BMW Sauber'den Kubica'nın Çağrılarına Olumlu Cevap Geldi

yazar:

kategori:

BMW Sauber, sezonun son 2 yarışında Robert Kubica’ya şampiyonluk mücadelesi yolunda tam destek vereceği sözünü verdi.

Kubica, Japonya GP’sinde yaşananların ardından aldığı 8 puan ile pilotlar klasmanında liderin 12 puan gerisine kadar yükseldi.

Sezonun bitmesine 2 yarış kala Kubica takımına, kendisine destek vermesi çağrısında bulunmuştu.

Ve cevap olarak BMW Sauber takımı teknik direktörü Willy Rampf "Teorik olarak şampiyonluğu kazanma şansımız devam ettiği sürece uyumayacağız. Kısa sürede mümkün olan ne varsa onu yapmaya çalışacağız." dedi.

Sezonun geri kalanında test ve dolayısıyla gelişimler olmayacak olmasına rağmen Rampf, BMW’nin yarışlara yaklaşımını değiştirebileceğini söyledi.

Rampf "Yarışlara hazırlanırken her detaya konsantre olmaya çalışacağız. Büyük gelişimler olmayacak ancak küçük değişiklikler yapabiliriz ve lastikleri daha mükemmel şekilde kullanabiliriz." dedi.

Rampf ayrıca Renault R28’in şu andakendi araçlarından daha hızlı olabileceğini tahmin ediyor.

Rampf "Singapur’da hızlıydılar ancak yarış durumundan fayda sağladılar. Burada ise tüm haftasonu güçlüydüler ve bizden biraz hızlıydılar. Son 2 yarışta mücadele için uğraşacağız." dedi.

Kendilerinin şampiyonadaki durumu hakkında konuşan Rampf "Sezonun bitmesine 2 yarış kala, lider takımlara bu kadar yakın olacağımızı beklediğimizi söyleyemem." dedi.


Yorumlar

  1. BMW kanadan sonra boşladı işleri çünkü takım hedeflerine sezon ortasında ulaşmıştı ve artık 2009 yılına odaklanmışlardı. eğer takım massa ve hamilton'un hatalar yapacağını kestirseydi şuanda liderdi bence ama artık geç gibi duruyor ama f1'de hiç bir şey damalı bayrak görülmeden belli olmaz kubica'nında şansı devam ediyor.

  2. BMW keşke biraz daha önem verseydi F1.08 e. Kesin şampiyon olurduk. Kubica gibi bir pilotumuz olduğu için çok mutluyum. Bu sene olmaz ama seneye şampiyon oluruz mutlaka inşallah.

  3. Hamilton, Massa ve Raikkonen üçlüsünün bu kadar saçma işelere imza atacağını bilselerdi eminim gelişime devam ederlerdi. 12 puanda yetmeyecek şimdi, 13 puan fazla alması lazım Kubica'nın şampiyon olması için.

  4. bence bmw bu yil kubica ile fazla ilgilenmedi araci gelistirmeye calissaydilar ve farketirmeden kubicayi 1. pilot yapsalardi cok daha iyi bir yerde olabilirdi.kimi den sonra en cok sevdigim pilotlarin basinda gelir kubica yazik oldu cidden cok iyi bir pilot

  5. bence bu işi kanada yarışından sonra, hedeflerine ulaştıklarını hatta fazlasını yaptıklarını düşündüklerinden dolayı arka plana attılar. halbuki ilk bölümde acaba pole alacak mı, acaba galibiyet alacak mı diye endişe edilen bir kubica ve BMW vardı. şampiyonluk için oynayan 3 piloun bu kadar zor anlar geçirebileceğini tahmin etmediler. bu saaten sonra yapılacak ta bir şey kalmadı gibi. ne pist üstünde test, ne fabrikada gelişim.. zaten topu topu 2,5 hafta kalmış sezonun bitmesine. ayrıca renault biraz değil, tur başına yarım saniye daha hızlıydı son yarışta. kubica'nın pilotaj olarak değil ama, BMW'nin araç olarak öndeki takımlarla ve hatta renault ile (normal şartlar altında) mücadele edecek gücü yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir