Şangay Pisti'ne Bakış

yazar:

kategori:

Şangay Pisti, U dönüşler, virajlar ve düzlüklerin zorlu bir karışımı. 5.4 kilometrelik pistte pilotlar, 7 sağa ve 7 sola virajla, yüz yüze kalacak ve bunlardan en sıkısı tam gazdan sonra girilen ilk viraj ama daha da heyecanlısı, sonraki kıvrımlı bölüm.

Bir tur boyunca olan pek çok yavaş ve orta hızdaki virajla birlikte araçlar, verimli bir aero paket elde etmek için mükemmel bir dengeye sahip olmalı. 

Virajların egemen olmasına rağmen Şangay pisti, iki uzun düzlüğe de sahiptir. Uzunu 1.175m.lik 13. ve 14. virajlar arasındaki düzlük. Burada pilotların 327 km/s’ye ve ortalamada da 205 km/s’ye ulaştıklarını göreceğiz. Mühendisler,  viraj dengesinden ödün vermeden düşük drag ve yüksek bir azami hız elde edilecek ayarlara yönelecekler.

İstanbul Park’a benzer şekilde Şangay’daki pit, 13-15 metre aralığında genişliğe sahip (13. virajda 20m.), Böylelikle geçiş hamlelerinde pilotlara daha çok yer imkânı sunuyor.


Yorumlar

  1. gerçekten ilginç ve ürkütücü bir pist. bu pistteki ilk viraj hiçbir yerde bulunmayan bir şekilde yarışı başlatıyor. zemberek gibi önce sağa kıvrıldıkça kıvrılan sonra sert şekilde tersine açılan tehlikeli bir viraj. ben burayı en çok sepang pistine benzetiyorum. teknik özellikleri kuvetli, aracın doğru set-upı ile doğrudan etkileşimli bir yer çin pisti.

  2. McLAREN TEAM avatarı

    kesinlikle sezonun en heyacanlı yarışı olcak.bu pist için ne mclaren nede ferrari kendinden emin sert lastikler ve değişken hava şartları mclareni avantajlı kılıyor lastik ufalanması ferrariyi avantajlı kılıyor eminim takımların en çok çalıştığı pist olacak!sabırsızlıkla bekliyorum!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir