyin nesi Ferrari ve Mclaren ilişkileri bile iyiymiş fakat yorumlara bakarsak burada kanlı bıçaklı bulsak birbirini bir kaşık suda boğacağız bence hiç gerek yok gerksiz agresifliklere bir arkadaşın yazdığı gibi f1 de taraftarlar içiçedir futboldaki gibi ayrı ayrı değil bu futbol kültürü öyle bir yerleşmişki içimize her sporu futbol gibi yorumluyoruz Amerikadaki basketbolu bile biz futbollaştırdık kanımca biz ''TARAFTARLIK'' kelimesinin manasını bilmiyoruz veya işimize gelmiyor ,bize kalsa kanadadan sonra kiminin lewisi öldürmesi lazımdı 97 spada da schumacherin coulthardı fakat öyle olmuyor ;peki öyle olmuyorda biz neden birbirimizi yiyoruz ? ….

  9. Lauda'nın Hamilton ile ilgili yaptığı bir haberde yaptığın yoruma bir daha bak Mc Laren arkadaşım. Bir kısım insanları olgun olmamakla suçluyorsun. Bunu haddi ne sana ne de bana düşmez. Ama sen öyle dersen karşı tarafında sana aynı şekilde cevap verebileceğini unutmaman gerekir. Nitekim öyle de oldu. Ne demek istediğimi umarım anlayabilirsin.

  10. Hamilton nefret simgesi değildir. Kendinden nefret ettirmiştir. Saldıran taraftarlara diyeceğim yok ama dönüpte kendi yorumlarınıza baktığınız zaman bu nefretin nedeninin temelinde de sizin taraftarlarınız olduğunu da göreceksiniz. Neden Massa'dan yada Kimi'den yada başka birinden bu kadar nefret edilmiyor, bunun sorusunu da kendinize 1 defalığına sorun lütfen.

  11. sene şampiyon olmasanda birgün olacağını biliyorum buda beni rahatlatıyor

  12. senna guven avatarı

    çok büyüksün LEWIS

  13. massathebest bence sadece kendi adına konuşmalısın:). dayanılmayacak aşırılıktaki fanları unutumuş olduğunu düşünuyorum.Ferraride bu kişiler olduktan sonra hamilton ne yaparsa yapsn nefret simgesidir.Birisine saldırmadan kendilerini ifade edemiyorlar." cevap verince bizde aynı seviyede oluyoruz ya neyse

  14. McLAREN TEAM avatarı

    Ve bazen söylediğim şeyler ya yanlış yayınlanıyor veya içerikten çıkarılıyor böylece insanlar kendimi doğru olarak ifade edemeyince farklı duygularaka kapılıyorlar.

    bu söz umarım birçok kişiye ders olur !

  15. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Bence kabul etmen gereken birşey var ki o da Schumacher ve Hakkinen de çok agresif yarışlar çıkardılar ve birbirlerini pistten çıkmaya zorladılar.Ancak bunu yarış için de ve çarpmadan yaptılar.

  16. hamilton'un konuşmaları bu tarz olsaydı hep, eminim bir çok ferrarici dahil şampiyon olursa alkışlardık. ama ya bu hamilton değil, yada bundan önce izleyip duyduklarımız..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir