İlk Azerbaycan GP’si 2016’da!

yazar:

kategori: ,

Azerbaycan 2016’da Avrupa GP’sine ev sahipliği yapmak için bir anlaşması olduğunu iddia ediyor.

Başkent Bakü’nün bir F1 yarışı için çabaladığı aylardır biliniyor, ancak şimdi yetkililer Bernie Ecclestone’la anlaştıklarını söylediler.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov yarışın yapılacağının açıklamasının kısa süre sonra yapılacağını belirtti.

“Bernie Ecclestone ile bir anlaşma imzaladık ve yakın bir tarihte bunu resmi olarak açıklayacağız.”

Geçtiğimiz yıl Bakü’deki cadde pistinde FIA GT serisinin son yarışı yapılmıştı. F1 yarışının cadde pistinde mi, yoksa bir F1 pistinde mi yapılacağı henüz netlik kazanmadı.

FIA GT yarışının yapıldığı cadde pisti FIA tarafından 3. seviye olarak tanımlandı ve bu derece F1 araçları için uygun değil.


Yorumlar

“İlk Azerbaycan GP’si 2016’da!” için 27 yanıt

  1. Cadde pisti mi ? yine saçma sapan yarış pisti göreceğiz yani… Sonu Valencia’ya benzemese bari…

  2. cadd pisti akıllıca hamle keşke bizim pistte yapıldığında cadde pisti olarak planlansa idi boğaz köprüsünden araçlar geçerken güzel olurdu bence

    1. Onur Gentas avatarı

      Boğaz köprüsünden hatırlarsanız David Coulthard formula 1 aracı ile geçmişti bir kez. Çok hızlı geçmediği halde araç zıplayıp durmuştu. Yarış halindeyken geçmeleri zaten mümkün değil. Ayrıca İstanbul’da formula 1’e uygun bir cadde bulabilirseniz bize de söyleyin.

      1. yapsınlar işte kaç milyon dolar gitti pistin yapımına fenamı olurdu
        yarış bahanesiyle caddelerde düzelirdi hem

  3. Azerbaycan’a bir cadde pisti çok iyi gider doğrusu.
    Bizim hükumette uyusun hasret kaldık İstanbul Park’tan gelen motor seslerine…Getirseler geri iyi olacak.

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Cok guzel yazmissin kardeshim!

  4. Azerbaycan’a bir cadde pisti çok iyi gider doğrusu.
    Bizim hükumette uyusun hasret kaldık İstanbul Park’tan gelen motor seslerine…Getirin şu F1′

  5. Sevindim. Günün birinde gidip izleyebilirim.

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Gel abicim , buradaki turkler cok sevinir , burada cok turk var. ve cok guzel bir yer

  6. guzelım ıstanbulpark ta ınek otlatmaya devam…Helal olsun azerı kardeslerımıze valla gıdebılırsem gıderım olucaksa baku de…

  7. Mercedes AMG F1 avatarı
    Mercedes AMG F1

    Şimdi bu kıskançlık nerden geliyor arkadaşlar??

    İstanbul pistini attilar diye neden bir Türk devletinde hem Bakü gibi güzel bir şehirde geçirilmesine bu kadar negativ ve çirkin tepki veriyorsunuz onu anlamadim. Yani İstanbuldan başqa hiç bir tuürk devletinde F1 geçirilemezmi??? Ya tabii hic bir zaman bir ingilizin diger ingilize kiskançlik duygulari ile yanıp yakıldıgi görülmemişdir bu ancak turklere ve müslüman toplumlarinda fark ediliyor.

  8. Bu iş tutmaz boşa kasmasınlar.
    Rusyanın bile tribün doldurabilecek kapasitesi meçhul iken türki cumhuriyetlerden cacık olmaz bizden farklı durumda değiller.
    Bu iş parayla yürümez ilgi alaka olmadıktan sonra kimse boş yere para yatırmaz sorun olur paraylada ilgi oluşmaz öyle birkaç yılda. Bizim ki gibi ülkelerde ilk önce şartların düzeltilmesine kültürün kazandırılmasına ihtiyaç var.

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Bir az içinizde kıskanclık varmış gibi konuşuyorsunuz Neden acaba??? Zaten bir türk ve müslüman daima bir birine kıskanclık yapar bir ingilizin diger ingilize ve ya fransizin fransiza kiskanclik duygusu gorulmemişdir.

      Ya birak tam Tataristanda gecirilsin yeter ki gorkemli bir pist olsun . Sane ne ? Sen zaten tv başında oturub elinde kahve ile izliyorsun.Ama ben türki ülkelerin birinde F1 in geçmesine çok memnunum.
      Hem Bakü çok güzel bir şehir.

      1. O kıskançlık laflarını çocuklara yedirirsiniz ancak. Yargılarınıza zaten katılamam. Söz konusu ise dinler arasında müslümanlar, milletler arasında da Türkler arasında kıskançlık hasletinde batının alayı zaten yarışamaz. Bu halde bile halen birçok haslette “BİZİM” gibi olamamalarıyla. Herşeyi haddince kıyaslamak ve total durumu ayrı değerlendirmek lazım. Onlarda bulunmayan kıskançlık durumu birçok yönüyle zaten bizim kültürümüze uymuyor. Dünyevi olarak da bizden çok daha fazla kıskançlar, kıskançlık hukuksuzluk ve hırsızlık değildir sadece.
        Yazdıklarımız ise realite üzerine. Eleştiriniz varsa buna göre yapınız gereksiz yerlere girmeden.
        Yererken, milliyetçilik yapmak netice vermiyor zira. Tutup kolundan insanları pistimize götürebildiniz mi kişisel olarak ne yaptınız bunu tartınız.
        Tekrar diyorum bu iş tutmaz. Belirli nedenlerle yapılıyor bunlar ve realite bakışları değil. Azeri ve türki kardeşlerimizin öncelikle çok daha başka ihtiyaçları var motorsporlarına gelinceye kadar. Koca ülkede malesef ki Bakü’den başka biryer yok birçok bölgesi bizim 80’lerdeki halimizi yaşıyor. Bakü’ye bakarsanız ise bizde olmayan lüksü görür bizim istanbulda bulunmayan performans makinelerinin boy boy dizelerine şahit olursunuz.

        1. Mercedes AMG F1 avatarı
          Mercedes AMG F1

          Hayır senin yazdigin saygiz lafları senin gibilerine yediririm hele o biri tarafa da geçerim. Ya İstanbul pistinde şimdi mal otluyor acisini da başkalarından alıyım havasına girersen alirsin payın.
          Yok Abu dhabi Bahreyn -de F1 olurmuş Baküde olmazmlş. Evet Batı toplumunda bizim toplumdaki kadar çirkin kıskanclik yok , tabii şimdi milletçilik duygularindan yola çıkıb hay;r efendim biz büyük milletiz falanla gerçegin üzerinden atlayamazsın. Öyle olsaydık böyle konuşmazdin!

          Baksana F1 ve diger sporlarin yaraticiları onlar yani batlıilar peki biz ne yaptik? bir b***k yapmadık sadece kıskanıyoruz biri birimizi, elemizden gelen bu zaten. Çok seviyyesiz bir toplumuz hakikaten , yazıklar olsun.

          1. Anca traş yaparsınız….
            Kendi seviyesizliğinizi başkalarından bilmeyin kâfi.

            1. Mercedes AMG F1 avatarı
              Mercedes AMG F1

              Sen seviyyeni belli ettin zaten
              Bi de burada durup F1 den yazi yazman dogru olmaz . Senin düşünce tarziın ancak Komikslere uyar.

              1. Olur onu da sana sorarız.
                he he de gec

    2. O kadar yanlış bir bakış açısıki. Yaw bugün zerre yarış kültürü olmayan Abu Dhabidir, bareyn’dir, moto gp’de katar’dır bu ülkeler petrol ve para sayesinde Formula 1’e yıllardır ambargo koyuyor, konu azerbaycan olunca yapamazlar diye aklı evvellik yapıyorsunuz. Bugün Azerbaycan dediğin ülkenin son 10 yıllık kalkınma verileri Türkiyede dahil olmak üzere saymış olduğum bütün ülkeleri en az 2’ye katlar. Azerbaycan öyle ekonomi politikaları uyguluyorki Faizi eksiye çekip para çeken insana fazladan 300-500 manat kâr ettiriyor geri ödemede. Bu Azerbaycanı ya da Türki herhangi bir cumhuriyeti (türkiye hariç) küçük görmek neden? ben iddia ediyorum ve bastıra bastıra savunuyorumki Azerbaycanda spor kültürü Türkiyeden daha gelişmiş vazyette. Gerçi biraz güreş ağırlıklı spor kültürleri var ama jimnastik olsun, buz hokeyi olsun bu gibi sporlarda gitgide gelişiyorlar. Motor sporları kültürleride en azından Bahreyn kadar, Katar kadar, Abu Dhabi kadar vardır. Arap şıhları, petrol kralları araba bile sürmeyi bilmezken orada düzenleniyor ve 10 yıllardır devam ediyorda Azerbaycanda Rusyaa niye düzenlenemesin? zaten kimse merak etmesin Bernie dibini görmediği suya girmez. Dünyanın en önemli spor ekonomistleriyle 5-6 yıldır görüşerek bu kararı aldı. Bugün 1 azerbaycan manatı 2.70 lira. Yani paralarıda değerli. Azerbaycan bu işin altından çokta güzel kalkacak. Hatta bir şey söyleyim Abu Dhabinin yerini bile alabilir parayı kuvvetli basarsa. Seyirci konusunada gelince Azerbaycanın nüfusu 15 milyon. Çoğunluk Baküde yaşıyor, Gürcistandan giden olur, İrandan giden olur yani kafkas coğrafyasında düzenlenen bu organizasyona katılım bence Türkiyedeki İstanbul parktan daha fazla olur. Bernie bu işi biliyor. Seyirci konjektürünü falan araştırmadan zaten bu işe girmezdi. Ben tekrar tebrik ediyorum Azerileri.

      1. Onur Gentas avatarı

        Arkadaşlar olay halk da bitmiyor. Türkiye’den formula 1 in gitmesinin en önemli sebebi tanıtım yapmayı beceremeyen hükümet ve belediyedir. Bunun yanında yarışları izlemeye gelenleri yolunacak kaz olarak gören otelciler ve turistik işletmeleri de rahatlıkla koyabiliriz. Formula 1 Türkiye için büyük bir nimetti ve akıllı kullanılabilse hem tanıtım hem de maddi açıdan ciddi getirisi olabilirdi. Yoksa Türkiye’de formula 1’e ciddi bir ilgi olduğu ortada ve biraz becerikli adamlara bırakılsa bu iş her sene o yarış full tribünlere oynar.
        Azerbaycan bu işi becerir çünkü adamlar formula 1 den zarar ederiz mantığıyla yaklaşmazlar bu olaya bizim gibi. Çok iyi tanıtım yapacaklarına da eminim.

      2. Mercedes AMG F1 avatarı
        Mercedes AMG F1

        Eline saglik Yavuzhan!

  9. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    İyi güzelde bıkmadınız mı cadde pist saçmalığından. Monaco dışında zevk veren cadde pisti yok.

  10. bir süre kullanılıp atılırlar. yakın geçmişe baktığımızda bir çok yeni pistte bu durumu görüyoruz

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Her şey paraya bakar parayı verdikten sonra 50 yıl takvimde kalırlar

    2. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      “bir süre kullanılıp atılırlar” – Sen her halde , Istanbul pistini kast ediyorsundur arkadas.. )))

      Unutma Bakünün petrol paraları var bunun uzun vadede bir yarış olması ihtimalini göz ardı edemezsin. Her halukarda paraya baglı bi şey. F1-in dünyanın diger şehirlerinde geçmesi F1 taraftarı için bir bayram.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Onlara kalsa zaten 100 yıl aynı pistlerde yarış izleyecekler ben her türlü yeni pisti destekliyorum. Baküye selam yola devam.

        1. Mercedes AMG F1 avatarı
          Mercedes AMG F1

          Teşekkürler kardeşim!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir