Montoya: “Alonso ya da Vettel’in Nasıl Sürüleceğini Unuttuklarını mı Sanıyorsunuz?”

Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso ve Sebastian Vettel gibi isimlerin zirve mücadelesi verememelerindeki sebebin Mercedes’in aracı olduğunu söyledi.

2006’da Formula 1’den ayrılarak Amerika’ya dönen Montoya, Formula 1’de değişen bir şey olmadığını sadece Mercedes’in öne geçtiğini söyledi.

Çin GP’yi izlemek için televizyon karşısına geçtiğini söyleyen Montoya “5 turu izleyip kapattım. Bana pek heyecanlı gelmedi.”

“Ancak bunun kural değişiklikleriyle alakası yok. Formula 1 her zaman çok teknik oldu.”

“Sürücü olarak her zaman aracınıza bağımlı olursunuz. Alonso ve Vettel’in nasıl sürüleceğini unuttuğunu gerçekten düşünüyor musunuz? Şu anda Mercedes’te olmayan herkes için şanssız bir durum.”

“Ve bu sene çok fazla değişiklik olmayacak.” dedi.


Yorumlar

“Montoya: “Alonso ya da Vettel’in Nasıl Sürüleceğini Unuttuklarını mı Sanıyorsunuz?”” için 16 yanıt

  1. vettelin zaten çok iyi bildiği yoktu. sadece araç hızlıydı.

  2. Formula 1’in olayı bu zaten. Eşitlik isteyen GP2 izlesin, AutoGP izlesin, Formula Renault izlesin.

    Aracı kim yapıyor? Mühendisler, maaşlarını takım ödüyor. Neyi kullanarak yapıyor? Makinaları, faturaları takım ödüyor. Tüm ticari anlaşmalar ve yarış organizasyonlarını yine takım yapıyor.

    Pilot ne yapıyor? Maaşını alıyor, kim ödüyor, yine takım. F1’de yarışmak istiyorsan takımın ne araç verdiyse sesini kesip süreceksin ve hızlı olmasını ümit edeceksin.

    1. Yalnız şu var o takımdaki yöneticiler adam olmazsa 7 yıldır şampiyonluk gelmezse taraftarlar biletini keser.

    2. iyi saymışsın xtrabit cim de o saydıklarının hepsini toplasan bi pilot etmez. 🙂 Unutmamak lazım takımları pilotları transfer ediyor kapmaya çalışıyor pilotlar takımları değil. Olayın içinden insanı çek yani pilot ve mühendisi o paraların, markaların alayı çöp olur. Pilotlar bu işin kenarında değil merkezinde bir sürü adam birleşiyor bir makine yapıyor ama o seviyede ki pilotlar olmadan yürütemiyorlar. Unutmamak lazım dünyada 7 milyar insan var.:)
      Her düzeyden yol makinesi için temel kanundur motor, aero, pilot, tire
      pilotu ister burda başa çek ister sona.
      Aynı makineleri versen pilotlar yine farkını konuşturur ama o paralar, markalar konuşturamaz. O yüzden diğer dallar çok daha ucuza yapılabiliyor.
      Pilotların çok daha güçlü olması gerekir bunu tabi patronlar istemiyor herşeyleri onlara bağlı olmasına rağmen. Kendi ayaklarına sıktıklarını farkedemiyorlar.

      1. Pilotlar elbette önemli ve değerli. Zaten bu değerleri yüzünden takımlar tarafından kapışılıyorlar, ve maaşları da buna göre ödeniyor. Yetenekli olan zaten yükseliyor.

        Ama ben takımları pilotlardan üstün görenlerdenim. Eskiden devasa fark yaratabiliyorlarmış, ancak uzun süredir iş makinaya bağlı ve kralı takım arkadaşına yarım saniye atabiliyor. Bunun üzerine yeni yeni dert olmaya başlayan pilot ağırlığı farklarını ekleyin, farklar çok çok az.

  3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Alonso’yu bilmem de Vettel unutmuşa benziyor…

  4. montoya çok değişik bakmış olaya. valla süper tespit. önce inanamadım ama şöyle bir düşününce hak verdim.

  5. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    5 tur iyi ben tekrarı bile izlemedim 😀

    1. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
      2 Ekmek 1 Camel

      Yarışın tekrarı 5 turdan zaten uzun oluyor.

  6. Bu yorumları yapanı sanırsınız ki Schumacher , Senna biz seni de biliyoruz sayın Montoya

    1. Adamın haklı olması zorunuza gitmiş galiba.Neyini biliyorsun Montoya’nın.Belki de Formula 1’e gelmiş en yetenekli pilottur.

      1. Yetenek karın doyurmamışa benziyor

        1. Karın doyurmamış derken? Adam kaç senedir üst seviyede bir sürücü.Ayrıca hala akıllarda kalabildiyse bir iz bırakabildiyse başarılıdır.

        2. Sen kac yıldır f1 izliyon? Montoya en yetenekli en iyi pilotlardan biridir. Tek şanssızlığı schumi ile aynı dönemde yarışmış olmasıdır.

  7. Sitede çok daha fazla Moto gp haberleri olursa iyi olur…En azından Motorsiklet yarışlarında F1’e göre daha fazla heyecan var..

  8. valla 5 tur iyi izleyebilmiş ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir