Massa: “İspanya Güncellemeleri Her Zaman İşe Yaramaz”

yazar:

kategori:

Felipe Massa’ya göre, İspanya GP’sine getirilen yeni güncellemelerin her zaman işe yaramayacağını düşünüyor.

Massa 2005 yılından 2013 yılına kadar Ferrari’de mücadele etmiş ve geçtiğimiz sezon sonu takımdan ayrılmıştı. Massa bu yıl Williams’a geçti ve ilk dört yarışta şanssız olmasına rağmen takım arkadaşı Bottas’a oranla daha hızlı gözüktü.

Ferrari ile geçen yıl yaptıkları güncellemelerin sadece bir kısmının işe yaradığını söyleyen Massa, bu yılda takımların buna benzer sıkıntılar yaşayabileceğini düşünüyor.

“Buraya yeni parçalar getiriyoruz. Araç tamamen değişmeyecek fakat aracı gelişim savaşında tutmak oldukça önemli”

“İspanya’da İleriye doğru bir adım atmayı hedefliyoruz. Ancak diğer takımlarda güncellemeler getirecek ve gelişmeye çalışacak”

“Yerimizde çok büyük bir değişim olacağını düşünmüyorum. Çünkü herkes gelişim gösterecek. Biz de gelişim mücadelesinde geri kalmamalıyız”

Massa Ferrari’nin geçen yıl İspanya’ya getirdiği güncellemelerin sadece bir kısmının çok iyi çalıştığını itiraf ediyor.

“Geçen yıl Barcelona’ya yeni bir güncelleme paketi getirmiştik. Birçoğu harika şekilde çalıştı. Fakat birçoğundan da istediğimiz performansı alamadık. Daha sonra bu parçaları kullanmaktan vazgeçtik”

“Williams takımı olarak şuan yeni parçalar geliştiriyoruz. Şuana kadar çalıştıramadığımız tek şey arka kanat oldu. İspanya’da yeni bir arka kanat kullanmayı hedefliyoruz. Ancak güncellemelerimiz bununla sınırlı değil. Araç üzerinde birçok yeni parça var. İspanya GP’sinde veya gelecek yarışlarda hepsinin düzgün şekilde çalışacağından 100’de yüz eminim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir