2015 Ford Focus Sedan

yazar:

kategori: ,

Ford’un başarılı serilerinden olan Focus seneye yenilenmiş bir şeklide karşımıza çıkacak.

Compact sedan sınıfında adını daha da sağlamlaştırmak isteyen Ford bu yenilenmiş Focus’da 1,0 litrelik EcoBoost ® teknolojisinden güç almayı tercih etmekte. EcoBoost sayesinde yakıt verimliğini üst seviyelere çıkaran Ford, altı ileri manuel vites seçeneği ile sportif bir sürüş amaçlamakta.

Yenilenen Focus ile birlikte  8″ dokunmatik ekranlı MyFord Touch ®, arka görüş kamerası ve bu kamera için dikiz aynasında 4.2″ ekran, kör nokta bilgi sistemi ve şeritte tutma sitemi de standart donanım olarak sunulmakta.

 


Yorumlar

“2015 Ford Focus Sedan” için 8 yanıt

  1. 2012 dizel sedan Focus`um var, Focus 1 haricinde tum Focus lardan aracim oldu, en rahatsizi son kullandigim 2012 olan, koltuk bir tuhaf asla rahat bir pozisyon bulamadim, kapi tarafi kol dayama asagida kaliyor o yuzden kolunu dayayarak araci kullanamiyorsun, onceki versiyonlarda normaldi ve rahat ediyordun. Sonrasinda on konsol ozellikle sag taraf kucaginda gibi cok fazla one cikiyor, ve bir cep telefonu koyacak yer yok! Buna karsin yol tutusu ve araci virajli yollarda kullanmak inanilmaz keyifli, insignia mondeo dahil hic bir aracta o hisleri alamadim diyebilirim. O yuzden satamadim 🙂

    Bu son modele gelince fena durmuyor bence, ozellikle kokpit, muzik sisteminin biraz geriye alinmasi ve direksiyon hosuma gitti.. On tamponun tamaminin yay seklinde olmasi iyi olmamis, sag sol koselerde kesmeler olmaliydi.. Zamanla gozumuz alisir heralde..

    1. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
      2 Ekmek 1 Camel

      Aynen dostum en son izmir İstanbul arasını bu aracın yol tutuşuna güvendiğim için 4 saate geldim yolun 570 i virajlardan olusuyor 🙂 araın yol tutusunu oakdar övebilirimki 190km hızla giderken sagımdakı arac sag taraftan bana alenen carptı gaza yüklenerek takla atmaktan kurtuldum 🙂 Allaha şükür…

    2. Focus’ta dikkatimi çeken şey arka kısmın yol tutuşu. Tamam direksiyon hassas güzel, süspansiyon da hafif sert ve his veriyor. Ama arka süspansiyonda bişeyler olmalı, çok geç bırakıyor.

      2009 focusla gece vakti datçadan gelirken öyle bir kaza atlattım ki anlatamam. Linea veya Megane gibi bir araçla olsaydım kesin helvamı yemiştiniz 🙂 Daha sonrasında dalamana dönüşte sürekli zorladım, limitlere çıkardım ve kontrol ettim. Daha sonra bindiğim her aracı zorladım ama focus’a yaklaşamadılar. Ön çekerde başarılı bir tasarım.

      1. Çünkü Focus’un arkasında bağımsız süspansiyon mevcut. Saydığınız diğer araçlarda torsiyon çubuğu var. Bu yüzden Focus ve aynı özellikleri araçlar arka tarafı yolu tuttuğundan viraj alması daha sağlıklı oluyor. Otomobil alırken çok az kişi buna dikkat eder ancak yol tutuşu büyük oranda karakteristiğini arka süspansiyon belirler. Ön kısımda mecburen mcpherson kullanılıyor ancak arka tarafta işler değişiyor.

      2. megane GT-line ya da flexiride şasili astra kullanmadınız sanırım. Bu paketler çok daha iyi şuanda focustan. Elbet focus daha yaşlı kalıyor onlara göre ancak focus ilk çıktığından beri bu özellikleriyle ön plana çıktı. Aslında Ford’un marka karakteristiği bu. Yenisi gelince yine önde olacaktır. Ancak dediğim paketler gerçekten farklı bir boyut kazandırdı bu sınıfa. Özellikle GT-line megane lar gerçekten iyi yol tutuyor. Sürüş zevki ayrıdır elbet.

  2. suv yapacağız diye başlayıp sedana çevirmişler. 2006’dan sonra çıkan focus hala en güzeli. makyajlısı iyi değil.

    1. Onur Gentas avatarı

      Katılıyorum. Gittikçe çirkinleşmeye başladı focus.

  3. Ön tarafı kötü yapmak için çok uğraşıp başarmışlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir