BMW 2008'deki Hatalardan Ders Almayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica ve BMW motorsporları direktörü Mario Theissen, takımın bu yıl ki gelişim çalışmaları konusundaki eksikliğinden ders çıkacaklarını ve 2009 yılındaki mücadele için daha güçlü olacakları konusunda kendilerinden emin.

F1.08 sezona en güçlü araçlardan birisi olarak başlangıç yaptı fakat rakipleri Ferrari ve McLaren’den şampionada giderek uzaklaştılar.

Bunların sonunda Robert Kubica bir çok kez gelişim eksikliğinden şampiyonluk mücadelesini tehlikeye attı, Theissen takımın gelişim çalışmasının karşılığını alamamasının sebebinin üstesinde geleceğinden emin.

autosport.com’a konuşan Theissen şunları söyledi: " Kesinlikle çalışma yavaşlamadı ya da gelişim projeleri durdurulmadı. Ne yaptığımızı biliyoruz, pistte karşılığını alamadık. Açıkcası yaptığınız hataların çoğundan ders çıkarıyorsunuz ve şu anda bütün projelerimizi analiz ediyoruz, simulasyon ve donanım testlerinden çıkan beklentileri pist üzerinde neden göremediğimi kontrol ediyoruz. Bunlardan ders alacağımızı biliyorum, aynı şekilde sezon başlangıcından da öğrendiklerimiz oldu."

Japonya’da kazandığı puanların ardından şampiyona lideri Lewis Hamilton’ın 12 puan gerisinde bulunan Robert kubica olaya eşit iyimserlikte yaklaşıyor ve bu yıl yaşananlardan takımın ders çıkaracağını söylüyor.

" Elbette çıkarılacak dersler var. Fakat bunun olumlu ve olumsuz olduğunu söylüyorum. Buradaki ilk yılımda sezon boyunca büyük gelişimler gördüm ve gerçekten çok sayıda gelişim kaydettik. Her yarış avantaj sağlayan bazı şeyler bulduk."

" Bu yıl, birkaç aydan fazla bir dönemde, aracımızda gerçekten geliştirecek birşey yoktu. Elbette çocuklar deniyordu, gelen yeni parçaları fakat onları kullanamıyorduk çünkü araç hızlanmıyordu. Bu yüzden elbette gelişecek birşeyler var ve elbette analiz etmeli, gelişmeli ve nerede gelişebileceğimizi görmeliyiz."

" Gelecek yıl konusunda oldukça eminim çünkü üç yılda bunu gördük, iki yılda ilerleme çok iyiydi ve gelişim doğru yoldaydı, bu yıl daha fazla çabaladık. Dürüst olmak gerekirse sebepleri bilmiyorum ama biraz var. Elbette onları anlamamız ve tam anlamıyla gelişim potansiyelimize dönmemiz gerekiyor."

Bununla birlikte Kubica takımdaki gelişim oranı etkisine küçük bir yardımını olduğunu kabul etti ve takım yönetminin bu sezon yaşananları bildiğini hissettiğini söyledi.

" Takıma ve ne yaptıklarına inanıyorum yoksa burada olmazdım. Araç üzerinde çalışan eski çocukların çoğu, yaptıkları işi bildiklerini ve nasıl çalışmasını bildiklerini gösterdi."

" Gelecek yıl tamamen farklı olacak. Mühendislerle ve tasarımcılarla, doğru yolu ve doğru potansiyeli bulmanın yeni kurallara daha geniş bir pencereden bakmakla daha da ilgili."


Yorumlar

  1. Rönö dursun geliştirmesin sonra briatore ağlar, motora extra 30 beygir verirler yine. Avans.

  2. Sonuna kadar BMW SAUBER F1 TEAM

  3. erhancım takımn acıklyr dıkkat ettysen oraya kendmden bır cumle katmamsm dr.mario theissen diyor kesinlkle yavaslatmadk durdurmadm beceremedk dıyor tebrk etmek lazım objektıf ınsan renaultun kers adına bsy yapmadgını nerden bılıyosn fabrıkada fln causuusun mu var:D renault boyle şeylerı basınla gec paylasr tabıkıde baslamstr motor fabrıkasında ve elektronık fabrıkada kers calısmaları belkı bır adım onmzdesınzdr ama renault elktrnık anlamda f1 ın en guclu bırkac takmndan ve partnerlermzn yardmyla bu ısı cozeblcgmzden emınım

  4. Yasin, saldırmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsun =) Planlar dahilinde gelişimde bir yavaşlama olmadı diyor orada. Haberin orjinalini okursan anlarsın ne demek istediğimi. Kanada'dan sonra "gelişimimizi 2009a odaklıyoruz, bu yılki tüm hedeflermize ulaştık" diyende bizzat Thiessen'di.
    Hem BMW bu yılki gelişime büyük oranda devam etseydi KERS'i piste çıkaran ilk takım olmazdı. Hatta 2009 parçalarının bazıların test bile etti BMW. 2009 yılına odaklanıyor dediğiniz Renault'dan daha bişi göremedik ama, yanlışmı? McLaren bile şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen KERS çalışmalarında önemli yol aldı.

    Gelişimi beceremediğimiz zaten bir sır değildi. Neredeyse tüm takım gelişirken yanlış alanlara yoğunlaşıldığını söyledi. Tecrübe eksikliğiyle ilgili sorunlar bunlar, önemli olan bu hatalardan ders çıkarıp tekrar etmemek. Açıkçası gelecek yılki gelişim için umutluyum, bu takım aynı hataları tekrar edecek bir takım değil.

  5. " Kesinlikle çalışma yavaşlamadı ya da gelişim projeleri durdurulmadı. Ne yaptığımızı biliyoruz, pistte karşılığını alamadık."

    bmw gelişimi yavaslattı durdurdu …vs vs… diyenlere cevabı takım dırektorlerı vermıs bmw durdurmamas becerememıs

  6. evet bizim sloganımız bir gün mutlaka RENAULT F1 TEAM

  7. Geliyoruz, bir gün mutlaka döneceğizzz… Pardon bu başka bir takımın sloganıydı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir