Lotus İlk Puanlarını Kazandığı İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Lotus takımı ve Romain Grosjean, İSpanya GP’de sezonun ilk puanlarını aldığı için oldukça mutlu.

Sezona oldukça sıkıntılı başlayan Lotus, bugün İspanya’da Grosjean’ın 8. olması sayesinde ilk puanlarını kazandı.

Grosjean “Bu sene puan kazanmamız çok zorlu bir mücadele oldu ve bugünkü yarış, uzun zaman sonra geçirdiğim en zor yarıştı. Tüm motor sorunlarına rağmen aracı sürebilmek için her şeyi yaptım ve diğer araçlarla mücadele ederken durum daha da zorlaştı.”

“Sonunda Enstone’da çalışan ekibimiz için, çalışmalarına ödül kazanmamız iyi oldu. Daha bir çok alanda gelişebiliriz ve bugün aracımız kesinlikle dünkü kadar hızlı değildi. Pist koşulları ve farklı sorunlar performansımızı etkiledi.”

“Bugün İsviçre’de Anneler Günü. Bu yüzden bu senin içindi anne!” dedi.

Grosjean, sensör sorunu nedeniyle motorunda güç kaybettiğini bu yüzden gerilediğini söyledi.

Grosjean “Araç içerisinde durum oldukça kötüydü. Sensör sorunu diğer sorunları beraberinde getirdi. Yerine göre 5-6 silindirle yarışıyorduk.”

“12. tur gibi kaybettik. Bu sorun başka sorunlara sebep oldu. Hızlı vites değiştiremiyorduk.” dedi.

Pastor Maldonado “Bu hafta sonu performans açısından ilerledik. 15.likten daha rekabetçi bir aracımız var ancak pistte daha hızlı araca sahip olsak da düşük maksimum hız nedeniyle geçiş yapamadık.”

“Bu konuda çalışmaya devam etmeli ve düzlüklerde daha hızlı olmalıyız. Bugünkü sonuç biraz hayal kırıklığı ancak yarışım geriden başlayacak zaten olumsuz etkilenmişti. En azından damalı bayrağı gördüm ve takımın aracı geliştirebilmesi için daha fazla veri topladım.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir