Lotus, Para Dağılımının Düzenlenmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Lotus’un sahibi Gerard Lopez, Fırmula 1’in tüm takımların ayakta kalmasını sağlamak için ödül paralarında değişiklik yapması gerektiğini düşünüyor.

Bütçe sınırı planlarının rafa kaldırılmasının ardından gelecek seneler öncesinde Formula 1’de harcamaların çok üst seviyeye ulaştığı yönünde bazı endişeler var.

Mesela geçen sene Ferrari ve Red Bull yaklaşık 100 milyon £ civarında para kazanırken 4. sıradaki Lotus 40 milyon, 10. sıradaki Caterham ise 6 milyon £ hak ettiler.

Lopez “Spor, finansal eşitlik konusunda daha iyi bir yol bulmalı. 2 sene önce doğru olan şeyler sporun gidişatı açısında belki şimdi doğru olmayabilir.”

“2 sene önce bize motorun daha uzun süre dayanacağı ve daha ucuz olacağı söylendi. Ancak şu anda o zaman göre neredeyse 2 kat daha pahalı motorlar kullanıyoruz.”

“Doğru olan şey F1’in sponsorları etkilemesi gerektiği. Ancak 2000’leri başı, 1990’ların sonunda olduğu gibi sponsorları etkileyemiyoruz.” dedi.

Lopez, Formula 1’in patronlarının sadece üst sıralardaki takımları değil tüm takımları düşünmesi gerektiğini söyledi.

Lopez “Bu spor çok fazla takımı kaybetmeyi kaldıramaz. Şampiyonlar liginde oynuyorsanız Real Madrid, Barcelona ya da Bayren Munich’in kaybetmesi riski vardı. Ancak bunu kimse hayal edemedi.”

“F1’de de öyle olmalı. Bana göre franchising gibi bir sistem olmalı. Gelirlerin eşit bir şekilde paylaştırılması için çalışma yapılmalı.”

“Herkesin aynı oranda alması gerektiğini söylemiyorum ancak herkesin yeteri kadar para alıp iyi bir gösteri sunabilmesi lazım.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir