Horner: İspanya’da Ya Batacağız Ya Da Çıkacağız

yazar:

kategori:

Christian Horner, Red Bull’un şampiyon olmak istiyorsa kazanmaya İspanya’da başlaması gerektiğine inanıyor.

Red Bull bu sezonun baskın takımı Mercedes’in oldukça gerisinde kaldı, ancak geri kalanın en iyisi konumundalar.

Horner İspanya’nın kilit nokta olduğunu düşünüyor.

“Eğer şampiyon olacaksak onları İspanya’da yenmeliyiz. Onlarla savaşabiliriz. Her şeyimizi vereceğiz.”


Yorumlar

“Horner: İspanya’da Ya Batacağız Ya Da Çıkacağız” için 11 yanıt

  1. işte
    ferrarinin başına geçmesi gereken adam

  2. Öncelikle takım takımımın başında ki ismi böyle bir açıklamadan dolayı tebrik ederim işte olay budur.

    İspanya dönüm noktamız olacak Rbr motordan dolayı tur başına 0.4 saniye kaybediyor Mercedes’e karşı bu farkı kapatacağımızı düşünüyorum.

    Newey Çin’de yoktu Çin’e gelmeyerek İspanya’ya yeni bir şeyler hazırladığı söylendi bu umut verici.

    En büyük umut verici gelişim ise motor da Turbo’da MGU-K şaftında Renault değişiklik yapmış şimdi sistem’in daha iyi çalıştığı söyleniyor bu da büyük bir gelişim TOTAL yakıtta yeni bir karışım hazırlıyor ve buradan güç ve performans artışı sağlanacak yazılım daha da gelişmiş olacak buda her şeyi daha etkili kullanmak demek. Bunların hepsi umut verici gelişimler elbette önümüzde ki Mercedes boş durmayacak ama bizim eksik ve gelişmemiz gereken alan Mercedes den daha fazla. Yapmamız gereken kış testleri bitip Q3 e kalamayacağı düşünülen takımın Avustralya da attığımız adımın aynısını İspanya’da attığımız da bu iş olacak.

    Remi Taffin Mercedes’in kompresör ve Turbo sistemini motor gelişiminde 1 yıl önce denediklerini ama askıya aldıklarını söylüyor bu sistemin daha değişik versiyonun olduğu bununda motor üzerinde İspanya da kış testlerinden bu güne kadar son gelişimine yaklaşıldığı bütün bu gelişmelerle KESİNLİKLE İSPANYADA BİZ DE VARIZ. Rami Taffin Mercedes’in sisteminin getirisinin olduğunu kabul ediyor ama bunun yanı sıra sistemin dezavantajları da var Mercedes’in bu kadar baskın olmasını sadece turbo ve kompresör sistemine bağlamak adil olmaz diyor. Mercedes İspanya ve Monaco’da da güçlü olacaktır kimse hayal pilavı yemesin geçmiş yıllar da Belçika ve İtalya da Rbr’nin biteceğini söyleyenler Renault motorundan tokat gibi cevap gelmiştir. Şimdi aynısı Mercedes için geçerli motor değil aerodinamik paketlerinin zayıf olduğunu iddia edenler hayal kırıklığına uğrarlar. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz İspanya da.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şunu söyleyim..Hani geçen sene singapurda rocky vettele “use your tires open up to gap” dedi vettel 1.5-2 sn fark atmaya başladı..bu senede işte yer değişikliği oldu Mercedes şimdi o konumda.yani Hamilton’a “okey lewis push hard as much as you can” denirse emin olun 2 sn farkı tak tak atacaktır..Hamilton yarışta en az yakıt kullananlardan ve 1.bitiren biraz garip gibi geliyor ama değil.1. sırada hiç bir mücadele yok ve sadece kendiyle yarışıyor ayrıca ayarlarıda çok iyi yaptırdı 3 yarıştır.Hamilton ve Rosberg’in açıklamalarıda ispanyada büyük güncellememiz olacak diye..Demek hala geliştirilebilir bir araç w05..Hani her yarışta rbr Mercedes’i yakalıyor gibi görünüyorya ve 1.2. sektörde hemen hemen aynı dereceleri elde etmişti çinde..İspanyada bu farkı son sektörde atacak 0.5-0.6 sn farkı aracın mekanik yol tutuşu çok iyi Monacoda ise kazanmaları zor rbr’nin orda sıralama önemli olduğu için Mercedes’in sıralama performansı muhteşem olduğu için geçmiş olsun…

  4. bakıyorum da herkes mercedesin aerosunu yabana atmış. Evet redbullda en iyi şasi var ama mercedesin şasiside hiç ondan aşağı kalır yanı yok. Ki tur başına 1 saniye farkı da sadece motor yapıyor olamaz

  5. barsada zaten rbr avantajlı rbr dublesi gelebilir burda 500hp lık motorla bıle 1. olmak mumkun aeron ve df ıyıyse buda rbr de var merso belkı HAM 1.2 .lık mucadelesı yapabılr 1.2 rbr 3.4.5 merso ferrari olur

  6. İşte F1 de yapılması gereken olay budur, helal olsun Horner’a..

    Yok sakin kalmalıyız, yok panik yapmamalıyız, yok sakince gelişmeliyiz söylemleri bu sporda işlemez, Ya batarsın ya çıkarsın, en iyi ikinci olsan ne yazar? ilk kaybedensin!

  7. işte olması gereken yönetici tipi, kazanamıyorsan mutlaka riskler alıp ya tam batacaksın yada kazanacaksın. Zaten kazanamıyorsan batmışsın demektir, daha fazla neden muhafazakar olacaksın.

    Helal olsun Horner’a takdir edilmesi gerekir. Zaten onları durduran şey kendilerinden bağımsız, en hızlı araca sahipler ama renault yüzünden rekabetçi olamıyorlar. Kaderleri renault’a bağlı, rebbull’un bastırması sonucu renault’u bi yere getirebildiler, redbull insiyatifi renault’a bıraksaydı şuanki durumdan daha kötü olabilirlerdi.

    Seneye tekrar zirvede olacaklarından şüphe yok. En iyi aerodinami aracı, motor bu sene elde edilen verilerle oldukça iyileştirilecektir belkide fark tamamen kapanır yada güç farkı çok az olsada farketmez araç o farkı aeorusyla kapatıyor.

    1. Lütfen ukalalık olarak algılama, ancak insiyatif değil, inisiyatiftir. Sitede hemen herkes bu kelimeyi hatalı kullanıyor

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    işte böyle konuşabilen bir takım olduğu için redbull taraftarıyız ferrari gibi pembe yalanlar atmıyoruz

  9. OtonomAktor avatarı

    Rekabet olsun biz seyirciler icin iyidir.

  10. Görücez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir