2014 MotoGP Jerez – Marquez Pole Serisine Devam Ediyor!

yazar:

kategori:

2014 MotoGP Şampiyonası’nın İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleştirilecek 4. yarışı öncesinde pole pozisyonu son şampiyon Marc Marquez’in oldu.

Sıralamalar öncesinde ki son antrenman seansında üçüncü olan Honda sürücüsü Marquez, sıralamalarda elde ettiği 1.38.120’lik derecesi ile sıralamaların en hızlı ismi oldu ve pole pozisyonunu kazandı.

Son antrenman seansında ikinci olan Jorge Lorenzo sıralama turlarında da ikinci oldu. İspanyol pilotun en hızlı derecesi Marquez’den 0.4 saniye daha yavaştı.

Üçüncü antrenman seansının en hızlı ismi Dani Pedrosa, sabaha göre daha yavaş bir görüntü çizdi ve takım arkadaşının 0.5 saniye gerisinde üçüncü oldu. Yamaha’dan Valentino Rossi ise dördüncü sırada kendisine yer buldu.

Aleix Espargaro günün beşinci en hızlı ismi olurken, Andre Dovizioso altıncı, Stefan Bradl ise yedinci oldu.

 

Poz  Sürücü            Takım                 Derece      Fark
 1.  Marc Marquez      Honda                 1m38.120s
 2.  Jorge Lorenzo     Yamaha                1m38.541s  +0.421s
 3.  Dani Pedrosa      Honda                 1m38.630s  +0.510s
 4.  Valentino Rossi   Yamaha                1m38.857s  +0.737s
 5.  Aleix Espargaro   Forward Yamaha        1m39.007s  +0.887s
 6.  Andrea Dovizioso  Ducati                1m39.222s  +1.102s
 7.  Stefan Bradl      LCR Honda             1m39.243s  +1.123s
 8.  Pol Espargaro     Tech 3 Yamaha         1m39.293s  +1.173s
 9.  Bradley Smith     Tech 3 Yamaha         1m39.390s  +1.270s
10.  Alvaro Bautista   Gresini Honda         1m39.751s  +1.631s
11.  Colin Edwards     Forward Yamaha        1m39.814s  +1.694s
12.  Nicky Hayden      Aspar Honda           1m39.826s  +1.706s
13.  Hiroshi Aoyama    Aspar Honda           1m39.768s  Q1
14.  Cal Crutchlow     Ducati                1m39.849s  Q1
15.  Andrea Iannone    Pramac Ducati         1m40.118s  Q1
16.  Karel Abraham     Cardion Honda         1m40.126s  Q1
17.  Michele Pirro     Ducati                1m40.239s  Q1
18.  Scott Redding     Gresini Honda         1m40.453s  Q1
19.  Yonny Hernandez   Pramac Ducati         1m40.566s  Q1
20.  Danilo Petrucci   Ioda Aprilia          1m41.009s  Q1
21.  Michael Laverty   PBM Aprilia           1m41.124s  Q1
22.  Mike di Meglio    Avintia FTR-Kawasaki  1m41.517s  Q1
23.  Broc Parkes       PBM Aprilia           1m41.702s  Q1
24.  Hector Barbera    Avintia FTR-Kawasaki  1m42.052s  Q1

Yorumlar

“2014 MotoGP Jerez – Marquez Pole Serisine Devam Ediyor!” için 15 yanıt

  1. Marquez yine alıp götürür bu gidişle

  2. hahahaha yavuzhan memo ferrarioğluymuş, bunu herhalde bi 5-10 kişi tahmin etmişti, doğru tahminde bulunan herkese buradan selamlarımı yolluyorum 😀

  3. Pedrosa’yı yollayıp yeni bir genç pilot alsın Honda,10 sene olacak hala şampiyon olamadı

  4. Burada iki takım arkadaşı farklarını mukayese edeceğim. Marc Marquez 0.510 saniye Pedrosadan önde. Jorge Lorenzo da 0.316 saniye Rossi’nin önünde. Demekki Marquez kendinden 0.194 saniye Lorenzoya göre katabiliyor. Bu 0.194 saniye zaten yarışlardaki farkı açıklıyor. Çarp 22-23 turlar 4-4.5 saniye farkla Marquezin kazanabileceği en azından sporun matematiğinde belli. Ama tabi her şey matematik değil. Startta her yarış gerilere düşen Marquez ilk turda örneğin 1. ile 7. arasında 2 saniye fark varsa ortalama 0.194 saniye fark eriterek 10 tur sonra ancak Lorenzo ya da o an lider kimse onun arkasına gelebiliyor. Geçmesi de 2-3 tur alıyor kalıyor geriye 10 tur. Buna mukabil Marquez ancak 1.9-2 saniye farkla yarış kazanabiliyor. İşte bahsetmiş olduğum 0.194 saniye şu an yarışan pilotlar içinde Marquezin motora bağlı olmadan kendinden kattığı farktır. o 0.194 saniyeyi çık Pedrosa ile arasında 0.316 saniye kalıyor. Yani Lorenzo ile Rossi arasındaki fark kadar. Bu farkta lastik seçimleri ve ısıtmaya yorulabilir. Her takımın 1. ve 2. pilotu arasında olabilecek bir fark. Ama işte bahsetmiş olduğum 0.194 saniye Marquezin kendi cebinden çıkardığı ve şu an neden moto gp’yi salladığını açıklayan bir fark.

    1. bir matematik kalmıştı açıklamadığın memo, onu da çözmüşsün.

      şimdi demiş ki lorenzo rossi’ye 0.3 atmış, marc pedrosaya 0.5 atmış, aradaki 0.2 farkı alıp demiş ki marquez şu kadar “kendinden katıyor”, lorenzo şu kadar. ordan neredeyse yarışların analizini yapmaya çalışmış arkadaş. yine olmamış tabii.

      ha tamam bu hesabı yaptın, hiç düşündün mü yahu rossi ile pedrosa aynı hızda pilotlar mı ki ben 2 farklı pilotu 2 farklı pilota attıkları farka göre karşılaştırıyorum? bunu geçtim bir pilotu pistte 2 kez tur attır birbirini tutmaz. yarışta böyle statik olmaz hiçbirşey. genelleme yapacaksan bari sezon üzerinden yap.

      şimdi lorenzo’nun yanına 1 yarışlık yavaş pilot koyalım, 1 saniye fark atsın, ne oldu senin tüm “matematik” çöp oldu 🙂 o zaman lorenzo marquez’e göre 0.5 “kendinden katıyor” mu olacak?

      1. Hayatında Moto Gp sıralama turu izledin mi acaba? Bak yeğenim benim analizlerime sen değil burdaki hiçbir kul oğlu karışamaz siz kimsiniz ? necisiniz siz? Adamlar 45 dakika tur atıyor, en iyi turlarını atana kadar vızır vızır dönüyorlar. Ben burada Jerez aerodinami pisti olduğu için sezonluk genelleme yaptım. Sen Moto Gp’nin M’sinden anlamazsın. Senin Moto Gp yorumun Rossi şunu yaptı, Stoner bunu yaptıdan öte gitmez. Oysa ben Moto gp başlamadan önce her haftasonu Moto 2 izlerim. İş bu sebeplerden ötürü bu tür yorumları yapma hakkını kendimde görüyorum. Marquez 15 yaşında 125 cc’ye geçtiği zaman sen daha muhtemelen rölantide araç kullanan bir kerataydın. Ara kulanabildiğin konusunda bile şüpheliyim ya neyse. Sen muhtemelen kenar mahallede dedikoducu kadınların arasında çok durdun. Beyefendi hazretlerinin Alonso, Hamilton vs. pilot kıyaslamalarında, Tc sistemlerinde yaptığı her yorum doğru, ben moto gp’de yorum yazınca kafasından anti bir durum çıkarıp polemik oluşturuyor. Bak senin meşrebin ne bana nede buradaki çoğu insana yetmez. Sen cazgırlıkla var olmuş zavallı’nın tekisin. Her yerde polemik oluşturmaya çalışma ancak zavallılık paketini artırıyorsun. Pedrosayla Lorenzo aynı pilotlar mı diyor? güzel evladım biz zaten farklı motorların 1. ve 2. pilotlarını kıyaslıyorum. Hemen hemen her yarışın sıralama turlarında bu iki pilot yani Pedrosa ile Rossi takım arkadaşlarından benzer ölçüde fark yiyor. Buna göre artık mukayese yapılailir. Ben Bt 2 kanalında bu konuya değinildiği için yazdım. Senin gibi acizlerde orada burada açık arasın. Hadi git başka yerde polemik ara olur mu?

        1. Kusura bakma da saçma sapan bir istatistik çıkarmaya çalışmışsın olmamış 🙂

          1. Bu bir istatistik değil analiz. Saçma sapan olup olmadığını anlamak için geçmiş yarışlarda pilotların takım arkadaşlarıyla olan farkına bakmak gerekmekte. En kötüsü hiç emek harcamadan, hiç kafa yormadan bu konulara anti yorum yazıyorsunuz ve araştırmadan yazdığınızı bile kabullenmiyorsunuz. Ben ne Royal Hunt’u tanırım ne de samimiyetim vardır. Hiçbir şekilde yazdığı yaptığı yorumlarada karışmam. Çünkü özgür şekilde inandıklarını söylüyor. İsterse inandıkları yanlış olsun ben müdahele etmem. Çünkü kişilerin fikrine saygılıyımdır.Ama sürekli olarak bir aşağılama ve yerme çabası + ukalalık görürsem ben de tepkimi koyarım. Yahu ona ne. velevki benim matematiğim yanlış olsun velevki baştan aşağı yanlış olayım kime ne? Ben burada kendime göre pilotlar arasındaki farkı belirleyen unsurları geldim buraya yazdım. Ha %100 kendi fikrimde değil. Bt 2 moto gp yayınında yorumcular benzer şeyler söyledi ben de destek aldım. Geçmiş 4 yarışta Marquez sürekli Pedrosayı geçti ve Lorenzo’da 1 yarış hariç Rossiyi geçti. Bunları pilotların gününde olmamasına mı yoracağız? kendimize göre daha doğrusu bu işte söz sahibi olanlar kendilerine göre analizler hazırlıyorlar, bu farkın sebebini açıklıyorlar. Her yazılanı eleştirecek olsak şurada kimsenin yazacak yüzü olmaz. örneğin aşağıda aaaa isimli kullanıcı pistin geniş olmaması Lorenzoya yaradı yazmış. Ben ona neden Rossiye yaramadı yazıyor muyum? ya da Aleiz Espergaro, Colin Edwardsa fark atmış bunu neye yoracağız falan filan. Ben açıkça konuşuyorum buradaki kimsenin yazısına müdahale etmem, özgün yorumlara da karışmam ama hem bir spor dalında emek harcama zahmetine girmeyip hem de karşısındaki herhangi bir kişiyi küçük düşürmeye, şeyin bir tarafına sokmaya yönelik yorum ve sataşmalar olursa çok sert üslupla cevap veririm.

        2. senin gibi bir cahille ayrı fikirlere sahip olmak ne kadar doğru düşündüğümü gösterir. memo ferrarioğlu üyeliğinle yaptığın saçmalıklardan milleti bıktırdın, artık ne yaptıysan en son o hesabı bıraktın, yeni bir sayfa açayım dedin ama sayfayı aynı beyinle açtığın için 2-3 yorumda anında memo ferrarioğlu olduğunu farkettim. çünkü bu sitede senden daha ileri derecede saçmalayabilen yok.

          benim açık aramayla falan işim olmaz. saçmalık yazan biri gördüğüm an gelir “yabıştırırım” cevabı 🙂 senin açığını yakalamak istesem kapalı yerin yok ki, her yerin ofsayt.

          1. Bak Madem gündeme getirdin bende itiraf edeyim. Benim ismim Mehmet Yavuzhan soyismimi söylemeye gerek yok. Benim milleti bıktırdığım falan yoktu. Senin gibi kıl kuyruk 1-2 kişi ile tartışmıştık sezon öncesi. Neyse benim sezon öncesi yaptığım yorumları memo ferrarioğlu hesabından bul. Daha ilk testlerde bu sene Mercedes motorlu bir takım şampiyon olacak bu muhtemelen fabrika takımı olacak dediğim için ismini hatırlamıyorum belki senin 2. hesabındı aynen şöyle yazdı, ben de bu sene kim ilk günden şampiyon ilan edecek diye düşünüyordum bu gerzekliği sen yaptın diyince o kişiyle atışmamış başladı. Sonra bu kişiyle bir kaç yerde daha tartıştık neyse son testlerde sondan 2 önceki gün, bu tartıştığım kişiye 1-2 kişi daha destek verdi. Ben de ulan neyle kimle uğraşıyorum, bilmediğim tanımadığım insanlar için klavyede kendimle mi cedelleşeceğim boşver dedim, Admin’e de söyledim hesabı lütfen silin dedim. O da sağolsun hesabı silmemiş Dns’den engellemiş. Ya da Ip’den bilemiyorum. O değil haberleri bile okuyamıyorum. Çünkü site ıp adresimi tararken engelliyor. Neyse 1-2 hafta buralardan uzaklaştım. Ama sitedeki kişilerin bana böyle yapması biraz kamçıladı beni. Ben hesabı silin diyorum hesap aynen duruyor ıp bazlı engelleme var. İnat ettim geldim tekrar yazmaya başladım. Yavuzluk yaptım yani. Dışardan misafirce haberleri okuyacakken Ip bazlı engelleme olup siteyi görüntüleyememek benim tekrar yazmama en büyük sebeptir. Bu sitede seni bile engellemediler, ben dürüstlük yapıp, hatayı kendimde aradığım için silin hesabı dediğim için engellendim. Şurada sorsan 10 kişiden 9’u senin polemik huyundan hoşlanmıyor. Bak insan olarak belki iyi birisin ben kimseyi tanımadan konuşmam ama yorumcu olarak polemik çıkartan arsızın tekisin. Benim yorumlarıma tepki gösterilme nedeni, polemik çıkartma huyumdan değil, sizlerden daha fazla araştırıp daha teknik veriler sunduğum için çekilemediğim içindir. Demişler ya benden uyanığı sevmem diye beni de burada uyanık görüp, cephe alan sen ve senin gibi bir kaç kişi daha var. Bu sitede Onur Ömer Öztürk’ü eleştirdiniz, belki benden daha beter şekilde yaptınız geçmiş yazılarda. Adam hevesini kaybetti. Eskiden her yarışın sonunda 1 analiz yazısı yazardı sizin gibiler yüzünden pek uğramaz yazmaz oldu. Siz kaybettiniz. Adam nereden bakarsan bak donanımlı, kültürlü biriydi. Böyle insanların yazıları çok önemlidir. Hadi şimdi Memo ferrarioğlu olduğumu kanıtladığın için kutlama yap. Sevindirik ol dört dön.

            1. Bendim o ben. Sene başında atıştığın, sonrasında özel mesajdan aramızda durumu halletiğimiz ve konuyu kapattığımız. Ama sana o son özel mesajımda söylemiştim. Bugün benle uğraşmaktan vazgeçiyorum belki, madem istemiyorsun benle uğraşmak ben de senle uğraşmam o zaman, ama bil ki bundan sonra bu tarz yorumlara devam edersen ben değil başkası o değil bi başkası sürekli senle uğraşmaya devam edecek diye. O uğraşanlara laf yetiştirmeye çalışmak yerine, niye bu kadar çok kişi bana laf atıyor, niye benle uğraşıyorlar diye düşünmelisin bence demiştim. Gün geçti ay geçti, durum aynen devam etti. Malesef, evet malesef, dediklerim çıktı.
              Yani burda uğraşan o kadar kişi varken, trollük yapanlar bile varken niye bu kadar çok kişi gelip te sana laf atıyor bilemiyorum. Bi şey var demek ki…
              Bu cevabı da sana yazmamın tek sebebi, yorumun başında RoyalHunt’ın 2nci fake hesabı olabileceğimi düşünmüş olmandı. Merak etme onun 2nci hesabı falan değil durum. Başka başka insanlar aynı fikirde yazdıkların hakkında. Ben bu yorumumda görüdüğün üzere yaptığın analize veya matematiksel olarak yaptığın şeylere laf etmiyorum, sevmediğini bildiğimden dolayı. Sadece mesajının başındaki lafa ithafen cevap hakkı doğdu gibi bişey oldu bana. Ben de o maksatla sana düşüncelerimi ve insanların bu düşüncelerle örtüştüğünü, illa birinin 2ncil hesabı olmasına gerek olmadığını ve farklı farklı kişilerin, yaptığın yorumlar hakkında aynı fikre sahip olabileceğini kabullenebilmen gerektiğini söylüyorum.
              Hadi sağlıcakla…

              1. Bir şey var tabii. Sizde olmayan olamayan şeyler var bende. Mesela teknik analizler yapıyorum ve günler sonra aylar sonra haklı çıkıyorum. Ben dememişmiydim bu sene Mercedes motorlu bir araç şampiyon olacak diye?demiştim. Testlerin ilk gününde demiştim. Benim analiz yapıpta haksız olduğum bir tek konu olmamıştır. O kadar trollce şeyler yazanlar benim kadar dikkat çekmez çünkü onlar, iyi niyetli kendi halinde kişiler. Pek teknik bilgileri de yok o yüzden kimse ciddiye almıyor dolayısıyla onlar benim kadar gündem oluşturmuyor. ben öyle şeyler söylüyorum ve sonradan o kadar haklı çıkıyorumki diyorsunuz lan bu kimin nesi? neyidüğü belirsiz bir adam ahkam kesiyor çoğunda da haklı çıkıyor, ukala ve kendini beğenmiş bir dangalak diyerek beni hedefe koyuyorsunuz. Bu yaşanan tüm olaylar beni bir zamanlar ciddi şekilde eleştirdiğim Renault Engine nickli arkadaşımızın çizgisine yaklaştırdı. O da benim gibi pek sevilmiyor çünkü bilinmeyen şeyler söylüyor. Zaten ben bir şey söyleyim ne olduysa haksız yere Renault Engineyle atıştıktan sonra oldu. Geçen sene de yazardım ama kimse pek karışmazdı. ne zaman Renault Engineyi haksız ve pervasızca eleştirdim, o günden beri eleştiriliyorum. Çünkü bu işler böyle. Sen başkasını dengesizce eleştirirsen bu 1-2 defaya da mahsus olsa o artık örnek teşkil eder, başkasıda seni eleştirir. Ben kendi hatamın farkına vardım.O günden beri kimseyle genel anlamda tartışmamaya da gayret gösterdim. Ama 1 defa oversteer nickli kişiyle, 2-3 defa da bu Royal Huntla tekrar tartışma yaşadım. Sizler benim gibi cesur değilsiniz ve asla olamazsınız. Açık bir şekilde Hamiltonu savunduğun halde, hesapların 1 haftadır aktif olmadığı ya da yazmadığın halde ben isim vermememe rağmen çıkıp bendim ben diyorsun. Ben seni falan bilmem sen ya da başkası beni ilgilendirmez. Açık konuşuyorum isterse buradaki herkes bana karşı olsun, isterse yazdıklarım baştan aşağı yalan yanlış olsun, 1. sefer yaptığım gibi asla yapmam. Neden yapmam? şu benle sataşan 2-3 kişinin herkesle tartışmaya meyili var. Buna rağmen ilk sefer ne yaptım suçu kendimde aradım silin hesabı dedim. Hesap silinmemiş ama Ip engellenmiş olunca ve WordPress tabanında sayfa görüntülememe izin verilmediği için yani dışardan bile haber okumama izin verilmediği için tekrar yazmaya başladım. Beni artık hiçbiinizin ne yazdığı ne söylediği ilgilendirir. Bu haber altında polemikleri devam ettiriyorumki Google aramalarında Moto gp sonuçları daha fazla çıksın millet moto gp’ye ilgi duysun diye. Yoksa bundan sonra bana cevap verirsiniz verdiğinizle kalırsınız. Köküne kadar sansasyonel şeylerde yazsam kalkıp gıkınızı çıkaramazsınız. Sadece sansasyonel şeyler yazmakla ben suçlanmadım. Bu Trf1 sitesi Schumacher haberleri yaparken Mali Selışıkla tartışma yaşadı, Metin Meteyle tartışma yaşadı. Yani herkesi ciddiye alırsak evin yolunu bulamayacağız anlaşılan. Benden artık vebal gitti. 1. sefer adım attım mı? attım. Yavuzhan nickiyle yazarken kimsenin etlisine sütlüsene karışmadan yorum yapmaya çalıştım mı? çalıştım. Kendi bildiklerinin daha doğru olduğunu iddia eden birkaç müsvedde sürekli beni o çizgiye çekmeye çalıştı. Sizin doğrularınız sizin olsun ben yanlışlarımla mutluyum. Köküne kadar yanlış şeylerde yazsam kimse karışamaz. Bu demokrasi kültürünü artık edinin. Siz Fedai misiniz müptezeller? siz kimsiniz? İsteyen herkes kendi doğrusunu savunsun ama karşısındakini o tarafa çekmeye çalışmasın. Böyle yaparsanızda bundan sonra cevap vermeyip pişkin pişkin başka sayfalarda yorum yapmaya devam edeceğim. Xtrabit Racing geldiği anda her habere 3-5 satır bir şeyler yazıyor. Ona niye demiyorsunuz her haberde senin yorumunu görmek zorunda mıyız? diye. Diyemiyorsunuz. O halde bana da çıkıp bunlar sallama analiz, bunun gerçekliği yok diyemezsiniz. Yorumların çoğu subjektiftir. teknik analizler yaparken bile çoğu insan bana göreyi katıyor. Onun için ne bundan sonra siz yorulun ne ben yorulayım, olur mu güzel dostlarım? ya da güzel eleştirmenlerim.

  5. Pistin genişliğinin az olması Lorenzo’ya avantaj sağlıyor…

  6. aynı zamanda Marc Marquez pist rekorunu eline geçirdi

    lorenzo’ya ait tur zamanı tam 5 yıldır kırılamıyordu

    Marc bugünkü pole zamanıyla saniyenin binde 69’u kadar daha iyi bir zaman elde etti

    Best Lap: 2014 Marc MARQUEZ 1’38.120 162.2 Km/h

    Best Lap: 2008 Jorge LORENZO 1’38.189 162.1 Km/h

    son olarak yarın yarışı kimin kazanacağını kestirmek çok güç

    3 ispayol’dan biri kazanacaktır

    rossi’nin hiç ama hiç şansı yok (tabi öndeki 3 ispanyol yarış dışı kalmazlarsa)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir