İspanya’daki Dördüncülük Vettel’i ‘Teşvik’ Etti

Sebastian Vettel 15. sıradan başlayıp 4.lüğe kadar yükseldiği yarışın ardından pozitif duygular içerisinde olduğunu söyledi.

Sıralama turlarında vites kutusu problemi yaşayan ve 5 sıra grid cezası ile birlikte yarışa 15. sırada başlayan Vettel, iyi bir yükseliş göstererek takım arkadaşı Ricciardo’nun arkasında dördüncü oldu.

Vettel, araçtan oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

“Yarış boyunca oldukça eğlendim. Alabileceğimiz maksimum sonuçtu”

“Başlangıçta birkaç sıra kaybettim fakat turun sonunda bu sıraları geri almak mümkün oldu. Daha sonra trafikte kaldım ve bu bana zaman kaybettirdi. Lastiklerim daha hızlı tükendi. ”

“Aracın hızını kullanmayı başardık. İyi bir stratejimiz vardı ve yarışın son bölümünde yumuşak lastikleri kullanan sadece iki takım vardı. Bu sayede daha fazla otomobili geçmeyi başardık”

“Bugün aracımızın ne kadar hızlı olduğunu farkettik. Dördüncülüğün böylesi zor bir günün ardından iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum”

Vettel, Mercedes ile mücadele konusunda hala umutlu.

“Mercedes’te motor, araç ve çok iyi iki sürücü ile çok iyi bir bütünler”

“Bu hafta sonu takım açısından iyi oldu. Gelecek yarışlar için artık daha umutluyuz. Henüz sezonun başlarındayız ve onları yakalayabiliriz”


Yorumlar

“İspanya’daki Dördüncülük Vettel’i ‘Teşvik’ Etti” için 21 yanıt

  1. Mersedesi yakalamak artik çok zor.Konusarak sadece kendilerine keyif yapabilirler.En zor isi Ricciardo-nun olacak,çünkü hep takim emrini uygulama zorunda kalacak.Demek ki Vettele yol verecek.

  2. bu işin teşviği destek kredisi yok

    meşrubat takımı şu anda pistin en hızlı 2.takımı yoksa parmak çocuğun cebinde sihir yok.

  3. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Matiacci ne yapacak bilmiyorum ama işi zor. RBR patlak motoruyla 15.likten 4.lüğe çıkabiliyor. O da önünde çok üstün bir araç var diye, yoksa eminim podyumu zorlardı. Biz 6. başlayıp 6. bitirdik diye neredeyse zil takıp oynayacaz

  4. RBR ci arkadaslarım sıze sakin olmanızı tavsıye ederım TAFFIN benı aradı saolsun barsada motor parası alamadıgından dolayı yazılmda küçük 1 yanlışlık oldu dedi MONAKODA öyle 1 yazılım atacamkı 40 beykir öne gececez dedi sakın olup bekleyelım RBR çi arkadaşlarım benım

  5. İnsanların unuttuğu bir şey var Vettel 0’dan bir vites kutusu taktı ve öyleyarıştı. Yani bazı vites aralıklarını taze taze seçme hakkına sahipti. 5 sıra geri kalmış olsa bile. E bu taze ayarlar aracın ivmesini yükseltti, özellikle virajlarda diğerlerinden daha hızlı bir görüntü çizdi. Geçtiği 4-5 pilotu virajda hızlı çekiş avantajıyla avladı pilotluk pek bir meziyet yoktu yani. Yinede haksızlık olmasın, güzel sürdü, mücadeleyi bırakmadı kafasını yarıştan uzaklaştırmadı, sabırla, inatla kimini erken pit stop avantajıyla, kimini pist üstünde geçerek haklı bir 4.lük aldı. Taze vites ayarları olmasa muhtemelen 7 veya 6. olurdu. Çünkü düzlükte hız yok, virajlarda da eski vitesteki gibi ivme bir miktar zayıf olsaydı 0.5 saniye farkla Alonso ya da Bottasın arkasına takılıp kalırdı. Riccardo ilk bölümde takıldı nitekim. Sıralama simülasyonunda da Riccardo Vettelin eski vites oranlarından hızlı gözüktü cuma günü. Bence bu yarış Vettelin Riccardoyu yakaladığını net göstermez. Daniel Riccardo 1 ünite eski elektronik kullanıyor, 1 ünite eski vites oranı kullanıyor. Hazreti Şaban yine iyi iş yapıyor ha ☺ bu sene gayri resmi 3 resmi 2. podyumu. Bahreyni tam hatırlamıyorum orada da çıktıysa 4. podyumu gayri resmi olarak.

    1. yassah kardeş yassah.

      vites oranları değiştirilmiyor. sadece 1 hakları var. onu da kullandıklarını sanmam.

      virajlarda hızlandı bu yüzden demişsin. bari düzlüklerde de. zaten yeteri kadar torkları var. vites oranlarını değiştirmek virajda zaten bu kadar torku olan aracı hızlandırmaz. motorda ne kadar tork olursa olsun viraj hızı tutunmaya, downforce’a bağlıdır.

      1. 9.6.1. Bu yıl ileri vites sayısı 8 olacak.

        9.6.2.Her takım sezon içerisinde kullanacakları vites oranlarını belirleyecek ve bu oranlar FIA teknik delegesine sezon başından önce ki ilk yarış denklere edilecektir. Sadece 2014 yılı için takımlar sezon içinde bu vites oranlarını değiştirebilecekler ve değiştirdiklerinde bir daha önce kullandıkları oranları kullanamayacaklardır.

        9.8.2.Geçen yıl startta vites değiştirme kuralı araç 100km/s hıza çıkana kadar tek bir vites değişimine izin veriyordu. Bu yıl bu limit 80km/s olacak.

        1 defaya mahsus değil. Kural kitapçığında şöyle yazıyor, değiştirdikten sonra eski ayara dönemezsin. Plansız değiştirirsen 5 sıra ceza alırsın. Vettel’in eski ayarlara dönmesi için bir sebep yoktu. Zaten berbattı. Yani Vites aralığını da değiştirmeleri çok olası.

        Tork mevzusuna hiç girmeyeceğim zira Vettelin bugün virajlardaki hızını göremeyen yoktur. Bunu sadece araca bağlamak doğru değil, Riccardo virajlarda Vettel kadar iyi değildi. Vites kutusu değiştirmek araca bir avantaj getirmese zaten Fia 5 sıra ceza vermez.

        1. nerden baktıysan yanlış. yine google translate mi?

          http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8689/

          Every subsequent unscheduled gearbox change will require the driver to drop five places on the grid. Gearbox ratios are fixed for the season (for 2014 only teams may re-nominate ratios once), but teams may change gears or dog rings at any time during an event providing that the FIA technical delegate is satisfied that there is physical damage to the parts in question.

          1. Çok efektif bir ingilizcen varsa çeviripte verseydin. Ayrıca bu kadar iyi ingilizcen varsa arada siteye yardımcı ol haber çevir. Böyle şovmenlik yapmaya gerek yok. Yukarıdaki yazıyı Serhan Acar’ın sitesinden aldım. Fia’nın sitesinde yazanda şu; 6 yarış belli bir vites kutusu kullanılmak zorunda, kaza durumunda ya da plansız değişimde pilot 5 sıra ceza alır. Pilotlar 2014 yılı için 1 tek vites oranı kullanırda demiyor. Vites oranını 1 defa değiştirdikten sonra eski ayarlara dönülmez diyor. Aşağı yukarı pilotlar, Monzayı da sayarsak 1 sezonda 3 vites oranı kullanıyor. Sezona başladığını saymazsak 2 keredeğiştiriyor yani.

            1. Uğur Serhan GAZİOĞLU avatarı
              Uğur Serhan GAZİOĞLU

              Dostum ozaman anlamadığın işe yorum yapma bırak zaten Üstad Serhan ACAR gerekeni söylemiş. Sen yorum değil alıntı yapmışsın. ( Düzeltme Denklere etmek demişsin DEKLARE etmektir. ) aracın viraj hızı downforce ve tork ile alakalıdır. Vites kutusu Düzlük hızında avantaj sağlar. Virajlardaki hız için Red-Bull hala pistteki en iyi aerodinami ve downforce sahip araç olarak biliniyor ve kabul ediliyor. Redbull’un tek sorunu Renault motorunun test eksikiliği ve dolayısı ile telemetri verileri çok az olduğundan yazılım sorunları.

  6. crazyayrton avatarı

    Açıkçası Vettel bugün harika bir sürüş yaptı.Araba hızlıymış.Bu mentaliteye bakarsak Schumacher’in Senna’nın Mika’nın hatta Raikkonen veya Alonso’nun bu zamana kadar yaptıklarını görmezden gelmeliyiz.Bu adam 2008’de Toro Rosso ile zafer kazandı. 2011 ve 2014 şamğiyonluklarından ben de haz etmem lakin adam hızlı.Ve sürüşünü de geliştirmeye devam edecek. At gözlüğünü ve fanatizmi bırakmak lazım artık.

    1. crazyayrton avatarı

      2013 olacak 2014 yerine

  7. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    15’den 4’e ışınlandı sanki adam,sizin Alonso’nuz pist üzerinde kimseyi geçemeden sıra atlıyorken bile über diye anılıyordu,adam düzlük hızı olmayan araç ile geçişler yaptı hala konuşuyorsun yok Vettel başaramadı falan diye.

    1. Cok bilmemis avatarı

      ve bu geçişler barselonada geçişin zor olduğu pistlerden birinde ağzı olan konuşuyo işte royal denen arkadaş fia nın baş danışmanı hatta kuralalrı buna sorup koyuyolar

  8. Muammer UYAR avatarı

    Tahmin ettiğim gibi Redbull İspanya dan itibaren istikrarlı bi gelişimle Mercedes i yakalayabilir belki de sezon sonu aralarına girip bölebilir

  9. az önce yaptığım yorumu buraya kopyalıyorum;

    vettel’e de iyi iş yaptı diyenlere şaşırıyorum.

    15.likten 4.lüğe mi çıktı? tamam.

    geçtiği araçlara bakalım;

    rezalet ferrariler, rezalet ferrarilerin bile geçtiği güçsüz ve yavaş içinde kötü bir pilot olan lotus, tamamen hayal kırıklığı olan ve geriye giden force indialar, ilk yarıştan sonra yolu bulamayan mclarenler, str reno vesaire.

    geçtiği tüm araçlara karşı farkı zaten saniyelerle ölçülecek kadar hızlı kapatıyordu.

    bottas’ı saymayalım o hızlı diyeceğim, ama onlar da pite çok geç aldılar adamı, vettele 5-6 saniye kaybetti bir ara. belki daha fazla.

    redbull bu araçların tümünden özellikle bu pistte tur başına kaç saniye hızlı? 0.5? 1? 1.5?

    ricciardo’nun williams’a attığı fark 30 saniye, ferrariye attığı fark 40 saniye. 66 turluk bir yarış. arkası boş bir ricciardo, daha fazla zorlayıp zaten bu sene korunması önemli olan motoru zorlaması için bir nedeni de yok.

    redbull’un ne kadar iyi olduğu anlaşıldı mı?

    şimdi bu araçla gp2 araçlarını geçmenin bir özelliği var mı?

    eğer var diyorsan vettel’i pohpohla. bence yok. bana göre sadece bottas’ı geçti, onu da williams’ın yaptığı hatayla.

    1. Cok bilmemis avatarı

      şuna bende eminimki bunu alonso yapsa bırak gökleri uzaya çıkarırdın kesinlikle eminim

    2. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Alonso yapsa 2014 model traktörle 15.likten 4.lüğe çıktın arabanın suyunu çıkardın harikasın bir numarasın süpersin Fernandoooooo !!! derdin .. Ama yok canım Fernando yapmadıysa kimse yapamaz onlara yassahhhhhh !!! yapanın da arabası 2-3 saniye hızlıdır. Fernando yapsa arabasını önündekilerden 1-1.5 saniye yavaş ama pedala öyle bir basıyor ki 1.5 saniye kazanıyor o basma kuvvetiyle .. Mesir macunu yiyerek gidiyor kokpite sanırım nando.

    3. ←Simply The Best avatarı
      ←Simply The Best

      İspanya 2012’de Hamilton en hızlı ikinci araç değil, direk en hızlı araca sahipti ve son sıradan başladı; ancak 8. olabildi buna ne diyorsun? O güzel yorumlarını alalım , umuyorum bizi o güzel yorumlarından mahrum etmezsin 🙂

    4. Uğur Serhan GAZİOĞLU avatarı
      Uğur Serhan GAZİOĞLU

      Arkadaşım ne şiş yansın ne kebap yansın ile bu işler olmaz. Doğru bir tanedir.
      Ben pekiştirmen için birkaç tane daha takımların ortak doğrularını yazacağım.

      Tüm takımların ortak kararı
      En iyi motor : Mercedes
      En iyi Aerodinamiye sahip araç : Redbull
      En iyi Downforce ‘a sahip araç : RedBull

      Barcelona geçişin en zor olduğu bir pisttir. Herkes 2 pit stop yaparken (geneli) Vettel 3 pit stop yaptı ve ekstra yaklaşık 22 sn farkıda kapattı. Alonso da tabi. Alonsoyu Yavaş Ferrariler fikrini çürütmek için yazdım. Zira 3 Pit stopla Raikonen’i geçti.

      Ayrıca geçtiği pilotların bakın en yavaş araçlar yavaş ferrariler falan gibi zırva şeyler. arkadaşım sen aslında sadece seyret.

      Ne yazıp duruyorum.

      Amaan arkadaşım bura okul mu bilip bilmeden sağdan soldan anlamadan alıntılarla yorum yapma.

      Gerçekten sen Sadece SEYRET.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir