Lotus’u Eski Ayarlar Olumsuz Etkilemiş

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışlarında, yeni araçta geçen seneki araca ait ayarları kullanmalarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Geçen sene en iyi araçlardan birisine sahip olan Lotus, bu seneye felaket başlangıç yaptı. Lotus hem dayanıklılık hem de performans sorunları yaşanırken ancak son 2 yarışta biraz ilerleme kaydedildi.

Grosjean “Temel ayarlar açısından biraz geride başladık çünkü o ayarlar bu seneki kurallar için ideal değildi.”

“Aracı sürmek çok zordu ve sürüşler çok etkili olmuyordu.”

“Lastikler, aerodinami ve güç ünitesi değişti. Biz geçen seneki ayarları temel olarak kullandık ancak o ayarlar E21 için iyiydi. E22’de pek işe yaramadı.”

“Aracı daha iyi nasıl kullanacağımız konusunda yeni fikirlerimiz var. Çalışmayı sürdürmeliyiz.”

“Çin öncesindeki aracım çok istikrarsız ve tahmin edilemezdi. Ön taraf televizyonda pek anlaşılmaz ancak biz her iki tarafta da sorun yaşıyorduk. Hangi tarafın kayacağını bilmiyorduk!”

“Tüm bunlar geçen seneki ayarların bu seneki kurallarda çalışmıyor olması yüzündendi. Aero da istediğimiz gibi çalışmıyordu. Hepsi birbiriyle bağlantılıydı.”

“Çin’de büyük bir gelişim gösterdik ancak bu tek bir şeyi değiştirerek olmadı. İyi aracı bir çok şey oluşturuyor.” dedi.


Yorumlar

“Lotus’u Eski Ayarlar Olumsuz Etkilemiş” için 3 yanıt

  1. bitek bunlar akıllı zaten. geçen senenin ayarlarını kullanalım demişler. 😀

  2. Bu sene bütün antrenmanları harcayıp güncel bir ayar tuttursalar ve geçen seneki ayarlarla karşılaştırıp sonraki yarışların ayarlarını tahmin edemezler mi? Einstein olasım geldi de 🙂

  3. He he görürsem söylerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir