Ferrari, Dar Sidepodlar Nedeniyle Downforce Eksikliği Yaşıyor

Son haberlere göre 2014’e istediği gibi bir başlangıç yapamayan Ferrari’nin bu durumunda sadece motorunun daha güçsüz ve ağır kalması etkili değil.

Ferrari’nün güç ünitesinin rakiplerine kıyasla daha ağır olduğu ve motorun gücünün rakiplerinden zayıf olduğu söyleniyor. Autosprint’e göre yaşanan sorun motorla sınırlı değil.

Habere göre Ferrari’nin özellikle çok dar olan sidepod bölümlerinin tasarım aralığını daralttığı, bu yüzden downforce eksikliği yaşandığı düşünülüyor.

Yeni aracın sidepod bölümünü agresif ve etkili yapmaya çalışan Ferrari mühendisleri, aracın downforce ve aerodinami dengesini iyi kuramadığı için performans konusunda sorunlar yaşanıyor.

Geçen sene benzer sorunu Sauber yaşamıştı. Sauber C32 aracı çok sıkı paketlenmişti ancak dar sidepodlar nedeniyle downforce konusunda önemli kayıp olmuştu.

Bu sayede Ferrari aracının hızlı virajlardaki performansı yavaş olan virajlara göre daha tahmin edilebilir oluyor.

Bunun yanında Ferrari motorunda turbonun çok küçük olduğu, motorların dondurulması nedeniyle kısa vadede buna bir çözüm bulunabileceği düşünülmüyor.

Autosprint, Ferrari’nin bu sorunları geride bırakmak için İspanya’da yeni, daha geniş olan sidepodlarla geleceğini ve bunları antrenmanlarda test edeceğini duyurdu.


Yorumlar

“Ferrari, Dar Sidepodlar Nedeniyle Downforce Eksikliği Yaşıyor” için 5 yanıt

  1. Bu sidepodları küçük yapmak için delirmiyor mu bu adamlar? DF kaybı da neyin nesi?

  2. Ferrari çok kötü yönetiliyor demekki..Bunca ekonomik imkan ve geçmiş birikimi olmasına rağmen 4 sene boyunca kendi motorunu üretmeyen ve fabrika takımı olmayan bir takıma yenildiler..

  3. Testler de her zaman olduğu gibi uçuyorlardı sonuç tartışılır.

  4. Size bir şey söyleyim m? bu Amus ile Autosprint.corrieredellosport sitesinde çıkan haberler genelde tahmin yürütme bazlı oluyor. Biri almanların asparagas motor haber sitesi, biri İtalyanların. Amus’ta zamanında Mercedese temkinli yaklaşmış, Ferrari hız mı saklıyor? haberleri yapmıştı sonradan anladıkki bu psikolojik bir habermiş. Bunlarda mercedesi benzer bir havaya sokmak için bu sene yavaşız, aerodinamik ve downforce olarakta gerideyiz, Mercedes ve Red bull hiç gelişmesede bizi geçer diyip onları gafil avlamak istiyor.

    En başta söylediğim cümle biraz yanlış oldu. Almanya ve İtalya’nın Formula 1 konusunda asparagas haber yapan iki motorsporları sitesi olarak düzeltiyorum. Özellikle kendi ulusal takımlarını yerin dibine sokuyorlar psikolojik amaçlı. Rakipleri rehavete sürüklemek için.

  5. Ferrari 4 yılda yapamadığı atağı bu sene yapıp şampion olursa bakın filme ?

    asddas tmm tmm bişi demedimm 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir