Symonds: "Dayanıklılığı Geliştirdik, Güç Kazanmadık"

yazar:

kategori:

Pat Symonds, motor dondurma çerçevesinde son zamanlarda yapılan hamlelerin, performans açısından Fransız takımın radikal bir şekilde öne çıkmasında yardımcı olduğuğu yönündeki düşünceleri reddetti.

Genel inanışa göre Renault, motor dondurma kuralı kapsamında en fazla deavantaj sahibi olan takımlardan biri.

Flavio Briatore dahil takım içindeki şahıslar, motor kurallarına uydukları için 30 bygir kadar geriye düştüklerini ifade etmişti.

Bununla birlite Renault, geçen ayki İtalya GP’de V8 motoruna yapacağı değişikliklerle ilgili bir teklif hazırlamıştı ve bunun, Fernando Alonso’nun ard arda iki zafer kazanmasına katkı gösterecek şekilde performans faydası sağlandığını görüşleri belirmişti.

İspanyol Marca gazetesine konuşan Symonds: "O sadece dayanıklılığımızla ilgili bir evrimdi. Herhangi bir güç faydası sağlamadık"

"Şu an varolan teknik özelliklerde bazı sorunlar yaşadık ve diğer takımların yaptığı gibi bunları çözmeye çalıştık. Ama performans yararı olarak herhangi yeni bir şey yok"

Bu ifadelerin yanı sıra dayanıklılıkla ilgili gelişimlerin pilotlara, 19.000 devir limitinden öncesine göre öndekilere daha yakınlaşmasına izin verdiğini de reddetti.

Symonds: "Hayır. Tam olarak dakikadaki azami devir sayısında gidebilyoruz"

Pat Symonds ayrıca, yakın gelecekte standart motor ile ilgili teklifleri reddeden bazı üretici takım patronları ile hemfikir olmadığını belirtti.

Symonds: "Ekonomik durumu dikkatli bir şekilde izlemeli ve otomobil üreticilerinin çok zor bir zamandan geçtiğini kabul etmeliyiz. Belki de adapte olmamız gerekir."


Yorumlar

  1. P84 ün üzerine motor olmadı

  2. Aynı mazlum edebiyatına devam ediyorsunuz. Kimse dolandırılmış falan değil. Renault biraz daha iyi çalışsaydı, kuralları diğer takımlar kadar iyi inceleseydi aynı şeyi yapması için bir engel yoktu önünde. Kabul edin işte Renault diğerlerine ayak uyduramadı motor konusunda. Hala bilmemkaç senesinde Renault'un yaptığı motorları söylüyorsunuz.

  3. erhan burda bir dolandırma var hiçte üzmez bizi memnun oluruz

  4. En iyi V10 u Renault yaptıysa BMW P84 ü nereye koyacağız? F1Racing Alonso'yu gelmiş geçmiş en iyi pilotta seçmişti. V10 motorların kralı BMW idi. Renault iyi motorlar yaptı ama en iyi olmadı.

    Sürekli söylediğim şeyi tekrar ettiriyorsunuz bana. Kurallar herkes içindi, bu 3 takım kural dışı birşey yapmadıysa pekala Renault'da aynısını yapabilirdi. Bu şekilde bir ayrıcalıktan yararlanarak bu takımları yakalamak sizi memnun edecekmi? Beni etmezdi açıkçası.

  5. hakan arkadasm gereklı acıklamayı yapmıs anlayana….

  6. murat korkut avatarı

    Renault f1 de herzaman iyi ve dayanıklı motorlar üretmiştir,bu bir gerçektir.F1 RACİNG dergisinde V10 motorları içinde en iyi motor ünvanı Renault un elindedir, renault iyi motor yapamaz fikri yanlıştır F1 de olduğu müddetçe herzaman en yukarılardadır renault.

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Motorlar dayanıklılık anlamında geliştiriliyorsa bundan tüm takımların bilgisi olmak zorunda aksi takdirde bu geliştirmeyi yapamazsınız ve bu geliştirmelerden gridde geride olduklarını iddia eden tüm takımların bilgisi var çünkü şayet bu dayanıklılık parçalarını diğer takımlar onaylamıyorsa kullanamazlar ….

  8. Hakan Hakan avatarı

    Dondurulmuş motorlar bu sezon başından beri kullanılmıyor . 2 senedir kullanılıyor . bahsi geçen performans artışını ,Ferrari Mclaren ve Bmw sezon başlamadan önce yaptı . bu 30 beygirlik fark, motorlar dondurulduğunda yoktu. dondurulduktan sonraki süreçte meydana geldi. yani şu anki motorda, malezyadaki motorda, performans olarak ilk dondurulduğu zamana göre artmış motorlardı. haliyle aynı olmaları dogal . ama aynı olmaları , oynanmamış olduğu anlamına gelmiyor. zira bu 3 takımda motorlarda (kurallar çerçevesinde!) dayanıklılık adına değişiklikler yaptıklarını kabul ettiler. bunun böyle olduğunu fia dahil herkes kabul ederken , siz buradan aksini neye dayanarak iddia ediyorsunuz anlamak mümkün değil.

  9. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    zaten dikkat ederseniz,düzlükte hala hızlı değil fakat apex dönüş hızları arttı sanki..gerçi ayarlara göre değişir ama, bana eskiye göre tutuş ve aero daha iyi gibi geldi.Kesin karar için R28 ile bikaç tur atmam lazım 😛 :))

  10. Zaten rönö den herşey beklenir. Adamların alonsonun ellerini yalamadıkları kaldı. Alonsoya yaranayım derken kalsın diye bi işler mi çevirdiler. Ama kafayı önümüzdeki senenin aracına yorsalar iyiydi. Daha ne kers ne bişey yok ortada. Sonra seneye de biz eksik kaldık 30 beygir FIA amca izin ver de eşitleyelim motoru diye mızıklarlar.

  11. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Erhan sana bi konuda katılıyorum Renault zaten sezon başından beri ilk 3 takımdan gerideydi,fakat motor dışı bazı çalışmalar ile(ki alonso bu durumu ''lastikleri kullanmayı başardık'' diye tanımlıyor) performansını arttırdı ve tebrik ederiz bmw yi geçti(performansta) fakat katılmadıgım konu;Renault motor konusunda beceriksiz değil,her konuda olduğu gibi…(1976 formula1 de ilk turbo motor RS01,benetton williams şampiyonlukları,2005-06 şampiyonluğu,hem hızlı hem dayanıklı motor.)

  12. Pis kokular alıyorum. Bu pat pat bi işler mi çevirdi. FIA bu motoru da incelesin.

  13. Kafanızdan uydurup konuşmaya devam ediyorsunuz. FIA bile resmen açıkladı Ferrari, McLaren ve BMW motorlarında kural dışı bir değişiklik olmadı, kullanılan motorlar Malezya'da kullanılanla aynı diye. Daha neyin avantajıymış bu?

    Renault motor konusundaki beceriksizliğini bu yollarla kapatmaya çalışıyor işte. Sezon başında sanki Renault eşit güçteydi dimi diğerleriyle? Sonradan açıldı bu fark. Renault taraftarlarıda mazlum rolünü oynamaya devam ediyor zaten. Mağdur olan Renault değil, Ferrari, Mercedes ve BMW'dir. Kimse kendisini kandırmasın.

  14. geç bile kaldık bız kurallara sadık kalırken mıllet dayankllk dedı gelstrdı sımdı de bız dayanlklk deyıp gelsyrz coktan yapılması gereken hamlelerdı ama gec kalndı

  15. murat korkut avatarı

    Bilemiyorum bir şeyler yaptınız Pat amca ama hadi dediğin gibi olsun,buzamana kadar aklınız nerdeydi desem ayıp olurmu?

  16. Kimi kandırıyorsun Pat tur başına 1 saniye yavaştınız şimdi yarım saniyey düştü seneye massa-kimi birde alonzoyla ugraşacak gibi görünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir