Maldonado: “Kaza Sürücüden Kaynaklı Değildi”

yazar:

kategori:

Pastor Maldonado, İspanya GP’si sıralama turlarında kaza yapmasına yol açan sorunun kendisinden kaynaklanmadığını açıkladı.

Maldonado Q1’de ilk zaman turunu kaydetmeye çalışırken kaza yaparak günü erken kapattı.

Venezuelalı pilot hatanın kendisinden kaynaklanmadığını söyledi.

“Bana göre sorun lastik sıcaklığı veya basıncı ile alakalıydı. Araç oldukça kayıyordu. Üçüncü viraja geldiğimde araç yine kaydı ve yeşil alana çıktım. Daha sonra aracın arka tarafını komple kaybettim. Kurtarmaya çalıştım fakat olmadı. Sonuçta gün benim için erken bitti”

“Mühendisler ile neyin ters gittiğini bakmak zorundayız. Verileri inceliyoruz. Kaza viraj çıkışında oldu. Neden böyle birşey oldu henüz bilmiyorum. Fakat sorunun lastik sıcaklıklarıyla alakası olabileceğini düşünüyorum”


Yorumlar

“Maldonado: “Kaza Sürücüden Kaynaklı Değildi”” için 14 yanıt

  1. maldonado ile start anı .

  2. hata sponsorun dan kaynaklı

  3. Hata seyircilerden kaynaklıydı, çok dikkatini dağıtmışlar. 🙂

  4. Kim inanir bu yalana Sol tekerlekleri cimene cikardi o esnada daha araci asfalta cikarmadan gaza asiri yüklendi (O anki motor sesinden cok kolay anlasiliyordu) ve patenaj sayesinde spin atti. %100 kendi hatasiydi…

  5. Arabayı kaybettikten sonra yaptığı manevra yanlıştı sola çevirmeyecekti düz konumda olsaydı direksiyon duvarda olmayacaktı sonu enlemesie pist ortasında kalcaktı tamam kopmayı normal karşılarım ama o manevra çaylakçaydı düz mantık arkası nereye giderse oraya tekniğini kullandın sürücü hatası

  6. Yusuf Hitay avatarı

    içinde olanlar kadar bilemeyiz elbet ama aracın konumu ve arka tarafı kaybedişi buz gibi sürücü kaynaklı spin gibi duruyor. aracı fazla dışarı taşırma durumlarında bu gibi olayların yaşanması normal.

  7. grosjean bunun yanında sütten çıkmış ak kaşık gibi kaldı.

  8. sürücüden kaynaklı değildi zaten.

    aracın içinde sürücü olsa sürücü kaynaklı olurdu.

  9. yapay çimleri oraya koyanda suç değil mi pastorcum 😀

    1. banada sanki cimlere cikti gibi geldi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir