Button, Mclaren’in Pit Stop Zamanlamasından Şikayet Etti

yazar:

kategori:

Jenson Button, Mclaren’in kendisini planlanandan önce pite almasının ardından İspanya’da puan kazanma şansını kaybettiklerini söyledi.

Yarışa 8. sıradan başlayan Button, startta zayıf kalmasının ardından yarışı 11. sırada tamamladı ve puan kazanamadı.

Button “Kötü bir kalkış yaptım ve ilk turda lastiklerimi ısıtmakta zorlandım.”

“Ardından bir Force India’nın arkasında pite girdim ancak arkadan bir araç geldiği için pitten çıkamadım. Sonrasında Lewis’in önünde piste döndüm. O an benden yavaş olmasına rağmen geçmesine izin verdim. Bu sene ilk defa böyle bir şey oldu.”

“Araç yarışta daha iyiydi. Ancak bu konuda bir şey yapamadık. Gelişme kaydettik ancak ilk tur bunlara sebep oldu. Bu pistte geçiş yapmak zor.”

“Start ve ilk tur nedeniyle çok zaman kaybettim. İkinci pit stop da strateji nedeniyle olumsuz etkilendi.”

İlk iki bölümde gelişme kaydediyor gibi göründük çünkü önümüzdeki araçlardan hızlıydık.”

“Ancak ikinci pit stopu erken yapma kumarı oynadık. Force India’ları geçebileceğimizi düşündük ancak Toro Rosso aracı da beni takip etti ve onun yüzünden pitte bir kaç saniye kaybettim.” dedi.

Kevin Magnussen “Bugün oldukça sıkı çalıştık. İyi bir kalkış yaptım ve ilk tur gerçekten iyiydi. Ardından 13. virajda Jenson ile yan yana geldim ve pist dışına taştım. Piste döndüğümde Sebastian beni görmedi ve araçlarımız hafif temas yaşadı. Şanslıydık ki araçlarımız hasar görmedi ve sorunsuz devam ettik.”

“Gridde 14. sıradan ilerlemenin zor olacağını biliyordum. Orta grup çok sıkı, bu yüzden ilerlemek çok zor oluyor. Dahası bugün iki lastik arasındaki fark çok azdı. O nedenle farklı strateji uygulayamadık.”

“Performansımıza göre bir yerde başlayabilseydik bugün iyi puanlar kazanabilirdik. Mevcut şartlarda daha iyisini yapamazdık.” dedi.


Yorumlar

“Button, Mclaren’in Pit Stop Zamanlamasından Şikayet Etti” için 7 yanıt

  1. Aslında geçen seneki hüsran olmasa bu seneki durum abartılmayacaktı çünkü apaçık ortada bütün sorunun motor olduğu.

    McLaren aracı Ferrari den daha rahat alıyor virajları resmen bu nasıl yavaş kalmadır.

    McLaren gibi ar-ge bölümü aşmış bir firma hiç sanmıyorum bu kadar kötü araç üretsin üst üste iki sene. İmkan vermiyorum açıkçası. Geçe sene bir yenilik peşinde koştu takım ve beceremedi ki Ferrari de beceremiyordu zaten. Boş yere uğraştılar RB ye yaradı. bazı zekilerde kovuldu zaten.

    Araç virajı dönüyor on numara ama nedense hızlanmıyor. Vay be ne downforce eksikliğimiş o öyle viraja girerken araç hiç bir şekilde eksiklik yaşamıyor. Hiç bir savrulma yok kitlenme yok.

    Neyse bu senede zaten ha puan almışsız ha almamışsın bir önemi yok artık. Ama Mercedes yapmak istediği gayet politik ve doğalaslında. McLaren ı zayıflatıyor şuan hem pistte hem gündemde.

    Honda ile inşallah başarı gelicek. Tahminim yine şampiyon olamasak da şampiyonluğa oynayacak bir takı olacağız yine. Bu sene daha yarış izlemenin bir anlamı yok zaten.

    1. Onur Gentas avatarı

      Bana göre iyi ve agresif bir pilotlada anlaşmaları şart. Mclaren Honda en iyi yerleri hak edecek bir takım.

  2. Button kadar takıma faydası olmayan şampiyon olmuş bir pilot az çıkmıştır.Takım zaten kötü ama Button’ında takıma hiçbir faydalı geri bildirim yaptığını düşünmüyorum…Lewis gittiğinden bari takım yerlerde sürünüyor…

    1. crazyayrton avatarı

      Yanılıyorsun takım yerlerde süründüğü için Lewis gitti.

      1. Takım son Lewis’in olduğu sene yine yarış kazanma şansını buluyordu.Takım hem dayanıklık hem de anlamsız taktik ve pit stop hataları yapmayı abartınca Lewis’de bunlardan birşey olmaz deyip, parayıda Mercedes’te bulunca kaçtı gitti..

  3. Lanet olsun bu McLaren’a. Mercedes geldi ortaklıktan edindiği bütün birikim ile takım kurdu, şimdi motoru sayesinde şampiyonluğa oynuyor, McLaren’a da muhtemelen özellikleri düşürülmüş motoru kakaladılar ve bu takım hala uykuda.

    1. Mercedes veri data paylaşımını kesmiş şuan sadece döküntü motor veriyormuş McLarene hiç bişekilde yardımları yokmuş. Mercedes motor mühendisleri fabrikadan ayrılmış.bu saatten sonra Mclarenin tek yapacagı iş honda ile biran önce testlere başlaması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir