Modena Mahkemesi, Ferrari'ye Sabotajı Doğruladı

yazar:

kategori:

Bir Modena Mahkemesi, geçen sene Monako GP öncesinde FErrari’ye bir sabotajın yapıldığını doğruladı.

Bu gelişme, sabote eden ve casus olan Nigel Stepney ile ilgili 2007 skandalının en son uzantısı.

Ferrari tarafından kovulan İngiliz mühendis Stepney, Modena hakimi tarafından sabotajla ilgili en muhtemel kişi olarak adlandırıldı. Bilindiği gibi F2007 aracının yakıt deposunda pudra bulunmuştu.

İspanyol gazete Diario Sport’tan alınan bilgiye göre mahkeme raporu, araçlara konulan pudranın bir motor iflasına neden olabileceğini belirtti.

Stepney’in avukatı bu suçlamaları "anlaşılmaz" ve doğru olmayan" ifadeler olarak değerlendirdi.


Yorumlar

  1. normaldir tabi.mclaren ninde tüm bilgileri dünyaya dağıtıldı.araştırılma maksatıyla.Renault unda bilgilerin ellerinde olduğunu itiraf etmemişmiydi.son zamanlarda yine dönmüş Mr.Briatore

  2. kaan kaanhan avatarı

    Fia adil değil dostum defalarca söyledik, olumsuz nokta burası, geçmişte "bazı takımların yaptığı" illegaliteyi suçüstü yakalayıp ceza vermediği halde, burda ise 2 şirket çalışanının yaptığı yanlışlardan çok, tam olarak açık ve net olmayan şekilde, bir pilotun lastik basınçları ve birkaç ayar vs.vs.. söylediklerinden verilen bir ceza.. bu türden bilgilerin senelerdir F1 de bilindiği ve bizzat kendileri tarafındanda kullanıldığı eski ferrari pilotu tarafından söylenmiştir.cezalar bence bu 2 çalışana ağır olmalıydı çünkü adamlar en fazla görevlerinden oldular ya şimdi. Ross Brawn cezaya sebep olan bilgilerle araç filan üretilmez demiştir. McLaren hızlı araç yapmak için butür şeylere ihtiyaç duymaz.
    1 milyon kere söyledik yine söyleriz ferrari şu tarihte bilgilerimiz çıkmış dediğinde zaten pistlerde kazanan bir McLaren vardı, artı geçen seneki araçların farklı karakteristikleri olduğunu hepimiz biliyoruz.. bu seneki ferrari ve McLaren inan daha yakın karakterleri.

  3. levent karadol avatarı
    levent karadol

    herkes ferrarinin fia tarafından kollandığını düşünüyor madem geçen sene mclaren casuslukskandalından suçlu bulundu sadece para cezasına çarptırıldı neden sağdece takım puanları sıfırlandıplotlarının puanları olduğu gibi kaldı yoksa plotların yarıştığı otomobillerde o kopya bilgiler kullanılmadımı tabiki bu mümkün değil bence şimdi fia günah çıkartıyor tıpkı bizim türkfıtbol hakemleri gibi davranıyor bence en mantıklı ceza mclareni bu senedende men etmekti şimdi bunları tartışmanın hiç gereği yok ama hamiltonu ve mclareni bu seneki başarılarından dolayıda tüm içtenliğimle tebrik etmek istiyorum

  4. motoru hızlandırmak için atmışlardır vitamin felan:))) yine ferrari taktiği suçu stepneye atmışlar.modena mahkemesi ferrari fabrikasının içinde olanmıydı:D

  5. kaan kaanhan avatarı

    tozun içeriği: "powder is a mixture of food supplements and vitamins" yani içeriği pudradan çok vücut geliştirmede kullanılan protein tozu dediğimiz şeylere benziyor. 😀 belikde "one a day" toz halidir :))

  6. F2007 nin deposuna pudra atmak hic bir Ferrari calisanina bisey getirmez, takimla arasi bozuk bile olsa.. Hala ortaya cikarilamamis gercekler var diye dusunuyorum..

  7. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Arkadaşlar böyle yorumları daha doğrusu hakaret ve küfür dolu yazıları muhatap almayın, direk
    uygunsuz yorum ihbarında bulunun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir