Montezemolo Takım Emirlerindeki "İkiyüzlülüğü" Eleştirdi

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Formula 1’de şu aan geçerli kurallar arasında olan takım emri yasağı hakkında Max Mosley ile görüşeceğini belirtti.

Altı sene önce Avusturya’da Ferrari pilotlarının yarışın sonunda yerlerinin değiştirilmesi sonrasında takım emirlerinin yasaklanması kuralı, geçen hafta sonu Çin’de Kimi Raikkonen’in Felipe Massa’ya yerini vermesi ile tekrar gündeme gelmişti.

Bugün, Ferrari ve McLaren dahil bütün takımlar, pit duvarından herhangi bir emir gelmeden yer değişikliklerinin yapılmasında dikkatli olmak zorunda.

Montezemolo: "Mosley ile konuşacağız. Bu iki yüzlülüğü kaldırmalıyız"

"Önemli olan şey, diğerlerine zarar vermemek. Ama takım açısından, bir takım sporunda, (yer vermelerin) güzel bir şey olduğunu düşünüyorum"

"Takım arkadaşlarının, sprinterlerini çizgiye gönderdikleri bisiklet sporunu düşünün"

Bununla birlikte Montezemolo, 2008’de hakemlerin verdiği cezalarla ilgili FIA’ya destek verdi ve yetkililerin, sürüş sağduyusu üzerinde sert olmalarının doğruluğunu belirtti.

Montezemolo: "Belki bazıları fazla titizce verilmiş kararlardı ama aynı fikirdeyim. Aksi takdirde yarışta orman kanunları geçerli olacak."

Gerçek sorun, gösteri için olan yeni pistlerde. Monako’nun yeterli olduğunu düşünüyorum"

Montezemolo ayrıca, Kanada ve Amerika yarışlarının takvimden çıkmasının ardından Formula 1’in, Kuzey Amerika’ya dönüşüne öncelik vermesi gerektiğine inanıyor.

Montezemolo: "Bu, Ecclestone tarafından ciddi bir şekilde anlaşmaya bağlanması gereken bir sorun. F1, küresel bir spor ve Kuzey Amerika’da olmalıyız"


Yorumlar

  1. Allah'ım bu insanlara akıl fikir ver ne diyim ya hakedilmiş şampiyonluğu 0mış schuminin ne denir ki size bi insan bu kadar at gözlüklü olabilir mi.schumiye fianın verdiği aptal cezalar olmasa schuminin ayağı kırılmasa sen şampiyonluk sayısının 7 de kalacağını mı düşünüyordun zeki insan.rubens ferrariye hizmet etti hepimiz teşekkür ettik sen ne zaman gördün rubensin olağnüstü bir performans gösterdiğini merak ediyorum.şu an honda da kendisi bak bakalım q2 ye bile kalabiliyor mu?

    efsane bir pilotu izleme şansına sahiptiniz bi çoğunuz izledi son yarışında bile ilk günü gibi yarışan bi adamı izlediniz hala aptal aptal yorumlar yapıyorsunuz ne denir ki size.

  2. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Fia=Ferrari söylemini çıkmasında baş rollerdedidir efsane. Hız deyince akla gelen ilk isimdir o daha ötesi var mı? F1 i onla sevenlerdenim. Bu söylemin çıkması ise shumi nin yılları forse etmesinden kaynaklı diğer takım fanlarının duyduğu eziklik hissinden başka bişey değil. Gerçi boşa karalıyoruz burayı shumi ye laf eden adama F1 hakkında ne söylenebilirki. Bırakalım kumdan kale yapsın.

  3. Belge olayına geçmişi canlandırmayalım deniyor ama her olay olduğunda ( Geçmişten edindiğiniz bana göre anlamsız olan) Fia=Ferrari demeyi herkes biliyor o zaman hiç bir zaman 1 önceki yarışa bakmayın ona göre yorum yapın her yarışta size göre eskiden gelen bir fia var bunu devamlı yüze vuruyorsanız belgeler hakkında da konuşmayalım kapatalım diyemezsiniz.

  4. Yok artık. Sabah sabah gördüm beynimden vurulmuşa döndüm. Dengesizin birisi çıkıyor ve schumi hakkında asılsızca atıp tutuyor. Bu yorumdan sonra bende saygı çerçevesinde yorumlar beklemeyin.

    Sana söylenebilecek çok şey var. Zaten bir yorumda schuminin ilk yılları ile hamiltonun ilk yıllarında neler yaptığını, Benettonun 5 yılda ve schumi geldikten sonraki 5 yılında neler olduğunu puanlarla yazmıştım. Onlara eklenebilecek çok şey var ama senin gibi birisine onların tefferruatlarını yazıp daha fazla o küçük beynini kurcalamak istemiyorum.

    Sana bir soru, Fia=ferrari iş birliği, takım emirleri ve ferrari, schumi şampiyon olana kadar yani 21 yıl nerdeydi. Nerde? O zaman yokmuydu takım emirleri ve fia=ferrari iş birliği. Schumi gelip son yıllarında neredeyse ferrari markasının önüne geçti. Emekli olacağını açıkladığı zaman sadece o pistte bulunan 100 binler gözyaşı döktü. Ekran başındakileri saymıyorum.

    Arkadaşım sen akıllı birşeymişsin, Milyonların göremediğini sen tek başına görüyorsun.

  5. Yani görmesek, izlemesek "belkide öyledir" diyebiliriz ama kendi gözlerimizle izledik be kardeşim, yapmayın etmeyin.
    Böyle bir yeteneği, bu sporun gördüğü en büyük pilotlardan birisini canlı canlı izleme fırsatı bulmuşuz, şükredeceğimize b.k atıyoruz. Peki neden? Çünkü başka bir takımı tutuyoruz. Ne kadar saçma bir düşüncedir bu.

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ErhanF1…ellerine aklına sağlık daha ne diyeyim. hislerime tercüman olmuşun bende bunları kaç yıldır michael'ın şampiyonluklarına laf atan fanatiklere anlatmaya çalıştım. aynen yazdıkların gibi…

  7. Okuyordum tüm yorumları ama Schumacher'e laf uzatıldığını görünce dayanamadım. Fanlığım depreşti yine. Hakederek kazandığı şampiyonluk "0" diye yazan arkadaşım. Zaten artık kör olmuş bir fanatik olduğun her haberin altına yazdığın yorumlardan belli ama Schumacher'e "şampiyonlukları haketmedi" demek ulaşılabilecek son nokta, tebrikler.

    Şimdi nerden başlasak? Schumacher'in şampiyon olduğu bir takımdan, "bir kamyon kadar hızlı" denilen Ferrari'ye gelmeye cesaret etmesinden mi? Kendi takımını kendisi oluşturup efsane bir takım yaratmasından mı? Araca setup yapma konusunda mühendislere taş çıkaracak bilgisinden mi? Bu bilgileri takım arkadaşıyla paylaşma büyüklüğünü göstermesinden mi? Daha yavaş bir araçla şampiyonluk kazanmasından mı? Hiçbir pilot hakkında saygısızca "korkak, X'i geçmek çok eğlenceliydi,…" gibi yorumlardan kaçınmasına, rakiplerine her sözüyle, hareketiyle saygısını göstermesinden mi? Motor patlatıp şampiyonluğu bıraktığı bir yarıştan sonra tüm takıma tek tek teşekkür etmesinden mi? Sırf daha genç bir pilotun önünü açmak için erken emeklilik kararı vermesinden mi? Yağmurdaki pilotajından mı? Daha sayarım ama gerek yok.

    Schumacher'in hiçbir takım arkadaşı onu geçebilecek yetenekte değildi, bunu tartışmak bile gereksiz. Barichello asla ve asla Schumacher'e karşı şampiyonluk yarışına giremezdi. Sebebi takım emirleri değil o yetenekten yoksun olmasıydı. Hatta biraz ileri gidip rahatlıkla Barichello'nun kazandığı zaferlerin bazılarının Schumacher sayesinde olduğunu bile söyleyebiliriz. Sıralama turlarında ilk turunu atıp 2. sırayı alırdı, Barichello'nun pole almasına izin verirdi. İzin verirdi diyorum çünkü ben Schumacher'in çıkıp turunu geliştimeyi başaramadığı bir seans hatırlamıyorum. Monza'da spin atıp son sıraya düşmesi, sonra teker teker rakipleri geçip Barichello'ya neredeyse her tur 1 saniye yaklaşması, Barichello'nun arkasına gelince birdenbire onunla aynı tur zamanlarını atmaya başlaması bende kazanmasına izin verdi izlenimi yaratmıştı. Bu birçok yarışta böyle oldu. Şampiyonluğu garantileyip 2. sırayı Rubens'in alması için birçok 1.likten vazgeçti Schumacher. Yani şu an 91 galibiyetle emekli olmuş Schumcher rahatlıkla bunu 100 yapabilirdi ama sizin deyiminizle onu kayıran takımının başarısı önce geliyordu.

    Son söz, Schumcher bu sporun gördüğü en büyük isimdir (bana göre), tam tersini düşünsen bile bu adamın başardıklarını görmezden gelemezsin. Haketmedi gibi saçma ithamlarda bulunamazsın.

  8. burak bocek avatarı

    Biz asla efsaner hakkında bize f1i sevdirenler f1i f1 yapanlar hakkında boyle ıpe sapa gelmez yorumlar son derece dusuk ıftıra tarzı yorumlarda bulunmadık.karsı tarafıda tutsanız sızde boyle yapmamalısınız.her pılotunu yetenegı sorgulanabılır ancak senna prost fangıo michael clark…. bunların sorgulanamaz.

  9. burak bocek avatarı

    kimse shumiyi sevmek zorunda değil ancak kimsede boyle bir efsane hakkında bu sekılde saçma span konusamaz.adamdakı duz hesaba mantıga bakın onu cıkarın sunu cıkarın kaldı sıfır yok ya emın mısın.fia yardın etmısde şampıyon olmus hey allahım yarabbım yaratıyorsun barı takıp et.senin ayrdım edıyor dedıgın pılota kaç kere men cezası verdı fia bir kezde ihraç verdi grid cezaları verdı analdın mı.elınde kanıt varsa soyle fıa şampıyon yaptı dıye.senın gıbı taraftarlar su sıtede ne huzur bırakır ne bısey.ortamı germeden muhabbete lımon sıkmadan duramazsınız.içinizde oyle bir ferrari ve michael dusmanlıgı var ki goren canınıza kast etmıs sanar.

  10. burak bocek avatarı

    Çok komiksin eren turan.ınan bana senınle muhatap olmak bıle utanc verıcı.f1i ne kadar izledigin f1den ne anladıgın ortada.bu adam 7kez dunya şampıyonu oldu ve hiç bir takım arkadası on yenebilecek kapasıtede değidli.herbert desen 3tane zaferı var irvine desen oyle barrıchello desen ferrariye gelene kadar zaferi yok.2-3yarıs yol verdı zaten o yıllarda acık ara şampıyon oldu schumacher.ne saçmalıyorsun sen.91tane yarıs kazanmıs bunları fia yada takım arkadaşları mı vermiş.f1 tarihinin en başarılı pilotu hakkında sen nasıl konusuyorsun.ama tabı yıllarca mclarene dunyayı dar ettı şampıyonluktan hasret bıraktı kı sende kuyruk acısı olmus.senın ne haddıne mıchael schumacher hakkında boyle konusmak.sankı muhendıslerı lewis arkasında toplamadı sankı lewis butun takımın enerjısını almadı arkasına sankı sennaya prosta farklıydı durum.kımde yetenek daha agır basıyorsa kım basarıyı getırcekse ona endekslernı takım.99da ırvıne 1numara oldu ne oldu şampıyon mu oldu.

  11. Ya takım emride bunun suyunu çıakran Ferrari değilmiydi? Adamlar daha avusturalya'da takım emri uygulamaya başladılar. O sene belki barichello şampiyon olaiblirdi. Nereden biliyoruz?. Adamın daha ilk yarışta kazanma hırsı kırılıyor. buna rağmen bir çok kez Schuamerre yol veriyor. Birde takım mekanikerleri kimin içinçalışıyor belli. Arabalarda kesinlikle eşit değil. Sonra Michael adında bir adamı dünyanın en çok şampiyon olan pilotu oalrak görüyoruz. KAÇINI FİA KAÇINI FERRARİ KAÇINI TAKIM ARKADAŞLARI… kaçını kendi hakkıyla kazandı?. CEVAP "0" Buların sadece takım arkadaşları kıswmını çıakrtırsak bile michael'ın şampiyon olma sayısı şu an anca 1 olurdu oturup hesaplayalım lütfen?. Ama düzgüncene

  12. salih bozok avatarı

    ferrari yaptımı ya da söyledimi her şey ne kadar mantıklı geliyor ve dinleniyor. McLaren yaptımı tukaka. bu spor bu adamların kıvırmaya gerek yok. McLaren şampiyon olabiliyorsa bu ferrariden 2 kat daha iyi yaptığı için olacaktır. açık bir fark atmadan bu adamlar yenilmez.

  13. padokman öncelikle spayla fujiyi karıştırmayın spada alonso hamiltonı dışarı atarken kendi içerdeydi ama hamilton kendi çıktığı gibi kimiyide attı
    kimi fren yapınnca massa ona çarpmamak için massanın arkasındaki toyotada ona çarpmamak için kırıyo hatta arkadan bi torro rossoda geliyo
    sitenin içindeki japonya fotolarında da var

  14. Bakmama gerek yok. İlk vireja girerken hamilton ve kimi öndelerdi. Fakat hamilton fren noktasını kaçırdığı için virajda önde oldu. Bunu hamiltonda kabul etti. Fakat sen hala kabul etmiyorsun. Daha kaç kez söylenmesi gerekiyor hamilton yarış çizgisinde değildi, apexe içirden ve fren noktasını kaçırarak girdi. Zaten yarış çizgisinde olsa tıpkı macaristan massa gibi ve senin verdiğin örnekte alonso gibi pist üstünde kalmayı başarabilirdi.

  15. erhan aydın avatarı

    hamilton hem tehlikeli hareketler yapacak hemde ceza verilince "hep mercedese ceza veriliyo,ferrariyi kolluyorlar" diyecekler.niye hemen hemen aynı rarbayı kullandığı halde Kovalainene için aynı cezalar ona verilmiyor?hamilton kendini lunaparkta Çarpışan arabalarda pilot sanmasın

  16. Burada engelleme ve pistin dışına atma sonucunda lewise ceza verilmişse orada takım arkadaşı olsun veya olmasın bir engelleme ve pistin dışına atma söz konusu ve ceza yoktur geçen sene spa da ve bu sene monzada olduğu gibi herhangi bir temasta yoktur…cüneyt bence sen bir kez daha izle,tekrar söylüyorum lewis cezayı kendisi ve kimi arasındaki olaydan dolayı almıştır..arkasındakilerle değil..ilk viraja kimlerin önde döndüğünü tekrar izlersen daha iyi görebilirsin…

  17. 2007 spanın alonso olayından bahsediyosan ve bunu hamiltonun olayı ile aynı görüyorsan sana diyecek birşey bulamıyorum. Farkları söylüyorum sana.
    1.si alonso kendi takım arkadaşının dışında kimseyle bir temas yada engelleme yaşamıyor. 2.si hamilton dışarı taşmasına rağmen alonso kendi çizgisine kerbelrin üzerinden de olsa oturuyor. 3.sü alonso kalkıştan itibaren hamiltonun önünde. Ve kurallar derki arkada olan pilot kazayı önleyen kişi olacak. (massa olayında olduğu gibi.)

  18. padokman otur şu startı baştan seyret
    hamilton çizgiyi kaçırıyor ve virajı kesiyor ayağıda hala frende dolayısıyla o çizgiden virajı dönenler çarpmayı engellemek için frenle sola kaçıyolar ve dışarı çıkıyolar bunun nedeni hamilton zaten massanın startta onboard görüntüsünü seyredersen olayo görürsün

  19. burak arkadaşım senle tartışmıcam çünkü birbirimizi anlayabileceğimizi sanmıyorum çok farklı düşünüyoruz bu konuda ve kapanmış bir konu içinde tartışmanın bir mantığının olduğunu sanmıyorum önemli olan şu anda ferrari ve mclarenin bu senenin eniyi leri olduğu olduğu ve birer şampiyonluğa yakın oldukları…diğer arkadaşıma örnek olarak spa 2007 yi ve başka bir yoldan çıkarma olarak Monza 2008 glock olayına bakmalarını tavsiye ederim ceza olayı olmuşmu acaba…

  20. Mclarenin suçu bunu ekrana vermek değil, ferrarinin telsiz konuşmalarının dinlenip ona göre strateji belirlenmesidir. Dayanaksız iddeada bulunmayın diyorsun ama bu kendin start olayında aynısını yapıyorsun. tifosi_forza_raikkonenin dediği gibi o halde örnek ver.

  21. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    arkadaşım ben sana bir soru sordum tavsiye etmeni söylemedim..madem bir şeyi savunuyorsun sanunmana da saygıda duyuyorum..ancak söylediğin şeye(o zaman diğer yoldan çıkarmalada Fia nerdeydi diye sorarlar…)inanmam için bu cümleni örneklerle göstermen lazım..

  22. burak bocek avatarı

    Ayrıca Nigel Stepney,Ferrari'de Ross Brawn aydıldıktan sonda statu olarak onun yerine gelemediği için bu belgeleri intikam amaçlı götürmüştür.Mühendisi görürsek söyleriz o zaman burada konuşmanın ne anlamı kalıyor?savumma böyle yapılmaz ne demek oda vermeseydi?o verse bile senın alman senın sucunu hafıfletmez.hukukta bunu araştırabilirsiniz.yanı savununda biraz mantıklı olun.size birisi suç teşkil edicek illegal yollardan kazanılmış bir takım belge ve benzeri şeyleri getirecek hadı kullanım diyecek siz kullanıcaksınız sonra o bana vermeseydı dıyeceksınız.cocuk mu kandırıyorsunuz

  23. Kadir YILMAZ avatarı

    Yazım yarım kalmış; öle ferrari hastası değilim napalım italyanları diyecektim, bir de bu konuya girmeniz pek iyi olmaz; malum bir tarafta biz TÜRK lerin çok sevdiği(?) ingilizler var, pek içaçıcı değil.

  24. Biz zaten geçen seneki olayları irdeledik ve biliyoruz sizinde öğrenmeniz için yapmanız gereken şeyi söyledim..sizin bileceğiniz iş…takım konuşmaları önemli tamam bundada hemfikirz,önlemler alınıyor bunada tamam mclarenin suçu nedir acaba bu konuda konuşmaları ekrana vermek mi…savunuyoruz evet ama destekten yoksun iddaa da bulunursanız bizde kendi takımımızı savunuruz…mclaren mühensisi almasaydı bunu gidip ona söyleyin bende ferrari mühendisi vermesydi derim…Fuji startını tekrar izlerseniz sadece kimiyi yolladığını görürsünüz kendi arkasında olan massa ve heikiyi nasıl dışarı yolladı bunu anlamakta imkansız…tifosi_forza_raikkonen sanada ilk yazımın son paragrafını okumanı tavsiye ediyorum…

  25. Kadir YILMAZ avatarı

    Millet olayına da girmeyin isterseniz, napalım biz italyanları.Strateji ve teknoloji hariç pek takımcı sayılmam ama zaman zaman yaşanalar gözümde bir takımı itici (kalıcı değil) yapabiliyor.
    Konuya dönersek, böyle bir savunmayı da aklım almıyor "diğerleri neden almıyor" sorarım: bir başkasının ceza almaması sizin hareketlerinizi haklı kılar mı? fia konusunda size katılıyorum ama diğerlerine de vermesi gerektiği yönünde katılıyorum. Bence iddaanız bu olmalı, boşuna savunma yapmayın.

  26. burak bocek avatarı

    Dikkatli izlediyseniz yarışları 2 buyuk takımın pit konuşmalarının neden cok gizli oldugunu serhan acarda söyledi.Çıkan skandallar olaylar bu ıkı takımın artık çok gizli bir şekilde taktiklerini belirledikleri için oluyor.En ufak bir konuşmadan bile ordaki insanlar bir bilgi yakalayabilir bir ipucu yakalayabilir.Ancak siz halen savunun asıl anlaşılmaz olan budur.Ferrari muhendısı verıyorsa mclaren muhendısıde almasaydı.neden ozur dılıyor halen ırdeleyemdıysennız artık pes dıyorum.takım içerisinde sandıgımızdan fazlaca yayılmıs bu skandal dedı kendı agızıyla daha ne olsun.neyını ırdelıyorsunuz.evet 5-6pılotu atmadı hamılton kendısı massa raıkkonen ve heıkıyı yolladı dısarı o yuzden 3-4pılot az sıze gore 5-6 hatta 10 pılotu yollaması gerekıyor

  27. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    padokman sen bana startta pol den başlayıp frenajı kaçırıp 6-7 aracı kendisiyle birlikte yoldan çıkaran bir plotun vidyosunu göster ben ferrari yi bırakıp mclaren taraftarı olucam..

  28. Geçen seneki casusluk olayını tekrar açmanın hiçbir önemi yok şimdi,ron amcanın neden özür dilediğini iyi irdelemek gerekiyor,takım,sponsor,f1 için ve önündeki Renault örneğine de bakmak gerekiyor bu irdelemeyi yapmak için,alan el kadar veren elde suçludur,verenin tekil alanın çoğul kullanılmasına karşyım..Ferrari mühendisi veriyor ama mclaren takımı alıyor gibi bir hava yaratılıyor,ferrari mühendisi veriyor mclarendeki diğer bir mühendise peki amaç nedir,beraberce Honda takımına gitmek ama amaçlarına ulaşamıyorlar..Pit konuşmalrının basına kapalı olmasının nedeni takımın buna izin vermemesi diğerleri veriyor,bunu nasıl mclarenle bağdaştırdınız anlamak mümkün değil,zaten herkes birbirinin konuşmalrını dinlediği bilinip ama söylenmeyen bir gerçek padokta…mclaren konuşmaları vererek size ve diğer takımlara hizmet edip sizi büyük bir yükten kurtarıyor…Hamiltonun Fujideki olayında ki inceleme lewis ve kimi arasında yapılmıştır 6-7 tane aracın dışarı atılması gibi bir durum söz konusu değildir ve aynı suçu işleyen Heiki ceza almamıştır..buda çifte standarttır…massanın olayından sonra lewise ceza verilerek Fia kendince denge kurmaya çalışmıştır…o zaman diğer yoldan çıkarmalada Fia nerdeydi diye sorarlar…

  29. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ya gidin ya su italyan ückagitcilarini savunmayin bize he bütün dünya italyanlari biliyo biz sizTR seyirciler bilmiyo kandirmayin kendi kendinizi ne kadar kivranirsaniz kivranin FIA-ferrari el ele bunu reno direktörü bile söyledi adam italyan ya daha ne diyim :)))

  30. o resimde yanlış anlaşıllma var gibi. o kare vurduktan sonraki kare, yoksa vurdugu anda ikisininde direksiyonu sola dönük

  31. Bir arada bundan daha tehlikeli startı schumi de alıyor diye söylenip durdunuz. Ancak hangi yarış kime yaptı deyince ses yok.
    Bilgi sızdırmayı siz yapmadınız ama siz de bilgileri hayır almayalım demediniz!…
    Peki ferrarinin telsiz konuşmalarının basına kapalı olmamasının nedenini hiç düşündünüzmü? Bunun sebebi sakın ferrarinin telsiz konuşmalarını dinleyip ona göre pit stratejisi seçtiğiniz olmasın!…
    Kanadanın en hızlı adamı hamilton nasıl oldu da kiminin arkasında kaldı. Dikkat edin pite girene kadar kimi farkı bariz şekilde kapatarak geliyordu.

  32. burak bocek avatarı

    Ron Dennis çıkar özür diler; evet casusluk skandalı takımda sandıgımızdan fazla yatyılmış diye.elinde en güçlü rakibinin dökümanları var tamam onu siz isteyerek almadınız ferraiden adamın yaptıgı büyük densizlikti ama belgeleri almaycaktınız.koy yan cebime diyip geride çevirmemişsiniz.bu suça ortak olmaktır.orda etik davranıp diyemez miydi belgeyi alan hayır ben bunu kabul edemem diye?sen rakibinini aracı hakkında en ayrıntılı detayları bil hangi turda pite gireceğini bil ondan sonra casusluk yapmadık de gerçekten çok komik:)

  33. Ahmet  Keleş avatarı

    http://img388.imageshack.us/my.php?image=ocmassaxp1.jpg

    arkadaş başka bir haber de koymuş bu linki kusura bakmasın bende buraya koydum. Madem o kadar F1 izlediniz o zaman bunu bana açıklayabilirmisin burada kontra veriyor dersiniz şimdi ama toprak alana girip sonra da kontramı veriyor?

  34. Ahmet  Keleş avatarı

    vay anasını bizim Mclaren ne çirkef takımmış meğer ya (!) Ferrarilere laf yok cızzz -_-

  35. Kadir YILMAZ avatarı

    Olaylara bu açıdan bakanları görmek güzel, frenaj kaçırıp kaza olmayınca herşey süt liman. Sayenizde kararlardan şüphem de kalmıyor. Biraz da kırmızı ışığa takılalım; evet hami hızlıydı evet belki kazanırdı ama durun bir dakika yarışta önde olduğu halde pist çıkışında "arkadan" çarptı, RAI kaç puan aldıki, Belçika da herşeyi için yarışırken, kapalı yere atak yapıp sonra pisti babasının tarlası sanan birine hırsından gaza gelince kac puan aldıki, startta ben burdan düz giderim virajı kim koymuş ki diyen biri sebebiyle kaç puan aldıki. Yaw adamın şampiyonluk şansı kalmamış ne konuşuyorum ben saçma sapan! (Bu arada bunlar yaşanmasa RAI 1. olurdu diye bir kaide yok veya hami hiç puan kaybetmedi ya da RAI hiç araba ve kendi yüzünden puan kaybetmedi demek istemiyorum, tek dikkat çektiğim nokta bir başkasının sebep olması ve ilginçtir o kişi cezasını bile razı görülmeyen klasmanın en üstünde yar alan pilot)

  36. kaan karahan öncelikle emin ol senden çok start seyretmişimdir sen hayatında kaç kere böyle start seyrettin bana son 10 senede bir pilotun böyle saçma bi hareket yaparak gridin en az 5-6 aracını dışarı çıkardığı ve sonunda kendine avantaj sağlayarak, hasar almadan (şampiyonadaki rakiplerine göre)virajdan çıktığı ve ceza almadan kurtulduğu bi yarış göster tek bi tane (eğer hamilton yaptığı hata dolayısıyla kendi aracına zara verseydi ve yarış dışı kalsaydı bi sonraki yarışla ilgili ceza verip vermemek tartışılır yarış kazasıdır falan denebilirdi) fia daha önce ceza vermedi çünkü daha önceki start kazalarında hatayı yapan pilot genelde yarış dışı kalıyodu, hasar alıyodu ve bu kadar büyük çoğunluğun yarışını da etkilemiyordu
    siz startla dürüstlükle yarışmakla falan ilgilenmiyosunuz ki
    şampion olsunda hamilton nasıl olursa olsun diyosunuz
    takım yapmadı kim yaptı casusluğu
    pilotlarınız maillerinde ferrari çizimlerini atıyolar birbirlerine artık şu casusluk işini savunmayın yaptınız tescillendi zaten
    massada cezasını çekti eğer o cezayı almasaydı puan farkı daha azdı bugün

  37. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hala fuji deki ilk viraj olayını anlayamayanlar var…frenajı kaçırmış diye ceza verilmişşş…

  38. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evet ya FIA tarihe gecti ilk virajda ne kaza ne temas nede baska bisey tut LEWiS e ceza ver zuhaaa komik ya bide tutmusunuz vs vs

  39. kaan kaanhan avatarı

    -ortada bir casusluk varsa takım yapmadı bunu,
    -kırmızıda Kimiye çarptı cezasını 2 yarışta 0 çekerek ödedi.(massdan farkı bilerek çarpmadı,en hızlı olduğu bir haftasonunda neden kendini mahfetsin)
    -ilk viraj ve kamikaze :)) sen hiç start seyretmemişsin hayatında. o ceza tarihe geçti frenajı kaçırdı diye bir pilot ceza yedi kimseye vurmadığı halde.

  40. teoman iskender ferrari ve taraftarlarına laf atmadığın herhangi bir yorumun varmı merak ediyorum
    casusluk yaparsınız
    kırmızı ışıkta bekleyen araçlara arkadan çarparsınız
    ilk virajlara kamikaze gibi dalarsınız
    sonrada yorum yaparsınız

  41. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Tabiki hakemlere desdek verceksin FIA size calisiyor ferariye calisiyo bide destekvermeseydin cok gülerdim sana
    Montezemolo efendi :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir