Raikkonen Sıralamada Alonso’yu Geçmesini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen Ferrari daha rekabetçi olmadan takım arkadaşı Fernando Alonso’yu geçmesinden keyif alamayacağını söyledi.

Bu sezon sıralamalarda Raikkonen ikinci kez Alonso’nun önünde bitiriyor , ancak iki Ferrari ancak altıncı ve yedinci olabildiler.

“Elbette insanlar işin bu yönüyle ilgileniyorlar, ancak bana göre önlerde olana kadar bununla ilgilenmiyorum. Elbette onun önünde kalmak isteyeceğim, ancak altıncı ve yedinciyken bu beni çok fazla tatmin etmeyecek. Olmak istediğimiz yer burası değil.”

“Bakmamız gereken daha büyük bir resim var ve şu an öndeyim ve mutluyum, ancak bu benim hayatımı değiştirmeyecek. Takım olarak kazanmak istiyorum ve ondan sonrası benim için fark edecektir.”

“Eğer sabah olanlara bakarsanız bir felaket görürsünüz, sonrasında aracı biraz değiştirmeyi başardık. Ancak hala çok zordu ve tek bir turu tamamlayabilecek birşeyler bulmalıydık.”

“Ciddi hatalar yapmadan tek bir turu bir araya getirmeye çalıştık ve bu çok zorlayıcıydı ve her zaman hata olurdu. Hala hayal kırıklığı yaşıyoruz, halen altıncı ve yedinciyiz ve önlerde olmak istediğimizden mutlu olamayız. Ancak durum böyle.”

Podyumun mümkün olup olmadığı sorulduğunda Raikkonen: “Amaç bu, ancak olacak mı? Söylemesi zor. Bu yıl önceki yarışlarda daima birşeyler oluyordu ve zor olmuştu. Umarım normal bir yarış geçiririz, ancak bekleyip görmek gerek.”


Yorumlar

“Raikkonen Sıralamada Alonso’yu Geçmesini Önemsemiyor” için 17 yanıt

  1. Alonsonunda önceki açıklamasını hatırlıyalım ”Alonso Raikkoneni geride bıraktığı için mutlu”

    Fark burda zaten.

  2. iste bu yuzden seni seviyoruz piloun hasi. sampiyon olmadiktan sonra yesinler gerisini. kimi pilot var kimi var.bazi pilotlar gibi digerlerinin yaris disi kalipta 4 yildir sampiyon olmayi beklemiyor.pilotn hasi

  3. Yakup ERCAN avatarı

    Adam net, sıralamada geçtim diye figür yapmıyor. Mutlak başarı tek hedef ve sevinç kaynağı.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Fark ondalık bir dilim olmasına ramen bugün Alo kötü Rai iyiydi bu kötü araçlan. İkiside bu araca göre ellerinden geleni yaptılar. Belki ufak ayar farkları belki bir kaç kontra, belki lastik aşınması. Aradaki bu kadarcık az farklan kalkıpta biri birini yendi demenin hiç bir mantığı yok.

    Bak Lewis’e nasıl yeniyor Nico yu. Böyle olmalı Alo-Rai çekişmesi ki işte ki o zaman zevk alsın taraftar.

    Yarın iik onuda olacağımızı bile sanmıyorum. Olursak büyük süpriz olur. Son 5 yılın en kötü Ferrari’si bu sanırım.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      İlk 10 demek istemiştim, klavyenin azizliği.

    2. alonso q3 te lastigi degistirince kimi yi gecer dedim ama sorun yasadi galiba

  5. Kimiden kareler 😀 …

  6. Kimi Raikkonen Ferrari daha rekabetçi olmadan takım arkadaşı Fernando Alonso’yu geçmesinden keyif alamayacağını söyledi.

    1. Keyif alan varsa kolay gelsin..

  7. Doğru söylüyor bende katılıyorum, şu araç Mercedesle rekabet edebilseydi bu sezon efsane olabilirdi…

  8. bizde senin gibi düşünüyoruz, önemli olan rekabet ,15.20 li yaşlarımızı geçtik,,, aaa arabalara bak nasıl gidiyor,.) diye sevinen çocuklardan olmadık, olanları da izliyoruz, bugün sıralama turunda, 1.2 güzel kontra verdi ,demek ki araç düzeliyor, kontra verilen araç, kontraya tepki veriyorsa iyidir, bana daha derli toplu bir araç gibi geldi, bakalım yarışta ne olur, kalkış sıkıntılı dikkat etmek lazım

  9. Adam gerekeni söylemiş zaten.Araç iyi değilse podyum yada 1.lik için yarışmıyorsanız bir anlamı yok demiş

  10. Tersten okuması; “sıralamalarda Alonso’nun geçmesini de önemsemiyorum.” Önde olmadıkça yarışın ana hikayesine etki etmedikçe kimin kimi geçtiğinin pek bir önemi yok.

  11. Zaten gecmis bile sayilmaz, denk tur attilar.. Sevindirici olan araca alisiyor olmasi ama podyum mucadelesi bile veremiyorken bununda onemi kalmiyor..

    1. Alonso genelde aracın limitlerinde ya da limitlerine yakın bir yerlerinde olduğu için Kimi’nin net farklar atması zaten beklenemez bana göre. Bugün de temiz bir hafta sonu geçirdi Alonso’ya yakın. Net olarak bilmiyorum ama herkes antrenman stintlerinde de benzer olduklarını söylüyor ya da en azından kimsenin Alonso çok önde dediğini görmedim. Yavaş yavaş kendini buluyor. Sanırım düzeltmesi gereken tek şey soğuk hava performansı ve geriye kalan her şey Ferrari’ye kalıyor.

  12. Oğulcan Bulut avatarı
    Oğulcan Bulut

    2.kuru zeminde geçilen sıralama turu 2.kez raikkonen. bu benim düşüncem ama kuru zeminde alonsonun tek turda üstünlük sağlaması zor kimiye karşı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir