FOTA Yakıt Yüklemenin Kaldırılmasını Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

Pitlerde yakıt yüklemesinin yasaklanması, daha kısa yarışlar, geniş skalada test sınırlaması ve Cuma günleri için rekabetçi bir düşünce, bu hafta Formula 1 takımları tarafından Çin’de görüşülecek konulardan bazıları.

Formula 1 Takımları Birliği (FOTA), sporu daha iyi duruma getirebilmek için Şangay’da bir seri toplantı yapacak.

Kaynaklar, FOTA’nın Sportif Çalışma Grubunun, yarış hafta sonunu yeniden düzenleme üzerine durmasını bekliyor. Bu düşünceler arasınnda yarış esnasında yakıt yüklemenin yasaklanmasını da bulunuyor.

Anlaşılan o ki takımlar, FOTA görüşmeleri ile sağlanan fırsatların çoğunu gerçekleştirmeye niyetli. Yarış esnasında yakıt yüklemenin kaldırılması, bu sene pitlerde meydana gelen sorunlardan destek aldı ve Singapur’da Felipe Massa’nın yaşadığı sorunun ardından bu konunun acilen görüşülmesi planlandı.

Ve yakıt yüklemenin kaldırılmasının, şu anki yakıt depolarının ölçüleri nedeniyle araçların tasarımlarının revizyondan geçmesi anlamına geliyor olmasına rağmen etkinin minimize edilmesinin tek yolu, daha kısa yarışlar olabilir.

Sportif Çalışma Grubu’na başkanlık yapan McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh, Çin’deki görüşmelerin, yarış hafta sonunun formatı ve muhtemel yaygın test yasaklaması ile ilgili olduğunu doğruladı.

Whitmarsh: "Evet, yarış formatı ve testlere bakıyoruz. Yarışmanın ve hafta sonunun formatını değiştirecek iyi fikirlerin gündemde olduğunu düşünüyorum."

"Umarım birlikte, bir hafta sonunu olumlu yönde nasıl değiştirebileceğimiz hakkında bazı fikir birliklerine varacağız. Ama değişiklikleri yaparken Formula 1’de önemli olan (sporun) bazı öz niteliklerini korumaye da dikkat etmemiz gerekiyor."

"Cuma günü gündeme bakıp, bu günlerde bir parça rekabet elde etme ve daha fazla izlenebilirliği arttırabilme adına kayda değer bir gündem olup olmadığına karar vermeliyiz. Biraz daha az tahmin edilebilir yapıp yapamayacağımızı görmek için Cumartesi ve Pazar günü ne yaptığımıza bakacağız"

"Ama şunu söylemesiniz, bugün ve son yarışlarda görüneni temel alarak, şu anda açıkça tahmin edilemez"


Yorumlar

  1. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    90'ların başlarında yakıt ikmalinin yasak olduğu yarışalr yapılıyordu. Araçlar yarışı başladıkları yakıt yükü ile bitirmek zorundaydı…pit-stop lar sadece lastik değişimi için yapılırdı ve ben o zamanlar sadece 3,2-3,5 sn süren muhteşem pit-stoplar izlerdim. Pit-stopları efsane yapan şey işte bu 3.5 sn lik sürelerdir.

    Daha kısa yarışlara ben de karşıyım…Yakıt tasarrufunun sağlanması ya da yakıt depolarının büyütülüp gerekli tasarım değişikliklerinin yapılmasından yanayım.

    Yakıt ikmalinin yasaklanmasının ise çok iyiye bir işaret olduğunu düşünüyorum.
    Artık takımlar birbirlerini pit yolunda hazırladıkları stratejiler yerine pist üzerinde geçmeye çalışacaklardır ki bu da kıran kırana,dişe diş mücadele demektir.
    Çoğunuz 97 den beridir F1 takip ediyorsunuz ve "modern F1" denen yarışlara alışıksınız…ama start-finish düzlüğü sonundaki viraja 3 aracın birbirlerini zorlayarak girmeye çalıştığı yarışları izlemeye başladığınızda "demek yarış böyle birşeymiş" diyeceksiniz.

    BU tip yarışlarda da Lewis, Fernando, Robert gibi pilotların öne çıktığını göreceksiniz.Yumuşak stiller gerilerde kalacak…

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    o bir LEWiS
    o bir HAMiLTON
    o bir McLaren pilotu

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    o bir kahraman
    o bir savasci
    o bir daha ilk yilinda efsane
    o iki ferrariye karesi tek basina kafa tutan F1 in tek cesur yüregi sumi den sonra diyer takimin taraftarlari alinmasin ben kendi pilotumuz icin yazdim :)))

  4. mustafa ozca avatarı

    berbst kısa yarışmı hiç deelse pitstoplarda geçiş yasaklansın

    eğer yasaklarlarsa mclearnnın ……………………..

  5. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren-ferrari bukurallara imza atarlarsa merak etmeyin f1 daha güzel olacaktır bundan hiç şüpem yok!

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evet LEWiS McLaren de tek basina savasiyor ferrarilere karsi isi zor gercekten

  7. kimse sizin zevkinize göre hareket etmez artık kabul edilmesi gereken gerçekler var.

  8. bencede sacma strateji faktörü ölmemeli bu işi en iyi yapan bikaç takımdan biriyiz strateji faktörü kalkmamalı kısa yarıslar da cok ıgrenc olur

  9. Motor geliştirme gitti, aero gelişimi bitmek üzere, stratejiyi faktörünüde bitiriyoruz bir sonraki adım ne merak içindeyim.

  10. Birde şimdi isteyen yarışa başladıgı lastikle bitirebilir denirse yani o zaman çok zevki olacak işler, ama saçma bir düşünce motoru güçlü olanlar gene 1-2-3-4 olacak yani bunlar kimler ferrari ve mclaren bence deişen birşey olmaz

  11. iide strateji demek buyuk ölçüde yakıt yükü demek… kısa pit az benzin hızlı turlar ama daha çok pit yada tam tersi bilmem ne… artık bunlar ilkolkul birinci sınıf düzeyindeki bilgiler… yane bu durumda en hızlı olan kesin kazancak mekanik sorun yaşamazsa… şuanki reno gibi takımların kazanma ihtimali sıfıra inecek… alonso bu yarışı ilk pitstoptaki stratejisiyle kazanamdı mı… bi daha bole şeyler goremicez ve daha kısa yarışlarda zaten hafta sonlarını tadından yenmez hale getirecek ve benim de onur gibi takip ettiim son sezonda bu olacak… :S

  12. onur aybars avatarı

    Öyle gözüküyorki, bu sezon benim takip ettiğim son F1 sezonum olabilir…

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    FOTA kendine yeni bir seri düşünüyor olabilir fakat neyi yapıp neyi yapmayacağına F1 de yapılıp yapılmayanlarla karar verecek bence ….

  14. Ya bu insanlar çıldırdı. Resmen bu sporu nasıl öldürürüz onu düşünüyorlar. Zaten ölmesine az kaldı son darbenizi bekliyor.

  15. ne kısa yarısı ya?sacmalık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir