Basın: Kovalainen McLaren'deki Rolünden Memnun Değil

yazar:

kategori:

Basındaki bir habere göre takım için huzursuzluğunu dile getirmemesine rağmen Heikki Kovalainen’in bu sene McLaren’in kendisine davranışlarından memnun değil.

27 yaşındaki Fin pilot, 2009’da da İngiliz takımla devam edecek ve takımdan "çok ama çok" mutlu olduğunu ifade etmişti.

Ama bir gazete Kovalainen’in, takım arkadaşının şampiyon olması adına giderek artan destekçi rolünden raharsız olduğunu yazdı.

Singapur’un önde gelen yazılı basın organı Straits Times’e göre, Fin pilotun, arkadaşlarına, eğer gelecek sezon kendisine gösterilen ilgi daha iyi olmazsa, pozisyonunu gözden geçireceğini söylemiş.

Habere göre Kovalainen, her zaman daha ağır benzin yükü ile sıralamalar çıkması ve Hamilton ile mücadeleden uzak kalması nedeniyle mutlu değil.

Heikki’nin bu sıkıntıları, uygun olmayan bir set lastik takma nedeniyle başlarda sıkıntı yaşadığı Çin GP ardından günyüzüne çıktı.

Fin pilot ayrıca, motorunda hava basıncı sorunu nedeniyle takımın garaja çağırmasından önce frenlerde de sıkıntı yaşadı.

Kovalainen’in Çin’de yarış dışı kalması, sezonun son yarışı Brezilya’da kendisine yeni bir motor ile yarışma şansı verdi. Bununla birlikte takım arkadaşı Hamilton ise Çin’deki motoru ile Interlagos’a çıkacak.

McLaren bu hafta başlarında takımın CEO’su Martin Whitmarsh’ın dile getirdiği gibi Brezilya’da, motor ömürlerine olan iki yaklaşımda dengeyi kurmaya çalışacak.


Yorumlar

  1. Adam(Ron Dennis) sırf alonsonun dırdırını çekmemek içinn ispanya motorsporları federasyonundan özel olarak adam getirtmiştirr..Tarihte buna benzer bir örnek görmedim ben…

  2. FERNANDO ALONSO. ben bu f1 onun sayesinde sevdim gerçekten hep shuminin ismini duyardık o çıktı ve herşeyi değiştirdi f1 müthiş bir heyecan ve renk kattı teşekkürler fernando. NE olursa olsun sonuna kadar yanındayız.

  3. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    mclarenci arkadaşlar hemen kızmasın ben sadece mclaren kısmı için söyledim.

  4. ogun savaş avatarı

    Kimse nie demio Heikki kaç kere geçmiş Lewis i onun cevabını verin önce ?? Yada hiç yakın performans gösterebilmiş mi her yarış ilk çizgide başlasada yerini kaybedeb heikki nin böyle düşünmesi saçmalık olur.

  5. bu arada burak bocek bilgi için sağol. ben kaçırmışım.

  6. bazı arkadaşlarımız anlam karkaşası yaşamakta. "yenilmek","eşitlik" gibi kelimeler nasıl oluyosa kendi anlamlarının dışında kullanılıyo. yazık valla

  7. burak bocek avatarı

    Son yarışta joker motora ızın verılmıyor

  8. Fernando Alonso Takıma 2 dünya şampiyonu olupta gelen ve sonrasında bir çaylak pilota yenilen yegane şampiyondurr..

  9. takım ingiliz pilot ingiliz ron dennis ingiliz daha ne olsun hata alonsoda niye gittin öle bi takıma takımı ingilizler basmış. montoya da geçensene alonoyu savunudu kısaca suç mclren takımında

  10. sonuna kadar FERNANDO ALONSO inş 2009 renault ii bir ara çverirde osaman görcem ben ron dennisi. benm lewisle derdim yok ron dennise vereceğimiz bir dersimiz var. r29 ii bir araç olursa alonsyu kimse tutamas örnek 2005 2006

  11. bende diyorum ki fark ne olursa olsun çok fazlaydı. bunu sadece motor gücüyle açıklmak yetersiz.olsa olsa bu alonso nun dediği gibi bi şeylerin eksik olmasındandır. ha bi gün tv den bakıp araç içinde ne var ne yok görebilecek bi alet yaparsam (belli olmaz biz fizikçiler şimdiye kadar neler bulduk) ne gördüğümü ilk burada yazıcam

  12. Arkadaşım sensin araçlarda fark olduğunu iddia eden.Ben miyim.İddia makamı değil mi kanıtlaması gereken.Birilerinin söylemlerine inanmamı bekliyorsan en son inanacağım kişi Alonsodur.

  13. bu arada lewis hala joker motoru kullanmadı. bu yarışta kullanamaz mı?

  14. eğer sen tv den bakıp araçların içindeki parçaların var olup olmadığını görebiyosan, sen çok yüce bi insansın. bu herkese nasip olmaz. yani benden kanıtla dediğin olaya bakar mısın arkadaşım. yazarken sende gülmedin mi? allah aşkına.

  15. bende onu sölemeye çalışıyorum fatih gülmez. fark ne olursa olsun çok büyüktü.

  16. Asıl sen kendini avut Alonsonun söylemleriyle.Yok yeni parçalar bana eklenmedi diye.Kanıtla Brezilyadaki 2 araç arasındaki farkı bende inanayım senin komplo teorilerine.

  17. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Brezilyada ki motorlar yeni olduğu için değil tek yarışlık ömrü olduğu için daha güçlüydü ve sadece alonso ilk 4 içinde normal motor kullandı. Alonsonun hızı Williamslar ile aynıydı. Ancak fark yinede büyüktü belki başka bir sorun daha vardır yada gerçekten motor etkisi bu kadar büyük. Bu seneki brazilya yarışında da durum aynı lewis normal bir motor kullanırken kovy ve ferrariler yeni daha kısa ömürlü motorlarla yarışacaklar bakalım farklar nasıl olacak.

  18. hemıltın kimki alonso ya karşı gelecek alonso yu bitiren şu cümleler oldu biz o sırada alonso ile yerışıyorduk bu ne oluyor biri bunu anlatsın lütfen biz o sırda alonso ile yarışıyorduk bu şu oluyor alonsoyu nasıl bitiririz oluyordu gerçektende bitirdiniz 3 şampiyonluk gitti alonso nun arksaında biriatore gibi bir adam olsaydı 2007 şampiyondu hemıltın dünkü görün bakın

  19. bunu sizden duymak bi tuhaf oldu. geçen senede ben burdaydım ama hiç bir mc laren ci arkadaştan mc laren ferrariden bariz yavaştı dediğini okumadım. her neyse çok uzadı bu konu. ha bide yarıştan günler önce mc laren bu motor olayını söleyerek bi yerde yaşanacak olay için kamu oyunu hazırladılar. yavaşlığın sebebini motora bağlayalım diye. ama alonso lewis ın aracına eklenen yeni parçalar bende yok diyene kadar tabi. sen daha kendini inandır arkadaşım. yok lastikti yok mc laren çok gelişti diye. ne yapalım böle mutlu olacaksan

  20. Arkadaşım geçen yıl Belçikada Alonso yine 1 saniye yiyordu.Bu sene Lewis 1 saniye yemedi diye bir sorun mu olacak illa ki.Çinde geçen yıl Ferrari üstündü bu yıl gördüğün gibi McLaren üstündü bunda ne sorun arayacaksın acaba.

    Bu seneki 5 saniye olayina gelirsek Beçikada en sert 2 lastik hamuru getirildi ve bu McLaren için avantajdı.Ayrıca artık 2 takım arasında anlık performanslar birbirinden ayırıyor.Geçen yıl yarış hızında Ferrari bariz üstündü bunu kabul edemiyorsan konuşmaya gerek yok.

  21. sen meark etme her her türlü ayrımı yapabilecek durumdayım. bende geçen seneki arçlarla bu seneki arçların çoook farklı olduğunun farkındayım. ve bunu anlayabilecek kapasitedeyim. ama geçen senede bu senede başabaş bi mücadele izledik. bunuda inkar edemessin heralde. tabi ferrari ve mc laren arasında. durumlar benzerdi. hadi diyelim bu sene mc laren kendini aştı. ama bu genede geçen sene brezilyad yaşananları açıklamaz. orda alonso tur başına 1 sn yedi. burda yani spada yarışın sonuna kadar farka 5 sn kadar açıldı. yapma arkadaşım. aradaki fark bi uçurum

  22. Haberlerin tarafsızlığından şüphe eden, asparagas olduğunu düşünen insanoğlu buraya gelmek zorunda değildir!!! burada çalışan bir çok kişinin emeğine saygı gösterin!

  23. alonso_ şu soruma cevap ver haklısın diyeceğim.Geçen yıl yarış hızında McLaren Ferrariden bariz üstün olduğu yarışlar dışında hızlımıydı?Eğer hızlıydı diyorsan söyleyecek sözüm yok.

    Geçen yıl McLaren sıralamalarda her zaman rekabetçiydi ama yarışta Ferrari lastiklerini daha iyi koruduğu için 2 adım öne çıkıyordu.Ayrıca bu seneki araçlar geçen seneki araçlar değil bu ayrımı bile yapamıyorsan söylenecek birşey yok.Lastikleri daha iyi koruyabiliyor geçen yıla göre McLaren.

  24. ewet bi arkadaş yazmış. alonso aynı motorla 2. yarıına çıkmıştı ve ferrari den her tur 1 sn fark yedi. ee bu sene spa da lewis aynı motorla 2. yarışına çıkarken kimi sıfır motor kullandı. ama fark tur başına 1 sn hiç olmadı. neden? geçen senede ferrari ve mc laren kafa kafayaydı bu senede durum aynı.

  25. eski defterler açılsın istemezdim ama geçen sene nelerin yaşandığını herkes gördü ve herkes biliyo. mc laren ci arkadaşlarda dahil. ama kabullenmek istemiyolar. çok normal kimse bu kadar sevdiği bi takıma bu yaptığını yakıştıramıyo. bence mc laren in yaptığı ingiliz milliyetciliği falan değil. başlarda bende öle düşünmüştüm ama alakası yok. yapılan milliyetcilik lewis milliyetciliği. karşısında kim olursa olsun şansı yok malesef mc laren de. çünkü ron onu bebekliğinden beri büyütüp yetiştirmiş. takımda en çok onun başarılı olmasını istiyo. nede olsa hamurunu o yoğurmuş dimi. alonso mc laren e giderken takım arkadaşı belli değildi. eğer alonso bu kişinin lewis olduğunu bilseydi durup bi düşünebilirdi ama buda bi taktikti. ne amaçla alonso yu aldılar tartışılır. bence kullanmak içindi. neresinden bakarsan bak alonso hiç bir pilotun yaşamak istemeyeceği şeyler yaşadı. bunlara rağmen takımına rağmen eşit puanla bitirmeyi başardı. işte bu alonso en iyisi demek. nerdeyse şampiyon olacaktı. 2. kalite mc laren kullanmasına rağmen. hele son yarışta lewis a o araçla yaptığını izlemek ayrı bi zevkti. teşekürler alonso. izlettiğin her yarış için

  26. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    teşekkür ederim trf .arkadaşlar kusura bakmayın biraz ayıp ettik.özellikle mclarenci arkadaşlar.

  27. Ulaş arkadaşım geçen yılki takım yönetiminin başarısız olduğunu söylemeliyim.Pilotları idare edemediler.Bu konuda haklısın.Çinde Ronun biz Alonsoyla yarışıyorduk ifadesi herşeyi açıklıyor.
    Burada takımın desteği Lewisin arkasında olabilir.Ama hiçkimse araca sabotaj yapıldı diyemez.Alonsonun motoru Brezilyada 2. yarışına çıkıyordu ki Lewis tek yarışlık yeni bir motorla yarışıyordu.Ayrıca geçen yıl sıralamalarda Lewisin tek turda çok çok iyi turlar attığını görmüşsündür.Kusursuz bir tur atması Massanın Belçikada Lewisi geçmesine yetti mi?Yetmedi demekki diğer arac stratejisi ve iyi turu sayesinde diğerini geçebiliyor.Umarım açıklayıcı olmuştur yorumum.

    Takımın Lewisin arkasında olmasının nedeni İngiliz Milliyetçiliği falan değil.Alnosonun Macaristanda yaptığı şantajdır.İyi bakın Lewis Çinde yarışdışı kaldığında tek tek mekanikerlerle tokalaştı.Alonso Macaristanda tehdit etti.Monzada yarışı kazandı pit duvarına yaklaşmadan geçti.Bunları herkes gördü.Sadece takımı değil biraz pilotun yaptıklarınada bakın.

  28. leiwsn aracı her saman alonsodn hıslıydı ve bunu alonsoda vurguladı ve haklıda. şampıon bir pilot daha önce yarıştı pistlerde geriek laıyor kusursuz turlar atmasına rağmn. tamam leiwsde çok ii bir pilot ama araçtnda kaynaklanıyordu ve geçen sende bazı mclrenci arakdaşlar bunuda destekleri

  29. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    sayın trf niye sadece benim yorumlarım silindi öğrenebilirmiyim. yanlış anlamayın.bana yapılan hakaretlerde olduğu için sordum

  30. ya mclaren 01 arkadaşım geçen sene bresil ya yarışında alonso hamıltonun grisine kaldı ve alonsoda yeni parçalar benim aracıam konulmuyor genelde leiws yardım eliyor die bi açıklama yapmıştı osamanlar. ve o yarışta alonso kusursuz bir son tur attı lewisn arkasında kaldı ve alonsoda şaşırmıştı buna. nese yarışa gelelim. yarışta hamılton gerilere düşünce herkesin yüsü asıldı sanki alonso yokmuş gibi herkes lewisle uğraştı. yarıştn sonrada dikkatimi çekti podyum sırasında kaçtane mclaren çalışanaı vardı göremedim belki 5 kişi vardı herkes mclren garajında lewisi teselli ediyor alonso podyumda 3, iken kimse onun yannda deildi. bu kadarda olmas ya.

  31. Asparagas haber olayına gelirsek bu sitede herkes büyük bir özveriyle ve tarafsızlıkla çalışıyor.Sitenin taraflı haber yapması yorumları bu arkadaşlarımıza hakarettir.Önce gidin yabancı sitelerdeki haberleri okuyun.Varsa bir çeviri hatası,şişirme falan.Haberin altına yorumunuzu bu şekilde belirtin.

    Alonso olayına gelirsek.Bir bakalım şimdi istatistiklere.Alonsonun strateji üstünlüğü ile başladığı Kanada yarışına kadar 5 yarışta sıralamalarda 4-1 Alonso üstünlüğü yarışta ise 3-2 Alonso üstünlüğü var.Buradan sonraki 12 yarışta sıralamalarda 9-3 Lewis üstünlüğü yarışta ise 7-5 Alonso üstünlüğü var.Toplamda sıralamalarda 10-7 Lewis yarışta 10-7 Alonso üstünlüğü var.Bir bakıma eşitlik gözüküyor.Birisi 2 kere üst üste dünya şampiyonu olmuş pilot.Diğeri Gp2den gelen çaylak bir pilot.Eğer Gp2den gelen çaylak pilot 2 dünya şampiyonunun temposuna ayak uydurmuşsa bu onun başarısıdır.Buyrun bakın Piquet örneğine.Adam 17-0 yeniliyor şuan.Lewisin çok iyi bir pilot olduğu gerçeğini kimse gözardı etmesin.

    Lewis çaylakça hatalar yapmıyor mu?Tabi ki yapıyor.Burda hatası olduğunda objektif bakan arkadaşlarla beraber eleştirdik.Lewisin her hareketini onaylamadık herhalde.

    Takım yönetimi konusuna gelirsek.Takımın stratejilerini hepimiz eleştiriyoruz.Heiki konusunda bende çok kızıyorum yönetime ama galiba Lewisin önünde yer almaması için Lewise göre stratejiler belirliyor takım ve bunun doğru olmadığını hepimiz biliyoruz.Ama Heikininde performansının Lewisinkinin yanına yaklaşamadığınıda hepimiz biliyoruz.Her yarışta takım arkadaşından 0.3-0.5 saniye fark yiyen bir takım arkadaşı gördünüz mü siz.Bunun tamamı benzinden kaynaklanıyor diyeniniz olursa o kişiyle tartışma gereği bile duymam ben.

  32. "We weren’t racing Kimi, we were basically racing Fernando."

  33. sitenin tarafsızlığını tartışmak çok saçma, bu konuda bir emare hatırlamıyorum..ama, bir arkadaş bunu yazdı diye nasıl oluyor da sitenin tarafsız olmadığı yargısını tüm mclarencilere mal etmek de saçma..Heiki takımın ona yaklaşımından memnun değilse gider, evvelkiler gibi..ve bu arada, mclareni haksız şekilde eleştirenlerle olan tartışmalar bitmedi..haklı eleştiriler baş göz üstüne:)) Keşke heiki biraz iyi olsaydı, o zaman, montoya-raikonen zamanında mclarencilerin yaptığı tartışmaların ( takım heikiyi mi daha çok destekliyor Lewisi mi) benzeri yaşanırdı.Mclaren için hala ingliz milliyetçisi şu bu deniyor :)) sanki mika hakinen inglizdi ve david coulthard madagaskarlıydı ..sanki lewis hamilton saf kan bi ingliz..eğer söz konusu ingliz milliyetçiliği ise, bundan en kötü şekilde etkilenen ,inglizlerin yıllarca sömürdüğü ve ingliltereye inglizlere hizmet için getirtilen ırkların mensuplarından biri olan hamilton olurdu..hayır takımın en büyük hissesi alman, takımda alman pilot yok , bi de hamilton ya da evvelki başarılı pilotlardan biri alman olsaydı ne tür şeyler söylenirdi düşündükçe gülüyorum :)))

  34. he deniliyorki renault nelsonu esdi be kardeşim daha nelson q.3 kalamıyorki renault onu essin. araçlar eşit alonso rahatlıkla q.3 kalarken nelson kalamıyor. ONUN İÇİN RENAULTUN nelsonun esdiğine katılmıyorum.NELSN Bİ Q3 KALSIN İLK

  35. herkes dio hamılton alonsyu esdi ne esmesiya. puanlar eşit. alonso bütün takıma karşı yarıştı bunu bütün dünya biliyor v herkesde alonsonun arkasındydı. yani eski defterleri açtırmayn bana saten geçen senenin acısı hala duruo bisde ondn belki mclreni hiç sevmiyoruz. ama ron dennis o takımdn gittikten sonra eminim mclrene karşı nefretliğim bitecektir

  36. ya bu mclarende pilotlara eşit davranmasını öğrenemedi. prost bile açıklama yaptı zamanında.( MADEMKİ TAKIMA ŞAMPION BİR PİLOT ALIYOSUN ONU 1.numaralı pilot olarak göreceksin lewis ise daha rahat ve baskısıs öğrenecektir herşeyi ilk senesinde. eğer mclaren alonsyu 1, pilot olarak görseydi alonso çoktan şampıyonluğunu ilan etmiş dior. yani sadece alonso hamılton olayı deil daha çok böle olaylar yaşandı mclarendee. ron dennis bilmio bu işi yada işine geldiği gibi yapıyor

  37. ulaş kardeş teo emmiyle dalaşma adı üstünde teoemmi

  38. valla sözlerimde yanlışlık görmüyorum teo arkadaş geçen renault hakında neler yasdığını gördük. ron dennis o takımda olduğu sürece mclaren takımını sevmicem. ron dennis sadece bencillik yapıyor ve devam etsin o kaybedecek sonunda

  39. ne yaptıki destek istiyor..

  40. mc laren in eşitlik politikası bu. ne bekliyodun ki kova. zaten böyle olacağını biliyor olman lazımdı. bi arkadaş yazmış. pilotun başarılı olması için takım desdeğinin çok önemli olduğunu. onlar bu desdeği dünya şampiyonuna vermediler, sana mı verecekler.

  41. Ama şunu belirtmek lazım.Lewis Heikiyi ezdi bu yıl.hayır arkadaşım ezmedi ezdirilditıkı alonsoya yaptıkları gibi ama alonso yermi bunu yemez çünkü adamda koltuk korkusu yok ama heikide var.ayrıca heiki yine kendini ezdittirmeye izin verecek çünkü koltuğundan olur.mercedesten ayrılırsa kim alır?

  42. burak bocek avatarı

    Öncelikle şunu söylemeliyim; zaman zaman sitede taşkınlık çıksada habercilik ve tarafsızlık adına gördüğüm en iyi site.Ayrıca en hızlı-güncel bilgi geliyor.Üye olduğum diğer platformlarda bu kadar hızlı bir bilgi akışı yok.Haberler hiç bir zaman şişirilerek veya anlam katılarak çevrilmiyor bu sitede.Ne Mclaren ne Ferrari nede Bwm veya diğer takımların pohpohlandığı hiçbir habere rastlamadım.Son söz olarak ulaş arkadaşımız talihsiz bir açıklama yapmış.Mclaren takımı f1 tarihinin en köklü ve güçlü takımlarındandır.Ben Mclaren gibi bir rakibimiz olmasa pek zevk almazdım f1i izlerken

  43. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Hangi Mclaren ikinci pilotu memnun oldu ki 🙂

    Her ne kadar pilotlara karşı eşit oldukları söylensede bence durum böyle değil. Bu şartlarda birinin diğerini ezmeside birinin süper yetenek diğerinin yeteneksiz olduğunu göstermez.

    Daha öncede gördük (Hamilton Alonsoyu hiç karıştırmayalım) Kimi Montoya Kimi David Mika David bunlarda da durum farksızdı. Bir pilotun başarılı olması için takımın verdiği destek çok önemli ve bence Mclaren bunu dengeli yapamıyor.

  44. McLaren'i eleştirenlerin tarafsızlığı bitti şimdi de sitenin tarafsızlığını mı tartışıyoruz?
    Bir çok yabancı F1 sitesini takip eden biri olarak rahatça söyleyebilirim ki bu sitede haberler üzerinde hiç bir değişiklik yapılmadan yayınlanıyor. Arada çeviri hataları olduğu oluyor tabi ama İngilizce'deki her kelimenin Türkçe karşılığı bulunmadığından bunlar normaldir.

  45. teoman haberi doru dürüs oku ondan sonra asparagas de arkadaşım kimn yanlı kimin at gözlügü ile baktıgı ortada iyi takip et.

  46. teoman arkadaşım bu sözler hiç yakışmıyor sana, TRF1 her zaman eşit olmak için elinden geleni ardına koymayan yöneticiler tarafından yönetiliyor buna emin ol. Senin söylediğin şeyler zaten tamamen sitenin misyonuna aykırı şeyler burayı haberleri tarafsız şekilde takip edersen sende ne kadar objektif olduğumuzu göreceksin..
    Yabancı sitelerde bu haberler var.Kafamızdan uydurmuyoruz haberleri hepsinin kaynağı var. Ama eğer bize güvenmiyorsan illa kaynak istiyorsan buyur sana kaynak: http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/081024101633.shtml

  47. teoman iskender'e… Haberin kaynağı zaten içeriğinde belirtilmiştir. Ayrıca sitemizle ilgili kimi zaman McLaren kimi zaman da sizin gibi Ferrari yanlısı olduğumuz sürekli öne sürülmektedir. Ama genel olarak bu sitede tarafsız ve hızlı haberi gönüllülük esasına göre sürdürdüğümüz bilinir…

  48. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Birde haber kaynagini rica edelim yoksa bu bu sitenin asparagas haberimi
    cünki bu sitenin ferrari yanli yayinlarini cok görüyoruz

    cevap lütfen ??????????????????
    edit: haberin kaynagı haber metni'nin içindedir

  49. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ulas :)) McLaren de senden utancduyoyr

    sen kendi takiminla utanc duy baska yerlere gazel okuma

    sanki 1 milayar dolarlik McLaren in umrundaydin sen ve senin gibiler

  50. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    is McLaren ikinci ppilotuna gelince biz McLaren ciler haric herkes gazel okumus.

    sanki kimmi ikinci pilotluk rolünden memun
    memun deyilsen daha cok puan alip önündeki takim arkadasini gececeksin kimmi ve kovva efendi ler

  51. kaan kaanhan avatarı

    ne alaka McLaren dan utanç duyuyorum filan! Alonso Piqeyi resmen ezdi, bizde Renodan mı utanç duyalım? ayrılsın F1den dewil Reno mu diyelim!? garip…

  52. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    ulaş hiç de hoş olmayan bir yorum yapmışsın.Formula 1'in en renkli takımıdır McLarenMercedes…
    Heikki hangi yüzle memnun değilim demiş ben anlayamıyorum MP4-23 gibi harika bir araçla koskoca sezonda yalnızca 1 galibiyet kazanıyor(massanın motoru patlamasa oda olmucak)sıralama performası gerçekten iyi çünkü ağır çıkıyor bu sadece takımın isteği değil heikkiyi renaulttanda biliyoruz piste hafif çıkmayı oda sewmiyor.Yalnız yarış performansı berbat Lewis ile aynı aracı kullanmasına rağmen tur başına nerdeyse +0.3 sn yiyor.Eğer Heikki böle giderse gelecek sezonun ortalarında Mercedes koltuğuna weda eder…

  53. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    heikki ile lewis arasındaki pilotaj farkını hepimiz biliyoruz. takım lewis üzerine oynadı bu yıl ve heikkiyi ağır yolladı piste.heikki mclaren den tam verim alamadı bu yıl. motor problemi lastik patlamaları… heikii için gelecek sene çok ama çok zor olacak. çünkü bu sene olduğu gibi rahat olamıyacak. üst sıraları zorlayamazsa sezon ortasında gönderilebilir…

  54. Tartışma ortamı yaratmaya kalkışma arkadaşım.McLarenden utanç duyuyorsan izleme sende.

    Aslında bende Kovalainenin durumundan memnun değilim.Lewise göre nedense hep ağır depoyla yollanıyor sıralamaya.İngilterede daha hafifti Kovalainen ama yağmur planını bozmuştu.Takım yarış hızında sorunlar yaşayan birine daha az depoyla daha iyi bir yerden kalkış ve daha iyi biryerde bitirme fırsatı vermiyor.Brezilyada bunu yapabilir takım.

    Ama şunu belirtmek lazım.Lewis Heikiyi ezdi bu yıl.Hiç kimse ağır depo falan demesin yarış hızında görüyoruz ikisi arasındaki farkı.Seneye umarım bu sorunlarını çözer ve onun üzerinede stratejiler kurulacaktır.

  55. ee mclaren takımı seni bu sporda görmekten utanc duyuyorum her şeyin altında mclaren çıkıo inş en kısa zamanda spordan ayrılırsın dewil mclaren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir