Mercedes İspanya’da Farkı Daha da Arttırmayı Hedefliyor!

Mercedes Formula 1 takımı, sezonun 5. yarışı İspanya’da rakipleri ile farkı, ilk 4 yarışa göre daha da arttırmayı hedefliyor.

Sezonun Avrupa bölümünün başlayacağı İspanya’ya takımların büyük güncellemelerle gelmesi bekleniyor. Mercedes dışındaki takımlar, aradaki farkı kapatma konusunda umutlu olsa da Mercedes de aynı şekilde farkı daha da açma konusunda umutlu.

Toto Wolff  “Hedefimiz, keyif aldığımız son yarış Çin’e göre avantajı arttırmak olmalı. Rakiplerimizin farkı kapatmak için bıkmadan çabaladığını gördük.”

“Takım olarak mücadeleyi arttırmak bize bağlı. Etrafımızda bulunanlara göre bıkmak bilmeyen çabaları daha da arttırmalıyız.”

“Bu sporda başarılı bir şekilde devam etmek istiyorsak, en küçük bir avantaj bile daha büyük avantaj oluşturmanın bir platformu olarak görülmeli.”

“Olağan üstü bir dönemden geçiyoruz ancak asla her şeyi garanti göremezsiniz. Bir kaç sene sonra geriye dönüp baktığımızda gerçekten harika bir dönem geçirdiğimizi, art arda 4 yarış ve art arda 3 podyum kazandığımızı söyleyeceğiz.”

“Ancak ayaklarımız yere basmalı ve aracı daha fazla geliştirmeye odaklanmalıyız.”

“Çin’de rakiplerimizden bazılarının, bazı bölümlerde çok güçlü olduğunu gördük. Bunun tüm yarış boyunca olmama sebebini analiz etmeliyiz.”

“Fernando Alonso birinci ve ikinci bölümde, Ricciardo ise zaman zaman güçlüydü.”

“Bunun yanında geçiş yapmak hala zor. Bu yüzden bir hata yaparsanız hızlı bir şekilde artık lider olmadığınız bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.”

“Yakalanmak istemezsiniz.  Bu yüzden çok rahat bir liderliğe sahip olmadığımız ruhunu sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes İspanya’da Farkı Daha da Arttırmayı Hedefliyor!” için 25 yanıt

  1. cuvallama yapacaz evet hepinizi cuval gecirecez kafanıza bu boyle BİLİNE

  2. Mercedes her sene sezona fırtına gibi başlayıp ilerleyen dönemde bu başarıyı gösteremeyen bir takım.Bu senede bunun devam edeceğini düşünüyorum, ilk yarışlara bakarsak özellikle çinde diğer takımlar gerçek manada Mercedes’e yaklaştılar.Mesela düzlük hızları berbat olan Ferrari ve Renault bir nebze yaklaştı, özellikle Redbull mükemmel bir gelişim gösteriyor.Renault’un ilk etapta çuvalladığı doğru ancak çok hızlı bir şekilde geliyorlar, buda Mercedes’i çok endişelendiriyor.Merecedes’in diğer takımlardan daha fazla gelişim göstereceğini düşünmüyorum, onlar zaten mükemmel bir araç çıkarmışlar diğer ekipler daha motoru %100 verimli çalıştırmayı başaramazken Mercedes sorunsuz başladı, yavaş yavaşda yakalanıyorlar.Grici Newey eminimki arka planda çok çalışıp bazı risklerde alıyor çünkü bu sezon Redbull için belki de en büyük meydan okuma.Newey’inde pek ortalıkta görünmediği ortada.Bence Redbull yine gelecek, he yetişip geçerseler Mercedes f1 den bile çekilebilir bu kadar büyük fırsatı birdaha bulamazlar.

    Ferrari’ye gelirsek bu sene belki yarış kazanabilirler ancak onlar için sonraki sezon daha gerçekçi bir hedef gibi duruyor.Büyük farkı kapatırlarmı zor görünüyor.

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Mercedesin gecen yillardakı avantajı aldatıcıydı bunu zaten kendilerı de kabul ediyorlar. yani 1-2 yarış kazanıp diger yarışıları 3 ve 5-ci sırada tamamladılar. Bi de şunu unutmamak lazım tüm bu yıllarda Mercedes gelişme modundaydı ( başarılı ve ya başarısız) . Ve bu yıl onlar gerçek menada çok iyi iş çlkardlkar. taii RBR arkadan hızıa gele bilir ama Merdecin bundan artik gelişemez ve yakalanıp maglup olacagina inanmıyorum. Mercedes zaten daha da gelişe bilir hem aero hem de motor konusunda avantajı daha arttıra bilir bir konumda olduguna eminim.

  3. Ya neden hep Redbull yaklaşıyo neden hep ondan umut ediliyo Belki Ferrari yaklaşacak göreceksiniz Redbull un 2013 2. Yarı vuruşunu biz yapacağız ezeceğız 😀 😀 asdsd tamam abi vurmayın tamam 😀

  4. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Mercedes’in amacı Belli Sadece diğer Takımları erkenden 2015’e yöneltmek için Laf kalabalığı yapıyorlar 😀 Bu açıkca belli İspanyaya Yeni bi iki parça götürürler İşe yarar 0.500 saniye daha hızlanırlar Sonra Millet vay anam Mercedes’i geçemeyiz diye 2015’e yönelicekler Mersoda 2015’e yönelik çalışmalar yapıcak Nasıl olsa araç hızlı Bu sezon yetişemezler diye Bu açık , açık belli Ben Mercedes’in yerinde olsam Daha güncelleme yapmam 😀

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      hasta bir mantık ….

      F1-de ayına 1 mln euro maaş alan adamların dediyin kadar laf kalabaligindan etkileneceyinden inanmiyorum… bu kadar aptal olamazlar )

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bomba bir çuvallama yaşayacak Mercedes göreceksiniz.

    1. Yaşıyor zaten.Her yarış Red Bull’a niye tur bindiremediklerini anlamıyorum.Acıyorlar mı yoksa.

    2. Sen ilk basta vettelini yenilgiden kurtarrrr sora Mercedese bakarsin cuvallar mi yoksa sizi cuvla mi sokar bakariz.

  6. hanı mersonun 3te 1 personel sayısıyla 21 milyon dolarlık motoruna noldu hepsını bılıyoruz pek ovunuyordun konuşmaz oldun bu konularda

  7. merso tutuşmaz tutuşturur

  8. tutusanlar bellı

  9. İspanya da göreceğiz her şeyi bunlar Red Bull Renault gibi ard arda 4 kez şampiyon olsalardı ne yaparlardı acaba ? Avustralya da yaşananlar dan dolayı Rbr nin tüm puanlarının silinmesini istediler ama başaramadılar bu da tutuştuklarının kanıtı.

    1. İspanya’da neyi göreceğiz.Sezonun geri kalanı Barcelona’da mı koşulacak.Bazı pistler bazı araçlara uymaz.Mercedes durdu ve diğerleri üç saniye farkı kapattı öyle mi?

      1. İspanya’da çok şeyi göreceğiz F1 dünyası her zaman İspanya’da ki takımların gelişmesi ile sezon sonu şekillenir bu böyledir herkes güncelleme ile gelecek bu ne kadar işe yarar bilemiyorum ama dediğim gibi göreceğiz. Mercedes aracı büyük takımların hangisinden tur başına 3 saniye hızlı ? normal şartları da katalım arada asla 3 saniye fark yok. Mercedes’in duracağını kimse beklemiyor zaten tek gerçek olan bir şey var Çin’de de görüldüğü gibi Red Bull Renault’un ve Ferrari’nin adım adım yaklaştıkları. Bu iki takım maksimumu elde edeceklerdir bunu da İspanya ile göreceğiz.

        1. Onur Gentas avatarı

          İlk 4 yarışa bakınca Ferrari ve Red Bull, Mercedes’e 1 adım bile yaklaşamadılar. 3 saniye değil ama arada 1 saniye (aracı zorlamadan) fark var en az. Benim görüşüm olduğunu söyleyerek Barselona’da da eğer ki sorun yaşamazlarsa Mercedeslerden birinin rahat kazanacağını düşünüyorum. Kaç yıldır yarış izlerim 1 yarışta bu farkın kapanması kolay değil. Ama gelişme gösterip daha ilerisi için umut verebilirler o ayrı konu. Bazı arkadaşlar hala rakiplerinin Mercedes olduğunun farkında değiller.

          1. Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Rakip kim olursa olsun önce saygılı olmak gerek bunu da yaptığımızı düşünüyorum. Bir yarış deyip geçmemek gerek koca bir üç hafta vardı kesinlikle rakip çok güçlü 3.5 senede bu aracı hazırladıklarını söylüyorlar ama biz fanlar olalım takımlar olsun en başından pes edip bırakacaksak bu sporu izlemeyelim takımlarda yarışmasın Mercedes yakalanmıyor diye kapansın bu defter o zaman bu olmaz.

            Ben sıkı bir Renault taraftarıyım ve Horner Renault’un fabrika takımıyız dediği günden itibarende Red Bull Renault’a karşı ayrı bir sevgim var. Çin’de yarış esnasında Serhan abi Red Bull Renault’un Mercedes motorundan 40 bg zayıf olduğunu dile getirdi bununda tur başına 0.4 saniyeye mal olduğunu söyledi. Renault yarıştan sonra Çin de bg artışı sağladıklarını açıkladı ve İspanya için sabırsızlanıyoruz dediler. İspanya’da yeni bir yakıt yeni bir enerji sistemi yeni bir turbo ve yeni bir yazılım ve Newey’in Çin’e gelmemesi İspanya için sıkı çalıştığı ortaya çıktı bunların hepsi gelişim demek. Ben Çin için yorum yaptım burada Mercedes’e bir adım daha yaklaşıldı buna inanıyorum. Saf motor olarak kesinlikle Mercedes’in Renault ve Ferrari’den güçlü olduğunu düşünmüyorum en can alıcı noktaları bu iki üreticiye göre enerji sisteminde daha iyi iş çıkarmaları. Mercedes’in seviyesine İspanya ile ulaşacağımızı düşünüyorum çünkü buna inanıyorum.

            Son olarak NEO arkadaş sen öyle düşünüyorsan saygım sonsuz herkes istediğini yazabilir bana sorarsan da bu sezon Mercedes’in 2013 arabası ile İspanya’da yarış pilotları ile 2014 lastiklerini 1000 km test etmesi ile şekillendi. Diğer takımlar lastik üreticisinden gelen verilere sabit kalırken Mercedes 1000 km test ile %100 veri bildirimi sağladı ve bu test yapılırken aynı süspansiyon geometrisi ve rüzgâr tünelinde olan 2014 aracını bu seviyeyi getirdi.

            1. test mercedes’in 2013’deki lastik sorununu çözmek için yapıldı. zaten tahminim 2014 lastiği bahanesiyle test 2013 lastikleriyle oldu.

              2013 aracıyla yapılan testten 2014 aracı için o kadar kritik veri toplayamazsın. kurallar değişmese araçlar aynı olsa bir nebze mantık arayacağım ama ağırlığı torku dfsi motoru tüm sistemleri değişik olan araca o test fayda etmez. hele de 2014 gibi bir motor ağırlıklı bir sezonun o testle “şekillendiğini” iddia etmek dümdüz saçmalıktır.

              o testten sonra pirelli başka takımlara da test teklif etmedi mi, sonraki 3 günlük testlerden mercedes atılıp diğer takımlar lastikleri test etmedi mi?

              en pahalı motoru reno sattı, en kötü motoru reno yaptı. olay bu. redbull’a bakıp da hızlı olduğunu da düşünme. adamların zaten hızlı olan araçlarını yavaşlatan tek sebep reno motorudur. adamlar aeroları sağolsun yavaşlamıyorlar ki hızlanmak için motora iş düşsün.

            2. Onur Gentas avatarı

              Benim sizin seviyeniz ve saygınızla ilgili en ufak bir şüphem yok. Tabi ki hepimiz bir takımı ve pilotu destekliyoruz ve başarılı olmasını istiyoruz. Burada bir çok Mercedesi destekleyen arkadaşında aradaki farkın kapanmasından yana olduğuna eminim. Geçen 4 yıl izlediğimiz gibi yarışlar izlemek istemiyoruz artık. Ama bu fark o kadar kolay kapanmaz diyorum. Hemde Mercedes gibi bir takım söz konusuyken.

              1. Bilmukabele. Bakalım takımlar nasıl gelişecek yeni F1 formatı yeni teknolojiler tamamen gelişime açık özellikle de maksimumu elde edemeyenler için. Örneğin baktığımız da Lotus Çin’de iki saniye gelişti bunu eskiden bir takımın yapması sezon sonunu bulurdu şimdi ise ERS den yada başka bir sistemden maksimumu almak hem gücü hem performansı hemde klasmanı değiştiriyor bakalım bu İspanyada nasıl olacak.

        2. sene içi kural değişikliğiyle (lastik) sezonun sonunun şekillendiğini deil belli olduğunu söylemeyi unutmuşsun

    2. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Kim tutuşmuş? Tutuşanın kim olduğunu biliyoruz. Ricciardo’ya geçilmeye devam ettikçe balonun nasıl hatalar yapacağını göreceğiz. 😉

  10. Red Bull’dan korkmuşlar belli ki. Yine motordan kaybediyor olmalarına rağmen iyiler.

  11. Adrian Newey bana göre F1 tarihinin en büyük aero uzmanı hep söyledik Red Bull’un olağan üstü geçen 4 yılının en büyük mimarı bu adamdır diye Mercedes ise elinde böyle bir uzman olmadan bunu başarıyor kimileri motoru iyi diyor kimileri başka şeyler asıl olan şu ki Mercedes çok iyi geliyor Red Bull 4 sene ne yaptıysa fazlasını yapmak için geliyor

  12. Bence diger takimlari buyuk husrana ugricak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir