Kovalainen: "Daha İyisi Olabilirdi"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, McLaren ile ilk senesinde beklediği sonuçların gerisinde kaldığını kabul ediyor ama hâlâ ortaya çıkaramadığı potansiyele sahip olduğuna inanıyor.

Fin pilot, sezonun bitimine iki yarış kala pilotlar şampiyonasında 6. sırada, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 34 puan gerisinde, üç podyum ve sadece Macaristan’da elde ettiği galibiyet var.

Ve sezon içinde bazı talihsiz olaylar da başına gelirken Kovalainen, şimdiye kadar ki durumda hayal kırıklığına uğradığını kabul ediyor.

ITV ile röportajında konuşan Kovalainen: “Sonuçlar beklediğimden daha kötü olabilirdi diye düşünüyorum"

“Şampiyonada daha yukarıda olmayı ve daha fazla podyum elde etmeyi bekliyordum ama sezonun ortasında farklı sorunlar nedeniyle sadece bir puan aldığım 4-5 yarışlık bir süreç vardı"

Fin pilotun, istikralı bir şekilde güçlü sıralamalar çıkardığını göstermesine rağmen, yarış temposunda genellikle takım arkadaşı Hamilton’un gerisinde kaldı.

Ama Kovalainen, son aylarda bu alanda gelişim kaybdetti ve artık Pazar günleri daha da iyi performanslar ortaya koyabileceğine inanıyor.

Kovalainen: “Aksi takdirde (sorunlar olmasaydı) sezon iyi olacaktı. Sıralama tempomuz çok güçlüydü ve yarış tempomuz oldukça fazla gelişti."

“Bu aracı nasıl daha iyi kullanacağım ve nasıl daha iyi ayarlayacağım konusunda çok şey öğrendiğimi düşünüyorum"

“Potansiyelin çok güçlü olduğunu düşünüyorum, bu da olumlu bir şey"

“Genel olarak olumlu bir sezon oldu ve daha iki yarış var. Bu yüzden (sezonu) daha iyi hale getirebilirim"


Yorumlar

  1. ah be heikki tam bir hayal kırıklıgı oldun kimi veya hakkinen le kıyaslanamazsın malesef

  2. kaan kaanhan avatarı

    koca bi sene yapmadığını son 2 yarışta yapıp iyi bir performans sergilerimi bilinmez, gerçi yeri geldi kendi suçu yoktu. fujide belliki geç pite girecekti, McLaren iyi puanlar alacaktı ama olmayan sonunda oldu. aksilikler ve aksilikler harika aracımızla duble yapamadan sezonu bitirecez bu gidişle.

  3. ama insanda biraz pırıltı olur bir ışık görürsün lewisinde 2. sezonu ve bitmedi..

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Benim düşüncem her insana biraz vakit tanınması yönündedir özelliklede aileye yeni katılmışsa ;He2 daha bu aileye katılalı 1 yıl dahi olmadı ki düşünün F1 olarak sadece Renault tecrübesi var F1 i geçtim araç tecrübesi Renaultla sınırlıydı dışa açılması ve adapte olması biraz zaman alacaktır onun için bence biraz töleranslı olun hiç bir şey kaybetmezsiniz ;haaa gönül daha iyi olmasını elbet arzulardı fakat gelecek yıl Mclaren geçtiğimiz 2 yılki istikrarını sürdürebilirse 2009 çok daha iyi olacak ….

  5. ben bir mclaren taraftarı olarak sadece hamiltonu izlemekten bıktım.hamiinbaşına bir şey geldi mi yarış bizim için bitiyor ki bu da çok can sıkıyor.eskiden hakinen ve coulthart takım arkadaşıydı.birine bir şey oldu mu diğerini izleridk.hatta bazen ikisi kapışırdı.malesef kovalainen oldukça bu bir daha olmayacak.şuna emin olun ben bile onu geçebilirm:)

  6. tolga soydan avatarı

    kimi şu dört yarıştan 2 sinde duvara vurmasa markaları almış pilotlar içinde kiminin şannsı çok olucaktı

  7. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bu kadar az iş yapıp bu kadar çok konuşan başka bir pilot görmedim.

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evet McLaren ferrarilere karsi tek basina savasiyor hem pilotlar hemde takimlarda isi gercekten zor .

  9. massa ve raikonene karşı lewis ve kova takımlar şampiyonluğu için ferrari daha baskın her ikiside yarış kazanacak potansiyele sahip ama mclarende sadece lewis,kova çok silik kalıyor…

  10. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    McLaren onumuzdekı yıl baska bır pılotla anlasmalı.Ne kadar da kova ıle anlasma yapmıs olsa da.Bu hatadan donmelı.Bu yıl sampıyonluk gelmelı.Her ıkı alanda da hem pılotlarda hem takımlarda.Her ıkısı ıcınde Kova ya cok ıs dusuyor.Massanın onunde olarak onun az puan almasını saglamalı.Rekabetcı degılde bu sene hıc.Hıc ama hıc.Sabreden Dennıs e saskınım.

  11. Evet bende gördüm o yazıyı. Acaba F1 Racing kendi kendine bişeler mi uydurmuş dedim kendi içimden 🙂

  12. ya bu adamın f1 racing'de bir ropörtajını okudum, f1'e ısındım ve lewisi geçebilirim diyodu, sinir oldum, önce bi kendine bi bak kova ne haldesin.. rosberg, bourdais veya vetteli alması gerekiyordu gelecek sene için mclaren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir