Raikkonen "Fren Noktaları Karting'de 6 Yaşındayken Öğrenilir"

yazar:

kategori:

Timo Glock ve son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton’un sürüşünü eleştiren son pilotlar oldular.

23 yaşındaki Hamilton Formula 1’deki ilk şampiyonluğunu kazanmak için mücadele ediyor ancak sürüş tarzı bir çok sürücü tarafından eleştiriliyor. Robert Kubica geçtiğimiz günlerde Hamilton’un kendisinden aşırı emin, agresif ve tehlikeli olduğunu söylemişti.

Bu görüşleri 2005-2006 Dünya Şampiyonu Fernando Alonso "Hamilton, özellikle startlarda kendi kurallarını oluşturuyor." demişti.

Toyota’dan Timo Glock "Gelecek sürücüler toplantısında Jarno Trulli, Hamilton’a 1 tur geride olmasına rağmen kendisini neden 2 tur engellediğini soracak."

"Jarno 1.5-2 sn kaybetti çünkü Hamilton mavi bayrak kuralına uymadı." dedi.

Raikkonen "Hamilton’un Fuji’de yaptığı temiz değildi. 1. virajda benim dönmeme izin vermedi."

"Go kartta 6 yaşındayken fren noktasını bulmayı öğrenmelisiniz. Bu seviyede bunun nasıl çalıştığını bilmelisiniz." demişti.

Bild ile olan röportajında ise Hamilton kendisini şöyle savundu:

"Onlar benim rakiplerim ve benim gibi şampiyonayı kazanmak için mücadele ediyorsanız rakiplerinizin pist dışında size maksimum baskıyı uygulamasını beklemelisiniz."

"Pilotlar arasında iyi arkadaşlarım var ve hepsine saygı duyuyorum. Aynı şekilde bana da saygı duyduklarına eminim."

"Ancak açıkçası herkes beni açık açık desteklemez ve neden rakibini övmelisin ki?"


Yorumlar

  1. mike shinoda avatarı

    padokman ben kötü demiyorum ki Hammy'e sadece olgunlaşması gerek diyorum eğer Hammy bu senede şampiyonluğu alamaz ise seneye aynı Macca aynışekilde hızlı ve rekabetçi araç verirse şampiyon olacaktır diyorum çünkü git gide hatalardan ders alması öğreniyor misal en büyük rakibi puan sıralaması dışında iken David Coulthard'ın arkasında beklemsi ve uygun zamanda geçmesi (singapur)

  2. mike iki senedir şampiyonluğa oynuyor adam,o kadar kötü değil yani…

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    mike shinoda – güzel yorum

  4. mike shinoda avatarı

    Arkadaşlar ben değişik bi tespitte bulundum Şimdi kimi 1979'lu Hammy 1985'li… Yani Kimi Kartinge başladığında 10 yaşında ise Hammy 4 yaşında idi :D… Deseki Raikkonen "Yaw Lewis sen daha kısa pantolonla dolanırken biz pistlerde turluoduk" Ne komedi (tabiki mizahi yaklaştım olaya arkadaşlar)

    Benim görüşüm Hammy'i ne kadar sevmesemde gerçekten geçmişdeki başardığı işlere bakılınca ve F1'deki hızıda göz önünde olunca yetenekli bir pilot ama daha yeni ehliyeti alan bir gencin kendini usta şoför sanıp trafikte 1 2 küçük kaza ile kendine gelip olgunlaşması gibi birşey Hammy'nin olgunlaşma süreci gittikçe iyileşecektir belki ama bu kadar hızlı bir araç sahibi olmasıda bence Ron Dennis'in hatası onu küçük takımlardan birisine yerleştirip F1 için olgunlaştıması lazımdı…

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kimi altı yaşında arabalara manasız manasız bakarken Hamilton 7 yaşında ilk kupasını almış.Daha neyi konuşuyoruz ben anlamıyorum.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    İsteyen herkes vikipedia ve kişilerin kendi sitelerinden bazı bilgilere ulaşabilir.Yarış içinde gerçekten yarışan bir pilot karşılarına çıkınca hepsi misketi çalınan çocukların babalarına şikayet etmesi gibi birilerine şikayet etmeye başladılar.Yarış pisti orası çık ve yeteneğini konuştur.Ağlayıp sızlanma yeri değil orası.Mertçe yarış sadece yarış.Öyle pitle ve güvenlik aracı ile yarış kazanma araç geçmeye çalış bakalım biraz bu sporun rekabetçi bir spor olduğunu hatırla biraz.Ama başta Kimi ve Alonso olmak üzere bunu hatırlayan pek yok.Hamilton hatırlatınca zorlarına gidiyor.Devam HAmilton gerçekten süpersin..

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kimi' den inciler..Kartinge bile 10 yaşında başlamış birisi için çok iddialı sözler bunlar.Geride kalmışlığın bir çeşit dışa vurumu.Saçmalamış bence.Tıpkı takımı gibi herşeyin kendi yörüngesinde dönmesini istiyor.Bu olmayınca da zırvalıyor.O on yaşında başladığında Lewis kupa kaldırıyordu..

  8. yahu yazmayayım diyorum ama inanın hamiltondan nefret eden arkadaşlar zorla yazdırıyorlar..tamam hırslı sürmesi kendisine de rakiplerine de zarar veriyor diyin..eleştirin..biz de eleştirelim..ama biraz da insaflı olun yaw..hamiltonun raikonene pitte arkadan çarpmasını konuşuyorsunuz hala..kimse aynı yerde rosbergin de aynı hatayı yaptığını hatırlamıyuor bunu yazarken..her yarışta birilerinin yarışını mahfeden coulthardta kimse bahsetmiyor..hadi kimiye gelelim..kimi hamiltona kırmızı ışığı gösterdi..peki geçenlerde pit ekibinin ışığını görmeyip pit görevlisini ezen de hamilton muydu? sutil e arkadan çarpıp yarışını mahfeden hamilton muydu..bunlar insan..elbet de hata yaparlar..ama hata yaptı diye kimseye geri zekalı muamelesi yapmak zorunda değilsiniz ki.yani, olayı öyle bir boyuta getirdiniz ki, sanki pistte bir tek hamilton sürüyor ve tüm hataları o yapıyor..olabilir adama karşı şu ya da bu sebepten dolayı antipatiniz olabilir, ama ille de hamiltonu kötüleyecekseniz, bunu onun hakketmediği şekilde yapmak için elinizde yeterince malzeme var! diyorsunuz ki, yok efendim mclaren taraftarları burdaki yorumlarıyla sebep oluyor bu tepkilere..hayır efendim, reno taraftarı da bmw taraftarı da ferrari taraftarı da aynı..beş parmağımızı kıran bir adam için " 8 parmağımı kırdı" demenin anlamı yok..8 parmapımızı kırdı dersek, hem ona iftira atmış oluruz, hem elimizdeki sağlam 5 parmağı görenler buna inanmazlar, bizi yalkancılıkla suçlarlar.hem de, 5 parmağımızı kıran kişiyi suçlamamız gerçek olduğu halde inandırıcı olmaz

  9. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Ya siz neyi tartışıyosunuz hala anlamış değilim Lewis Hamilton çok büyük bi değer şu an gridde en yetenekli en hızlı pilottur Lewis.raikkonide gördük bu sene neler yaptığını en son gp galibiyetini ispanyada almış.O yüzden gereksiz yani bu konuşmalar…Lewis çok güzel sölemiş pist dışında psikolojik olarak yükleniolar diye ama o tüm f1 camiasına karşı içinde bulunduğu sawaştan galip gelicek bundan eminim…agresifliğe gelince eğer biraz mantıklı düşünürseniz we kendinizi onun yerine koyarsanız hak wericeksiniz ne yani sezonun son yarışlarına gelmişiz we ortada f1 şampiyonluğu war agresif yarışmıcakmı ? montoya yarışırken aynı olaylar olmuyomuydu bunlar çok doğal.ferrari markalar şampiyonasını kazanırsada yatsın kalksın fia'(!)ya dua etsin !

  10. senna guven avatarı

    6 yaşında öğrenilir F1 kokpitine ilk girildiğinde unutulur..Kimi 6 yaşında karting yapıyomuydu!?!

  11. babasına çekmiş bizim deli oğlan. Hamilton baban çarpıyor ama o yarışmıyor hamilton. Babanı bu konuda örnek alma..

  12. Montaya gitti hamilton geldi. Tamam gecen sene çaylıktı. Artık staj bitti hamilton. Pistte artık birilerine zarar verme yeter pes dedittirdin ya herkese..

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    1…. burak sana bu konuda tamamen katılıyorum.
    2….ya herkes soyledı ama kımı soyleyınce olay oldu mesaj yazmak ıcın sayfanın altına ınmem yarım saatımı a
    ldı:)
    3…hamıltonun agresıf surus sıtılı hosuma gıtmekle bırlıkte dıger pılotları tejlıkeye atacak sekılde rısklı dalıslarını tasvıp etmıyorum.katıldıgım bazı arkadaslar var katılmadıklarım da var.
    4…. ya bence kımı hıc polemıksız tartısmaya yer vermeyecek sekılde kırıcı olmadan gayette guzel konusmus.bazı arkadasların bunu anlama seklı cok tuhaf.ve verdıklerı antı ornekler cok tuhaf..
    5…allah verede bu yarıstan sonra kalan 2 yarıstan bırınde startta yada yarıs ıcınde ceza almak hatta dıskalıfıye olmak pahasına kımı hamıltona bodoslama dalsa yarıs dısı bıraksada mc larencı ve hamıltoncu arkadaslarımın yorumlarını bu sayfalarda gorsek.gercekten cok merak edıyorum.ama massa nın da bu sekılde samp olmasını ıstemıyorum tabi.

  14. motivasyonumu düşürmeye çalışıyorlar diyor.
    Böyle olacaktı eksiklik olmuş:D

  15. Forza kesinlikle katılmıyorum :))
    Bir ferrari fanı olarak bu yarışta gördük ki kendisini startta geçen her pilota pistte savaş açan her türlü çirkefliği yapan adam pist dışında kuzu gibi oluyor ve benim motivasyonumu düşürmeye çalışıyorlar bıraksın bu zırvaları işine baksın.Ve ferrariyi daha kızdırmasın hamiltonun sonu ferrarinin fia ya bir telefonuna bağlı 🙂

  16. forzaferrari avatarı

    neresini savunuyorsunuz hala bu adamın anlamıyorum çıkıp, çaylağım, öğreneceğim dese falan inanın bişey demeyeceğim, ama hala rakiplerim benim motivasyonu düşürmek için uğraşıyor bilmemne diye zırvalıyor, sanki bir tek kimi konuşmuş, al işte bütün pilotlar aynı şeyi söylüyor, timo glock ile trulli senin motivasyonunu düşürse ellerine ne geçer, şampiyonada senin rakibinmi?? kimse kusura bakmasın kiminin söylediği 6 yaş olayının hamiltonun hangi lafına cevap olduğu gayet açık, geç fren yapmaya devam etsin bakalım…

  17. Bu hafta rai tarafından levis'e start dersi verildi.
    Haftayada agresif sürüp milleti nasıl yarış dışına itmeyeceğinin derslerini bekliyoruz.
    Artık öteki haftayada frenaj bölgelerini öğretiriz seneyede kaldığımız yerden devam 😀 6 yaşından başa sardık.

  18. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    kimi gereksiz konuşmuş gene ne alaka yani şimdi fren noktası 6 yaşında öğrenilir.O zaman kendiside pistten gitmeyi öğrensin kaç kere lastiği çime kaptırdı.Yarış içinde frenaja girerken lastiği çime çıkarmakta üstüne yok raikkonenin örn:Melbourne Gp 2008…

  19. Yakup ERCAN avatarı

    Kiminin bu sözünden sonra bu kadr yorum yapılması ilginç olmuş aslında 🙂

  20. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    kiminin demek istedigi cok acık ve net sen formula 1 özümsiyememiş bir adamsın hemen örnek wereyim kanadada vuran adam arkadan hamilton ve kiminin tokat gibi hareketi ışıkları göstermesi ve sakinligi herkeze sorarım trafikde arkadan carpan olur sananız ne olur we ışık larda 8de 8 suçlu hamiltonun f1 de yarışması tamamen bu hareketlerıyle yanlış özetlersek kimi demişki sen daha 6 yaşındaki cocuk beyni war

  21. Ron Dennis şimdide "Raikkonen kendi işine baksın" diyecekmi onu merak etmekteyim. Ya da Hamilton "gerçekten Kimi'nin ne dediğini anlamıyorum" diyecek mi?

  22. ogun savaş avatarı

    Massa ve Lewis e geçilmek anlaşılan baya bi koymuş Kimi ye hiç mi hiç yakışmamış gerçekten.Kimi bu şekilde sürdüğü sürece şampiyon Lewis yda MAssa olur her sezon

  23. mike shinoda avatarı

    Lafı söylerim 15 gün içinde ölürsün :D… Yürü be Raikkonen işte bu adam lafı yine gediğine koydu…

  24. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    Baba lafı koymuş daha fazla konuşmaya gerenk yok =) 6 yaşında frenlemeyi öğrenmelisiniz!!!

  25. ayrıca bana cevap verdiin için deil o lafı solediin için özellikle ferrari ve alonso taraftarlarının hepsinden özür dilemelisin…

  26. Yavuz kardeşim mc laren takımı ve mclaren fanlarının birilerini tahrik etmekte uzman olduğunu biliyorsun boşuna bu lafları sölemeyin bu laflara herkesin karnı tok.

  27. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    vayy Kimi konuşmuş:))konuşduğuna göre çok kızmış olmalı ama kızılmayacak gibi de değil 3 oldu artık yeter!! Hamilton'a birisi bunları öğretmeliydi:))

  28. "hakettiğniz dil" olayından ne anlamalıyız… iltifatın için teşekür mü etmeliyiz… sana orda dediim gibi deselerdi en az benim kadar cevap verirdin… sen ne dion.. ne hakettiğimiz dili derdin… normalide bu zaten…

  29. burak bocek avatarı

    kimi raikkonen'in yorumunu güzel ve mantıklı buldum.artık her cepheden bir eleştiri var ve bu kadar farklı insanlar hem pilotlar hem f1 çevresi olsun eski pilotlar olsun olaya seyirci kalamadı.tamam agresiftir heyecan getirmiştir yarışlara geçiş yapmıştır ancak bunu başkasını tehlikeye atmadan da yapabilir. starta baktıgınızda cidden hamilton yenı kuralar koyuyor.start verilmiş, kimi geçmiş düzlüğün sonu gidecek yer yok yerini tekrar almak için beklemek zorundasın ama hamiltonun geçilmeyi pek hazmedemediğini düşünüyorum.yavaşlamıyor tekrar geçiyor fren noktası artık daha nereye gidebilirsin bunu bilerek tehlike olusturuyorsun.yani madem agresiflik butun pilotlar böyle davransın herkes bu hakkını kullansın.bakın glock ne dedi aynı şeyi ben ona yapıcam başkalarıda konusuyor.ve bu işi en iyi bilen bana göre pilotlar.ve ilk kez raikkonen bu tarz bir demeç verdi.siz halen bütün bu olanlara söylenenlere rağmen olayı onlardan daha iyi gördüğünüzü düşünüp savunuyorsanız fazla söze gerek yok.saygılar

  30. eyv… benim kimseyle kişisel bi problemim olamaz zaten… kimseyede ole bi laf solemem… benim anladıım dilde yoktur ole şeyler!

  31. Yavuz Balcı avatarı

    mertcan :))))) sana ancak gülebiliyorum.sözlerimi anlamamakta ısrar edip sana cevap verdiğim için özür dilerim.

  32. Beyler bugun oldukça yoğun ve sataşmalı yorumlar yapıldı.Lütfen kırıcı olmayalım.Bu spor dalı her sporda olduğu gibi dostluk ve kardeşlik adına yapılan veya bu amaca yönelik olmalı.Bu açıdan sadece yapılan haberlere yorum yazılsa bu gibi istenmeyen olaylar ortaya çıkmaz.Her iki takımın taraftarlarınca bazen aşırı hatta uygunsuz yorumlar yapılıyor.Fakat bu platforma bunlar görmek istemediğimiz şeylerdir.Saygılar

  33. bak arkadasım senin bu yorumda solediin şeyler bile benim sabahtan beri solediklerimin 10 katı… senin güzelliğin zaten beni sarmaz…senin hertarafın güzel olsa beni yine sarmaz… birtek mclarenci yorumu olmasına gerek yok… hazmetmemizi gerektiren bişi de yok… provakatörün kim olduu belli hakkettiğimiz lafları vurgulayarak provakoturluunu sergilemişsin… yine diorum çirkef olayından sora hakettiin dilden konusmuslar deselerdi ne derdin acaba… ayrıca birini kınamak için biraz seviye gereklidir… benim hakaretten kastımın ne olduunu anladın ve olayı şimdi trf1 editörlerine kadar saptırtın işte… hakettiğimiz dilmiş… bu da hakaret deilmiş… vala diecek tek bir laf bile yok… bide beni kınıyor…

  34. McLAREN TEAM avatarı

    mert can! isimler karıştı özür dilerim !sen değildin zaten yorumlarıda silinmiş o şahsın..

  35. Yavuz Balcı avatarı

    mertcan sana artık bir şey demiyorum.McLAREN TEAM kardeşim naçizane tavsiyem bir şey demene gerek yok.ortamı germek isteyen provaköterler var burda.hakaret etmeyi böyle algılayan birine ne cevap verilir ki.mertcan ortada tek McLarenci yorumu yokken yazılan bir yorum bu.verdiğim cevap bu yorumu burda tutan TRF1.NET editörlerini kınıyorum.ayrıca şu laflarından ötürü senide kınıyorum.güzellikten anlamak normal bir olaydır.ama senin anlayacağın dil kusura bakma bana uygun değil.

  36. ayaktakımı die ben bişi solemedim… onu soleyeni de en az senin onu kınadığın kadar kınıyorum… ben kendi adıma konustum kişisel konusmadım die…

  37. o yorumu yazdıktan sora ben o arkadasa cevap vermedim daha… senin yapıcı olalım diyipte hakkettiimiz lafalara daldıın yoruma cevap yazdım ben… daha sora mclaren bana bişi soledi o solediine cevap yazdım… ayrıca hamilton gibi taraftarıda çirkef gibi yorum yazanada bu cevaplar verilmelidir… o yorumdan sora biri kalkıp deseki hakettiin dilden konusmus dese ne derdin acaba…

  38. McLAREN TEAM avatarı

    ayaktakımı demek nedemek?

  39. kendimle mi çelişiyorum.. sana kişisel olarak bişi söylediim bir yorumumu bul… ondan sora konusalım…. sen millete hazmedeceksiniz! hazmettirecek! gibi yorumlar yazarsan aşşadaki bi sürü millet gibi ben de bu yoruma cevap veririm… herkeze hazmettirecek gibi bi cümle zaten bu habere yorum olamaz… sen direk millete dalmışsın… bencede sadece haberlere yorum yapmak gerek… fazlasına gerek yok… dolayısıylada cevap ta yok…

  40. umutntm sünger Tarih: 15.10.2008 16:14:13

    Kimse kusura bakmasın ama bu kadar F1 pilotunun açıklamasına rağmen halen lewis i savunuyorsanız. Siz f1 sever değil siz sadece mclaren ya da lewis seversiniz.

    Benimde söylemek istediğimin özeti bu aslında. Duygularıma tercüman olmuşsun. Teşekkürler.

  41. Yavuz Balcı avatarı

    çevreye verdiğim rahatsızlıkdan dolayı özürdilerim!gerçekten üzgünüm ben hiç bir yorumumda kişisel hakaret etmiyorum ama birileri gelip bana hakater içeren yorumlar yazınca eldedeğil çizgiden çıkıyorum…

    bu yorumu yazan arkadaş hakkında konuşuyorsun.şahsına bizzat denilen bir şey yok mertcan.yarıştan sonraki birikimler artık.sana şunu söyleyeyim bir arkadaş yorumunda hamilton çirkef taraftarlarından farklı olmasını beklemeyiz zaten.bu yorumlar daha sonra adam gibi yapsan izlesen okusan yorumlarına döndü.heikkiye köle dendi.adamın suratına bunlar söylense direk mahkemelik sözlerdir.ben kimseye eleştirmeyin demiyorum.tartışmayalım demiyorum.yapıcı olalım diyorum ki farkındaysan kendimide katıyorum.

  42. McLAREN TEAM avatarı

    mert can kardeşim beni tanıyan tanır ben f1 deki yüm takımlara pilotlara karşı hep saygılıyımdır bunu bilen bilir onların hepsi benim için özeldir sen burada bu konuyo kapat artık kişisel hakaret etmedim diyorsun kendinle çelişiyorsun neyse bu konuyu kapat birde insanların yorumlarına eleştirmek yerine haberlere yorum yapmak gerek …..

  43. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    lewis in iyi pilot olduğunu kimse inkar etmiyor. Ama sürüş tarzını eleştirmemiz her yarışta yaptığı ve cezasını da aldığı ama fianın da taraf tutuyormuş gibi gösterilmesine bile sebep olan hareketler. Kimse kusura bakmasın ama bu kadar F1 pilotunun açıklamasına rağmen halen lewis i savunuyorsanız. Siz f1 sever değil siz sadece mclaren ya da lewis seversiniz.

  44. ne alaka şimdi ben onu anlaymadım.. yorumun laf solenecek yorum da ondan laf soledik… ben asla McLAREN TEAM nick li arkadasa şahsi bişi solemedim veya kimse ondan nefrette etmiordur… ama sen bole soleyerek o arkadası millete düşman ediosun… ve arkadas suanda onu savunduun için goruslerini gereğinden falza benimseyip " evet burdaki ferrariciler yorumlarımdan dolayı bana düşman, bana kin duyuyorlar" diye aklından geçirbilir… bizde yaradılanı birbirine düşman etmeyiz yaradandan dolayı….

  45. McLAREN TEAM avatarı

    eywallah kardeşim!

  46. Yavuz Balcı avatarı

    McLaren Team arkadaşım teşekkür ediyorum.her ne kadar benim yorumuma laf söyleyenler olsada biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü.saygılar.

  47. sana kim kişisel hakaret etti ?adama bak ramazan bilmemne kimi nin ball ları yemiyor diye yorum yapıyor sıktınız artık kendi adamınıza bakın

  48. McLAREN TEAM avatarı

    çevreye verdiğim rahatsızlıkdan dolayı özürdilerim!gerçekten üzgünüm ben hiç bir yorumumda kişisel hakaret etmiyorum ama birileri gelip bana hakater içeren yorumlar yazınca eldedeğil çizgiden çıkıyorum…

  49. gayet yapıcı bir yorum….. hakettiğiniz dil olayı ise zaten başlı başına bi hakaret… "önce herkes aynaya bakacak"… gerçekten yerinde bir cümle… ben kendim için yazmadım bu yorumu ayrıca ama bukadar kişi o arkadasa cevap vermiş… sende hala hakedilen dilden bahsediosun… arkadaşın ilk tahrik yorumunu ve ondan öncekileride okursan milelt o lafları haketmişmi haketmemiş mi anlarsın…. tabe objektif bi şekilde bakmalısın 😉

  50. ramco ball a mı meraklısın ?

  51. Yavuz Balcı avatarı

    unutmayinki sizin yorumlarınızda biz McLarencileri tahrik ediyor.bazıları tepki vermiyor bazılarıda sizin gibi tepki veriyor.arkadaşın yorumlarını beğenmeyebilirsiniz.önce herkes aynaya bakacak sonra karşısındakini eleştirecek.hakettiğiniz dil buysa arkadaşta o şekilde verir. hiç değilse amacı budur.millete adam gibi yorum yaz diyorsunuz ama nedense aynı arkadaşta sizin için aynı şeyleri düşünüyor.bu böyle sürer devam eder.her haberin altında alakalı olsun olmasın hamiltona,McLaren e ve taraftarlarına açık suçlama var tarafınızdan hatta bazı yorumlarda bir kaç kişi hakaret boyutuna bile taşıdı olayı.sezon sonu geldi ve pilotlar gibi anlaşılan bizde de adrenalin yükselmiş.daha yapıcı yorumlar yapmamız gerekir.

  52. Haklısın frene herkes basar. Önemli olan frene bastığında aracın ne tepki vereceğini bilmek. İşte hamilton aracının ne tepki vereceğini bildiği için takım arkadaşı dahil olmak üzer 4 kişinin üstüne sürdü.

  53. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Arkadaşlar biraz seviye lütfen.

  54. Bu da ikincisi.

  55. o yaşta kartingdemiymiş kimi muhahhaa.
    büyük ihtimalle ondan sonra fren konusunda farklı bir yaklaşım yapmadığı için gerilerde kalmış.
    virajı gören herkes frene basar önemli olan aracın ne tepki vereceği …

    Kimi nin bilmesi gereken şu massa yanlışlıkla çartıysa hamiltonda yanlışlıkla kilitlemiştir frenleri :)))

  56. berk özdemir avatarı
    berk özdemir

    McLAREN TEAM

  57. hamilton agresif bir pilot doğru… ama bazende bu şekilde kendi yarışını mahvediyor… geçen sene son yarışta alonsonun arkasındayken yaptığı hareketi herkez hatırlar ve bu ona nelere maloldu… ha denecek ki vites kutusu… doğru vites kutusuda var ama hamilton 2 sıra daha önde bitirseydi şampiyon olacaktı ve orda o hamleden dolayı kaybettiği zaman olmasaydı-orda yanlış hatırlamıyosam 4-5 araç geçti- en az 3-4 sıra önde olup şampiyon olacaktı… bence hazmedilmesi gereken de zaten bu kılpayı kaçan başarılar…ama asla hazmedilmemesi gereken tek bişi var…holiganizm…..

  58. mc laren team sen ve senin gibi birkac tane amigo kiskirtici tipleri burda gormek sinir bozucu bir kerede adam gibi insanlari tahrik etmeyen yorum yazsan olurmusun?

  59. Hamilton nerede fren yağılacağını öğrenseydi zaten spa da şikanı kesmez japonyada da ortalığın içine etmezdi.

  60. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    kiminin ball ları sıkmıyor da o yüzden geç fren yapamıyor iş bu kadar basit hamilton kimiden öğrenecek değil. bu sene kaç kere solladığı unuttu, hamilton seni.

  61. Evet Hamilton ve istikrar birbiriyle çok örtüşen kavramlar.Çünkü Hamilton nerdeyse her yarışta aynı istikrarla aynı hataları yapıyor aynı istikrarla bu yıl da şampiyonluğu kaçıracak gibi görünüyor ve aynı istikrarla diğer pilotlar ve tarafından eleştirilmeye devam ediliyor.Bu mudur istikrar ?

  62. şirin  yücedağ avatarı
    şirin yücedağ

    bir f1 sever olarak hamiltondan artık hiç haz etmediğimi soylemeliyim bırakın fuji de spada yaptıklarını monzada yaptıklarıda cezayı gerektiren davranışlardı , hatırlarsınız weberle olan mücadelesini , ayrıca aynı yarışta alonso yu geçerken yaptıkları , düzlük sonunda içerde pozisyon alan alonsoyu dışardan geçip viraj öncesi alonsonun önüne kırmasını alonso zor durabilmişti ki bence bu davranış ceza gerektiren bi davranıştı tabi ceza almadı , fujide ki stratta ise bence her iki mclaren pilotuda cezayı haketmişti hamilton bu davranışları uzun zamandır yapıyor almanyada da yine massa yı pist dışına itmişti , hamiltonun sorunu şu ki her zaman için rakiplerinden taviz vermelerini bekliyor , onları buna zorluyor ama işte massa olayında olduğu gibi her zaman taviz verilmiyor hamiltonun orda yapması gereken virajı geniş almaktı , ki şunu da göz önüne almak lazım massa hamiltona arkadan çarpmadı ikisi birden viraja sığmaya çalışırken temas ettiler evet hamilton öndeydi veya daha doğru bi deyişle daha ilerdeydi ama henüz massayı tam olarak gewride bırakmamıştı yapmaya çalıştığı şey viraj çıkışında massayı bloke etmekti ama beceremedi o virajı geniş alsa hiçbir sorun olmayacaktı ,hamiltonun unutmaması gerekirdi rakiplere saygı duymak pist dışında basın toplasntılarında ben onlara saygı duyuyorum demekle olmuyor pistte insanların gösterdiği çabaya saygı gösternmesi lazım onları zor durumlarda bırakarak taviz vermeye zorlayarak yaptığı şey nedir yorum sizin ,

  63. Isin ilginc tarafi ben Kimi`nin yerinde olsam Hamilton`un tepesine cikardim, boylelikle hem Massa`ya yardi etmis olurdum hem de Hamilton`a pistte sadece kendisinin olmadigini hatirlatirdim.. Kimi Lewis`in tepesine ciksa eminim hic kimse Kimi`yi elestirmezdi, cunku liderin onunu bu sekilde kesemezsin..

  64. gurcan arkadasım hala şu startı savunmayın lütfen ya ben f1i schumi zamanından beri seyrediyorum eski yarışlarada bakarım bu kadar kötü ve kasıtlı bir start manevrası görmedim hepiniz sadece kimi olarak düsünoyusunuz etkilenenleri ama virajı dıştan alan hemen hemen tüm pilotlar dışarı çıktı ve 2 sorumlu var mclaren pilotları
    2005 te reno dışında herkes mclareni tutyordu evet kimi savaşçıydı aracı tamamen zorluyordu ve takdir edilecek performanslar sergiliyordu peki bu performansları sergilerken hiç bir pilottan yakınma duydunmu? veya ceza aldımı( motor yüzünden grid cezaları hariç) dikkatini çekerim kimi mclarendeydi!
    geçiş yapmak için karşındaki pilotun yarışını tehlikeye atmak savaşmak falan değildir her rakibe saygı duyacaksın
    geçişin hamle yapmanın kuralları vardır
    yarın o rakiplerden biri tur bindirirken çarpar yol vermez startta biri üstüne kırar şampiyonluk gider o zaman görürüm sizin yorumlarınızı

  65. 2. olmayı kabullenmemesi elbette çok güzel birşey. Unuttuğun şey pistteki tüm pilotların bunu istemesi. Herkesin imkanları aynı değil, Hamilton güçlü bir takımda yarışıyor, 1.lik kovalaması daha kolay. Hadi 1 saniyeliğine sadece Hamilton ve Raikkonen var diyelim, Raikkonen'in Kubica ile mücadelesinde herhangi bir yanlış göremedim ben. Hadi onu geçelim siz söyleyin Raikkonen'in kariyeri boyunca rakibini pist dışına atarak yaptığı bir geçiş veya savunma söyleyin. Ancak Hamilton özellikle bu yıl o kadar çok malzeme verdiki eleştirmek için, artık savunulacak bir şey kalmadı. Hamilton'un agresif olması hoş birşey ama her şey kıvamında güzel.
    Montoya agresif falan diyoruz ama ne kadar kişiliğinden nefret etsem bile (ki o zamanlar Williams-BMW taraftarıydım) sürüşü ve geçişleri her zaman temiz oldu, her zaman yanında bir rakip olduğunun farkındaydı ve ona uygun sürerdi.

    Alonso rakiplerinin zaaflarından yararlanmış olabilir ama 2005-2006 sezonlarında en iyi iş çıkaran kombinasyonun Alonso-Renault olduğu bir gerçek. Hiçbir şampiyonluk şansla alınmıyor.

  66. kimi massa lewis iyi pilotlar ama ben alonso kadar arac geltırmede basarılı olduklarına ınanmıyorum sans hazır olana gelır alonso da sansına sampıyon olmamıstır bu sene de gecen senede sampıyon olan pılot ıyı pılottur ıster heyken dik ister biblo

  67. gurcan hezer avatarı

    Alonso şampiyon olduğu sene hamiltonun yarışlarda sergilediğinin 10 da 1 bir performas sergileyebildi mi acaba?
    Raikkonenin ve Mclarenin 2. senede schumaherin akla hayale gelmeyen hataları sayesinde SAVUNMA YAPARAK şampiyonluk kazanan pilot oldu….
    2005 yılında izlediğimiz raikonenden bu yana benzer performansı sergileyen tek pilot HAMİLTONDUR.Üstelik daha da istikrarlı bir şekilde…
    Şampiyonluk her spor dalında büyük düşünen ,ve eylemlerini buna göre şekillendiren kişilere yakışır,HAMİLTON 2.LİĞİ kabul etmediği için ve şu konumunda galibiyet için yarıştığı için GERÇEK NİTELİKTE yarış pilotudur,raikkonende aynı mizaca sahiptir.
    2. sezonunda bile istikrarını kaybetmeden şampiyonluğa giden ve 2. lık için değil sadece kazanmak için yarışan ,steril yarışçı ruhuna sahip olan bir pilota bu kadar eleştiri tabi ki de doğaldır…
    Alonsonun efsane olduğu yerde hamiltonun heykeli dikilmelidir.

  68. Bayıldım Kimi'nin yorumuna 🙂

  69. rai iyi laf sokmus ha 😀 iyide yapmıs

  70. Kimi gene doğru konuşmuşşş !!!!
    =)

  71. Arkadaşım geçişe kim ceza veriyor? Hemen her yarış bir sürü geçiş oldu hangisine ceza verildi? O çok laf ettiğiniz FIA ve yarış hakemleri Monza'da o kadar geçiş yapan Hamilton'a ceza verdi mi? Geçiş yapmayı, geçtiğin adamı pist dışına atmakla bir tutuyorsanız lafım yok tabi.
    Belki bunu hiçbirzaman öğrenemeyeceğiz ama eğer Hamilton o sıkıştırmaya rağmen virajı dönebilseydi ceza almayacaktı. Startta pist dışına atmak ilk defa olan birşey değil ama pist dışına atan pilotlar ilk vırajı almayı başarırdı. Hamilton o kadar saçma ve tehlikeli aldıki virajı, dönmeyi bile beceremedi. Tek yaptığı Raikkonen'i dışarı atmak ve arkasında bir karmaşa yaratmak oldu. Sen buna normal bir start diyemezsin.

    "Kural yokken bile kimse kimsenin üzerine kırmadı" diyorsun ama Hamilton'un rakibinin üzerine kırdığı pozisyonlar geliyor aklıma. Kendin bile tasvip etmiyorsun bunu ama konu Hamilton olunca birden normal oluyor. Böyle tutarsızlıklar mesajlarını ciddiye almamı engelliyor kusura bakma.

    "Hamilton karşıtı grup" oluştu şu an ama bunun sorumlusu bizzat Hamilton'un kendisi. O kadar başarılarına rağmen, agresifliğine rağmen ben "Schumacher karşıtı grup" oluştuğunu hatırlamıyorum. Hamilton umarım değişir ama değişmezse elimizde "şampiyon ama sevilmeyen" bir pilot kalacak. Senna, Prost, Schumacher sürekli örnek gösteriliyor çünkü seviliyorlardı, ama Hamilton'un sonu Villeneuve ile aynı olacak bu gidişle.

  72. sagol..burda cok kalıtelı ve tarafsız yorum yapan arkadaslar var ama bazı ınsan(lar) gereksız yere geriyor yani f1 den anlamak ıcın senna cı olmaya gerek yok bence lauda ve prost daha iyiydi gelmıs lewis senna yı hatırlatıyor dıyor sonra vitamin muhabbetı yapıyor ayıp pes

  73. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    aurora46 arkadaşım yazdıklarının her bir kelimesine tüm içtenliğimle katılıyor ve destekliyorum tebrik ediyorum seni

  74. gurcan hezer avatarı

    Schumacherin en az 20 tanme startını sayabilirim size ,geçen hafta sonu hamiltonun fuji deki stertından daha agresif ,sinirli,kasıtlı…..
    Spa 2000 de hakkiinene yaptıkları bi sürüş sırasında nasıl kaza yaptırmak için rakibinize savunma dışında da tutumalr segilenebileceğinin dersini verrir nitelikteydi…
    HER Ne olduysa değişen kurallarla birlikte izlenilen F1 yada F1 E bakış açısı sekteye uğradı ve o mücadele ruhunu ,seyir zevkini ön plana çıkarmak için çırpınan kitle tedavülden kalktı ,cezalarla dolu ,yarış sonucunun hakemler tarafından belirlendiği bi organizasyon çıktı ortaya…
    Geçişi kolaylaştırmak için yapılan bu kadar çalışmalara karşın ,GEÇİŞLERE VERİLEN CEZALAR manidar kalmakta…
    Verilen kararların doğruluğundan çok sürüp giden ironiye dikkat çekmek için sorguluyorun ,neden geçiş ekibi adı altında 3 büyük takımın temsilcilerinden oluşan bi grup kuruldu?
    TAMAMEN TUATRSIZLIK BAŞYAPITI!!!
    Raikkoneni yada diğer özellikle tecrübeli pilotların eleştirilerini anlayamıyorum bunlar ki TAKUMA SATO ,VERSTAPEN gibi pilotları sürücüler ,birazda bu HAMİLTON KARŞITI GRUBA dahil olma çabası içinde hepsi….

  75. McLAREN TEAM seni daha önceki yorumlarından tanıyorum daha sakin yazardın fakat bugün çok sinirli ve agresifsin.Sakin olun arkadaşlar herkes yourmunu sakin sakin yazabilir.Saygılar…

  76. Kurallar dahi yokken birbirinin üzerine kırmayan kişiler şimdi kural varken dahi bunu yapıyorlar.

    Kendi adıma konuşuyorum ben hiç bir zaman agresif pilottan şikayet etmedim. Hatta bir ferrarici olarak Montaya yı çok severdim. Çünkü onun o agresif halini izlemek bana zevk veriyordu.

    Ancak hamiltonun yaptıklarını senna gibi bir efsaneyle kıyaslamak pek doğru gelmiyor. Çünkü hamiltonun yaptıkları artık agresiflikten çıkıp, kendini beğenmek, en büyük benim gibi görmek ve diğerlerini hiçe saymaya dayandı. Sennanın yaptığı agresiflik, ya da schuminin yaptığı agresiflikler hamiltonun belkide on katı. Agresiftiler, gidip garaja adam yumruklamaya varacak kadar, ölümü göze alarak o sorunlu araca binebilecek kadar. Ama yeri geldiğinde yarış esnasında aracından inip kaza yapan rakibine yardım edebilecek alçak gönüllülüğe sahiptiler. Ya da her demeçte en büyük rakibim mika ve ona saygı duyuyorum diyip çok iyi arkadaş olabilecek kadar. Bunları yapıyor olmaları o agresifliği tüm insanlara unutturmaya yetti. Düşmanları ya da çekemeyenleri yokmuydu elbette vardı. Ancak saygı duyanların yanında hiç denebilecek kadar az…

    Hamilton ise ilk iki yılında dosttan çok düşman kazandı. Dostları da sadece kendi takım çalışanları.

  77. ferrari kimi avatarı

    Bence startta asil cezayi hakeden KOVA idi… Yarisin startinin tekrar izleyenler ne demek istedigimi anlarlar… Resmen RAI nin uzerine surdu… ama aradi kaynadi gitti iste…

  78. McLAREN TEAM avatarı

    yenilmeyi hazmediyorsan zaten f1 plotu olamzsın senna prostu hazmedemedi ama hala biz ondan bahsediyoruz o f1 tarihinin gelmiş geçmiş en iyi pilotudur..

  79. önce kendi hazmetmeyi ogrensinde… gercı senna da prost a yenılmeyı hazmedemedi hamiltonda yenilmeyi hazmedemicek ama bizim için sorun yok ogretırız gecen senekı gıbı 🙂

  80. Erhan bir örnekte ben veriyim. Massa-Weber. Sanırım iki pilotta birbirine bu olayla ilgili hiçbirşey söylemedi. Ancak o hareket hamiltona yapılsa burda kıyamet kopardı.

  81. McLAREN TEAM avatarı

    rakibini hataya zorlaması da size göre ceza gerektirir bak bu hakemlerin aklına gelmemiştir:) ya iyice abartınız malum sitelerde 90-2007 yılları arası startlara söyle bi bakıverin sonra tekrar konuşalım ya ben f1 izzlemiyorum yada sizin izlediğinizi ben izlemiyorum şu hale bak ! kimsen ne olursa olsun kendi yarışını mahvetmek istemez bu adamlar mücadele için var onun için egitim ve para alıyorlar bırakın yarışsın f1de bu kurallar yokkende kimse kimsenin üzerine aracını kırmamıştır..daha öncede dedim bu adam bana sennayı hatırlatıyor onun gibi kendine güvenen zeki agresif tehlikeli ve hızlı bu adamı herkez hazmetmeyi öğrenecek…

  82. Birbirini pist dışına atmadan da çok güzel mücadeleler izlenebiliyor bunu bu yıl bir çok kez gördük. En son örnek Kubica-Raikkonen mücadelesi. Her iki pilotta basın toplantısında birbirlerini tebrik etti ki olması gerekende buydu. Ama Hamilton'un mücadeleye girdiği pilotların beyanları ortada. Ama tabi onlar kıskanıyor Hamilton'u dimi?

    Evet bunlar pilot olabilirler, bu iş için eğitilmiş olabilirler ama sonuçta hiçbiri ölümsüz değil. Aracın ne kadar sağlam olduğu önemli değil, insanın kaldırabileceği bir G kuvveti vardı, bu sınırın üzerine çıkarsan sağlam aracın içinde bile ölebilirsin. Hatta Senna'nın kazasını izle ve -o dönem için bile- normalde çok kolay atlatılabilen bir kazanın nasıl ölümle sonuçlanabileceğini gör.

    Hakemler konusuna hiç değinmeyelim çünkü bu yıl bunu çok fazla yaptık. Tek söyleyeceğim sezon boyunca Hamilton'a verilen cezaların Spa hariç tümü doğruydu hatta verilemeyenler bile vardı.

  83. o zaman massa lewis i çinde atsın massa yarısı kazansın lewiste 8 olsun en fazla ama ceza gelmesin ok bence cok zewkli yada haydarpasa yamı gıdelım

  84. MagicAlonso avatarı

    Hamilton her yarışta içindeki bencilce duyguları ortaya seriyor.Hiçbir saygı kuralına uymadan aptalca zorlamalar yaparak kendisinin korkusuz olduğunu göstermeye çalışıyor ama bu korkusuzluk değil aptallıktır.Agresilik pistte yarışan diğer rakiplerini hiçe sayarak onların yarışını berbat ederek yapılmaz.Hamilton F1 e gelene kadar ve F1 dede gereğinden azla övülerek adeta kendisinin bütün pilotların üstünde gören bir yapıya kavuşmuştur.Aslında onun yarışlara böyle yaklaşmasını ve bu denli hareket etmesine neden olan en önemli kişi Sayın Ron dennis tir.Bunun en basit tanımlaması bu çocuk inanılmaz derecede şımartılmıştır.Yetenekli akat pistteki diğer rakiplerinden üstün değildi.Ama o böyle yapmaya davrandıkça hem taratarların tepkisini hemde pistteki rakiplerinin tepkisini çekecektir.

  85. McLAREN TEAM avatarı

    erhanf1 saçmalamakta sen sınır tanımıyorsun!baksana tavsiyem git haydarpaşaya orada her saat yarış var kimse kimseyi geçmiyor:))nedersin sence f1den daha zevklidir:))

  86. McLAREN TEAM avatarı

    en son shuminin kazasından sonra ben bu güne kadar biryeri kırılan pilot görmedim sen hala kalmışın başkasını tehlikeye atarak bilmemne. bu adamlar yarışmak için orada bunu hatırla! bir çogu bunu 6 yaşından beri yapıyor ama kendini hakem zanneden bunaklar heryarış yeni bi kuralkoyuyor ve siz buna destek veriyorsunuz! tuhaf olan bu… bu yıla gelene kadar pist dışına atılan pilotları düşünüyorumda ozaman hakemmi yoktu ne? ve bu yıl ilk defa fia nın ve hakemlerin farkına vardık nedense! massanın yaptığı bile yarış içinde olabilir ınanın verilen cezaya bile karşıyım zaten hamiltona verildi die verildi onada! bu gidişle pilotlardan sıradışı geçişler görmek zor olacak…ve malesef hamilton karşıtı tüm taraftarlar bu bunakların yaptıklarını destekliyor önümüzdeki yıl bakacaz şartlar heran değişebilir!

  87. arkadaşım bu sene bana göre hatalı olan tek karar bourdais-massa arasında olanlara ceza verilmesidir
    bunun dışında mclaren hep kendi hatalarını ödedi
    kanadada arkadan çarptı ceza tamamen haklı
    spada yaşananlara ceza verilmez diyenler 2005 suzukayı izlememişler aynı olay oldu son şikanı düz geçen alonso yerini geri verdi hemen ardından ilk virajda geçiş yaptı(christian klien olmalı) 2-3 tur falan attı hatta fark 5-6 sn oldu alonsoyu uyardılar alonso yarış içerisinde resmen bekledi klien tekrar önüne geçti ve bu olay olmasa büyük ihtimal o yarış mclaren ve kimi için efsane olmayacaktı
    sitenin video bölümünde massanın onboard start görüntüleri var ve hamiltonın resmen önce kiminin (kimi dönüşe başlamak üzere hamilton ise daha yeni fren yapıyor)önüne kırdığı sonrada virajı geniş alarak (o kadar geniş ki kendide tamamen yol dışına çıkıyo) kimiyi ve viraja dışarıdan gelen tüm gridi dışarı attığı bariz
    ama mclaren takımı ve destekçileri ısrarla bunu start olayı görüyo ve spadaki alonso olayıyla karşılaştırıyor( gerçi haug iyice uçup macaristnı karıştırmış)oysa spada hamiltonı dışarı atan alonso yol içinde kalmıştı bu önemli bir fark
    viraj normal dönüldse ferrariler 1-3
    hamilton sayesinde ferarriler 6-8 oluyor
    hem takımlar şampiyonası hem pilotlar şampiyonası kızışmış ve mclarenciler böyle bir ortamda hala cezanın çok ağır olduğunu düşünüyor bu olaya ceza gelmese bi sonraki startta raikkonen gelir hamiltonın aracını parçalar ne diyeceksiniz o zaman buda start kazasımı zaten hamilton startta yaptığıyla bi tek kendi yarışını mahvetmedi bisürü kişiyi mahvetti alonso ve kubica nispeten kötü start almalarına rağmen 1-2 ye oturdular ve diğer mclarenede ceza verilmesi gerekiyordu oda kesin
    ama bourdais olayından gelen 1 puanın şampiyonu belirlemekte önemli olmayacağını ümit ediyorum
    mclaren team trulli olayıyla ilgili yaklaşımın çok saçma sanki hamiltonın yapısı kendini büyük tek olarak görmesi fanlarınıda bulaşmış
    farkındamısınız bilmiyorum ama çirkeflikle suçladığınız schumiyi daha 2. senesinde bu konuda geçti

  88. McLAREN TEAM saçmalamakta sınır tanımıyorsun. Ne demek "işte sende onu atabiliyorsan atacaksınki formula1 olacak".
    F1 gibi hızlı bir sporda pist dışına atmanın sonuçları ne olur herhangi bir fikrin varmı?

    Madem bu kadar çok kaza görmek istiyorsun git American Destruction Derby yarışları var herkes birbirine vuruyor falan onu izle.

  89. Başka bir yorumda da dile getirdim. Tekrar söylüyorum neden mclarenci arkadaşlar birazda kendi pilotlarının hatasını eleştirmiyor? Bu formda kimi ya da massa hata yaptığında ferrarici çoğu arkadaşım pilotunu eleştirmesini biliyor. Fakat ben aynı olayı mclaren taraftarı arkadaşlarda göremiyorum.

    Örnek olarak hamiltonun yapmış olduğu hataları massa ya da kimi yapsa ferrariciler tarafından tartışılan konu nasıl böyle bir hatayı yaptığı olurdu. Neden ceza aldığı ikinci planda kalırdı. En azından benim görüşüm o yönde olurdu.

    Hamilton 1.turda üst üste iki defa pist dışına çıkıyor belkide kendi yarışını katlediyor ama konuşulan konu neden ceza aldığı. Bence birazda bu konu üzerinde durulmalı mclarenci arkadaşlar tarafından…

  90. kimi piste duramasa sampiyon olmazdı ayrıca kimseye de zora sokucak bir hareket yapmadı kimse hamiltona almanyada ingilterede bişey diyormu?desrse zaten f1 sevmiyordur ama japonyada ve italyada katılamıcam bu goruse

  91. inşallah aurora46

  92. McLAREN TEAM avatarı

    işte sende onu atabiliyorsan atacaksınki formula1 olacak takmışınız yok onu attı bunu attı atacak tabi sende atıyorsun attında hazmedilemeyen şey bu adamın yaptığı herşeyi hazmedememeniz adamın monzadaki yarışına çıkıp herşeye rağmen muhteşemdi demeniz gerkirken yok attı yok yanlış geçti kimi pistde duramıyor die ben her haberin altına yazıyım istersen bak ozaman anlarsın nedemek istediğimi!

  93. bence heikki gp2 de kalitesini gostermişti tıpkı gecen sene gosterıdıgı gıbı bu senede bir kac iyi yarısı var acıkcası 1 sene daha beklemek gerek bence

  94. Lewis bize başkalarını pist dışına atarak mı, engelleyerek mi hazmettirecek yeteneklerini? Öyle düşünüyorsanız çok beklersiniz çünkü bu sürüşüyle saygı uyandırmak değil nefret ettiriyor.

  95. Hamilton'un iyi sürdüğünü kimse inkar etmiyor zaten. Şu an pilotajını en çok sevdiğim pilot Hamilyon. Ancak ne kadar iyi pilot olursan ol, ne kadar hırslı, agresif olursan ol bunu diğer pilotları tehlikeye atmayacak şekilde yapmalısın. "Birisinin özgürlüğünün bittiği yerde diğerininki başlar" sen bu sınırı geçersen diğerinin hakkını gasp etmeye başlarsın ki Hamilton'un yaptığı tam olarak bu.
    Tabi ne kadar konuşursak konuşalım bazı arkadaşlar bunu Hamilton düşmanlığımıza veriyor hemen. Örnek vereyim hemen;

    McLAREN TEAM Tarih: 15.10.2008 11:02:34
    lewisi in yeteneklerini zamanla hepiniz hazmedeceksiniz! biliyorum hazmetmeniz zaman alacak ama o size hazmettirmeyi bilir!!

  96. aurora46 arkadaşım Kova konusunda yanıldığımı sanmıyorum umarım yanıltır beni,lewis F1 de ne kadar tecrübeliyse o da o kadar tecrübeli..ama hiçbir ışık yok…

  97. McLAREN TEAM avatarı

    kubica ya katılıyorum o kendisinden aşırı emin, agresif ve tehlikeli işte onu bunun için seviyorum…

  98. f1 daha heyecanlı geçmeye başladı çünkü eskiden yarış genel olarak mücadele eden 2 pilkoıttan birisdi tarafından kazanılırdı ancak şimdi herşeye açık. ama şu bir gerçek yapılan hataların boyutu şampiyon olacak kişinin şampiyonluğunun kalitesini düşürüyor

  99. cezalar standart olduğu zaman kimse endişelenmez tombaladan çıkar gibi cezalar geliyo0r..daimi hakemler olduğu zaman belki bu durum daha standart hale gelir…birinin A dediğine diğeri B diyor buda çeşitli yakıştırmaları beraberinde getiriyor…benim fikrimcede statta verilen ceza çok abartılı hadi verdin diyelim orda heikide var ona niye yok…massanın olayından sonra ceza alması hemen hemen kesinleşmesinden sonra,lewise ceza verildi buda mclaren taraftarlarında massa onu yaptığı için lewise ceza verildi hesapları yapıyor..Heikinin durumu var ortada çünkü…Lewis Kimiyi Bir kere dışarı attıysa Heiki 3 kere dışarı attı dışarda Bourde olayına girmiyorum daha…

  100. bu arada schumi den sonra f1 sıkıcı olur diye dusunurken son 2 sene resmen aratmadı desek yerıdır

  101. padokman heikki hakkında erken karar vermiyormusun ?

  102. bize görede iki sene dir daha zevkli. lewis en az kimi,alonso,massa veya kubica kadar yetenekli,aynı araçla Kova nın ne durumda olduğunu görüyorsunuz..hata yapabilir zaten Fia cezayı hemen veriyor…

  103. lewis in iyi pilot oldugunu kabul etmekle birlikte bazı suruslerı begenmıyorum not:bu sene sampiyon olmasını ıstedıgım massa nın yuzde yuz ısteyerek lewis e carpmasını begenmedigimi gibi ama kısasa kısas diye bir laf vardır artık oturup dusunsun lewis canada da carpan oydu fransda belcıkada kesen webber ın alstıklerıne vuran (dıreksıyona bakarsanız ortada) ve japonyadaki startı degilde bence ceza gelse gelse heikki nin onune kırdıgı hamleye gelmelıydı buyuk bır kaza olabılırdı

  104. McLAREN TEAM avatarı

    o fren noktası söylerken kiminin geç frenle pistdışı ziyaratleri gözümün önüne geliverdi:)trulli yi yavaşlatmaya gerek yokki zaten yavaş:))
    lewisi in yeteneklerini zamanla hepiniz hazmedeceksiniz! biliyorum hazmetmeniz zaman alacak ama o size hazmettirmeyi bilir!!!

  105. İşte Fuad sen belkide aylardır süren tartışmaya son noktayı koyuyorsun bu sözlerinle.
    "Hamiltonun kendisine aşırı( belki de her pilotun neden bu kadar çok kendine güvenmediği sorgulanması gereken asıl şeydir, nihayetinde otobanda güvenli yolculuk olayı değil bu, yarış..ve heyecanlı olmalı)güveni tüm pilotlar tarafından sorgulanıyor..ama bence bu sorgulama yersiz..zaten fia lewisin kuraldışı hareketlerini cezalandırdı ki..yani, bir sorun varsa bunun bedelini yine lewis ödüyor."

    Önemli olan bunu kabullenebilmek. Biz yani en azından ben hamilton çok agresif ve herkesi tehlikeye atıyor diye eleştirmiyorum. Eleştirdiğimiz zamanda abartılı bir şekilde olmuyor. Asıl konu mclarenci arkadaşların senin söyleminle hamiltonun yaptıklarından sonraki cezasını kabullenemeyip bunu her zaman fia=ferrari ilişkisine sürüklemek.

  106. Pist üzerindeki hatalı hareketlere fia nın ceza vermesi herşeyi halletmiyor.Neticede motor sporları yapıyorsun ve çok yüksek süratlerde yarışıyorsun ölümcül bir hata yapabilirsin o zaman bu cezalar yeterli olacak mı.Ayrıca sadece kendin yarış kazanmak adına başkalrının yarışını mahvetmek hiç centilmece ve sportmence davranış değil.Şimdi diyeceksinişz ki trencilik mi oynayacaklar.Hiç alakası yok hamiltondan önce de Formula 1 yarışları çok zevkli ve heyecenlı idi.

  107. lewis trulliyi engellemişse bence bu pilotlar toplantısında dile gitirileceğine şikayet edilmeli fia ya..madem engellenmiş trulli, hakkını adamakıllı arasın..bu işler şunu yaptın bunu yaptın demekle olmaz.
    Hamiltonun kendisine aşırı( belki de her pilotun neden bu kadar çok kendine güvenmediği sorgulanması gereken asıl şeydir, nihayetinde otobanda güvenli yolculuk olayı değil bu, yarış..ve heyecanlı olmalı)güveni tüm pilotlar tarafından sorgulanıyor..ama bence bu sorgulama yersiz..zaten fia lewisin kuraldışı hareketlerini cezalandırdı ki..yani, bir sorun varsa bunun bedelini yine lewis ödüyor..
    Ayrıca, Lewisi ilk defa böyle aklı selim açıklama yaparken gördüm..cidden iyi söylemiş..güzel bir savunma.

  108. montoya f1 deki en agresif pilotlardan biriydi f1 racing teki haberde kimi 2008 fransda sorun yasayınca massa sorun yasamasa onu gecemedım derken ingiltere 2005 te montoya yarısı kazanınca kimiyi yenecegimi biliyordum demisşti ve kimi 11 baslayıp 3 bitirmişti ama sonra kimi dünya sampiypnu oldu montoya sürünüyor ve massa nın sampiyon olmasını istemiyor ve kıskanıyor ama nascar da sürünüp gidecek oda kimseye saygı duymayan f1 e yakısmayan bi herifti umarım lewis bu sene massa ya kaybettikten sonra oturup düşünür bol bol

  109. kimi koymuş lafı 😀
    harbi bıktık lewis gibi zararlı bir pilottan.

  110. lewis pit girisi ellerinden öper seni özlemiş inş ordada gec fren yaparsın yıne (bkz:çin 2007) XD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir