Vettel 5 Sıra Grid Cezası Aldı!

Red Bull pilotu Sebastian Vettel, İspanya GP’sine 5 sıra geriden başlayacak.

Son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel, sıralama turlarının son bölümüne kalmasına karşın son bölümde yaşadığı vites kutusu problemi ile birlikte kendisine 10. sırada yer bulmuştu.

Takımdan yapılan açıklamada Vettel’in vites kutusundaki problemin tekrarlama ihtimalinin yüksek olduğu, bu yüzdende vites kutusunun değiştirileceği açıklandı.

Vettel bu ceza ile birlikte çaylak Magnussen’in önünde yarışa 15. sıradan başlayacak.

 


Yorumlar

“Vettel 5 Sıra Grid Cezası Aldı!” için 18 yanıt

  1. vettel bügünkü gibi sürmeye devam ederse ortada ric mic kalmaz.

  2. vettel bügünkü gibi sürmeye devam ederse ortada ric mic kalmaz.

  3. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Şu ana kadar bütün takım arkadaşlarını geçmiş,pistte kendisi dışında 5 şampiyon ile yarışmış hemde en genç dünya şampiyonlukları kazanmış rekorlar kırmış birisi için efsane değil veya hak etmedi demek fanatizmin boyutlarını zorlamaktır.5. yarış olacak ve sorun yine Vettel’in aracında yani tek başına pilot ile alakalı bir durum değil Riccardo’ya geçiliyor olması,hamur farkında Riccardo bir anda 20 saniye üzeri fark attı ayrıca son yarışta.Riccardo geçen seneki testler de Red Bull ile neler yapabileceğini göstermişti zaten yani Webber’den daha iyi çıkarabileceğinden dolayı getirildi buraya.Ayrıca Riccardo çaylak pilot değil,geldi sildi süpürdü değil yani.

    Bence çok acelecisiniz

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Vettel’in takım arkadaşları: Sebastian Bourdais – Mark Webber

      Ne büyük pilotmuş şu Vettel.

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Tüm sorunlar Webber’in otomobilinde cereyan ediyorken kimsenin sesi çıkmıyordu. Bırakın bu işleri.

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        İşine gelsin veya gelmesin durum budur. Takım arkadaşları ile kıyas yapacaksan şu ana kadar geçildiği kimse yok,burada takım arkadaşları çok iyi veya çok kötüydü değerlendirmesi yapmıyoruz ki Webber şampiyonluk kovaladı bunu da gözden kaçırmamak gerek.Koca yazıda kendine uygun olabileceğini düşündüğün yerleri seçip güya küçük göreceksin Vettel’i yazıda 5 şampiyondan bahsediliyor onlarda koca bir hiç zaten değil mi?

        Araçta sorun var mı yok mu? Webber’in aracında da oluyordu sorunlar yani araçlarda sorun olabiliyor değil mi? Fanatizminiz gözünüzü kör etmiş,doğruyu yanlışı ayırt edemez olmuşsunuz.

        Ayrıca Vettel Formula 1’e eski şampiyon gibi gelmedi,tabiki de öncelikle takım arkadaşları ile kıyaslanacak. Alonso veya Button takım arkadaşı değilse burada olmayan durumdan kıyas yapılamaz takım arkadaşları şuydu buydu diye.Tarihçiler varsayımlar üzerine yorum geliştirmezler,tarihçi olmadan da geçmişi yorumlarken gerçekler ve verilerden yola çıkarız.

        Varsa düzgün bir yorumun onları yaz,bilgilenelim. 5 yarışın hepsinde sorun yaşadı,büyük değişiklikler olmuş bir sezonda bence çok aceleci davranıyorsunuz.

  4. inan karakoc avatarı

    Kesin olarak gercek su ki efsaneleri rekabet düzeyi belirliyor vettel in olabilecek tek rakibi weber di oda ne zaman rakip olacak olsa takim tarafından bir şekilde engelleniyordu
    Evet 4 yol boy unca eniyi 2 aracın eniyisi idi araci weber e gore daha iyi kullanıyordu zaten wweberde oldu bitti neyse diye bırakmis iste sonuç bu takim arkadasinin arkasında bir şampiyon

  5. Vettel iyi bir pilot ama efsane mi? Asla değil. Sadece iyi bir pilot o kadar… Son yıllarda Fia nin aldığı enterasan kararlar sayesinde öne çıkan Redbull takiminin bir ürünü o yillarda o koltukta kim olsa daha kötüsünu yapmazdı zaten…..

  6. Vettel geçen 4 yılı ve şampiyonluğu Ferrari’yle kazanmış olsaydı şimdi dünyada Vettel adına din kurup tapmaya başlayanlar bile vardı. Ne yazık ki başka takımda kazanınca şeytan niyetine taşlanıyor. Bu çocuk ilerideki yıllarda gene şampiyon olacak ama RedBull ile ama başka bir takımla. Belki de Ferrarl ile. Bakalım o zaman da bir zamanların Alonso hatta daha eskinin Michael fanları (daha eskiyi de desmek isterdim ama yok ki) o zaman da Vettel fanı mı olacaklar! Vettel’in başarısızlığı kimsenin başarısı anlamına gelmesin.

    1. mehmet ceviz avatarı

      Çok haklısın son 4 yıl redbull en iyi f1 takımı ne yapmalı herkese gösterdi bu sene mercedes o yolda ilerliyor.markasının arkasına sığınmıyorlar Vettel e helal olsun 4 sene üst üste şampiyon olan bir pilot çaylak arkadaşına yol verdi. Mercedes ve Hamilton 100 yarış üst üste kazansın isterim fakat Vettel arkadaşına yol vermeyi problem yapmaması benim gözümde onu farklı kılmıştır.

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Problem hangi takımda şampiyon olduğun değil.

      F1’de büyük efsane olmuş pilotlara baktığımız zaman (özellikle avatarında taşıdığın Senna) hep büyük rakiplere karşı mücadele ederek zafer kazandıklarını görürüz.

      James Hunt 1 kez şampiyondur. Fakat efsanesinden kimse şüphe duymaz. Hızından ve yeteneğinden de. Çünkü rekabet dolu bir sezonun sonunda, iniş ve çıkışlarıyla şampiyon olmuştur.

      Schumacher 2002’de 2004’te efsane olmadı. 2000 yılında Hakkinen ile büyük mücadeleye girişti. 98 ve 99’da da. Schumacher’in efsanesi dominant biçimde rahat kazandığı şampiyonluklarla oluşmadı.

      Prost da Senna ile tarihin en büyük rekabetlerinden birini yaşadı. Senna da Prost’la. O rekabetten bahsetmeye gerek yok.

      Vettel şampiyon olduğu bütün sezonlarda, rakiplerine göre çok büyük avantaja sahip otomobillerle yarıştı. 2010 ve 2012 dayanıklılık ve takım içi olaylar sonucu son yarışa kaldı. Yoksa durum çok farklı değildi.

      Sonuçta efsaneler büyük rekabet ile doğar. Şampiyon olduğun takım ile değil.

      Jim Clark Ferrari ile şampiyon olmadı. Senna Ferrari ile şampiyon olmadı. James Hunt, Jack Brabham, Jackie Stewart, Graham Hill, Johen Rindt, Nelson Piquet…..

      Bunların hiçbiri Ferrari’de şampiyon olmadı.

      Vettel büyük bir pilot değil. Sadece günümüz F1’inin durumu onu müthiş yetenekli gibi gösterdi. O kadar.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Hatta Gilles Villeneuve, Stirling Moss gibi efsaneler, efsane statüsü almış olmalarına rağmen hiç şampiyonluk yaşamadılar.

        Sence Vettel mi efsane, James Hunt mı?

        Vettel mi efsane? Gilles Villeneuve mü?

        Vettel mi efsane? Alain Prost mu? Niki Lauda mı? Jackie Stewart mı?

        Bu sorular uzar da gider. Hepsinin de cevabı belli.

        Vettel mi efsane? Yoksa

    3. Anlaşılamayan konu rekabet etmek. Geçmişten yeteri kadar örnek vermişler. Vettel her yarışa önde başladı ve weberden her zaman daha iyi bir araca sahipti. O dönem redbullun koltuğuna maldonadoyu bile koysan 4 şampiyonluk yazar. Neden şampiyonluk almış pilotlara bu kadar saygı varken 4 kez kazanan Vettele takmış millet. Bunu sorsanız ? Ferrari Mclaren gibi takımlar Vetteli isteyecek kadar küçülmediler.

      Bakın Lewis çok kaliteli pilot. Vettelden en az 3 gömlek üstün. Ama böyle farklarla kazanmaya devam ederse yine takım konuşulmaya başlar. Mercedes sayesinde falan filan diye uzar. Araçlar arasında bu kadar fark oluşmamalı. Vettel yerine Alesi gibi pilotlar çok daha fazla saygıyı hak ediyor.

  7. Onur Gentas avatarı

    Kolay şampiyon olunca 4 senede şampiyon olsan fazla fan kazanamadığın gibi senden nefret edenlerin sayısıda oldukça fazla oluyor. Bu sene kendini ispat etmen gerekiyor öyle yada böyle yoksa durum pek iç açıcı olmayacak sene sonunda. Bize sadece başarılar dilemek düşüyor.

  8. Telsizden “Sorry. I am not driving” deyişi halen kulağımda. Çok üzüldüm ağlayacağım 🙂 Bir kaç yarış daha Ric tokatlamaya devam ederse psikolog bile düzeltemez bunu. 4 yıl hep torpille yarıştı. Daha bunlar iyi günler.

    1. “I am not driving” değil “I have no drive” demişti telsizden.
      İkisi bambaşka şeyler ifade ediyor.

      1. Aklımda öyle kalmış. İkisininde sonucu Vettel yolda kaldı.

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bu senenin cünüp pilotu Sebastian Vettel beyler bayanlar belli oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir