Bottas: “Maksimumu Almayı Başardım”

yazar:

kategori:

İspanya GP’den 5. olarak çok iyi bir sonuçla ayrılan Williams pilotu Valtteri Bottas, aracıyla alabileceği maksimum sonucu aldığını söyledi.

Yarışa 4. sıradan başlayan Bottas, iyi bir yarış çıkardı ve Mercedes ile Red Bull sürücülerinin ardından 5. olarak iyi puanlar kazandı.

Bottas “Strateji doğruydu ve takım pit stoplarda çok iyi iş çıkardı. Hiç hata yapmadım bu yüzden bugün alabileceğimizin maksimumunu aldık. İyi puanlar kazandık.”

“Puanlar kazanmak memnun edici ve aynı zamanda en iyi sonucumu tekrarlamış oldum. Sonunda Vettel hızlıydı. Savunma yapmaya çalıştım ancak onun lastikleri daha yeniydi.” dedi.

3 pit ile puansız ayrılan Felipe Massa “İyi bir start yaptım ve daha fazla sıra kazanabilirdim ancak Ricciardo önümüzdeydi ve bir şey yapamadım.”

“İlk bölüm temiz olsaydı 3 pit stratejisi işe yarardı ancak önümdeki araçlar nedeniyle lastiklerime çok zarar verdim. Bu yüzden pite girdiklerinde fark açamadım, onlar avantaj sağladılar.”

“İkinci bölümün başında da aynısı oldu, bu yüzden işler pek benim istediğim gibi gitmedi.” dedi.


Yorumlar

“Bottas: “Maksimumu Almayı Başardım”” için 3 yanıt

  1. Bottas’ın demeci çok talihsiz bence. tamam 3. sıradayken tutup da mercedesleri kovalaması zorlaması beklenemez ama çok rahat bir yarış ve standart pitstop stratejileri ile iki redbull’a birden geçildiği halde maksimum’u çıkardık demesi doğru olmamalı. williams acilen lastik aşınma problemlerini ve arka taraftaki downforce eksikliğini çözmeli. bunlar haricinde harika bir araçları var ve 2. en hızlı takım olmak için önlerindeki bu engellerin çözümü için yeterli çabanın gösterilmediğini düşünüyorum. kanada gp de pistin yapısıyla birlikte mercedes arkasında en hızlı ikinci takım olabilecekleri kanısındayım ancak bunu sezon genelinde pist yapısı ayırmaksızın elde etmeliler. yıllardır engellerine rağmen takımın başında bulunan frank williams ve büyük özveri ile takımı idare etmeye çalışan claire williams’ın bu başarıyı hak ettiğine inanıyorum.

    1. yorumun çok iyi. durumu güzelce özetlemissin.

  2. Massa sana gülüyorum sadece. Senin emekli olma vaktin geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir