Mclaren’in Zirveye Dönüş Yolunda Planları Ortaya Çıktı

Mclaren takımı, Formula 1’de tekrar zirveye oynayabilmesi için takımdaki kadrolarda yeniden yapılanma planını uygulamaya başladı.

Avustralya’daki podyumundan sonra bu sezonda gerçekleştirilen yarışlarda rakiplerinin gerisinde kalan Mclaren, son yarışı tamamlamasına rağmen puan alamamıştı. Hayal kırıklığı ile sonuçlanan yarışların ardından takımda değişiklikler yapılması gerektiği inancı ortaya çıktı.

Eric Boullier ve Jonathan Neale’nin yaptığı detaylı incelemelerin ardından takımda gerekli değişiklikler yapılmaya başlandı.

Bu plan kapsamında yeni aerodinami mühendisleriyle anlaşıldı. Autosport’a göre Mclaren Sauber’den Tony Salter ve Lotus’tan Huilaume Cattelani ile anlaşmaya vardı. Bu yeniliklerin, Peter Prodromou Mclaren’e gelene ve Dan Fallows ile sorun çözülene kadar faydalı olması bekleniyor.

Bunun yanında takımın işleyişinde de değişiklikler yapılması kararı alındı. Bu kapsamda Mclaren daha iyi emir komuta zinciri ve iyi iletişim olmasını sağlayacak. Ayrıca farklı bölümler için farklı performans hedefleri koyulacak.

Teknik Patron Tim Goss ile mühendislik bölümü başkanı Matt Marris’e daha belirgin sorumluluklar verilerek güçlü yönlerini kullanmaları sağlanacak.

Takım içerisindeki bu değişikliklerle Boullier, gereken ilerlemeyi kaydetmeyi umduklarını söyledi.


Yorumlar

“Mclaren’in Zirveye Dönüş Yolunda Planları Ortaya Çıktı” için 14 yanıt

  1. Artık atağa geçme zamanı.

  2. serap ve uyanış

    ne oldu ilk yarışta herşey tıkırında idi ron disipline etmiş kevin şampiyon falan durumları

    saman alevi..)))

  3. vw-tdi-power avatarı

    Şu takım güçlensin isterim ya, Formula 1’i tanıdığım dönemlerde Schumacher’e kafa tutan tek adam Hakkinen idi, oradan bi sempatim var. Tekrar zirveye oynadıklarını görmek isterim.

  4. Mclarenin 2012 yılından sonraki gidişatı öyle bir hâl aldıki yani tam bir muallak durum. 2013’e dayanıklılık sorunlarını aşmak için sıfırdan tekrar araç yapıyoruz mevcut aracın bir evrimi değil şahsına has bir araç olacak dediler. Neyse 2013’e kötü başladılar. Ama düzelebilir umuduyla 5-6 yarış daha ısrarcı oldular. Dayanıklılık verileri oldukça iyiydi ama araç aerodinamik olarak körelmiş bir bıçağa döndü. Sürtüyorsun sürtüyorsun kesmiyor. Neyse bu şoktan sonra yeni motor dönemi ile ilgili nihai kararların Fia’ya ulaşması gerekiyordu, tam bu arada radikal bir karar daha verip Hondayla 2015’ten geçerli olmak üzere en az 5 yıllık anlaşma yapıyoruz dediler. Bence yeni motor döneminde yeni umutlar için aceleci ve derinliği olmayan bir karar verdiler. Ardından 2014’e iddialı hazırlanıyoruz 2013 aracından çok daha iyi bir araç göreceksiniz dediler, ilk yarışın karambolüyle acaba? şeklinde soru işaretleri oluşturdular ama sonraki her yarış yeni sıkıntı başladı. Mclarenin 1 tek sorunu yok bir dolu sorunu var. Sezon ortası gelecek daha reklam sponsoru bulamadılar. Her yarış afedersiniz dansöz parası takar gibi reklam alıyorlar. Maddi anlamda da Mclarenin sıkıntı yaşadığı aşikar. Şimdi daha da büyük bir soru işareti var? Mclarenin ipin ucunu kaçırma ihtimali var. Yani şu; tam bu sene Mercedes yazılımlarıyla başladılar, lastiği falan ona göre adapte ettiler, şasi vs. buna endeksli derken sene sonu sil baştan Hondaya dönecekler. Şu anda aslında Honda motorunu takıp sezon içinde 1000 km test yapsalar yazılımı falan ayarlarlar seneye daha hazır giderler fakat kurallara göre bu yasak. Motoru takmadanda sorunun ne olup olmadığı anlaşılmaz. Mclaren bu yapbozdan dolayı en azından 2015’i de kayetti bana göre. 2016’ya da kim öle kim kala. Ama Mclarenin gidişi gidiş değil. Geçen seneki Williamsın 1 tık yukarısında sezonu tamamlayacaklar gibi. Williams gerçi çok az puan almıştı ama Mclarende puanlarının %95’ini karamboldeki ilk yarışta aldı. Bundan sonraki yarışlarda Mclarenin puan savaşı verebileceği bile şüpheli.

    1. McLaren hakkında analiz yapacak kadar bilgiye sahip olduğunu zannediyorsun ancak aracın üzerinde her yarış farklı bir markanın yer almasının nedenini Serhan Acar canlı yayında her yarış, trf1.net te her yarış hafta sonu ana sayfadan paylaştığı halde bilmiyorsun öyle mi? O zaman ben söyliyim takım bir ana sponsor ile anlaşma yapmadığından her hafta zaten mevcut olan partnerlerinden birini “onore” etmek için aracın üzerine yazıyor. Saygılar. Hem ne olmuş McLaren kötüyse? Ferrari’nin de 17 yıl markaları kazanamadığı uzunca bir dönem var. Bu sporda kurulduğu günden beri kesintisiz devam edebilen 3 şampiyon takım var. Ve hepsin böyle dönemleri oldu.

  5. Kadro değişiklikleri F1’de performansa çabuk etki etmez. Mercedes’in yaptığı değişikliklerin takımı zirveye taşıması 3 yıl aldı. Newey geldikten ancak 4 yıl sonra RedBull şampiyon olabildi.

    Kadro değişikliklerine bakarak yakın gelecek için fazla umutlanmayın derim.

  6. McLaren`in bütün bu yapmış oldugu degişiklikler 2015 ve sonrası için Honda ile anlaşılmasıda bunları destekleyici nitelikte.

  7. Bende teknik detaylar okuyacağımı sandım.

  8. e = Mc² ........ (spa2000) avatarı
    e = Mc² …….. (spa2000)

    Avustralya da ki podyum bize büyük bir zaman kaybı yaşatmış.
    Alınması gereken kararları öteletti.

    Ama mutlak son her zaman kaçınılmaz.

  9. Mercedes motorunun avantajı Mclaren’a işlemiyor Hamilton Mercedes’e geçtiğinden beri sayın aaaa

  10. Bu kadar şeyden sonra seneye eğer bok gibi bir araçla başlarsak işte o zaman küfrederim. Bu sene zaten kimse birşey beklemiyor , beklememeli de.

    McLaren gibi firma salak değil Mercedes motoru kullanırken Mercedes fabrika takımı bu kadar güçlüyken para harcasın durusun. Öyle bir dünya yok.

  11. Esas bu sene birşeyler yapması gerekirdi.Mercedes motorunun avantajı eline geçmişken…

  12. Umarım bu değişikliklerin bir faydası olur.

  13. Bu ilerleme muhakkak olacaktır yalnız bu sene olacağını hiç sanmıyorum 2015 Honda ile yeni bir başlangıç Mclaren için çok iyi olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir