2014 İspanya GP – Alonso Raikkonen’i Geçiyor


Yorumlar

“2014 İspanya GP – Alonso Raikkonen’i Geçiyor” için 21 yanıt

  1. Bu konu neden bu kadar uzamış anlamadım. 2 pitstop stratejisi verimsiz 3 pitstop stratejisi verimliymiş sonuca göre anlaşılan bu..Ferrari’de 2 pitstop stratejisini Raikkonen’de denedi ve tutmadı..3 pitstop denedi ve diğer aracından daha iyi bir verim aldı ama yinede istenilen düzeyde olmadığı ortada çünkü 14. sıradan gelen Vettel’i bile arkasında tutamayacak kadar kabiliyetsiz bir araç var.

    Alonso’nun erken girmesi de zaten 3 pite karar vermelerinden kaynaklı..Burada ciddi olarak bu sporu anlayanlar 1 fazla pit yapacak pilotun erken gireceğine takım gayet karar verebilileceğini biliyor.

    Bunu yarış öncesi bilmek aslında mümkün yani 3 stopmu yoksa 2 stop mu daha hızlı…ama 2 pitstopun demekki simulasyonda veya verilere bakarak bir yararı olabileceğini düşünmüşler..Olmamış, bu kadar basit.

    Ne Alonso’nun bir kusuru var ne Raikkonen’in. Herkes bugün araç mümkün kıldığı kadar elinden geleni yaptı..

    Benim için sevindirici olan Raikkonen’in tur zamanlarında Alonso kadar iyi olması..Araca uyum sağlamış ve tamamen elinden geleni yapabilecek verimi alabiliyor görünüyordu bugün.

    Tartışmalarınız yersiz ve çocukça arkadaşlar.

  2. Onur Gentas avatarı

    İki pilotuda desteklemeyen biri olarak bana göre kiminin bugün hakkı yenildi. Kesinlikle alonsodan daha düşük bir performans sergilemedi.

  3. OtonomAktor avatarı

    Rai ci degilim herhangi bir pilot tutmuyorum su an için öncelikle belirteyim. İzledigim kadariyla ferrari kimi nin pit stratejisi ile hakkini hasp etti. Gordugum kadariyla kesinlikle gecilmiycekti bu yaris kimi. Umarim bu stratejiyi yapana yumruk atmistir.

  4. Raikkonen, Ferrari’nin Yarış Stratejisini Merak Etmiş!
    Bunun yanında ilk pit stoplara gelirken, normalde öndeki sürücü pite ilk alınan sürücü olmasına rağmen Ferrari, arkada olan Alonso’yu pite önce aldı.Yarışın bittikten sonra pite dönen Raikkonen telsizden “Bu strateji kararlarını kim verdi?” diye sorguladı.

    Ne denebilir ki? Emilio Botin garajdaydi demek ki..

  5. şu ana kadar kimi den bir demeç gelmedi.yarıştan sonra tüm pilotlar demeç veriyor diye biliyorum.konuşmadımı acaba.siteden böyle bir haber bekliyoruz.ne diyeceği merakla bekleniyor.en azından iki pit stratejisinin fikir babasını çok merak ediyorum.belkide kendisidir kim bilir.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Basına yorum yapmadı. Kararları kimin verdiği sorusuna “bilmiyorum” dedi.

      Yarış sonucu haberinin altına koyduğum videoya bakabilirsin.

      1. BİLMİYORUM DEDİ.seyrettim az önce.hallerinden anlaşıldığına ve bilmiyorum cevabına göre iki pit stretejisi ve pite giriş zamanlamasının kararını kendisinin vermediği anlaşılıyor.hiç telsiz konuşmasıda duymadık bugün.ya kendisininde stratejiden haberi yoktu yada yanıltıldı.yarış içinde pek anlamadığını ama yarıştan sonra durumu görünce sıcağı sıcağına konuşmak istememiş olabilir.ama bu ters bir durum var ve konuşmuyorsa ikinci massa vakası olmasından endişe ediyorum.

  6. Yarısın belki de en güzel anıydı iki ferrarinin kapışması
    alonso için önemliydi gereğini yaptı..
    ancak burada Ferrari bin pit yönetimine saygılarımı sunuyorum
    hangi akla hizmet ediyorlar
    geri zekalılar sizin neyinize strateji
    en azından kimi vettele birazda olsa direne bilirdi kek gibi attınız onune

  7. şahsen bana göre bu geçişin hiç bir anlamı yok.çünki gerçek bir yarış geçişi değildi.birinin diğerine göre lastik avantaji varsa her halükarda geçecek.geçmese adam değil zaten.ama bu yanlış pıt stratejisi yapmak sureti ile bir pilot diğerinin önüne taşımak için yapılıyorsa asıl o ayıp.yoksa alo rai yi rai alo yu geçmiş bu durumda herkes herkesi geçebilir.

  8. Şunu söylemek gerek… Ferrari nin vizyon kaynağı olan kısmından yani motor ve güç ünitesinden kaynaklandığı için insanlar bunu dile getiremiyorlar.Ferrari nin motor verdiği araçların durumuna bakın daha iyi gözüküyor.Sauber tabiiki çok iyi değil ama bu kadar kötü olması şüpheler uyandırıyor.Sauber, RedBull gibi bir takımın tasarımcılarının dahi izlediği dizayna sahip takımdır.V8 motorlarıda hantaldı bu motorda hantal ve üstelik verimli bir güç aktarımı sunamıyor.

  9. medium-hard ve 10sn lastik farklı normal bir geçiş bazı şirketler bugün alonsonun önde bitirmesini istedi yoksa aralarında fark yoktu

    1. ve işte sezon öncesi beklediğimiz bahanelerden biri, şirketler 😀

      Yüksek sesle söyleyin lütfen, SANTANDER

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Sezon daha başlamadan “işte bahaneleri bu olacak” psikolojiniz zaten sizin de içinizde gerçeği kabul ettiğinizi gösteriyor. Müneccim olduğunuzu değil.

        Siz Kimi’nin Ferrari’den gönderiliş şekline de “tamamen kusursuz derecede normal bir olay, mükemmel derecede apolitik bir hamle” dersiniz.

        1. Kimi’nin Ferrari’den gönderiliş şeklinde ne diyeyim ki ? hayır düşünüyorum ne diyeyim diye… şampiyon oldu falan ama Felipe Massa’ya karşı ciddi bir üstünlüğü yoktu, fazla para aldığı ortadaydı, Massa kadar takımla muhabbeti de yoktu… Politik, apolitik ? konuyla ne alakası var o da tartışılır 😀

          valla senelerdir Kimi-Alonso muhabbeti dönüyor, 2005’ten beri üstelik, karakterlerinden girdiler, saçlarından tiplerine, hatta burdaki bazı tipler bacaklarında ki kıllara kadar bile incelediler, santander dediler o dediler bu dediler, araçları aynı değil olsa ohoooo dediler… oldukça sıradan bir yenilgiyi bile komplo teorilerine bağlamak ve kendi pilotunu burada öne çıkarmaya çalışmak istiyorsanız devam edin…

          Kimi’nin gerçekten ya kafası çalışmıyor bu politik olaylardan falan filan dolayı bu kadar ezildiği takıma geri döndü

          yada Kimi gerçekten karaktersiz bir insan, bu konuda hiç ama hiç sıkıntı duymuyor.

          veya siz komplo teorileriniz ile yenilgiye kılıf arıyorsunuz…

          ben Kimi’nin kafası çalışan ve bir noktaya kadar karakterli olan bir pilot olduğunu düşünüp, sizin komplo teorileriniz ile kılıf aradığınızı düşünüyorum. Ama siz diyosunuz ki ben hatalıyım (ki mümkün, olayın iç yüzünü bilemeyebilirim)… evet belki de gerçekten Kimi’nin kafası çalışmıyor, dünyadan haberi yok, yada biliyor ama karaktersizin teki… belki de yani…

          1. Belki de Ferrari gibi bir takima “tukurdugunu yalatmanin” keyfini suruyordur? 🙂

  10. buyuk alonso ne garipse lastikleri bitik kimi yi zorla gecti tebrikler rezil ferrari.

    1. gerisinden geldi, 1 pit stopluk zaman farkını yedi, üzerine pist üzerinde geçti… çok mühim bir şey mi ? hayır, ama küçük düşürücü yorumlarınız gülünç 😀 aklı başında Kimi Raikkonen taraftarlarına saygım olmasa, yazacak çok şey var, izin veriyorsan özelden yazabilirim sana 🙂

      1. benim aklim ayet basimda birader burda olay alonso nun kimi yi gecmei degil ferrarinin kepazeligi.ha baskalarinin yorumunu kaldiramayipta azini bozacaksan.bu cok kolay herkes agzini bozar.saygilar.burada sitenin izin verdigi kadar fikirlerimizi yansitiyoruz.hickimsenin bir baskasini kotu konumasina hakki yoktur.

        1. küfür edecek değilim ağzımı bozma gibi bir şeyde ben kullanmadım mesajımda, büyük alonso ne garipse diye yazıp adamı aşağılayan sensin, birisini aşağılamak istiyorsak bende aşağılarım çünkü yarış sonuçları ortada birini aşağılamak çok kolay… ama başkalarını rencide etmemek adına elimizdeki malzemeyi kullanmıyoruz. Demek istediğim buydu

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        🙂 Pit stoplar bittikten sonra Alonso Raikkonen farkı 5-6 saniyeydi.

        Tabi bir pit stop eğer toplamda pit yolunda geçen zaman ve lastik değişimi sonucunda toplamda 6 saniye sürerse o başka 🙂

        1. 5-6 saniye mi ? 😀 Bir ekstra pit stop pilota pistine göre 20-30 saniye arası kaybettiriyor pistine göre, bu pistte de 20-25 civarı diye tahmin ediyorum. Alonso yeni lastiklere sahip olmanın avantajıyla bunu kapatmayı başardı… eğer pit stoplardan sonra 5-6 saniye fark varsa, önceki 13-15 saniye artık neyse onu önceki stintte kapatmış demektir…

          olay artık sid… yarıştırmaya dönüyor, mantıksız konuşmalar başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir