Hamilton: “Rosberg Benden Hızlıydı”

2014 İspanya GP’yi kazanan Lewis Hamilton, takım arkadaşı Nico Rosberg’in kendisinden daha hızlı olduğunu söyledi.

Yarışta farklı stratejiler uygulayan ve son bölümde takım arkadaşına göre daha yavaş görünen Hamilton, baştan sona lider durumda götürdüğü yarışı kazandı ve art arda 4. zaferini elde etti.

Hamilton “İspanya’daki ilk galibiyetim ve bunun anlamı çok fazla. Bugün gerçekten yeteri kadar hızlı değildim. Aracın dengesinde sorun yaşadım ve mühendisime güvenmek zorundaydım.”

“Nico bugün biraz daha hızlıydı ancak şanslıydım ki onu arkamda tutabildim.”

“Önümüzdeki haftalarda çalışmam gerekecek. Geçen sene Monaco’da ve bu yarışta zorlanmıştık.”

“Nerede zaman kaybettiğimiz bulup sıradaki yarışta durumu düzeltmeliyim.”

“Hiç bir şekilde kolay olmuyor, Nico beni çok zorluyor.”

“Ancak bu 4 galibiyeti asla hayal etmemiştim… Çok yakınız ve daha uzun bir sezon var. Bu araçtan daha fazlasını bulabilirim.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Rosberg Benden Hızlıydı”” için 32 yanıt

  1. mütevazilik iyidir ama fazlası değil
    tatava yapmaya gerekyok hamicim

  2. bazı yarışlarda rosberg, bazı yarışlarda hamilton hızlı oluyor ama rosberg bir tık daha hızlı oluyorsa (bahreyn, ispanya) hamilton açık ara daha hızlı oluyor (çin, malezya). geçen sene de benzer bir durum vardı. mercedes önce tek araba olduğu sürece bu durum pek farketmez ama red bull (halihazırda başka bir takım merc’ü yakalayabilecek gibi görünmüyor) mercedesle farkı 0,2 sn civarlarına düşürürse hamilton’ın avantajına olur.

  3. Onur Gentas avatarı

    Hamilton Bahreynde atak yemesine rağmen bu yatıştan çok daha iyiydi. Cuma gününden beri söylüyorum bu hafta araçta ciddi anlamda sorun görünüyordu. Adam düpedüz savaş veriyor viraj çıkışlarında.

  4. crazyayrton avatarı

    Hamilton çok iyi bir pilot.Ama Rosberg kadar istikrarlı mı bundan kuşkuluyum.Hamilton her ne kadar puan tablosunda önde de olsa ilerleyen yarışlarda işler değişebilir. Rosberg ritmini bulabilirse en azından hamilton’u geçmeye başlarsa takım Rosberg’e öncelik verebilir.Sonuçta Almanlar milliyetçi adamlar. Yani Hamilton’un şampiyonluğunu kesin olarak görmeyin.

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Bahreyn, Çin, İspanya ve Monaco. Bunlar Rosberg’in zaten genel anlamda hep iyi olduğu pistler. Geçen yılda bu pistlerde Hamilton’a oranla daha iyiydi. Bu sezonda bu pistlerde Rosberg’in iyi olması çok çok normal.

      Sezon ortasından itibaren Hamilton’ın sevdiği pistler geliyor: Kanada, İngiltere, Almanya, Macaristan, Belçika ve İtalya. Hamilton’ın bu saydığım pistlerin tamamında galibiyeti var.

      Geçtiğimiz sezonda Rosberg çok iyi başlamış ama sezon ortasından itibaren gözle görülür şekilde Hamilton’a oranla geriye düşmüştü.

      1. crazyayrton avatarı

        Monaco’da Hamilton ön plana çıkabilir.Diğer dediklerine aynen katılıyorum.Ayrıca başka bir takım onları zorlayabilirse belki sezonun ortalarında o zaman neler olacak o da önemli.Baskı altında pilotlar ne yapacak.Hamilton favori ama Rosberg’in de şansı var.

      2. crazyayrton avatarı

        Monaco’da Hamilton ön plana çıkabilir.Diğer dediklerine aynen katılıyorum.Ayrıca başka bir takım onları zorlayabilirse belki sezonun ortalarında o zaman neler olacak o da önemli.Baskı altında pilotlar ne yapacak.Hamilton favori ama Rosberg’in de şansı var.

      3. Geçen sezon Hamilton daha iyi başlamıştı sezon ortasından sonra Rosberg Hamilton’ı geçmişti

    2. Almanlar mutlaka fazla belli etmeden Rosberg’i kolluyorlar ve bunun yanında Lewis Hamilton’ın daha sezonun başında kendi hatası olmadan 25 puan geriden başladığını veya en azından 18 puan geriden başladığını unutmayalım..Lewis her zaman bu takımda iyi olmak zorunda.. Her zaman izleyici olarak Hamilton’ın sürüş sitilini izlemek daha keyiflidir..

  5. Senden hızlıydı ama geçemedi 😀 arkana bile bakma devam et kazanmaya.

  6. İki aynı aracın birbirini geçmesi oldukça zor.Üstelik öndeki aracın temiz havayı bozmasını göze alırsak arkadaki aynı araç öndekini zor geçer.Yarış hızı bakımından Alonso Raikonen den daha iyi ama aynı lastik ve şartlarda birbirlerini geçemediler.Rosberg in yarış temposu birazdaha iyi durumdaydı ve bu pistde benzer şartlardaki araçların birbirini geçmesi çok zor.

  7. her şey bittiği , Ham emekli olduğu zaman asıl demeçlerini verecektir.

    “Rosberg benim yarım kadar hızlı değildi, üzerimdeki baskıyı azaltmak için böyle açıklamalar yapıyordum” diyecek. Bu adam çok hızlı ama mental olarak çok güçlü değil, tüm yarışa konsantre olamıyor, potansiyelinin hepsini ortaya koyamıyor.

  8. Pist üzeri pozisyonu ve erken pite alınma olaylarını düşünürsek haklı, Hamilton gerçekten hızlı olduğu zaman farkı açıyordu rahatça (malezya da mıydı ? ) Rosberg’in temposu yarışta daha iyiydi… ama şu var ki burada konuştuğumuz farklar 0,1 ler, Rosberg Hamilton’ın strateji ve pist pozisyonu avantajı olmasına rağmen yarışı 0,6 saniye geride tamamladı sadece… sert lastikler ile Hamilton’ın yumuşak hamurlu lastiklerle tur atmasına rağmen farkı 4 saniyenin üzerine çıkarmadı. Ardından pitlerden sonra lastikler değişince 5 saniyelik farkı 0,6 ya kadar düşürdü… tam tersi durumda Hamilton farkı açamıyordu…

    tabi Hamilton pitlerde de 1,5-2 saniye kaybetti onu da göz önünde bulundurmak gerek.

    1. Yarisi izledin mi ?
      Bence izlemedin .
      Yumusak hamurla sikinti yasiyorum.dedi Hamilton .Arkadan kayma yasadi.Farki acamamasinin nedeni bu.Hatta sert lastige gecis pitinde kanat ayarlarini degistiler.ki ordada 1.5 sn kaybetti.

      1. bir iletişim kıtlığıdır gidiyor bugün. Hamiltonda yumuşak lastik Rosbergte sert lastik varken, Hamilton farkı 4 saniye üzerine çıkaramadı. Yukarıda yazdığımda buydu. Adamın yumuşak hamurla sıkıntı yaşıyor olması zaten dediğim şeyi doğruluyor. Pit stoplarda zaman kaybettiğini bende yazmışım…

        kısacası, amacın nedir ? benim yazdığım ile senin yazdığın arasında ne fark var ?

        1. Amacim seni duzeltmek.cikaranadi demissin ama sorun yasadigi icin cikaramadi.dimi ?

          1. sorun yaşaması kendine bağlı değil mi? antrenmanlarda en doğru dengeyi bulmak pilotun ve mühendislerinin görevidir.

  9. Gene sacmalamıs tek bir tur atak yemedin

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Saçmalayan sensin. 1 tur daha olsa atağı yiyecekti Rosberg’ten.

      Hamilton’ın orta bölümde yumuşak lastiklere rağmen farkı açamaması aracın arkadan kaymasından kaynaklandı. Hamilton telsizden denge sorunu olduğunu ve araçta rahat hissetmediği söyledi. Kaç kez telsizden takıma söyledi bunları. 2’dir Hamilton’ı eleştirmek için kendin saçmalıyorsun.

      1. tek tur olsaymış mış yaw yarıs kaç tur arkadasım ne tek turundan bahsediyorsun rosberg lastik avantajıyla son bölümde farkı kapattı hamilton aracından mutsuz olduğu için değil ne biçim yarıs izliyorsunuz hamiltonın attığın turlar ortada dereceler ortada neyi anlatıyorsunuz saçma sapan konusmayın.

        1. Onur Gentas avatarı

          Sana sadece iunu soruyorum: 20 turdan sonra sert hamur mu yoksa yumuşak hamur mu avantajlıdır?

      2. Cevap vermeyin böyle tiplere kıskançlıktan çatlıyolar bırakın konuşsun döksün kinini.Biz Lewisin aldıgı galibiyetlere bakalım mutlu olalım 🙂 adam seriye bagladı tüm sezona ambargo koyacak neredeyse. böyle tiplerde kendini avutsun boş yorumlarla.

        1. Evet anlıyorum açık ara hızlı bir araçla gelen galibiyetlerle tarihin en kolay sampiyonluğuyla mutlu olursunuz sezon sonu:)

          1. Sürünen araçlar şampiyon oluyormu? hayır. mercedes eniyi paketi yapmış karşılıgında alıyor zerre umrumda değil sizin gibi anticilerin yorumu.Lewis 2.şampiyonlugunu kazansın yeter.

          2. Onur Gentas avatarı

            Ne yapalım şimdi mercedes iyi araç yaptı diye hamilton kazanınca üzülelim mi?

            1. Şimdi Lewis kazanamasa eline yüzüne bulaştırsa herşeyi bu seferde diyecekler ki aracın hakkını veremiyor yeteneksiz birşey beceremiyor pilotmu bu vs.bunlar böyledir yıllardır.objektif bir şekilde yarış izlemezler işine geldikleri gibi sallayıp dururlar tek yaptıkları budur.

              1. Allahım ya bu kadar sığlık olur.
                Araçların birbirine yakın olduğu sezonlardada sampiyonluklar kazanıldı onlar değerli sampiyonluklardı değerli galibiyetlerdi.
                Ben oldum olası böyle dominant araçlarla kazanılan galibiyetlere ve sonunda sampiyonluklara değer vermiyorum arkadas.
                Bi düsünün öyleki hamilton ekstra dan bir pit stop daha yapsa gene kazanıyor o kadar fark var en yakın takım la arasında neyine saygı göstereyim minumum 30 -40 sn fark atıyor en yakın rakibine hala sızlanıyor buna mı saygı gösterecem.Yok rahat değilmis yok kayma varmıs bakıyorsun tur zamanlarına en kötü hali gene en hızlı oluyor bide bıt bıt konusuyor sızlanıyor telsizden.

              2. Tamam senin için dominat araç yapmazlar bundan sonra sırf sen saygı duy deger ver diye oldumu.şimdi desteklediğin pilotun haberine git haberi yeterince batırdın zaten.

              3. Sanamı soracam yorum yaparken beğenmiyorsan tahammül edemiyorsan okumazsın burası hitler almanyası değil.

          3. crazyayrton avatarı

            Ne kadar saçma yorumlar var sitede.
            bu nedir ?

            Evet anlıyorum açık ara hızlı bir araçla gelen galibiyetlerle tarihin en kolay sampiyonluğuyla mutlu olursunuz sezon sonu:) ”

            hangi aracın yavaş olup şampiyon olduğunu gördün. açıkçası ben görmedim. eğer varsa bile böyle birşey 1950-1970 civarıdır.

    2. Onur Gentas avatarı

      Düpedüz bütün forum hayatını hamiltonı kötülemeye adamış izlenimi veriyorsun. Bizim millette ciddi anlamda sindirememe olayı söz konusu. Objektif olmayı beceremiyoruz.

  10. sezon sonu hamilton şampiyon olunca;

    hamilton: aslında şampiyon rosberg idi.

    rosberg: ???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir