Massa: “Mercedes’i Yakalamak İmkansız”

yazar:

kategori:

Felipe Massa bu yıl Mercedes’i yakalamanın imkansız olduğuna inanıyor.

Mercedes 2014 sezonuna diğer yıllara oranla çok daha hızlı başladı ve sezonun ilk dört yarışını kazandı.

Şuana kadar ilk dört yarışta üç kez double yapan Alman takım, diğer takımlara oranla yaklaşık 1,5 saniye daha hızlı bir görüntü çiziyordu.

Çin GP’sinde Ferrari’nin bir adım attığı görülürken Red Bullu’un en hızlı ikinci takım olduğu düşünülüyordu.

Fakat eski Ferrari pilotu Felipe Massa’ya göre Mercedes’i bu yakalamak imkansız.

“Ben bu yıl Mercedes’in yakalanacağını düşünmüyorum. Benim tecrübelerime göre ilk yarıştan bu yana yaklaşık 1,5 saniye geliştiler. Ve bu geçen yıla kıyasla büyük bir gelişme”

“Diğerleri 1,5 saniye gelişse bile Mercedes’in yakalanması imkansız. Mercedes sadece 0,5 saniye gelişse bile sezonun son yarışına kadar galibiyet alabilecek bir otomobile sahip olacaktır”


Yorumlar

“Massa: “Mercedes’i Yakalamak İmkansız”” için 3 yanıt

  1. Gerçekçi buluyorum. Bahreyn de güvenlik aracı ardından iki takım arkadaşının kapışmasında gerçek hız vardı. 11 turda neredeyse 25 saniyelik bir fark attılar ki, tur başına 2 saniyenin üzerinde bir fark. Yakıt tüketiminde de en tasarruflu takımın ( özellikle Ham) mercedes olduğu gerçeği de var. Şu zamana dek lastik aşınması sorunu da yaşamadılar. Motoru ve güç ünitesini de yüzde yüz kullanmayıp tolerans bıraktıklarını düşünüyorum. Tüm bunlara bakarak diğer takımlara 3 saniye lazım gibi geliyor. Kalan zamanda yeni kurallar eşliğinde kapanmaz sanırım.

    1. F-one-Driver avatarı

      Kesinlikle katılıyorum, mercedes aracın saf hızını ve de güç ünitesini tam kapasiteyle kullanmıyor. Şu ana kadar diğer takımların açıklamalarına bakarsak şuanki farkı 1,5 saniye olarak ve de hedefleri olarak görüyorlar. Mercedes şayet gerçek hızını gösterse ve fark mesela 2-2.5 sn desek ozaman diğer takimlar için bu hedef teşkil edecek. Onların limitlerini zorlayip agresifleşmemesi adina mercedes şuan temposunu rölantide tutuyor kesinlikle.

  2. Resim çok güzel olmuş 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir