Theissen: "BMW Şampiyonlukları Kazanabilir"

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Sorumlusu Mario Theissen, Japonya GP’de şampiyonluk takibinde kârlı çıkmalarının ardından dünya şampiyonluğu kazanmak adına iyimser olmamak için herhangi bir neden görmediğini söyledi.

Fuji’de Ferrari ve McLaren’in sıkıntılar çekmesi ile Robert Kubica’nın ikinciliği, Lewis Hamilton ile arasındaki farkı 12’ye ve BMW Sauber’in de Ferrari ile 14’e indirmesine neden oldu.

Fuji’de bu sürpriz sonuç, Kubica ve BMW Sauber’in, şampiyonluk için daha güçlü adaya olmalarını sağladı ve Theissen, Ferrari ve McLaren’in herhangi bir sorun yaşamasından fayda sağlamak için takımının hazır konumda beklemesi gerektiğini düşünüyor.

Theissen: "Son yarışlarda neler olabileceğini geçen sene gördük ve bizim için, eğer bir fırsat ortaya çıkarsa orada olmamız gerekiyor"

"Kesinlikle takip eden yoldayız ve bu yolda şimdiye kadar en iyisini yaptık ve son iki yarıştaki neden böyle olmasın?"

BMW Sauber’in teknik sorumlusu Willy Rampf’ın, son iki yarışta araçtan daha fazla hız elde etmek adına bütün çabayı sarfedeceklerine söz vermiş olmasına rağmen Theissen, yapabilecekleri pek bir şeyin olmadığını söyledi.

Theissen: "Yapabileceğiniz pek bir şey yok. Uçuşları başka bir güne alabilirsiniz ama aracınızı daha hızlı yapamazsınız"


Yorumlar

  1. gökhan diline sağlık

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Unutma zaten sürekli iş arasıra kasıyor insanın kafa dağıtıp rahatlayacağı yerler olması lazım burasıda o sebeple iyi bir ortam şayet F1 i seviyorsanız aradan muhabbette iyi oluyor tabi haaa aksiliklerde oluyor şayet onlarda olmasa iyinin farkına varılmaz ….

  3. Hayır abi TRF1.Net unutulur mu.. Her gün burdayım emin olabilirsin. Geliyorum haberlere bakıyorum bi sabah bi akşam bi de gece :)) Ondan sonra gidiyorum. Ben biraz yoğun olduğum için iş itibarı ile sürekli giremiyorum. Ama yine de iş yerinde bilgisayarımı açtığım zaman ilk girdiğim yer burası.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fazla yorum yazmadığını ben biliyorumda sen arasıra unutuyorsun gibime geliyor :)) az olan öz olmalı yanlışmıyım ….

  5. Abi fazla yorum yapmıyorum biliyosun, ama raya girdikten sonra çıkışında kalmıyor artık 🙂 Teşekkür ederim sakinleştirdin beni biraz 🙂

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Gördüm oraya yazacaktım birşeylerde senin yazdıkların çerez kalır sana ayıp olur diye yazmadım :)) her zaman hoşuma gider ve söylerim ''anlayana sivrisinek saz anlamayana mehteranı da getirsen orkestra da kursan az'' sen boşver bak dalgana ve doğruna seni anlayan anlar , okuyan okur ,öğrenen öğrenir ,görmek isteyen görür neden kaptırıyorsun kendini :)) ….

  7. Burda iyiyim, abi sen "Dünya BAsını Şampiyonluk Adaylarına Verdi Veriştirdi" başlığına baktın mı 🙂 Ne şevkle yazmışım 🙂

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hayırdır darlatmışlar seni :)) burada biraz takılınca böyle oluyor ;ya muhabbet olan yerde olacaksın yada göz atıp çıkacaksın yoksa bu tartışmalara girdiğin takdirde misalen elini versen kolunu alamıyorsun eeee kol gidince de sinir yerinde kalırmı ? ….

  9. Abi özür dilerim ama raydan çıkarttılar beni.

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bülent kardeşim !!!

  11. yasin başpınar : O zaman seni yok sayarım, burda yorum yapmıyormuş gibi davranırım olur biter. Nasıl bu fikiri beğendin mi?

  12. ogun savaş avatarı

    Daha renoyu geçemeyen takım nasıl olcaktda 4 arabayı geçicekler ilginç valla

  13. ne yazmam gerektıgıne sen karar veremezsın bulent sahın buna algıda tamamlama dıyor psıkolojı bılımı yanı ınsan beynı otamatk olarak tamamlyr ıfadelrı beynler bunu bsarablrken harften tasarruf yapmk cok mntklı bnce hem harften hem zmndan tsarruf turkceye ne zararı dokunyoms cozemdm türkceye yabancı sozckmu sokyrz türkçeye zarar verrken puhahaha kelımsne gelrsek yazıya duygu katamyacmza gore yazıdada bu ve buna bnzer kelmelerle duygu asılyrz ben bunlarda kötü bır durum goremyrm sence varsa sn kullanmassn olur bıter

  14. "vermms","puhahahahah" vs. vs.. Allah için kullanmayın böyle cümleler. Hem Türkçe'ye yazık hem kendinize. Çocukça.. Başka birşey söyleyemiyorum.

  15. Lütfen gülmekten yarılırken puan tablosuna da bak. Belki bir değişim olur. 🙂 Hadi hayırlı geceler.

  16. sam sana cvp bıle vermycem cunku okadar komıkkı yazdıkların sadece gulmekten yarılyrrm yazdıklarıma cevap bıle veremems puhahahahha:D fujıde alonso yukseldıyse kubıcada o olaydan dolayı yukseldı kubıca cok ıyı bır yerden mı kalktı sen yarısı nası ızlıosn alonso P4 ten kalkarken kubıca P6 dan kalktı sonra alonso 14 sanıye taktı:D ztn renaultun sampıyonlugunu ettgın lafta ne kadar f1 bılgısıne sahıp oldugunu acılıyor bn hıcbr takıma hıcbrseyı haketmıyor demedım sen dedın renault ıkı galıbıyetı haketmedı dıye bnd4e senın mantıgınla cevap verdım ben kubıca sampıyonlugu haketmedı demedım goster dedgım yorumu bırakıyım burda yorum yazmayı sampıyon olsun alkıslarım dedım ben buraya ılk yazdgım gunde dedım sımdıde dıyorum sansa bala sampıyonluk olmaz hepsı hakedılmstr dıye senın renault haketmedı demen ztn f1 taraftarı olarak kalıtenı gosterıyo

  17. Yasin fujide massayla hamilton neden geriye düştü?

  18. Sezon başından beri rönoya koyduğumuz saniye farkları burda amerikaya yol olur. Haddini bilsin herkes sezon sonu puan tabelasına bakarsınız nerede olduğunuzu görürsünüz. 1.yse 1. 2.yse 2 3yse 3. Kim ne kadar çalışmış kim ne kadar yatmış. Bana göre de röno 2 şampiyonluğunu haketmedi o zaman var mı itirazın. Allah allah o haketmedi bu haketmedi kim hakediyo. Sana göre son iki yarışı kazandı diye alonso hakediyodur. Puan tabelasına baksın herkes yerini görsün.

  19. Biz de 1 galibiyeti alonsoyla pikeyi üst üste koyup eze eze aldık 66 puanınla 128 puanlık bmw yi karşılaştırma röno haddini bilsin 66 puanı var.

  20. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben kuru gürültü yapmıyorum sadece şampiyonluğu Ferrari ve McLaren kadar haketmediklerini düşünüyorum.Ferrari ve McLaren Sorun yaşamadığı zaman BMW nerede söylermisiniz..

  21. alonso sampıyon adayyız dıyen bır takımın pilotuna 14 sanıye gıbı bır fark koyuyosa bırakta o galıbıyetı hakkmızla aldık olalım diğer bir konu singaporeu kastedıyosan tammam orda 2 büyük takımın pilotlarının sorun yasamasyla aldık galbyetı ama sızın aldgnz butun podyum lar iki büyüğün sorunlaryla gelmedımı zomn sız hıcbrseyı haketmysnz cok mantıksız dusunyosn senın manıtıgnla cevapladım sorudugun soruyu umarım almssndr cevabını

  22. siz o sadece sahip oldugunuz bir galıbıyetı hakknzla mı aldnız bnce ıkncı galbyetı hakkmızla aldık kubicayı eze eze aldık hatrlyosan alonso 14 sanıye fark koydu kubıcaya ıkncı pıtstopa kadar guclu bmw gecseydı ya alonso cok guclusunz ya ozmn sana sormazlarmı madem alonso haketmedı snn kubıcan ıkncılıgı hakettımı sormazlarmı madem haketmyrz sız suana kadarkı podyumları hakettınz mı senın mantıkla dusunrsen hayr

  23. sam hiçbir pilota sersem demeye hakkın yok pilotlara hakaret etmek kımsenın olmadıgı gıbı senınde hakkın değil hele bi olun alkıslarız merak etme ama suan ıcın en cok hakeden ıkı ısım var kı bunlardan bırı massa bırı hamılton alırsanz alkslarız tabı ndn alkıslamıyalm bır dunya sampıyonlugu kolay alınmıyor

  24. Yasin alonso bu 2 galibiyeti haklı yere mi aldı:):) Rönoya gelince haklı diğerlerine haksız, kıskanmayın BMW yi. Puan tablosuna bakın yarımız kadar puanınız var.

  25. Kimse kıskanmasın diğer takımların sersem pilotları hata yapmasaydı da şampiyon olsalardı. 128 puanımız var ve şampiyonluk şansımız da var ne kadar kıskansanız da var. Ve seneye de hiç olmamış şeyler olacak.

  26. Şampiyon olursak eğer (inşallah) kesinlikle haketmedik türü bir düşünceye girmem. Şampiyonluk ünvanı en hızlıya değil, en çok atraksiyona girene değil, en çok pole alana değil, en çok puan toplayana veriliyor unuttunuz sanırsam.

    Eğer Kubica daha yavaş bir araçla, hızlı aracı olanlardan fazla puan toplayabiliyorsa kim "ama yavaştı haketmedi" diyebilirki? Aksine bu onlardan daha fazla hakettiğini gösterir. Hem bu pilotlar şampiyonası, hızlı araçlar için takım şampiyonası var.

  27. ikisi aynı şey değil su anda maccayla ferrari arasında cok fark mı var bülent ben pilotların topladıgı puanlardan bahsedyrm gerckten artık daha az galbytle sampıyonlukllar gelıyor konumuza glrsek kesınlkle tek yarıs galıbı bır pılotun dunya sampıyonu olmasını ıstemem lewisin almanyada yaptıgı geçişleri hatrlyrm sonra aklıma monza geliyor ve dıyorum kı hamılton bu sampıyonlugu hakedyr fakat kubicaya bakyrm hatrladgım bır tane bu şekil geçiş vs yok sorun kubıcada mı hayır kesınlıkle değil sorun bmwde kubica sampıyon olamazmı olur neden olmasın genc ve basarılı bır pılot ama dedğim gibi bu sene değil çünkü bu sampıyonlugu sonuna kadar hakeden ıkı pılot var bmwcı arkadasları anlyrm bnn bmwcı olsam bnde sampıyon olmak ısterdım ama bu yıl sampıyon olacak kadar ıyı degıllerdı suan hıc degıller

  28. burak bocek avatarı

    Bencede eğer kazanıcaksa bmw kazansın hiç üzülmem blakis sevinirim.çünkü bu kadar hataların yaşandığı bir sezonda çok olgun ve temkinli davaranıp puanları kaptılar.ben mario theissen'in yada bmw adına konuşanların bir yanlışı oldugunu düşünmüyorum.tamamen açık.herşey olabilir.hatırlarsanız epey fark vardı ve mclaren bmwyi yakalayıp geçti.ve rakipler sorun yaşarken doğru yerde oldular.alonsoda bundan kısmen faydalandı.matematiksel olarak şansı sürdüğü sürece böyle düşünmeleride çok normal.tamam yarış kazandık bu seneki hedefi gerçekleştirdik diye kimse havlu atmaz.daha fazlasına hayır demez.yani kimse kumarı kaybetmek için oynamaz

  29. 2006'da son 6 yarışa girerken Alonso'nun Renault'u ile diğerleri arasındaki farkı da hatırla istersen.

  30. serka arkadasıma aynen katlmakla beaaber gcn alonso bsy solemstı bnm 2006 da son 6 yarısa gırerken 86 puanım vardı lewisin suan 84 puanı var dıyerek aslında buyuk bır laf koymustu:D

  31. vallahi bu sene kadar farklı kazananlar olduğu bir sezon hatırlamıyorum izlediğim seneler içerisinde. herşey olabilir. matematiksel şansı olmayan bir pilot şampiyon olcak deseniz ona bile inanırım. nasıl bir sezon bu ya :))

  32. bmw'nin bu performans ile son 2 yarışa giriyorken zirveye bu kadar yakın olması kesinlikle ferrari ve mclaren'in beceriksizliklerinin açık birer kanıtıdır

  33. sahsen ben sadece bir yarıs galıbyetı kazanmıs bır pılotun sampıyon olmasını ıstemem bu sampıyonlugu massa ve hamılton sonuna kadar hakedyr kubica kazanrsa alkıslarz fakat yiğidi öldür hakkını ver bu şekilde sampıyon olunmaz

  34. BMW inşallah şampiyon olurda gökhan demir denen bilinçsiz şahsiyet f1'i izlemez.sende max mosley gibisin gökhan sadece kuru gürültü yapıyorsun yazdığın yorumları bir çok kişi kayda değer bulmuyor ama hakediyorsun.

  35. Gökhan Demir Tarih: 14.10.2008 14:45:23
    Hemen havay girdiler, inanılır gibi değil.BMW kazanırsa F1 bir daha izlenmez.

    Bu zihniyetle F1 izlemeye devam edersen zaten istesende bi süre sonra izleyemezsin. Açıkçası senin gibilerin izlememesi herkesin hayrına.

  36. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Bunu biraz geç farkettiniz. Kanada dan sonra da orada olsaydınız şuan lider konumda bile olabilirdiniz. Yazık…

  37. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hemen havay girdiler, inanılır gibi değil.BMW kazanırsa F1 bir daha izlenmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir