Haug Hamilton'ın Yaklaşımını Destekliyor

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz motorsporları patronu Norbert Haug Lewis Hamilton’ın son yarış Japonya Gp’sinde yaşadığı sorunlara rağmen,sezonun son iki yarışında risk alma isteğini engellemeyeceğini söyledi.

Haug McLaren patronları Ron Dennis ve Martin Whitmarsh’ın Hamilton’ın kendi yolunda sürüşüne izin vermeleri konusunda ki düşüncelerini tekrar etti ve şunları söyledi: "Her şeyden önce, bunlar yetişkin ve spor adamları. Bunun hakkında konuşuyoruz, küçük öğrenci değiller – ‘şunu yap, bunu yap". Nasihat veririz, fakat kendi kararını kendisi vermeli, ve veriyorda.

"Patansiyel olarak liderliğimizi perçinleyebilirdik, fakat olmadı. Bu bir yıkım değil. Bağırmadan çağırmadan yapmalısınız. Eminim o milisaniye içinde durumu büyük bir risk olarak değerlendirmedi."

Ayrıca ilk turdaki olaydan çok ilk turdan sonra Massa tarafından spin attırılmak Hamilton’ın yarışını bitiren noktaydı diye ekledi.

"Spin olmasaydı yedinci sırada olacaktı, yarış Massa ile Hamilton arasında açık bir yarış olacaktı."

"İki pilotunda bu pozisyonlada olması iyi olurdu çünkü savaşabilirlerdi."dedi.

Haug ayrıca Hamilton’ın ilk virajdaki Kimi ile yaşadıkları olayda aldığı pitten geçme cezasını sorguladı.

"Resimlere bakmam lazım, şuanda neyin yanlış olduğunu anlamıyorum. Kesinlikle iyimser bir hamleydi fakat bu iyimser hamle Macaristan’da Massa’yı liderliğe taşımıştı ve çok benzerdi."

"İzleyicilere iki pilot arasında yedincilik savaşının geçtiği bir yarışı sevip sevmeyeceklerini sorun . Fakat bu olayı çabucak unutmalıyız."

"Pozitif olan şey üç yarış kala yedi puan fark vardı şimdi iki yarış kala fark beş. Bu biraz daha iyi bir ortalama, en azından öncekine oranla daha kötü bir pozisyonda değiliz. Şuan sonraki yarışa konsantre oluyoruz ve en iyi işi yapmayı deneyeceğiz."

 

 

 


Yorumlar

  1. hami olmasa,, emin olun, F1 bana son iki senede heyecan vermezdi.bırakalım da adam istediğini yapsın ki heyecan devam etsin.adam herkesi geçiyor.daha ne yapsın.

  2. arkadaşım bu sene bana göre hatalı olan tek karar bourdais-massa arasında olanlara ceza verilmesidir
    bunun dışında mclaren hep kendi hatalarını ödedi
    kanadada arkadan çarptı ceza tamamen haklı
    spada yaşananlara ceza verilmez diyenler 2005 suzukayı izlememişler aynı olay oldu son şikanı düz geçen alonso yerini geri verdi hemen ardından ilk virajda geçiş yaptı(christian klien olmalı) 2-3 tur falan attı hatta fark 5-6 sn oldu alonsoyu uyardılar alonso yarış içerisinde resmen bekledi klien tekrar önüne geçti ve bu olay olmasa büyük ihtimal o yarış mclaren ve kimi için efsane olmayacaktı
    fujide yaşananları ilk yazımda zaten açıklamıştım ceza kesin olarak doğru
    massaya verilen cezada doğru bence
    ama bourdais olayından gelen 1 puanın şampiyonu belirlemekte önemli olmayacağını ümit ediyorum
    gecen seneki olayla ilgili konuşmak anlamsız mclaren ferarinin bilgilerine sahip olduğunu kabul etti başka yoruma gerek yok zaten sampiyonluğuda kendi kendilerine kaybettiler

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    İlginç bir açıklama olmuş böyle bir yarışın ardından.

    Bu açıklamadan çıkardığım sonuç şu; japonya öncesi sakin sürmesi için çok tembihlerde bulunmuş olacaklar ki yarış günü tembihler tam ters etki yarattı 🙂 Şimdide yöntem değiştirip serbest bırakıyorlar rahat olması açısından 🙂 İlginç

  4. cüneyt ezilen tarafı oynayan gördüğümüz üzere hep ağlayan onların her beceriksizliğinde kural değişikliğine gidilen takım tabiki ferraridir.
    "Biz geçemiyoruz onları sağlam motoru çaldılar yerine kötü bıraktılar yapmur yağıyor havada adamımız yok bari massa ya yarış dışında puan verinde, kimi depresyonda bu senede o olsun şampiyon mantığında takım 😀

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    McLaren e reno ve retbul pilotlari yardim edemez etdirmez McLaren o sadece ferrariye özgü bisey kimmi haric herkes massaya yardim ediyo süper pilot massa yardimsiz sampiyon olamaz zaten:))

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evet McLaren ve pilotlari hep haklidir sonsuz destekde biz taraftarlarindan :))) isinize gelirse

  7. ya bu mclaren takım patronlarını anlayabilmis değilim
    nedir bu herseyde haklıyız mantığı
    sitenin video bölümünde massanın onboard start görüntüleri var ve hamiltonın resmen önce kiminin önüne kırdığı sonrada virajı geniş alarak ( o kadar geniş ki kendide tamamen yol dışına çıkıyo) kimiyi ve viraja dışarıdan gelen tüm gridi dışarı atıyor
    bunlar bariz ama mclaren takımı ve destekçileri ısrarla bunu start olayı görüyo ve spadaki alonso olayıyla karşılaştırıyor( gerçi haug iyice uçup macaristnı karıştırmış)oysa spada hamiltonı dışarı atan alonso yol içinde kalmıştı bu önemli bir fark
    viraj normal dönüldse ferrariler 1-3
    hamilton sayesinde ferarriler 6-8 oluyor
    hem takımlar şampiyonası hem pilotlar şampiyonası kızışmış ve mclaren hala cezanın çok ağır olduğunu düşünüyor
    mclaren şampiyonluğu o kadar istiyorki pilotunun bariz suçlarına bile göz yumuyor ve arkasına ingiliz basınınıda alarak ezilen tarafı oynamaya çalışıyor

  8. burak bocek avatarı

    Norbert Haug'un bu soylediklerine ancak Mclarende çalışanlar ve taraftarları inanır.Buda onlar için yeterli görülebilir.Maceristan startı çok temiz hiç bir olay yaşanmadı ve massa 2pilotuda geçti.Lewis ise kendisiyle beraber dışarı aldı.zaten massa ona çarpmasaydı cezayla beraber yarışı mahvolucaktı ve massa kendi işine odaklanıcaktı.ikiside ceza aldı ve massanın da belki çok daha yukarda olacağı yarıs bitti.bir start ancak bu kadar yarısı etkiliyebilirdi.Birde ortalama olarak 2puan kaybettik demiş halbuki olaya farklı açıdan bakalım.muhtemelen 13puana çıkabilirdi eğer grid pozisyonu ile bitseydi.Bu durumda ortalama olarak 2 puan kaybettik demek kar kardır demektir ve olumlu bir yön yakalamaktır.Bir tek bu yönden olumlu buldum onu.Her neyse resimlere baksın Norbert Haug birşeyler değişecek ise.Kimse bu yazımdan düşmanca bir sonuç çıkarmasın.Tamamen katılmadığımı düşüncelerimi kelimelere döktüm saygılar

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şu anda Hamilton 2 yıl içerisinde di Resta bunlar Mclarenin projeleri ikisininde F1 e girişi hemen hemen aynı yaş olacak 22 yaş ;onun için bunlar değerli ;Mclaren geleceğini bir aksilik olmazsa bu kişiler üzerine kuruyor artık Mclaren dışarıdan veya F1 in diğer takımlarından çok ekstrem bir durum olmadıkça pilot almayacaktır ;Alonso ile 3 yıllık sözleşme şayet tamamlansaydı sözleşme bitiminde Hamilton tamamiyle pişmiş di Resta ise çaylak olarak Mclarendeki yerini alacaktı ….

  10. McLAREN TEAM avatarı

    mclarende emekli olmak istiyorum demeside onun böyle bir destek alabileceği başka bir takımın olmaması! bu onu çok iyi biliyor. muhteşem bir beraberlik umarım uzun yıllar birliktelik devam eder bu güne kadar piste tek anlaşması konuşulmaya pilot !mclarende geleceği garanti altında mclarenin geleceğide böyle bağlı ve yetenekli bir pilotla garati altında!

  11. McLAREN TEAM avatarı

    hamiltonun arkasında bu iki adam oldukça hamiltonun başkasına yardımına falan ihtiyacı olmaz! bu gerçekten bir pilot için en önemli olay ne olursa olsun pilotunun arkasındalar şampiyonluk feda edilse bile !

  12. massa macaristandaki startında tamamen dıştan taraftan gelip, ilk viraja dışardan girip hamilton'un geçmişti. hamilton gibi geç fren yapsa bile onu dışarı çimlere atacak bir noktada değildi zaten, olsa olsa kendi çimlere gider, hamilton da bundan hiç etkilenmeden yoluna devam ederdi. buradaysa hamilton içerden giriyor ve yaptığı geç frenle arkasından gelenlerin resmen yolunu kesip dışları atıyor, kimi dışarı açılmasa açıkça hamilton'a vurmak zorunda kalacaktı. haug'un bu söylediği yalandan başka bir şey değil, hepimiz izledik macar startını ve ilk virajı. milletin gözüne baka baka yalan söyleyebilecek kadar pişkin birisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir