Massa, Eleştirenlere Cevap Verebilmekten Mutlu

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonluğu mücadelesindeki Felipe Massa, yaptığı iş konusunda bazı insanların hâlâ kendisini küçük görmesi ve eleştirmesi nedeniyle Formula 1’de elde ettiği başarının daha lezzetli olduğunu söyledi.

Brezilyalı pilot, Ferrari’nin lider pilotu hüviyetinde Interlagos’taki piste Lewis Hamilton’un 7 puan gerisinde ikinci sırada giriyor.

Ama bu başarısına rağmen Massa, Formula 1’deki ilk senesi 2002’de Sauber ile geçen kaza dolu sezonda edindiği ‘vahşi çocuk’ lakabını silmenin kolay olmadığını kabul ediyor. Bununla birlikte Brezilyalı pilot, kendisinden duyulan şüphe karşısında kazanan olmaktan dolayı daha da mutlu olduğunu söyledi.

Massa: "İnsanlara inanmadıkları bir şeyi gösterdiğinizde bunun sizin için çok daha güzel olduğunu düşünüyorum."

"İnsanlar beni tamamıyla oyunun dışında bıraktılar. Kimsenin sizden iyi bir iş beklemeyip herkesten iyi iş çıkardığınızda, bu daha hoş oluyor"

"Eğer kariyerime bir Ferrari test pilotu olarak başlasaydım eminim ki şöhretim tamamıyla farklı olacaktı. Kötü geçen ilk sene nedeniyle yıllar boyunca kötü tanındım"

Massa, Formula 1 sahnesine çıkmasının çok erken olduğunu söyledi ve hatalarının, Kimi Raikkonen’in izinden gitmek adına çok zorlamasından kaynaklandığını belirtti.

Massa: "Bir parça ‘vahşi adam’dım. Bu doğru. Ama sürüş açısından çok zor bir araca sahiptim. Çok gençtim, belki de doğrudan başlamak için çok gençtim."

"Sauber, en iyi yılını 2001’de Kimi ve Nick ile geçirdi. Bir sonraki sene ben geldim ve Kimi’nin yaptığının tam olarak aynısını yapmamı beklediler. Ama araç, bir önceki sene kadar iyi değildi. Bu yüzden çok zorladım"

"Bazı iyi sonuçlar aldım, bazı iyi puanlar aldım ve bazı iyi yarışlar çıkardım. Ama bazı çok kötü yarışlarım da oldu. İmajım için harika bir şey değildi ve bunu telafi edip Formula 1’deki imajımı değiştirmek çok uzun zaman aldı. Ama şükür ki bunu değiştirdik"

Massa, son bir kaç yılda Ferrari’de göstermiş olduğu gelişimin, daha tecrübeli hale gelmesinden kaynakladığına inanıyor.

Massa: "Sürüş açısından zor bir araca sahip olsanız bile eğer aracı nasıl ayarlayacağınızı ve takımla nasıl çalışacağınızı biliyorsanız, sürüş açısından nasıl rahat bir araca sahip olacağınızı bilirsiniz."

"Eğer sürüş stilinize uygun olmayan bir araca sahipseniz bu çok zordur ve her zaman limitlerde sürerken hata yapması çok kolay olur. Tecrübe ile, neye ihtiyacım olduğunu ve aracı nasıl istediğimi öğrenmeye başladım."

"Benim için öğrenmenin büyük bölümü Ferrari test pilotu olduğumdaydı. O sene benim için bir üniversite gibiydi. Michael (Schumacher), profesör gibiydi ve takım içinde yetişmek ve onlarla daha iyi çalışma konularında ondan çok şey öğrendim."

"Ne istediğini söylemek ve her alanda sıkı bir şekilde zorlamak. Ondan çok şey öğrendim ama ondan daha fazlası olmaya asla çalışmadım çünkü yapamazsınız. Sadece çok şey öğrenmeye çalıştım, zamanımı bekledim ve zamanımın şimdi biraz biraz geldiğini düşünüyorum. bunun için de oldukça mutluyum"

Massa şu anda şampiyonluğu elde etmek için elinde bir şans bulunduruyor ve bu sene olan beklenmedik olayların ardından Brezilya’da yarış konusunda ne kendisinin ne de Hamilton’un hiç bir şeyi garanti altına alamayacağının farkında.

Massa: "Oldukça iyi bir mücadele olacağını umuyorum. Herşeyden önce evimdeki yarışta dünya şampiyonluğu adına mücadele eder konumda yer almanın harika bir his olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden, bu gerçekten harika bir duygu"

"Ama bu sene Macaristan ve Singapur (gibi) yarışlar oldu ve ne yazı ki puan alamadığımız bir çok yarış geçirdik. Ama bu yarışma ve son tura kadar neler olacağını bilemezsiniz."

"Maksimum performansta olmak adına herşeyin limitlerde olduğu yerde bir aracı kullanıyorsunuz ama bunun yanında yarışı da bitirmelisiniz. Bazen işler bu şekilde işlemez, yarışma bu. İlk sefer de olmayacak son sefer de. Ama bu kötü sonuçlardan çok ders çıkarırsınız"

Ve Massa, harika başarılar elde ettiği Ferrari’nin dışında bir geleceği düşünmesi için herhangi bir neden göremediğini söyledi.

Massa: "3-4 sene içinde nelerin olabileceğini konusunda açık bir fikre asla sahip olamayacağınızı düşünüyorum. Ama gelecek iki sene takımda kendimi iyi hissedeceğim. Herşeyin bu şekilde kalmasını umuyorum ve değişiklik için herhangi bir neden göremiyorum"

"Rahatım ve mutluyum. Hayatta en önemli şey, mutlu olmaktır diye düşünüyorum ve eğer mutluysanız, ardından işiniz için arkası doğal olarak gelir"


Yorumlar

  1. FErrari hangi yağmurlu yarışta iyiydiki

  2. tabiki bilyrm ama ben massanın yagmurda ustun performans gosterdıgı bır yarıs hatrlayamyrm monaco aynı sekılde yaptıgı hata var orda bu yıl olsun gecmıs olsun massanın ben yagmur performansını begenmyrm belkı begennler vardır ama bnm kısısel kanaatım bu sekılde

  3. Yasin sanırım Massanın yagmur performansına berbat demenin nedeni Silverstone 2008.Ama o yarışta Massaya kuru havaya göre ayar yapıldıgını bilmiyorsun sanırım.

  4. rabiki burakcım basarıszlklarıda var kı bunları elstrmemez gayet normal elbette belrlı basarıları var ama massanın yagmur performansı berbat ve ötesi ayrıca altındakı aracın ferrari oldugunu dusunrsek yanında shumıde olsa iyi bir pilot sampıyonlk mucadelesı vereblr ferrariden bahsedyrz burda:D

  5. massanın en çek dobra oluşunu seviyorum bir lafı çekinmeden sölüyor. çok hareketli. hele macaristan gp basın toplantısındaki hareketi süperdi:)))

  6. burak bocek avatarı

    Üstelil Ferrari'deki ilk yılında yanında bir usta varken nasıl şampiyonluga oynamasını bekleyebilirsiniz ki?ama 2.yılında eşit satatüde 7yarıştıgı ve belkide ferrarideki ilk gerçek perfonmansıydı ancak pek başarılı olamadı.bu yıl ise dünya şampiyonunu geçip son yarışa bıraktı işi ve şuan mekanik problemle kaybettiği puanları soylemeye gerek yok.yanı massayı daha cok kendı elınde olmayan nedenler yaktı.

  7. burak bocek avatarı

    Başarasızlık mı?Massa daha ne yapmalı bence kesinlikle en iyi işi çıkarttı.araçtan alabileceği en iyi verimi aldı ve gridde en iyi 2pilottan biri bu yıl.grid ortalaması ve lider götütdüğü turlarda 1.üstelik massa suan 7paun gerideyse kendi hatalarından çok takımın hatalarındandır.Herşey her zaman en iyi araca sahip olmakla bitmiyor.takımda tatikte stratejide dayanıklılıkta hepsi bir kombinasyon içinde olucak ki anlamı olsun.yoksa massa bu yıl 2-3yarış dışında eleştirilemez bence

  8. ee massa elestrenlerde hak var ama bu ferrarideki 3.yılın ve ilk defa sampıyonluga oynuyorsun onuda kaybedyrsn ndn elstrmesn senı f1 severler altındakı arac grıdın en ıyı ıkı aracından bırıyken bırakta ınsanlar basarısızlıgı elestrsn basarılarını alkslasn ama bnn elestrlere katlyrm

  9. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Massa en iyisi olamayacak bence de ama iyi pilot olduğu konusunda hem fikiriz.
    Bu seneki çabası harikaydı. Kim ne derse desin bu sene ferrari için çok iyi çalıştı ama ferrari ona cevap veremedi.
    Aradaki fark bu kadar az olsa bile

  10. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Massa yıllanmış şaraba benziyor ,zaman geçtikte daha da iyi oluyor.Ferrari de kaldığı sürece her yıl şampiyonluğun en büyük favorilerindedir.

  11. ben bi daha böyle bir mücadele vereceğine inanmıyorum massa nın. bu sene şampiyon olsa da villeneuve gibi bi şey olur çıkar heralde. massa yetenekli ama sato kadar işte 😀

  12. Kaskı süper ama!

  13. Özellikle yeni pistlerde iyi performans gösteriyor, bence iyi bir pilot ama en iyi hiç değil maalesef..

  14. burak bocek avatarı

    Boşver Massa sen onları biz bu sene seninde şampiyonluğu yakalayabileceğini gördük.Bu potansiyel sende var ve ilk kez bu kadar güçlü olarak ortaya çıktı.Pilotajın ve kişiliğinin zaman içerisinde çok geliştiğine inanıyorum.Şampiyon olamasanda bize yaşattığın mutluluklar için teşekkür ederiz

  15. güzel konuşmuş "vahşi çocuk" 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir