Massa, Ekstra Baskı Hissetmiyor

yazar:

kategori:

Ferrari’nin şampiyonluk adayı pilotu Felipe Massa, sezonun bitimine sadece iki yarış kalmışken herhangi bir ekstra baskı hissetmediğini söyledi.

Massa: " Her zaman baskının olduğunu düşünüyorum."

" Ferrari pilotu olduğunuzda sezon başında, ortasında ve sezon sonunda baskı hissedersiniz. Pozisyonunuzla ilgili değildir."

" Üzerinizde bir baskı hissedersiniz fakat bu farklı bir baskıdır. Ama size yönelik bir baskı her zaman vardır. Bu baskı ile nasıl başa çıkacağınızı ve işinizi nasıl yapmayı düşüneceğinzi çok iyi öğrendiğinizi düşünüyorum. Etrafınızda olan meseleler değil bu."

" Kendimi oldukça iyi hissediyorum. Elimizden gelen en iyi işi yapacağımız konusunda kendimi emin hissediyorum ve umarım bunu doğru şekilde yaparız. Umarım istediğimizi başarırız ve şu andaki düşüncemiz bu. Önceki yarışlarda, son yarışta da böyle düşünüyordum ve gelecek yarışlarda da aynı şekilde olacağını düşünüyorum."

" Şüphesiz farklı bir konumda olduğunu hissedersiniz, belki şimdi üzerinizde olan baskı, kötü iş çıkardığınızdaki veya ilk iki yarışımda olduğu gibi iki yarıştan puansız ayrıldığımdaki baskıdan bir parça farklıdır. Ama daima aynı şey olduğunu düşünüyorum."

" Baskı, sonuçlar için her zaman aynıdır. Ve bu, şampiyonada birinci veya sonuncu olmanızla ilgili değildir."

Lewis Hamilton’un beş puan gerisinde ikinci sırada yer alan Brezilyalı pilot, puan durumu nedeniyle İngiliz pilotun favori olduğunu söyledi.

Massa: " Beş puan gerideyiz. Bu yüzden bizi, rakibimizle aynı konuma koyamazsınız. Hiçbirşey olamya bilir fakat ‘ihtimaller’ Formula 1 için yeterli değildir. Hassas olmanız gerekir. Tabii ki büyük bir fark değil."

"Singapur’da sorun yaşadığımı, puan alamadığımı gördük. Lewis üçüncü oldu ve bir puanlık fark, çok hızlı bir şekilde yediye çıktı. Bu yüzden tersi de olabilir. Küçük fark olmasının nedeni bu. Ama onun önünde olmaya çalışmamız gerekiyor."

Ferrari pilotu, Hamilton’un bazen kendine çok güvendiğini ve çok agresif olduğunu söyledi ama bu özelliklerin İngiliz pilota karşı kesinlikle olumsuz olacağı anlamına gelmediğini belirtti.

Massa: "Lewis bu. Bu onun kişiliği. Agresif olmak, daima kendine fazlaca güvenmek. Bu doğru. Bu onun kişiliği."

"Bu, bu nedenlerden dolayı onun iyi olamayacağı, rekabetçi veya güçlü olamayacağı anlamına gelmez. Herkes onun çok güçlü olduğunu biliyor ve bu tip şeyler, bir çok yarışta, ona bir çok puan kazandırdı. Bir şeyi değiştirmemesinin nedeni bu."


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    massathe best yorumlarını çok dengeli buluyordum fakat japon yarışından sonra sana bir haller oldu.ne yazarsan yaz şuraya seni ve massayı sempatik buluyorum :)))) hamilton olmazsa massa olsun şampiyon :)))))

  2. McLAREN TEAM avatarı

    massathebest herden alaka kurdun anlamadım?

  3. eceli gelen köpek cami duvarına işer diye bir atasözümüzü duymuş belki de felipe. benim aklıma geldi belki onun da gelmiştir..

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Baski hisetmiyorum diyen yalan söyler yaf biz bile baski hisediyoruzki onlar üc bucuk atiyor :))

  5. zaten baskı hissetmiyorum demiyorki eğer ferrari gibi bir takımdaysanız üzeriniz herzaman birbaskı vardır diyor.Şimdi birde şampiyonluk sitresi üzerine eklendi.Ben açıkalmalarını çok mantıklı buldum özellikle Lewis'le ilgili sözleri Felipe onu o şekilde kabullenmiş zaten onlar arkadaşlar umarım araları bozulmaz

  6. peki ya kaybetmesi halinde macaristanda ve singapurda kaçan muhtemel 20 puan değeri ne olacak?

    bence ateş gibi yanıyor massa şu anda. yarışta herşeyi görebiliriz. aynı şekilde hamiltondan. iki pilot ilk viraja yan yana girerse, hangisi içeride olursa olsun iyi şeyler izleyemeyebiliriz gibime geliyor. çok negatih bir düşünce ama ikisi de diğerlerine göre daha agresif pilotlar.

  7. Nasıl ilave baskı hissetmiyorsun abi,ben inanmıyorum ilave baskı hissetmediğine.sadece öyle hisssetmek istiyor ama kesinlikle ilave baskı %100 var.Massa kalan iki yarışda kendi hatasıyla şampiyonluğu kaçırırsa koltuk baskısı ne olacak.

  8. McLAREN TEAM avatarı

    massa nın bu açıklaması gerçekten takdir edilecek bi açıklama.onu gerçekci oldğu için seviyorum! hamiltonu bu şekilde kabul etmek lazım f1 de herzaman öyle bir pilota ihtiyaç vardır !şampiyonada büyük ihtimal ikisinden birisi şampiyon olacakve ikiside bunu hak ediyor!
    baskı konusunda şuan iki pilot çok zor zamanlar geçiriyor bizbile bunun üstesinden gelemiyoruz!kaldıki starta onların yaşadığı baskı! muhtemelen bir çok kişinin kalbinin dayanamayacağı bir baskı!

  9. burak bocek avatarı

    Üzerlerinde baskı olduğu kesin ve asla bitene kadar rahat olamayacaklar.şampiyonadan kimi gibi düşmüş olsaydı 2pilotta belki çok rahat süreceklerdi.en az hata yapan kazanıcak artık.Genel anlamda zaten 2buyuk takımın pilotlarından beklentı cok yuksek oldugu için sürekli baskı altındadırlar diye tahmin ediyorum.ancak ilk ekz şampiyonluğa doğru koşan massa belki daha fazla baskı altında olabilir tabi buna rağmen güçlüde olabilir

  10. tolga soydan avatarı

    şu baskı hissetmiyorm lafları inandırıcı gelmiyo bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir