Bridgestone MotoGP’den Çekiliyor!

yazar:

kategori:

Bridgestone, 2015 MotoGP sezonu bittiğinde MotoGP lastik tedarikçiliğinden çekileceğini duyurdu.

Michelin’in çekilmesinden sonra, 2009’dan beri MotoGP’ye tek başına lastik tedarik eden Bridgestone, tüm hedeflerine ulaşmalarının ardından çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Bridgestone’dan Kyota Futami “Spordaki bu kadar başarılı birlikteliğin ardından MotoGP’den ayrılacağımız için biraz hüzünlüyüz.”

“10 sene önce şampiyonaya girerken koyduğumuz tüm hedeflere, bir çok şampiyonluğa, ulaştık. Bu yüzden şirketimiz seriden ayrılmak için doğru zaman olduğuna inanıyor.”

“Önümüzdeki 2 sene boyunca tüm takım ve sürücülere birinci sınıf destek vermeye, MotoGP lastik gelişimi programına yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

2002’den beri MotoGP’de olan Bridgestone ilk galibiyetini 2004 Brezilya yarışında Makoto Tamada ile almıştı. İlk şampiyonluk ise 2007’de Casey Stoner ile Ducati takımından geldi.


Yorumlar

“Bridgestone MotoGP’den Çekiliyor!” için 6 yanıt

  1. Michelin ayrıldı, Bridgestone tek başına tedarikçi olarak kaldı. Şimdi Bridgestone ayrılıyor.

    Ben bu senaryoyu bir yerden hatırlıyorum sanki.

    Acaba yerine Pirelli gelip yumuşak lastik üretir mi?

  2. Tek başına kaldıktan sonra Hondaya çok kıyak geçti üç kağıtçılar. Yamaha son 2 sezondur bu lastikler yüzünden cırmalıyor, gittikleri iyi olmuş. Pirelli orayada el atsında şu Ducatiyi rekabetin içine soksun. belki Yamahanın düşüşü Fiatın maddi anlamda desteğini çok çok azaltmasından kaynaklanıyorda olabilir ama son yıllarda lastikleride iyi kullanamıyorlar.

    1. Bridgeston’un Moto gp’de tek tedarikçi olmasına sebep Yamaha kullanan Valentino Rossi’nin, Michelin kullanıcısı Yamaha’da, sadece kendi motorunda (Diğer Yamaha sürücüsü o sezon Michelin kullanmaya devam etti) Bridgeston kullanmak istemesi sonucu (Stoner’la rekabet edebilmek için) Michelin’i bırakması ve bunun sonucu da 1 sezon sonra Michelin Moto gp’den çekilmesi ile sonuçlanmıştı..

      1. Cümleden pek bir şey anlamadım ama galiba Lorenzonun yarıştığı ilk sezonlarda Yamaha Michein lastiği kullanıyordu. Valentino Rossi’nin Bridgestone lastiklerini daha iyi kullanmasını iddia etmesi üzerine iki yamaha sürücüsü farklı lastik seçimleri yaptı ve Dünyanın Hondadan sonra en büyük Motosiklet üreticisi Yamahayı da kaybedince Michelin çekilmeye karar verdi. Bu cümlede bunun anlatılmak istendiğine kanaat getirdim. Bridgestone yöneticileri her zaman Hondaya daha yakın oldu. Ama bana göre Yamaha her zaman Hondadan daha hızlı motorlar üretti. Yamaha dediğimiz zaman elektronikten klavyeye kadar geniş bir konjektürde her dalda bir şeyler üreten firma. Ben yamaha motosikletleri Honda kadar üretilmese ve satılmasada hız olarak Hondadan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Maksimum sürat olarak demiyorum aynı Red Bull gibi düşünün, total tur olarak hızlı bir motordu Yamaha. Son yıllarda lastiklerin Hondanın avantajına üretilmesi, Hondayı çok yalnız bıraktı. Geçenki yarışta Honda hariç herkes lastiklerden şikayet etmiş. Uydu Hondaları tabii o kadar şikayet etmiyor. Özellikle Ducati zehir zemberek. Hiç yol tutmuyor lastikler diye ağlaşıyorlar. Bana göre biraz da haklılar. Virajlarda Hondanın açısına bak, bir de geri kalanların açısına. Biraz Yamaha motosikletin gücünden kapatıyor ama mesela Aprilla açıldıkça açılıyor, lan nereden çıktı şu viraj diye diye neredeyse tur yiyecek kadar gerilere düşüyorlar. Eğer Lastik tedarik işini Pirelli kazanırsa Ducati veYamahanın avantajlı hale gelebileceğini düşünüyorum. Gerçi belli olmaz, Ferrari kaç yıldır Formula 1’de pirelliyi avantajına çevirebildi mi? yok bu iş biraz sürpriz ama iki tekerlekli araçlarda sürpriz daha az olur. Lastiğin virajı tutuyorsa tutuyordur, tutmuyorsa geçmiş olsun. Onun için Pirelli şayet Moto Gp’ye gelirse ya batırır ya çıkarır bu 2 ekibi.

        1. Aprilla yazdığım bir yer var orası Avintia olacak.

        2. Cümleyi genel olarak doğru anlamışsın.Rossi Yamaha’da Michelin ile Stoner’ı yakalamayınca kendisinin de Bridgeston kullanmak istediğini belirtip takım izniyle bireysel olarak Bridgeston kullanmaya başlamış ve bunun meyvelerini toplayıp Stoner’ı o sezon yakalamıştı.Honda her zaman daha güçlü motorlar üretme konusunda lider olmaya çalışmıştır ama Yamaha’nın sürülebilirlik olarak (4 Sene Redbull’un başardığı gibi) öne çıkmasının sebebi Rossi’nin Honda’dan Yamaha’ya geçmesi ve Rossi’nin Feedback’leri ile Yamaha motorunun sürülebilirliğinin maksimum noktalara getirmesidir.Bu durumun en iyi meyvesini Lorenzo yemiştir.Rossi’nin geliştirdiği motor ile ona karşı savaşmıştır…Yamaha’nın zorlanmasının sebebi Lorenzo’nun sürüşünden kaynaklanıyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir