Küçük Takımlara, Harcamaları Düşürme Konusunda Fikirleri Soruldu

yazar:

kategori:

Dün gerçekleştirilen büyük toplantıda bir karara varılamamasının ardından Formula 1’in büyük takımları, küçük takımlardan da harcamaları düşürme konusunda önerilerini istediler.

Dün FIA Başkanı Jean Todt, Bernie Ecclestone ile takım patronları Biggin Hill’de harcamaları masaya yatırdıkları bir toplantı gerçekleştirdiler.

F1 Strateji Grubu’nun bütçe sınırına karşı çıkmasının ardından bir süredir harcamaların düşürülmesi için bazı çalışmalar yürütülüyor.

Autosport’un haberine göre dünkü toplantıdan kesin bir sonuç çıkmazken bu ayın ilerleyen günlerinde yeni bir toplantı planlandı.

Bu süreçte ayrıca küçük takımların, harcamaların düşürülmesi konusunda kendi fikirlerini dile getirmeleri istendi. Bunun dışında Todt, bütçe sınırının uygulanıp uygulanamayacağını tekrar masaya yatırmayı planlıyor.

Takımların büyük çoğunluğunun onay vermesi halinde Haziran ayının sonuna kadar 2015 kurallarında değişiklikler yapılabilir.

O tarihten sonra ancak tüm takımlar onay verirse kurallarda değişiklik yapılabilecek.


Yorumlar

“Küçük Takımlara, Harcamaları Düşürme Konusunda Fikirleri Soruldu” için 2 yanıt

  1. Formula 1 Jordan, Minardi ve Arrows gibi takımların o dokusunu koruyamadığı gün kaybetti. Şimdi mi akıllarına gelmiş bu takımlar.

  2. Şimdi mi aklınız başınıza geldi? Muhabbete baksana!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir