Vettel: “Araçta Kendimi Daha İyi Hissettim”

yazar:

kategori:

Son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel, yeni RB10 şasisi ile birlikte araçta kendine daha iyi hissettiğini söyledi.

Alman pilot  İspanya GP’sine kadar yeni araç ile ilgili ciddi sorunlar yaşamıştı.

Red Bull’dan Helmut Marko, aracın şasisinde bir kırık veya bir sorun olabileceğini söylerken takım İspanya GP’sine yeni bir şasi ile birlikte geldi.

Vettel cuma günü Elektrik problemi, Cumartesi günü vites kutusu problemi yaşarken yarışa da 5 sıra geriden başlama cezası aldı. Yarışa 15. sıradan başlayan Vettel iyi bir yükselik göstererek takım arkadaşı Ricciardo’nun gerisinde dördüncü oldu.

Vettel, yeni güncellemeler ile birlikte araçta kendini çok daha iyi hissettiğini dile getirdi.

“Elimde yeniden güçlü bir araç varmış gibi hissediyorum. Yeni şasi gerçekten fark yaratmış”

“En azından aklımızdaki soru işareti gitti. Hıza gelirsek, aracımızın hızı makul derecede iyiydi”

Red Bull takımı daha fazla gelişim kaydedebilmek için Renault’a baskı kuruyor. Bununla birlikte takım, İspanya’da yeni bir yakıt karışımından faydalanmış.

Vettel: “Aracın kendisinde çok daha fazla güç hissettim. Aracımız düzlüklerde her zamanki gibi savunmasız değildi. Bu yüzden yeni güncellemelerin işe yaradığını düşünüyorum”

Fakat Vettel Mercedes’in büyük bir farkla önde olduğunu kabul ediyor.

“Onlar olağanüstü bir motor, iki çok iyi sürücü, mükemmel paketlenmiş bir araç ve çok güçlü bir ekibe sahip. Açıkçası onlar bizden daha iyi bir iş yapıyor. Bundan şikayetçi olamayız”

“Onlar kışın herkesten daha iyi çalıştı ve o konumda olmayı haketti”


Yorumlar

“Vettel: “Araçta Kendimi Daha İyi Hissettim”” için bir yanıt

  1. Normalde Vettel seven biri değilim ama son dönemdeki açıklamaları çok aklı başında birinin yapacağı açıklamalar. 4 yıl arka arkaya, kullandığı arabanın üstünlüğü sayesinde şampiyon olmuş bir pilot değil de, yıllardır padokta bulunan emekliliği yaklaşmış son derece olgun bir pilot gibi konuşuyor. verdiği demeçlerde hiçbir iğneleyici cümleye ve araçla ilgili şikayetlere yer vermemesi ne kadar olgunlaştığının göstergesi sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir