Toro Rosso, Bourdais Kararını Erteliyor

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso, gelecek seneki pilot seçeneklerini düşünüp taşınmak için Bourdais ile ilgili kararını sezon sonuna kadar erteleyebilir.

İtalyan takım zaten Vettel’in yerine geçecek pilot için arayışını sürdürüyor ve Bourdais’in de geleceği kesin değildi.

Bununla birlikte son yarışlarda Bourdais’in bazı güçlü performanslar ortaya koyan Fransız pilot, 2009’da da bir başka şans elde edecek gibi görünüyor.

Ama takımın ortağı Gerhard Berger, Bourdais’in şu anda ondan bekledikleri seviyede sürüş gerçekleştirdiğini kabul etmesine rağmen planlarını açıklamak için bir süre daha beklemek istediklerini söyledi.

Bourdais’in Fuji’de performansının, gelecek senki şansını arttırıp arttırmadığı sorulduğunda Berger: "Bu zamanda bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü sakin bir şekilde her şeyi çözümlemeliyiz. Ama bugün yaptıkları, kesinlikle ondan görmeye ihtiyaç duyduğumuz şeylerdi. İyi bir sonuçtu"

Bourdais’in Japonya’da aldığı ceza sonrası puanlarını kaybetmiş olmasına rağmen Berger, pilotunun yanlış bir şey yapmadığını yineledi.

Berger: "O bir yarış kazasıydı. Bourdais içerideydi ve eğer Massa ona 2 cm daha fazla yer vedrseydi, her iki araç da virajı dönebilecekti. Bu yüzden tamamiyle Bourdais’in hatası olduğunu düşünmüyorum. Massa’nın hatası olduğunu da söylemiyorum. Bir yazış kazasıydı. Başka bir şey değil. Bir yarış şartlarında iki aracın teması, normal bir şeydir"

Şu anda çok fazla ceza verilip verilmediği knusunda düşüncesi sorulunca Berger: "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bunu tartışmamız gereken yer değil. Ama daha fazla yarışma görmek isterim"

"Makul yarış kazaları olan bazı olaylar varsa, çılgınca şeyler değil, onlara izin verilmesini görmek isterim. İncelemeler önemli ama çok fazla suçlu bulundu"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir