Çin GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernanado, iki yarışta iki galibiyet kazandın, nasıl hissediyorsun kendini?

" Yavaş yavaş neyi başardığımın farkına varıyorum çünkü birkaç hafta önce soruların dışında görünen bir Grand Prix kazandım. Singapur’da sıralama turlarından dolayı gerçekten hayal kırklığına uğramıştık fakat yarışta biraz şanslıydık ve kazandık. Fuji’de tamamen bambaşka bir hikaye vardı. Bu zaferi gerçekten hakettik; hızlıydık ve stratejimiz kusursuz çalıştı. Basitçe söylemek gerekirse inamılmazdı ve çok mutluyum. Takım muhteşem bir iş başardı, geçtiğimiz birkaç haftada performansı bu seviyeye çıkardılar ve şu anda açıkça en hızlı üçüncü takımız."

Geçtiğimiz haftaki Japonya yarışının ardından Çin Grand Prix’i için Asya’dan ayrılıyoruz. Keyif aldığın bir yarış mı?

" Formula 1 diğerlerine oranla daha yeni bir spor Çin’de fakat taraftarlar çok tutkulu ve Japonya’da olduğu gibi çok konukseverler. Çevrenin gerçek değişimi ve yapılar muazzam. Bu haftasonu aracıma dönmek için sabırsızlanıyorum. Formula 1 aracı ile burada kullanmak ilginç bir deneyim."

Pist hakkında ne düşünüyorsun?

" Pilotlar ve motorlar açısından birkaç ilginç mücadele sunduğunu düşünüyorum. Uzun düzlükler, yüksek hızlı virajlar ve bununla birlikte yavaş virajlar. Düzlükte geçiş yapmak ya da savunma yapmak için gerekli olan düzlük hızı ve yüksek downforce ile virajlarda dengeli bir araç oluşturmak için bu virajlar arasında doğru dengeyi ve uzlaşmayı yakalamanız gerekiyor. Cuma günü antreman turlarında konsantre olacağımız konu bu olacak."

Üstüste ki galibiyet kazandın, bu haftasonu Şangay’da tekrar kazanabileceğini düşünüyor musun?

" Söylemek zor. Hayır deme eğilindeyim fakat tekrar evet demek istiyorum!  Performans seviyemizin Ferrari ve McLaren ile mücadele edebilecek makul bir düzeyde olduğunu Fuji’de gördük. Bu yüzden bu haftasonu herhangi birşeyin mümkün olacağını hissetmeniz gerekiyor – podyum ya da galibiyet.Singapur ve Fuji’de kazanılan iki galibiyetin ardından bütün takım oldukça motive olmuş durumda ve bir başka güçlü yarış ortaya koymak için mümkün olan herşeyi yapacağız."

Nelson Piquet

Fuji’de yarışı dördüncü sırada tamamlamak için bütün yarış boyunca büyük bir mücadele verdin. Yarışın konusunda mutlu muydun?

" Evet, kesinlikle. Neredeyse hiç hata yapmadığım performansımdan mutluyum, hızlı ve istikrarlıydım ve aracın kullanımı oldukça iyiydi… herşey kusursuz işliyordu. ayrıca ön sırada mücadele ettiğimizi görmekten dolayı mutluyum. Takım çok fazla çalıştı ve karşılığını aldık ve bu tür şeylerin aynı şekilde sezon sonuna kadar devam etmesini umuyorum. Son iki yarışta daha fazla puanlar hedefleyebiliriz."

Önümüzde Çin Grand Prix’i var – senin için bir başka yeni pist. Yaklaşımın nasıl?

" Kendime güveniyorum ve orada yarışmak için sabırsızlanıyorum. Pist etkileyici görünüyor ve Fuji’de olduğunu gibi araç iyi bir şekilde çalışırsa güçlü bir haftasonu geçirme şansımız olaiblir. Cuma günü pisti çabuk bir şekilde öğrenmke benim için önemli bu yüzden piste geçireceğim üç saati en iyi şekilde değerlendireceğim. Hemen hemen tipik bir pist bu yüzden özel bir endişem yok ve bilgilendirme ve daha önceki yarışlara ait veriler tabanlı mühendislerimde iyi bir hazırlık yaptım bile."

Şangay’da set-up konusunda neye ihtiyacın var?

" Bir kez daha yön değişimi ve frenleme esnasında iyi bir araç dengesine sahip olmak için konsantre olmamız gerektiğini düşünüyorum bu yüzden kendime güveniyorum ve pistte atak olacağım. Fuji’de haftasonunun başından itibaren aracın içinde kendimi rahat hissettim ve bu haftasonu Şangay’da da aynı şekilde olmasını umuyorum."

Fuji’deki dördüncülüğün ardından, Çin Grand Prix’i hakkında kendine belirlediğin hedef nedir?

" Gelişim gösterdiğimizi düşünüyorum son yarışta yaptığımız gibi ve Çin’de güçlü bir yarış çıkarmayı umuyorum. İyi bir yarış çıkarmak için sıralama turlarında Q3’e kalmak için bu konuda performansımı geliştirmem gerektiğini biliyorum. Bu yüzden normal yarış koşullarında amaçlayabileceğim en büyük şey bu oalcak. Bu amaçla başlayacağım ve yarışta ne olacağını göreceğiz fakat takımın markalar şampiyonasındaki dördüncülük mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve puan kazanmak konusunda kararlıyım."


Yorumlar

  1. Alonso 2009 da geliyor dikkat!!!

  2. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ewt Eren bu Senede bizim basımız derTTe ama :)) napalm her zmn F1 de heyecan olması lazım :)) tutugmz pilotun biLe yrs dısı kalmasın die heyecn yapıorz :)) F1 in herseyi heyecan :))))

  3. walla seni anlıyorum özellikle 2005de mclarende sasi sorunu olduğunda ve bugünlerdede ben dua ediyorum rai yarış dışı kalmasın diye malum hami var 😀

  4. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ewt eren hiç bir şeyin garntiSi yok 🙂 yaw ben aLonsounn kazndıgı 2 yrStada dedim bişey olmadan yarısı jazanSak fln :)) yrs boyuıu dua etmekLe geçior yaw yrs dısı kalmayLM die :)))

  5. önemli değil biz anlıyoruz yaa 😀

  6. =) öle yha össye hazrlanrken hep bılgısyarda not tutuyrdm cok hzlym:D arada kelmler ıc ıce gryr ama baya hızlym bu konuda

  7. yasin hayret ettim 2 konuyada nasıl yetiliyorsun.:D
    Ben alonsonun yarış kazanmasını mucize görmüyorum çünkü olağan şeyler yani bi kaç sene önce buttonmuydu trullimiydi son virajda motor patlatmıştı gerçekten hiç birşeyin grantısı yok:D

  8. aslında takımı en ıyı gören diye bsy yok bız suanda 3. en hızlı takımız ama suanda belkı haftaya degsr belkı haftaya daha hızlı oluruz belkı daha kotu ısın farkndyz ama su bır gerck suanda renault pılotları en az baskı altındakı pılotlar 4.lük garantı ve kaybedlck bsy yok ama kazanlblck 2 yarıs var az baskı ıyıdır bu yuzden alonsonun sıradakı yarısı kazanmasıda mucıze olmaz

  9. iyimser olmak iyidir ama fazla iyimser olmak insanı kör eder bunu burdaki yorumlar için söylemiyorum şu 2 galibiyetten sonra takımı en iyi gören reno fanları için yanlış anlamayın.

  10. evet kürşat aynı seyi gçn haftada dıyoduk:D bu haftada dıyorum 😀 mıllet sampıyonluk davasına baskılı ama alonsoda 0 baskı var aracta ıyı ndn olmasın:D

  11. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    busefer bence zor 🙂 ama neden olmasın? fuji içinde aynı yorumu yapıyorduk…

  12. artık aloso bile herşeyin farkında artık mclaren ve ferrrai ulaşılamaz demiyor. ve yarış galibiyeti içinde açık kapı bırakıyor yani herşey olabilir diyor.go fernando go nelson go renault go massa:))))

  13. 1. Belli iknciyi tartsalım 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir