Anket: İspanya GP’sinin En İyileri

yazar:

kategori:

[poll id=”13″]

[poll id=”14]


Yorumlar

“Anket: İspanya GP’sinin En İyileri” için 32 yanıt

  1. Vettel’in atakları çok iyiydi. O kadar geriden gelip de çarpmadan önlere çıkmak kolay olmamalı. F1’den anlamıyor olayım, kendimi kandırıyor olayım, Vettel iyi iş yaptı. Hamilton da iyiydi elbette.

    Takım olarak Mercedes kesinlikle. Ferrari’ye tur bindirdiler daha ne yapsınlar. Güya motor farkları burada hissedilmeyecekti, aero öne çıkacaktı. Mercedes burada da yapmış aga.

  2. Bir Alonso’cu olarak Vettel diyorum. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. Gayet güzel yarıştı.

  3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Vettel’in kariyerin de adam akıllı yükseldiği ilk yarıştı heralde bu. Bundan daha önce bi spa 2012 vardı. Ondada grosjean sağolsun kendi dahil 6 aracı devre dışı bıraktığı için beleşten 6 sıra birden yükselmişti Vettel. O yarışı bi kenara koyarsak bu yarış da Vettel için bir ilk oluyor heralde. Ayrıca bu yarış Rbr pit duvarının ne kadar iyi çalıştığını da bi kez daha göstermiş oldu. Benim gözümde takımlarda ki en iyi patron şu an için Christian Horner’dır. Neyse oyum Vettel ve Mercedes’e.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Yorumu yazdıktan sonra Abu Dhabi 2012 aklıma geldi. Ama o yükselişin de gözümde pek bi değeri yok.

    2. 2010 ingiltere 2012 abu dhabi ve brezilyadada vettel iyi yükselişler kaydetti

    3. Bence en iyi yarışı 2012 Brezilya idi.

  4. cgdsny_Ferr avatarı

    Şu durumda kimse mercedes’i tartışmaz. Ayrıca Vettel yine tırmanmayı bildi, hem de en hızlı turla.

  5. FernandoAlonso14 avatarı
    FernandoAlonso14

    Hamilton ve Mercedes

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Royalhunt ne kadar çıldırırsa çıldırsın pilotlarda Vettel Takımlarda en iyi Mercedes 🙂

  7. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Raikkonen diyen arkadaşlar var ya tamam yahu tamam Raikkonen mükemmel 😀

    Bence Vettel ve Grosjean arasında gidip gelir yarışın yıldızı. İkisi de iyi iş çıkarttı.

    1. güzel gönderme olmuş:)

    2. Sanane kardeşim elimin kahyasımısın isteyen istediğine oy verir millete salak muamelesi yapma

  8. burda vettel’i yarışın yıldızı ilan etmek yarışı izlemek değil, yarışa bakmakla yapılabilecek bir yorum. yanlış bir şeyi 10 milyon kişi söylese de yanlıştır.

    alonso’dan geride kalkmasına rağmen ondan 10 saniye önce bitiriyorsa, yine mercler hariç açık ara en iyi aracı var demektir. şimdi ilk 2 mercedes’i çıkarıp geçtiği araçlara karşı zaten ne kadar üstün olduğuna bakacağız;

    Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 66 +76.7 secs 15 12
    Valtteri Bottas Williams-Mercedes 66 +79.2 secs 4 10
    Fernando Alonso Ferrari 66 +87.7 secs

    öyle ilginçtir ki, yıldız vettel alonso’nun gerisinden kalkmasına rağmen yarışı alonso’ya 11 saniye fark atarak bitiyor. oysa ki bu ikisi eşit araca sahip olsa alonso’dan kaç saniye fark yiyeceğini tahmin edebiliyoruz. bu da vettel’in aracının ne kadar üstün olduğunu gösteriyor. mercedes’lerin gözünüzü boyamasına izin vermeyin. vettel zaten mercedes falan geçmedi. aşırı üstün olduğu gridin yavaş araçlarını geçti.

    vettel’in aracı alonso’nunkinden çok daha hızlı olmasa ondan 7-8 sıra geriden kalkıp bu kadar önde bitiremez.

    vettel’in aracı çok daha hızlı olmasa ricciardo gezinerek bitirdiği yarışı alonso’nun 40 saniye önünde, bottas’ın 30 saniye önünde tamamlayamaz.

    ha 15. sıradan kalkıp ricciardo’nun 3-5 saniye arkasında bitirseydi belki bir nebze iyi iş çıkardı denebilirdi. ama ricciardo’dan 28 saniye geride bitirdi.

    vettel bu yarışın yıldızı kesinlikle değildir. kendinizi kandırmayın.

    1. Onur Gentas avatarı

      Aracın hızlı olduğuna bende katılıyorum yalnız araç istediği kadar hızlı olsun bu pistte o kadar aracı geçerken ciddi anlamda zaman kaybedersiniz. 28 saniye falan değil bana göre çok daha fazla kayba zaman açar. Ricciardo büyük bir bölümü önü açık gitti sonuçta. Vettel’in iyi bir pilot olup olmadığını 4 sene şampiyon olmasına rağmen ben bilmiyorum açıkçası. Ama bu yarışta iyiydi bana göre. Sonuçta bu benim fikrim.

      1. ne kadar zaman kaybettiğini bilemeyiz, bana sorarsan 28 saniye büyük kayıp. ama önü de arkası da boş olan ricciardo’nun kesinlikle maksimum tempoda gitmediği açık. mercedes’leri yakalamaya çalıştığını hiç sanmıyorum, bottas’a attığı 30 saniye farkı arttırmaya çalıştığını da. hem de böyle motorları korumanın önemli olduğu bir senede.

        sadece alonso örneğine baksak bile yetiyor. alonso ve kimi’nin 7-8 sıra arkasından kalkıyor, birine 10 diğerine 15 saniye fark atıyor.

        vetteli bu yarışta yıldız saymak ferrari pilotlarının yeteneklerine hakarettir. ne yani vettel yaptı da alonso ve raikkonen yapamadı mı? adamların altında araç yok, ilerleyemediler, parmak çocuğun aracı var, geldi geçti. redbull bu yarışta ferrari’den tur başına 1 saniye civarı hızlıydı. sıralamada bile fark kimi ve ricciardo ile 0.9 civarı.

  9. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Vettel-Mercedes. Tek bir nokta dikkatimi çekti. Redbull Mercedes farkı acaba sıralamada göründüğü gibi 1 saniye mi yoksa daha yakınlar mı? Vettel’in tur derecelerine bakınca trafikte kalmasına rağmen Mercedes’e yakın turlar attı gibi gözlemledim yanlış görmediysem. Tur derecelerini gösteren bir link bilen varsa daha net görmüş oluruz. Acaba bu yarış Ricciardo mu yavaş kaldı diye düşünmeye başladım. Bottas’ın arkasında pitlere kadar kaldığına bakılırsa böyle bir tablo da söz konusu olabilir.

  10. Burda bazıları Alonso 2.antrenmandan sonra 3.olunca Ferrari en iyi 2.araç diyorlardı.Onları buraya davet ediyoruz.Saygıdeğer yorumlarını bekliyoruz.

  11. aracı ıyı olmayan en azından kimiyı gectı alonso guncellemeler ıse yaramadı olsaydı 3 luk ıcın ric yarısırdı gorurdu ınsanlar

    1. Lomen Milor avatarı

      adsadsaads

    2. an azindan kimi yi gecti iste fanlari da alonso gibi 4 yildir boyle avunuyorlar.demek ki insanlar 4 yildir bosuna massaya yuklenmisler. massa simdi yeniden dogdum diyodur kesin.hep beraber gulelim

      1. aynen geçen senede massayı geçtik diye seviniyolardı

  12. yarışın yıldızı kesinlikle vettel.doğru düzgün tur atamadığı antremanlardan sonra yarışta yaptıgı büyük iş gerçekten

  13. Onur Gentas avatarı

    Ben Hamilton ve Mercedesci olarak oyumu Vettel ve RBR’den yana kullandım. Neden mi Vettel: Ricciardonun başarılı sürüşü yüzünden bu kadar baskı altında kalmışken ve Katalunya gibi zor geçiş yapılan bir pistte 15. sıradan 4. sıraya kadar yükselmişsen bana göre bir bravoyu hakediyorsun. Neden mi RBR, Mercedes zaten bu senenin en gözde aracı fakat RBR olarak bu 3 hafta adam gibi çalışıp en azından diğer takımlarla da arayı açmışsan bir bravoyuda takım olarak hakettiniz bana göre.

  14. Vettel ömrünün en iyi yarışını çıkardı. Düzlük hızı olmayan aracına rağmen inanılmaz geçişler yaptı. 15. sıradan başlayıp tırmandı. Bu sene üstün araçla yarışmadığını da göz önünde bulunduracak olursak bu harika bir başarı.

    Yeni şasi yaramış bence.

  15. Vettel – Mercedes
    Çok net

  16. kesinlikle vettel değil.

    bugün hamilton ve rosberg iyiydi. rosberg ayar bakımından, hamilton ise ayarsız araçla durumu toparlamasıyla öne çıktı.

    vettel ise tur başına 1sn+ farkla yakaladığı araçları geçti ancak. redbull ve mercedes dışında durumun ne kadar rezalet olduğunu hepimiz görüyoruz. özellikle arkası boş önü de boş olup zorlamadan süren ricciardo’nun en yakın rakibi williams’a attığı 30 saniyelik farka bakarsak. ferrari’ye 40sn, ondan sonrasına 1dk ve üstü fark atmış. merc hariç gridin gerisine bu kadar baskın bir araçla sıra atlamak zor olmasa gerek.

    1. Neye göre kime göre Vettel iyi değil ?

      Mercedes bu sene sezona baskın bir araçla başladı ve büyük ihtimal şampiyon olucaklar.Hamilton ve Rosberg geçen seneki Webber-Vettel tarzı ayrı bir dünyada yarışıyorlar.Buna göre o zaman Hamiltonun başarılarıda başarı değil neticede baskın bir aracı mevcut.

      F1 de değişen kurallar çerçevesinde artık baskın bir aracınız olması gerekir şampiyonluk için bunu F1 tarihi göstermiştir.Zamanında Ferraride baskın bir araca sahipti.Ondan sonra Honda destekli (Brawn Gp).Ondan sonra Redbull ve en sonunda Mercedes.İzleyiciye göre neyi kriter alıyoruz rekabeti ama bu teknolojiler rekabet üzerine değil gelişim üzerine kuruludur.Mercedesin 4 yıllık deneyim ve çalışması sonucu bu araç ortaya çıkmış ve Hamilton ile Rosberg bu araçla şampiyonluk yarışına girmiştir.Tıpkı zamanında avatarındaki efsane den tut Alonso ve Vettele kadar.

      Çok sevdiğimiz saygı duyduğumuz Schumi dahi 2004 de çoğu yarışta rakiplerine 1 saniye artı ilk 5 dışındakilere 1 tur bindirerek şampiyonluğu kazanmıştır.Bu nasıl Schuminin kötü bir pilot olduğunu rekabetçi olmadığını göstermiyorsa aynı şekilde Vettelinde rekabetçi olmadığını kötü bir pilot olduğunu göstermez.

      En sevdiğimiz Alonso-Schumi rebaketi veya Hakinen-Schumi yada Alonso-Hamilton rekabetleri geride kaldı bugün F1 de 1-2 sene feda edilip şampiyonluk potasında araç çıkarılmaya çalışılıyor(Ferrari Hariç).

      O yüzden bu yarışta 1 saniyede olsa 0.2 saniyede olsa geriden gelip ilk 4 e yerleşmek kolay değil.Özellikle biçen pilotların olduğu orta ve arka sıradan gelipte geçmek Redbull dahi olsa kolay değil.Pilot yeteneğini ve pit ekibinin doğru stratejisi olmasa zaten Vettel klasmanda yükselemezdi.Bugün Ferrarinin Pit hatası Kimi-Alonso arasında soğuk rüzgarlardan tutun (taraftar) kaybedilen puanlara kadar gelen bir süreci tetikliyor(araç iyi olmamasıda etken).

      O yüzden tarafsız bakmak gerekir.Sizi her Vettel haberinde görüyorum yorumlarınız genelde biraz sığ tarafta kalıyor.İçeriği varsayımlar ve olmayan teknik terimlerden oluşan bir noktada bence biraz okuyup düşünmekte fayda var kanaatindeyim.

      1. kendisini sadece vettel değil, raikkonen haberlerinin altında da görebilirsiniz, hatta raikkonenle ilgili olmayan haberlerde bile raikkoneneni nasıl kötülerim arkadaş diye uğraşır, royalin işi bu, değişik biraz tuhaf!

    2. Bu sitede yapılan yorumların her zaman en doğrusunu ve en kararsız bakımdan söylediniz . Bu sitedeki bana göre bu spordan en iyi anlayanlardansınız ama pazar günü Vettelin harika performansına rağmen hala yok efendim kendinden daha yavaş araçları geçti diyorusunuz . Eskiden bu oylamalarda özellikle Alonsocu arkadaşlar taraflı davranırlardı . Onlar bile bıraktı bunu . Alonsonun haftasonunki bana göre gayet iyi performansına rağmen çoğu gidip Vettele oy vermişler . Ama sizin böyle yapmanız bilmiyorum .

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel – Mercedes

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir