Montezemolo: “Senna Yaşasaydı Formula 1’i Ferrari’de Bırakabilirdi”

Ferrari takım patronu Luca Di Montezemolo, Senna’nın ölümünden birkaç gün önce Ferrari ile görüşmeler yaptığını ve eğer yaşamış olsaydı Ferrari’ye geçebileceğini söyledi.

Ayrton Senna 1 Mayıs 1994 yılında San Marino GP’sinde kaza yaparak hayatını kaybetmişti.

Daha önce Ferrari’nin Ayrton Senna ile temasa geçerek onu takıma katmak istediği biliniyordu.

Ferrari’nin takım patronu Montezemolo, Senna’nın ölümünden birkaç gün önce Ferrari ile görüşmeler yaptığını söyledi.

“Ferrari’ye gelmek istediğini söyledi ve açıkçası ben de onu takımımda görmek istiyordum. San Marino yarışı için İtalya’ya geldiği 27 Nisan günü onunla bir görüşme yaptık. Pilotun yeteneklerine gölge düşürecek sürüş yardımcısı sistemlerine karşı duruşumuzdan memnun olduğunu söyledi”

“Uzun bir görüşme gerçekleştirdik ve kariyerini Ferrari’de noktalamak istediğini açıkça söyledi. Kontratıyla ilgili maddeleri gözden geçirip en kısa zamanda görüşmek için birbirimize söz verdik. Hem ben hem de Ayrton, kendisinin takıma gelmesinin harika birşey olacağını biliyorduk. Mükemmel bir birliktelik olabilirdi”

“Ayrton’un stilini her zaman takdir etmişimdir. Bütün büyük şampiyonlar gibi onda da inanılmaz bir kazanma arzusu vardı. Sıralamalarda mükemmel  bir iş çıkartırken yarış içerisindeki mücadelelerde daima cesaretliyle inanılmaz bir yarışçıydı”


Yorumlar

“Montezemolo: “Senna Yaşasaydı Formula 1’i Ferrari’de Bırakabilirdi”” için 4 yanıt

  1. Olabilirdi ancak o gün Ferrari, Williams’dan daha iyi durumda değildi. Hangi ekibin Ferrari’yi adam ettiği de ortada. Gerçekleşmesi plan olarak kalabilecek bir vaka olabilirdi.

  2. Saçma

    1. Haberi okudun mu ? Pek okumuş gibi görünmüyorsun. Senna ile Cesare Fiorio arasında bir anlaşma olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkmıştı, Monte de bunun hakkında konuşmuş. Ortada “Saçma” deyip kestirip atmaya değecek kadar tamamen dayanaksız bir tahmin yok, bir gerçek var.

  3. Ölmüş gitmiş adamın ardından hala kendi takımının prestijini göz önüne getirmeye çalıyorsun, Senna hakkında böyle konuşacağına hiç yorum yapma bırak sizin aşırı iyimser twitter elemanınız fotoğrafla ansın o bile yeter size göre…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir