Kobayashi Fren Sorunu Yüzünden Yarış Dışı Kalmış

yazar:

kategori:

Kamui Kobayashi, İspanya GP’sinde yarış dışı kalmasına sebep olan sorunun fren arızası olduğunu dile getirdi.

“İyi bir başlangıç yapmıştım ve turun sonunda Chilton’ın önünde 18. sıradaydım. Ama arkamda Maldonado ve Vergne vardı. Onları arkamda tutmam mümkün değildi ve geçildim. O dakikadan sonra bize daha yakın pilotların önünde olmaya çalıştım”

“Araçta kendimi iyi hissettim. Ama tüm hafta sonu boyunca yaşadığımız çekiş sorunu yarış boyunca da bizi zorladı”

“İkinci pit stopların ardından lastikler çok daha iyi durumdaydı ve kaybettiğimiz zamanı telafı etmeye çalıştık. Daha sonra sol ön frende sorun çıktı ve bu gerçekten korkutucu bir andı. Bu benim için yarışın sonu demekti. Zor bir hafta sonu böylece bitmiş oldu”

Kobayashi Caterham’ın performans açısından geride olduğunu itiraf etti.

“Açıkçası hedeflediğimiz performans yok. Ama takım ilerleme sağlayabilmek için her zamankinden daha çok çalışıyor. Önümüzde bize yardımcı olmasını beklediğimizi iki test günü var. İspanya’ya getirdiğimiz yeni parçalar hakkında daha fazla bilgi edinebiliriz. Bu yüzden önümüzdeki hafta Monako’da daha güçlü olmayı hedefliyoruz”


Yorumlar

“Kobayashi Fren Sorunu Yüzünden Yarış Dışı Kalmış” için bir yanıt

  1. Avustralya’da da fren arızası nedeniyle start kazasına sebep olmuştu. FIA inceleyecekti durumu ama takip edemedim son durum nedir. Fly-by-wire fren sistemleri hala bir soru işareti veya Caterham işi kavrayamamış veya Kobayashi fren yapmayı unutmuş, 3 alternatifimiz var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir