De Silvestro Test Sürüşleri Yapmaya Devam Edecek

yazar:

kategori:

Simona de Silvestro Sauber ile bu yıl içerisinde test sürüşleri yapmaya devam edecek.

Eski IndyCar sürücüsü de Silvestro geçtiğimiz hafta sonu Fiorano pistinde Sauber’in 2012 aracıyla test sürüşleri yapmıştı.

Sauber takımından yapılan açıklamada de Silvestro’nun Haziran ayında Valencia’da yeni bir teste katılacağını duyuruldu.

Ancak Blick gazetesine göre De Silvestro’nun testleri bununla da sınırlı kalmayacak.

Gazetenin haberine göre de Silvestro ağustos ayında Austin’de yeni bir test gerçekleştirecek. Silvestro bununla birlikte 10 teste daha katılacak.

Blick gazetesi ayrıca de Silvestro’nun gelecek yıl F1’de yer alabilmek için güçlü sponsorlara sahip olduğunu yazdı.

Fiorano pistinde gerçekleştirilen testlerde aracın üstünde farklı sponsor isimleri vardı. ‘Clean Air Energy’ ve ‘Hybrid’ gibi firmalarda bunlardan bazılarıydı.  Bir dişer sponsor ise New Orleans merkezli elektrik şirketi oldu. Şirketin nükleer alanlarda dahil olmaz üzere 40’tan fazla enerji santrali bulunuyor.

De Silvestro aynı zamanda dünyanın en büyük nükleer şirketi olarak gösterilen Areva’nın da sponsorluğu altında mücadele veriyor.

Sauber ile 2014 yılı anlaşması için toplamda 3 milyon dolar maliyet çıktığını tahmin ediliyor.  De Silvestro’nun menajeri Sauber’e bazı paralar ödediklerini doğruladı.

“Sauber’e programı için para ödüyoruz. Aynı zamanda yeni arabanın görünüşü de Silvestro’nun isteklerine göre dizayn edildi”

“Büyük sponsorlarımızın  faydalarını göstermek istiyoruz”

Blick gazetesi de Silvestro’nun gelecek yıl grid de olması için üç koşulun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

De Silvestro’nun ilk olarak süper lisans alması gerekecek. Daha sonra yarış koltuğunu alabilmek için sponsorlarıyla birlikte yaklaşık 25 Milyon euro bulması gerekiyor.

Son olarak ise Meksika destekli Esteban Gutierrez, Rus destekli Sergey Sirotkin ve McGregor bağlantılı Giedo van der Garde gibi mevcut sponsorlu sürülerin yerini almak zorunda olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir