Raikkonen, 2009'da Geri Dönmeyi Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, bu sene geçirdiği zor zamanlara rağmen 2009’da FErrari ile güçlü formuna geri dönmemek için herhangi bir neden görmüyor.

En son galibiyetini İspanya GP’de alan Raikkonen şu anda şampiyonluk mücadelesinden matematiksel olarak da dışta kaldı ama Fin pilot, bu sene yaşadığı sorunların 2009’a taşınmayacağına inanıyor, özellikle de takımın ve kendisinin, sorunların nedenlerini anlamasıyla birlikte.

İtalyan dergi Autosprint’e konuşan Raikkonen: "Şüphesiz geçmişte buna benzer başka zamanlarım olmuştu. Bu, oyunun bir parçası"

"Daha sonra iyi bir sonuç alırsınız ve böylelikle, bir haftadan diğerine, sizin kabiliyetsiz olduğunuzu söyleyen aynı insanlar, birden bire sizin hakkınızda farklı konuşmaya başlar. Bu ilk defa olmuyor"

"Açıkçası daha fazla sonuç almayı ve hataları önlemeyi isterdim ama bunlar bazen oluyor. Bunların, gelecek seneden ziyade iyi şekilde gitmeyen bu sezon olmasını tercih ederim"

"Sonuçlar elde etmeniz için, ihtiyaç duyduğunuz herşeye sahip olmanız gerekir. Ama bazen bu olmaz. Geçen sene benzer yoldan ilerledik ve sonuca vardık"

"Bu sene sorunlar oldu, belki de belli kararlardan kaynaklanıyordur, ve geri döndüğümüzde çok geçti. Belki de bu bize bir sezona mâl oldu ama en azından gelecek sene için dersler çıkardık"

Raikkonen, sezon boyunca araçta yapılan değişikliklerin, takım arkadaşı Felipe Massa’ya olduğu kadar kendisine yardım etmediğini ifade etti.

Raikkonen: "Aracı bir parça değiştirdik ve muhtemelen bu benim için iyi olmadı. Bu yüzden geri gittik, Spa’da olduğunu düşünüyorum, ve işler çok daha iyi gitti. Ama o noktada zaten geride kalmıştık, çok geçti"

"Bununla birlikte olmak istediğim şekilde her zaman olmasa bile en azından araçta kendimi iyi hissediyorum. Bazen işler yolunda gider bazen de performans açısından istikrarlı olmak zordur"

"Ama öğrendiklerimiz, gelecek sene için de faydalı olacak. Farklı araç ve lastiklere sahip olacağımızı biliyoruz ama belli şeyler aynı kalacak"

Şampiyonluk mücadelesindeki hisleri hakkındaki düşünceleri sorulan Raikkonen: "Puan açısından Hamilton daha iyi durumda ama işler hızlı bir şekilde değişebilir. Kim bilir, belki diğerleri tekrar kaza yapacak, Pazar gübü gibi"

"Geçen sene şampiyonluğu kazanmak adına şansım üzerine bahse girmezdim. Eğer yapabilirse, takım ve Felipe için (şampiyonluk) iyi olacak. Ama benim için, benim puan tablom için, bir şeyi değiştirmeyecek"


Yorumlar

  1. Forever Kimster avatarı
    Forever Kimster

    "Daha sonra iyi bir sonuç alırsınız ve böylelikle, bir haftadan diğerine, sizin kabiliyetsiz olduğunuzu söyleyen aynı insanlar, birden bire sizin hakkınızda farklı konuşmaya başlar."
    doğru söze ne denir xD xD

  2. Kimi, ah ahh 🙂 inşallah seneye güzel olur. Alonso, Kubica, Massa, Hamilton, Raikkonen.. bol pilotlu çekişmeler görmek güzel olur seneye 🙂

  3. inş yaaa bende çok istiyorum sevdiğim 2 pilor fernando ve kimi tatlı bir rekabet 2 hafta sonra sezon bitiyo artık bekle 2009 mart ayını.formula1 hayat düşünemiyorum:)))

  4. "Daha sonra iyi bir sonuç alırsınız ve böylelikle, bir haftadan diğerine, sizin kabiliyetsiz olduğunuzu söyleyen aynı insanlar, birden bire sizin hakkınızda farklı konuşmaya başlar. Bu ilk defa olmuyor"
    Bu sözün üstüne diyebileceğim bişey yok italyan medyasına cuk oturmuş bir söz.:D

  5. ahh ahh keşke Kimi-Alonso çekişmesi izleyebilsek seneye.. 🙂

  6. McLAREN TEAM avatarı

    bencede raikonen bu yıl araca adapte olamadı. o gerçekten muhteşem bir pilot !birde kesinlikle onun disiplin altına girmesi gerek. ailesi ile sorunlar yaşadı ve zaten eğlenmeyi seven bir pilot.ferraride bunun farkında ve testlerin çoğunda onu görevlendirmiş.

  7. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    forever Kİmi "Daha sonra iyi bir sonuç alırsınız ve böylelikle, bir haftadan diğerine, sizin kabiliyetsiz olduğunuzu söyleyen aynı insanlar, birden bire sizin hakkınızda farklı konuşmaya başlar. Bu ilk defa olmuyor" bilmem anlatabildim mi?

  8. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    umarım 2009 da kimi-alonso çekişmesi izleriz,özledik valla bide bunlara kubica dahil olursa değmeyin keyfimize 🙂

  9. Sonuna Kadar Güveniyoruz Sana..
    2009'da Geri Dönüceksin Bunu da Çok İyi Biliyoruz !!!

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    iki senede bir iyi performans gösterdiğini düşünürsek 2009da geri döneceksin kimi. 2003 2005 2007 ve 2009

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir