2014 MotoGP İspanya – Marquez Bir Kez Daha Kazandı, Rossi 2. Oldu!

yazar:

kategori: ,

2014 MotoGP Şampiyonası’nın İspanya’nın Katalunya pistinde gerçekleştirilen 4. yarışını Repsol Honda sürücüsü Marc Marquez kazandı.

Bu senenin ilk 3 yarışını kazanan Marquez, pole pozisyonundan başladığı yarışta bir kez daha kazanarak bu sezon 4’te 4 yaptı ve Katalunya’da ilk zaferini kazandı.

Yarışa 4. sıradan başlayan Valentino Rossi, ilk virajın ardından ikinci sıraya yükselmeyi başardı. 4. virajdan sonra liderliğe yükselen Rossi yerini koruyamadı ve tekrar 2. sıraya geriledi. Yarışın tamamını 2. sırada götüren ve son anlarda Dani Pedrosa’ya direnen Rossi, damalı bayrağı 2. sırada görerek podyuma çıktı.

Repsol Honda’nın diğer sürücüsü Daniel Pedrosa, 3. olarak podyumu tamamladı ve bu sene tüm yarışlarda podyuma çıkmış oldu.

Startta çok iyi olmayan ve yarışın yarısından fazlasını 3. sırada götüren Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo, takım arkadaşını geçememesinin ardından Pedrosa’ya geçilince 4. olabildi.

İlk viraja girerken liderliğe kadar yükselen ancak geç frenle yerini kaybeden Ducati sürücüsü Andrea Dovizioso, çok yakın geçen 5.lik mücadelesinde gülen isim oldu. Dovizioso, Bautista, Espargaro ve Smith finiş çizgisini 1.5 sn içerisinde geçtiler.

 

Pos Rider             Bike                   Time/Gap
 1. Marc Marquez      Honda                45m24.134s
 2. Valentino Rossi   Yamaha                  +1.431s
 3. Dani Pedrosa      Honda                   +1.529s
 4. Jorge Lorenzo     Yamaha                  +8.541s
 5. Andrea Dovizioso  Ducati                 +27.494s
 6. Alvaro Bautista   Gresini Honda          +27.606s
 7. Aleix Espargaro   Forward Yamaha         +27.917s
 8. Bradley Smith     Tech 3 Yamaha          +27.947s
 9. Pol Espargaro     Tech 3 Yamaha          +29.419s
10. Stefan Bradl      LCR Honda              +32.872s
11. Nicky Hayden      Aspar Honda            +35.490s
12. Hiroshi Aoyama    Aspar Honda            +40.083s
13. Scott Redding     Gresini Honda          +43.830s
14. Yonny Hernandez   Pramac Ducati          +52.295s
15. Hector Barbera    Avintia FTR-Kawasaki   +54.873s
16. Michael Laverty   PBM Aprilia          +1m06.182s
17. Broc Parkes       PBM Aprilia          +1m23.420s

Retirements/not classified

    Colin Edwards     Forward Yamaha          26 laps
    Andrea Iannone    Pramac Ducati           22 laps
    Mike di Meglio    Avintia FTR-Kawasaki    21 laps
    Karel Abraham     Cardion Honda           10 laps
    Cal Crutchlow     Ducati                   4 laps
    Michele Pirro     Ducati                   2 laps

Yorumlar

“2014 MotoGP İspanya – Marquez Bir Kez Daha Kazandı, Rossi 2. Oldu!” için 9 yanıt

  1. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    rossi kendine geliyor pedrosa yarislarin ikinci yarisinda hizlaniyor ozamana kadarda ati alan uskudari keciyor

  2. Tebrikler Marquez..Bu sefer start dada iyi bir iş yapınca başlarda ön sıralarda kaldı ve Rossi’yi geçip 5-6 tur agresif kullanarak arayı açtı ve daha sonra fazla zorlamadan kazandı..Marquez bu pistide kendi sitiline uyarlayıp kazandığı için (Pistin dar olması sebebiyle) ekstradan tebrikler..Rossi Arjantin’de bu yarışta yapabileceklerinin (Pistin yapısınında yardımıyla..) sinyallerini vermişti ve Katar’dan sonra sorunsuz bir yarış çıkardığında iyi işler yapabileceğini gösterdi.Rossi yarışın sonunda Pedrosa’ya iyi karşı koydu ve 2.’liği haketti…..Pedrosa iyi bir kalkış yapamaması sonucu muhtemel bir ikincilikten oldu ama yarışın sonuna renk kattı…Lorenzo start’da bu sefer kalkış kurnazlığı (becerisi..) ters tepti motor kafa kaldırınca gaz kesmek zorunda kaldı ve iyi kalkış yapamadı ama ilk virajı dıştan içe iyi alarak 3.lüğe kadar çıktı ama Pedrosa’ya geçildikten sonra zorlamayıda bıraktı ve 4.’lükte kaldı..Moto 2 yarışı Arjantin’dede olduğu gibi çok keyifsizdi…Moto 3 her zaman ki gibi kıran kırana mücadeleyle geçti….

    1. + Marquez 100. yarışında 4 pole ve 4 yarış zaferiyle süper bir başlangıç yaptı.Rossi ön lastiği Medium arka lastiği Hard seçilmişti….

      1. Düzeltme: Rossi’nin lastiği için ters yazmışım ön hard arka medium olacaktı…

  3. Pedrosa’nın lastik kullanımına hayranım. İlk 4’deki pilotlardan Marquez, Pedrosa ve Lorenzo ön ve arkada medium lastik tericihi yaptılar. Sadece Rossi ön tarafta Hard arka tarafta medium seçimi yaptı ve meyvesini yarış sonunda aldı. Yarışı izlereken ekrana gelen grafiklerde özellikle motoru yatırma ve açısal denge grafiğinde Marquez motoru tam 59 derece yatırıyor 13. virajda. Buna karşın Rossi ve Lorenzo 56-57′ derecedekalıyor. Motoru daha fazla eğmek tabii virajlarda bir avantaj getirir ama lastiğide çabuk eritir. Buna rağmen Marquez ilk 15 turda yakaladığı 5 saniyelik farkı yarış sonuna kadar korudu ve son 5 tur lastikleri bitmesine rağmen o farkın avantajıyla 1.5 saniye önde yarışı kazandı. Rossiyi tecrübesinden dolayı kutluyorum çünkü madem Yamahalastikleri Honda kadar etkili kullanamıyor o zaman bende ön lastiği hard seçerim yarış sonuna kadar savunma yapsamda en azından az aşınır geçilmem dedi ve tecrübesi ve de düzlük hızıyla çok iyi savunma yaptı. Pedrosa’nın lastik kullanımı derken bu adam ne kaybediyorsa fiziksel yetersizliğinden kaybediyor. Medium medium lastiklerle ön tarafta Rossiyi 5 tur zorladı. Son 5 tur zorladı ha. Marquez aynı Honda motoruyla son 5 turda lastiği eridiği için yavaşlarken Pedrosa 2 Yamaha pilotunu geçecekti neredeyse. Son olarak Lorenzoya değinmek istiyorum, Lorenzo Yamahayı Honda sanıyor galiba. Çok cesur ve riskli lastik seçimleri yaparak bu haftasonu takım arkadaşının da gerisine düştü. Fiziksel olarakta düşüş var. Sanki biraz isteksiz gibi. En son olarak benim beğendiğim bir pilotta Aleix Espergaro. Son turlarda Ducati pilotu Doviziosayu zorladı 2 defada geçti ama Ducatinin düzlük hızı belki de gridin en iyisi. Düzlükte Ducati rüzgar gibi geçti. Düzlükte dışarda kalan Espergaro 7. oldu ama bana göre hakkı 5.likti. Marquez bu sene yarış dışı kalmadığı her yarışı kazanabilir. Çaylak senesinde şampiyon olan adam alıştığı sene herhalde 1.lik rekoru kırar. Bridgestone oldukça her sene şampiyonluğun en büyük adayı Honda ve 1. pilotudur.

  4. This channel has been Protected by the User.

    Şeklinde bi uyarı var. Alternatifte de aynı şekile

    1. Benim alternatif linklere tıklasana eğer görünmüyorsa tekrar paste yapayım http://www.sportlemon.tv/20140502/vv53632e873d2654.59674986-810875.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir